Įkraunama...
Įkraunama...

Šonkauliukų receptai

QUOTE(MAMICY @ 2006 10 25, 08:04)
pernykštis mano kelmas
user posted image

OHO thumbup.gif nu ir stebuklas, jeigu ne paslaptis gal gali pakomentuoti visa gamybos procesa, nes likau suzaveta mirksiukas.gif Jauciu skonis, nerealus, syki per vestuves buvo pora kelmu ant stalo, bet kazkodel ju niekas nevalge verysad.gif , nors gal ir truputi sudetinga butu ji pradeti doroti. Bet vaizdelis nerealus thumbup.gif

Papildyta:
kadangi tokiu sedevru gaminti nelabai moku, bet mano seimyna labai megsta marinuotus ir tarp groteliu ant lauzo keptus sonkauliukus. Juos nuolat perkame Norfoje, ten jie buna gana "mesingi" marinuoju su saslyko prieskoniais, sutrinu cesnako galvyte, truputi druskos ir butinai marinatui pilu stipriai gazuoto mineralinio vandens, tik be jokiu priedu, dar laseli aliejaus, tuomet jie nesulimpa. Kuomet sonkauliukus sudedu ant groteliu dar apibarstau Santa Marijos pipiru misiniu, jie stambiai malti, bet kai sonkauliukai iskepa graziai atrodo ir skanu. Maniskiai labai skaniai juos sukerta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2006 11 15, 09:13)
OHO  thumbup.gif  nu ir stebuklas, jeigu ne paslaptis gal gali pakomentuoti visa gamybos procesa, nes likau suzaveta  mirksiukas.gif  Jauciu skonis, nerealus, syki per vestuves buvo pora kelmu ant stalo, bet kazkodel ju niekas nevalge  verysad.gif , nors gal ir truputi sudetinga butu ji pradeti doroti. Bet vaizdelis nerealus  thumbup.gif

receptas puslapiu atgal. O vaizdelis jo tai man daug efektyvesnis nei skonis. Aš pamarinavau šonkaulius, o į vidų prikišau faršo su grybais. Šiemet jei kepsiu tai tikriausiai kišiu į vidų kokią bulvių košę... Žodžiu prikiši, užkloji foilija ir kepi, gale nuimi foliją ir dar paskrudini. svečiai vaizdu buvo sužavėti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 15 lapkričio 2006 - 08:37
oi kaip cia luks, negaliu atsiziureti i ta kelma, net savo koleges uzkreciau, kad reikia daryti kelmus sventei ar siaip kokiam rimtesniam savaitgaliui, vaizdu tai liko suzavetos 4u.gif
Atsakyti
Tikriausiai panašiai marinuojat šonkauliukus.

Mano šonkauliukų marinatas gaminamas taip:
Santa Marios šašlykų prieskonius sumaišau su juodaisias pipirais, dedu džiovintų bazilikų, pilu Vorčesterio padažo, dedu gerą šaukštą medaus ir majonezo tiek, kad
pasidarytų vidutinio skystumo padažas.
To marinato turi gautis nemažai. Aš kiekvieną šonkaulių gabaliuką iš visų pusių aptepu ir dedu į indą, kuriame marinuosis. Labai svarbu marinuoti bent parą, jei
galite 2 - išvis puiku smile.gif

Kai šonkauliukai jau prisigėrę nuostabaus aromato, mėsytė suminkštėjus dedame juos į skardą. Paprastai nuo šonkauliukų inde lieka kiek tai nuvarvėjusio marinato, tai aš į jį įpilu apie stiklinę vandens, prasuku ir užpilu tą skysti į skardą, tiesiai ant mėsos gabaliukų. Kepu apie 45 min uždengus folija, paskui atidengiu, kad apskrustu o tada jau essen.gif

Skanaus, kas gaminsit 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Digutis @ 2007 01 27, 17:15)
Tikriausiai panašiai marinuojat šonkauliukus.

Mano šonkauliukų marinatas gaminamas taip:
Santa Marios šašlykų prieskonius sumaišau su juodaisias pipirais, dedu džiovintų bazilikų, pilu Vorčesterio padažo, dedu gerą šaukštą medaus ir majonezo tiek, kad
pasidarytų vidutinio skystumo padažas.
To marinato turi gautis nemažai. Aš kiekvieną šonkaulių gabaliuką iš visų pusių aptepu ir dedu į indą, kuriame marinuosis. Labai svarbu marinuoti bent parą, jei
galite 2 - išvis puiku smile.gif

Kai šonkauliukai jau prisigėrę nuostabaus aromato, mėsytė suminkštėjus dedame juos į skardą. Paprastai nuo šonkauliukų inde lieka kiek tai nuvarvėjusio marinato, tai aš į jį įpilu apie stiklinę vandens, prasuku ir užpilu tą skysti į skardą, tiesiai ant mėsos gabaliukų. Kepu apie 45 min uždengus folija, paskui atidengiu, kad apskrustu o tada jau essen.gif

Skanaus, kas gaminsit 4u.gif

ačiū, čia šiek tiek įdomesnis naujas, neišbandytas receptas. Būtinai bandysim.
Atsakyti
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2007 02 22, 16:41)
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus  ax.gif

Vajei, Donatella, koks įdomus ir negirdėtas šonkauliukų gaminimo būdas smile.gif
Turbūt tinka obuolių pirktinės sultys ?
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2007 02 22, 16:41)
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus  ax.gif

Geras bigsmile.gif reiks pabandyti, pirma karta girdziu kad virti obuoliu sultyse, o ne kepti.
Atsakyti
nu prisiskaičiau ax.gif einu marinuoti šonkauliukų rytojui, panaudosiu visų receptų po truputį mirksiukas.gif , manau ryt šeimynai turėtų patikti essen.gif
Atsakyti
Aš šį kartą šonkauliukus marinavau taip,sumarinavau su visokiais prieskoniais,kepsnio,kiaulienos,nu žodžiu Jūsų fantazija,ir ant galo pasidariau krienų ir medaus padažiuką,ir dar kiekvieną šonkauliuką atskirai aptepliojau,ir i foliją suvynojau ir į šaldytuvą mažiausiai porai valandu,po to kepam ar orkaitėj,ar ar ant grotelių.Labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
o mes labai paprastai,bet neprastai darom mirksiukas.gif sonkauliukus istrinam prieskoniais(bet buna,kad ir pametam gamtoj prieskonius,tia darom be ju), tada aptepam majonezu ir pomidoru padazu ir paliekam pasimarinuot....mum taip labai patinka wub.gif toki pat marinata ir saslykam darom
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2007 08 22, 17:24)
o mes labai paprastai,bet neprastai darom  mirksiukas.gif  sonkauliukus istrinam prieskoniais(bet buna,kad ir pametam gamtoj prieskonius,tia darom be ju), tada aptepam majonezu ir pomidoru padazu ir paliekam pasimarinuot....mum taip labai patinka  wub.gif  toki pat marinata ir saslykam darom

Reiks pabandyt šašlys su majonezu ir pomidorų padažu užmarinuot smile.gif
Atsakyti