Ziuriu ir mano recepto nera per visa tema.
Siaip siulau pabandyti toms, kur megsta saldziarugscius kinietiskus patiekalus- tikrai patiks.
1kg mesingu kiaulienos(nebutinai) sonkauliuku;
MARINATUI
2 saukstai skysto medaus (nebutinai naturalaus);
2 saukstai garstyciu;
6 saukstai sojos padazo;
1 saukstelis astraus padazo (Tabasco, Nandos ar kitokio, svarbu raudonas ir astrus, cili);
3 saukstai keciupo;
3 cesanko skilteles;
Marinatui sumaisykite viska kartu, gerai ishsukite, kad gautusi glitus padazas, ispauskite 3 cesnako skilteles.
Tada sonkauliukus sudekite i dubeni, gausiai uzpilkite padazu ir kokias 5min rankomis paminkikite, kad padazas isigertu. Pamarinuoti geriausiai per nakti, bet jei nera galimybes, uzteks ir keleto valandu.
Jei kepat orkaitej tai uzdengtus folijoje apie 30min, tada nuimkit folija ir apliekite sonkaulius 2saukstukai garstyciu+2 saukstukai medaus padazu ir dar 10-15 min pakepkite, kol apskrus.
Galima ir ant griliaus, kepimo laikas sutrumpeja.
Garnyrui darau bulviu kose su svogunu laiskais,krapais. Prie sonkauliu tinka toks padazas : keciupas, medus skystas ir sojos padazas. Gaunasi kaip kinietiskas saldziarugstis. Skanaus
QUOTE(Dalmana @ 2010 06 04, 22:54)
Esmė ta, kad nuplovus ir suporcijavus šonkauliukus, geriausia sudėjus į skardą ir užbarsčius paprikos, juodųjų pipirų, lauro lapų, įdėjus citrinos keletą griežinėlių ir užpylus šiek tiek vandens, kad dugną semtų, apvirti 30 min 160C. Tada jie įgauna "bazinį" skonį ir toliau galima tepti ant jų ką tik širdis geidžia- medų, majonezą, bbq padažą ir kepi orkaitėje toliau, nupylus bulijoną, arba kepti ant laužo. VISADA gaunasi:)
aciu labai uz puiku recepteli. sestadieni isbande kepti sake labai visiems patyko, tik gaila kad paciai neteko ragauti, bet jau kelios seimininkes skambino ir prase tikslaus receptuko, kaip skanu buvo
Man patys skaniausi šonkauliukai pagal Beatos receptą:
1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai Vorčesterio padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, Vorčesterio padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą kol apskrus ir iškeps.
1 šaukštas maltos kalendros
2 šaukšteliai maltos saldžios paprikos
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštas kmynų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 šaukštai Vorčesterio padažo
2 šaukštai kečupo
3 skiltelės česnako
1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
Druskos, juodųjų pipirų
Prieskonius sumaišome su aliejumi, actu, Vorčesterio padažu ir kečupu. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome (arba sutriname) ir dedame į prieskonių mišinį.
Šonkaulius pabarstome druska, pipirais ir ištepame paruošta prieskonių košele. Paliekame mėsą marinuotis keletą valandų ar dar geriau - per naktį šaldytuve.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje, ant grotelių, maždaug valandą kol apskrus ir iškeps.
manau Beatos receptas tikrai neblogas
Sveikutes,pati mesos nevalgau bet mano vyras labai megsta mano gamintus sonkauliukus .As gaminu marinata is Barbekju padazo jis pas mane dumo skoni suteikia,tuomet dedu daug isspausto cesnako,pipiru ,druskytes,alyvuogiu aliejaus,sojos padazo,medaus,teriyaki padazo,vandens,dijon garstyciu ,sumaisius pabandau marinata jei ko truksta dadedu,gaunasi saldziarugstis padaziukas .Dedu sonkauliukus i skarda ,uzpilu padazu,ijungiu didele ugni ir spirginu,gaunasi traskus is isores ,minksti is vidaus net nuo kauliuko krenta mesyte ,prie ju galima pasirinkti darzoviu garnyra.
