Įkraunama...
Įkraunama...

Šonkauliukų receptai

Sveikos 4u.gif

Nusprendziau ir as pabandyt sonkauliukus paruost... Perskaiciau jusu pasisakymus, labai jau skaniai viskas atrodo mirksiukas.gif tik norejau paklaust, ar tos, kurios troskina aluje, daugiau nieko nepilat, tik alu? O jis paskui isgaruoja ar lieka kaip padazas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ignek @ 2011 04 01, 11:41)
Sveikos 4u.gif

Nusprendziau ir as pabandyt sonkauliukus paruost... Perskaiciau jusu pasisakymus, labai jau skaniai viskas atrodo mirksiukas.gif  tik norejau paklaust, ar tos, kurios troskina aluje, daugiau nieko nepilat, tik alu? O jis paskui isgaruoja ar lieka kaip padazas? ax.gif

as dedu daug prieskoniniu zoleliu, ir paskui ant galo pilu grietines, pomidoru padazo ir gaunasi padazas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(baltojifeja @ 2011 04 01, 11:43)
as dedu daug prieskoniniu zoleliu, ir paskui ant galo pilu grietines, pomidoru padazo ir gaunasi padazas wink.gif

Aciu, kitakart taip ir pabandysiu 4u.gif O vakar labai skaniai gavosi pagal kazkurios supermamytes recepta kept ant groteliu virs bulviu mirksiukas.gif nerealiai skanu, aciu visoms uz patarimus
Atsakyti
QUOTE(Cherry_On_Top @ 2010 02 14, 23:23)
Sveikos! Perskaičiau visą temą, pažiūrėti ar nėra recepto, pagal kurį aš ruošiu šonkauliukus. Receptas vienos iš supermamų, rastas kitoje temoje. Tikrai labai skanu ir patogu toms, kurios nenori marinuoti iš vakaro  thumbup.gif Darau copy paste recepto (labai ačiū supermamai už jį, nes tai vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų!):

Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa dedama į skardą, išmaišoma su šitu užpilu, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa.

Padažo aš dedu šiek tiek mažiau, nes man patinka, kai jie ne plaukioja padaže, o būna apkepę juo. Tai jei iki 1kg šonkaliukų, tai dedu vieną buteliuką Heinz barbekiu (tą stiklinį). Jei daugiau, tai buteliuką jo pamaišau dar su kokiu čipo padažu, ar lietuvišku barbekiu stiklainyje. Valgom su bulvėm su lupenom ir pomidorais  wub.gif tikrai pasakiškai skanu, minkštučiai ir nereikia marinuoti.

dariau pagal šį receptą-man skaniau buvo be to barbekiu padažo,tik reik tada druskytės dėt ir apskrudint be folijos pabaigoj
Atsakyti
Aš norėčiau paklaust apie kelmą,kada jus jį surišat prieš prikišdamos,ar pirma surisat paskui kisat? biggrin.gif 4u.gif ir kokiu siūlu rišat?
Atsakyti
as nieko nerisau,tiesiog susmeigiau mediniais iesmeliais,kai iskepe,juos isemiau 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLKA999: 30 gruodžio 2011 - 12:08
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 12 30, 12:59)
as nieko nerisau,tiesiog susmeigiau mediniais iesmeliais,kai iskepe,juos isemiau 4u.gif
user posted image

vau,kaip gražu,nu žiūrėsiu,kaip man jis gausis blush2.gif blush2.gif blush2.gif
bet kada smeigiai,kaip prikišai,ar prieš kišant? biggrin.gif
Atsakyti
pries dedant idara susmeigiau,aciu 4u.gif labai skanu istikruju...ir stala puosia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2010 08 16, 14:25)
Man patys skaniausi šonkauliukai pagal Beatos receptą:

1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai „Vorčesterio“ padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, „Vorčesterio“ padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą – kol apskrus ir iškeps.

kaip tik turiu namuose sonkauliuku isbandysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2010 08 16, 14:25)
Man patys skaniausi šonkauliukai pagal Beatos receptą:

1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai „Vorčesterio“ padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, „Vorčesterio“ padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą – kol apskrus ir iškeps.

susigundziau ir as siuo receptuku. vyras kaip tik parnese sonkauliuku thumbup.gif mesa paliksiu marinuotis per nakti ir jau rytoj per pietus skanausim iskeptais sonkauliukais thumbup.gif
Atsakyti
Kaip skaniai pagaminti rukytus kiaulienos sonkaulius su troskintais kopustais, gal turit koki ypatinga recepta?
Atsakyti
dariau sonkauliukus is temos receptuko tik patobulinau 4u.gif

Sonkauliu troskinys su darzovemis ir makaronais essen.gif

labai paparasta ir skanu. blush2.gif

0.5kg sonkauliuku
druska, pipirai, cesnakai
3saukst. majonezo
sauja kmynu

pamarinavau, apkepiau keptuveje.

2 svogunai
2morkos
1stik. pjaustyto moliugo
1stik. briuselio kopustu
1stik. ziediniu kopustu.

apkepiau keptuveje. sudejau i katila kartu su apkeptais sonkauliais.

1pak. makaronu. tiesiog isvirti. ir sudeti i bendra katila su darzovem ir sonkauliais. 10min troskinti ir SKANAUS

butinai kartosiu wub.gif

Atsakyti