
Nusprendziau ir as pabandyt sonkauliukus paruost... Perskaiciau jusu pasisakymus, labai jau skaniai viskas atrodo


ignek, 01 Bal 2011 - 11:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
ignek, 01 Bal 2011 - 11:41, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Sveikos
![]()
Nusprendziau ir as pabandyt sonkauliukus paruost... Perskaiciau jusu pasisakymus, labai jau skaniai viskas atrodotik norejau paklaust, ar tos, kurios troskina aluje, daugiau nieko nepilat, tik alu? O jis paskui isgaruoja ar lieka kaip padazas?
baltojifeja, 01 Bal 2011 - 11:43, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
baltojifeja, 01 Bal 2011 - 11:43, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
as dedu daug prieskoniniu zoleliu, ir paskui ant galo pilu grietines, pomidoru padazo ir gaunasi padazas
Cherry_On_Top, 14 Vas 2010 - 23:23, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Cherry_On_Top, 14 Vas 2010 - 23:23, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Sveikos! Perskaičiau visą temą, pažiūrėti ar nėra recepto, pagal kurį aš ruošiu šonkauliukus. Receptas vienos iš supermamų, rastas kitoje temoje. Tikrai labai skanu ir patogu toms, kurios nenori marinuoti iš vakaro
Darau copy paste recepto (labai ačiū supermamai už jį, nes tai vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų!):
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa dedama į skardą, išmaišoma su šitu užpilu, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa.
Padažo aš dedu šiek tiek mažiau, nes man patinka, kai jie ne plaukioja padaže, o būna apkepę juo. Tai jei iki 1kg šonkaliukų, tai dedu vieną buteliuką Heinz barbekiu (tą stiklinį). Jei daugiau, tai buteliuką jo pamaišau dar su kokiu čipo padažu, ar lietuvišku barbekiu stiklainyje. Valgom su bulvėm su lupenom ir pomidoraistikrai pasakiškai skanu, minkštučiai ir nereikia marinuoti.
JOLKA999, 30 Gru 2011 - 12:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
JOLKA999, 30 Gru 2011 - 12:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: as nieko nerisau,tiesiog susmeigiau mediniais iesmeliais,kai iskepe,juos isemiau
![]()
akcent, 16 Rug 2010 - 14:25, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
akcent, 16 Rug 2010 - 14:25, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Man patys skaniausi šonkauliukai pagal Beatos receptą:
1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai „Vorčesterio“ padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, „Vorčesterio“ padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą – kol apskrus ir iškeps.
akcent, 16 Rug 2010 - 14:25, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
akcent, 16 Rug 2010 - 14:25, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Man patys skaniausi šonkauliukai pagal Beatos receptą:
1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai „Vorčesterio“ padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, „Vorčesterio“ padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą – kol apskrus ir iškeps.
__AUTHOR__ paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯
__AUTHOR__ paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