Įkraunama...
Įkraunama...

Šonkauliukų receptai

QUOTE (buciux @ 2004 05 20, 12:39)
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi rolleyes.gif

Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais

Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori

Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai

Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina

Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau heart.gif

Mmmm,tikras skanumelis,taip kepu ir as,anksciau kepdavom lauke ant zariju,bet taip iskepa greiciau,ir skoniu neatsilieka thumbup.gif
Atsakyti
Sakot- kepat orkaitėj.Tai ant grotelių ?Tiesiog užmeti ir kepi? rolleyes.gif biggrin.gif Ar skardoj kokioj?O sausa nebūna?
Atsakyti
siuloma sonkauliukus pries kepant apvirti apie 15 min.
Atsakyti
QUOTE
Sakot- kepat orkaitėj.Tai ant grotelių ?Tiesiog užmeti ir kepi?  Ar skardoj kokioj?O sausa nebūna?


Kaip rašiau kepti dviem aukštais. Apačioj esančioj skardoj pripilta puodelis vandens O tos grotelės tai paprastos, ne koks grilis. Kadangi ištepu aliejumi jas, tai lengvai nusiplauna ir neprilimpa ir nepridega niekas.

O dar atsiminiau, tas apatinėj skardoj toks padažas ne padažas susidaro, jei jo nesuvalgom kartu su šonkauliais , aš paskui supilu jį į verdamą sriubą, labai pagardina.
Atsakyti
thumbup.gif viskas, nuo sio per vakariene valgysim ir sonkauliukus.labai skaniai rasot
Atsakyti
O cia kokie sonkauliukai? zali?
gal galit placiau aprasyti kaip padaryti marinata sonkauliukams?
ir kaip atrodo perpjautos skersai bulves?

Noretusi padaryti, bet ale tundra visiska esu ph34r.gif
Atsakyti
Šonkauliai žali, esu pirkusi jau gatavai paruoštus, pamarinuotus. Gali ir pati pasidaryti marinatą. Man labai patinka toks: česnaką sutraiškyti, sojos padažas (jis sūrus tai druskos papildomai dėti nereikia), medaus šaukštas ( labai paskanina ir užkvimpa), visokių ten pipirų, tinka mairūnas ar prieskoniai mėsai. Viską sumakaluoji ir užpili ar patepi šonkaulius . Palaikyti šaldytuve porą valandų ar per naktį. Toks marinatas tinka bet kokiam ruošiamam kepsniui.

Bulves skersai. Čia gal mandriai parašiau laugh.gif per pusę pjauti, kad plokščia bulvė būtų, nu nzn ar aiškiai parašiau.
Atsakyti
Dabar viskas aisku. Aciu labai clap.gif reikia tiketis, kad vyras ivertins tai - bo jis pas mane ne viska valgo
Atsakyti
Kiaulieno ssonkauliukus itrini prieskoniais, uzpili baltu vynu ir palaikai min valanda. Tikiam marinate saldytuve galima islaikyt beveik savaite. Ilgiau laikant skonis kiek keiciasi nuo vyno.
Po to sonkauliukus vynioji i folija, dedi i skardele ir kepi orkaitej.
Atsakyti
Labai saknu šonkauliukus per naktį pamarinuoti pomidorių sultyse ir tada kepti virš laužo. Niam niam, net sele nutyso berašant...
Atsakyti
o as sonkauliukus marinuoju majoneze kaip ir saslykus, tada kepu arba orkaiteje arba keptuveje, irgi iskepa, bet butinai reik marinuot, kad butu isimarinave, tada tikrai iskepa ir nepridega. sonkauliukus apkepu ir pabaigoje kepimo dedu svoguna, kai svogunas iskepa tada dar dedu tomato, man labai skanu.
dar sonkauliukus tusinu. pavolioju miltuose, apkepu keptuveje dedu i puoda ir troskinu, baigiant troskint idedu grietines, irgi skanu.
Atsakyti
Isbandyta sestadieni:

Marinatas:
2 svogunai, smulkiai supjaustyti
250 ml balto vyno
150 ml astraus pomidoru padazo
2-3 saukstai rudojo cukraus
50 g medaus
puse saukstelio Kajeno pipiru
puse saukstelio druskos

Viska sumaisome, uzviriname ir pakaitiname 2 min. Tada supilame ant sonkauliu ir marinuojame per nakti. Kepeme ant groteliu. Skonis saldziarugstis.
Atsakyti