QUOTE(Bite-Maja @ 2010 07 06, 14:12)
Ziuriu ir mano recepto nera per visa tema.
Siaip siulau pabandyti toms, kur megsta saldziarugscius kinietiskus patiekalus- tikrai patiks.
1kg mesingu kiaulienos(nebutinai) sonkauliuku;
MARINATUI
2 saukstai skysto medaus (nebutinai naturalaus);
2 saukstai garstyciu;
6 saukstai sojos padazo;
1 saukstelis astraus padazo (Tabasco, Nandos ar kitokio, svarbu raudonas ir astrus, cili);
3 saukstai keciupo;
3 cesanko skilteles;
Marinatui sumaisykite viska kartu, gerai ishsukite, kad gautusi glitus padazas, ispauskite 3 cesnako skilteles.
Tada sonkauliukus sudekite i dubeni, gausiai uzpilkite padazu ir kokias 5min rankomis paminkikite, kad padazas isigertu. Pamarinuoti geriausiai per nakti, bet jei nera galimybes, uzteks ir keleto valandu.
Jei kepat orkaitej tai uzdengtus folijoje apie 30min, tada nuimkit folija ir apliekite sonkaulius 2saukstukai garstyciu+2 saukstukai medaus padazu ir dar 10-15 min pakepkite, kol apskrus.
Galima ir ant griliaus, kepimo laikas sutrumpeja.
Garnyrui darau bulviu kose su svogunu laiskais,krapais. Prie sonkauliu tinka toks padazas : keciupas, medus skystas ir sojos padazas. Gaunasi kaip kinietiskas saldziarugstis. Skanaus
Siaip siulau pabandyti toms, kur megsta saldziarugscius kinietiskus patiekalus- tikrai patiks.
1kg mesingu kiaulienos(nebutinai) sonkauliuku;
MARINATUI
2 saukstai skysto medaus (nebutinai naturalaus);
2 saukstai garstyciu;
6 saukstai sojos padazo;
1 saukstelis astraus padazo (Tabasco, Nandos ar kitokio, svarbu raudonas ir astrus, cili);
3 saukstai keciupo;
3 cesanko skilteles;
Marinatui sumaisykite viska kartu, gerai ishsukite, kad gautusi glitus padazas, ispauskite 3 cesnako skilteles.
Tada sonkauliukus sudekite i dubeni, gausiai uzpilkite padazu ir kokias 5min rankomis paminkikite, kad padazas isigertu. Pamarinuoti geriausiai per nakti, bet jei nera galimybes, uzteks ir keleto valandu.
Jei kepat orkaitej tai uzdengtus folijoje apie 30min, tada nuimkit folija ir apliekite sonkaulius 2saukstukai garstyciu+2 saukstukai medaus padazu ir dar 10-15 min pakepkite, kol apskrus.
Galima ir ant griliaus, kepimo laikas sutrumpeja.
Garnyrui darau bulviu kose su svogunu laiskais,krapais. Prie sonkauliu tinka toks padazas : keciupas, medus skystas ir sojos padazas. Gaunasi kaip kinietiskas saldziarugstis. Skanaus
kepu sonkauliukus taip paruostus kvepia nerealiai prie ju bulvytes su krapais ir burokeliu, raugintu agurkeliu ir svogunu salotos
siaip as sonkauliukus dar marinuoju cesnakiniame padaze: sumaisau grietine, majoneza panasiomis proporcijomis, idedu pora saukstu pom. padazo, ispaudziu 5 skilteles cesnako, druska ir kiti prieskoniai kaip sugalvoju kartais jelapeno pipiru ipjaustau del astrumo o kepdama i skarda dar alaus ipilu
prie ju ruosiu padaza: rauginti agurkai, jelepeno pipirai, pomidoru padazas, majonezas, garstycios
Šonkauliukus troškinu į didelį puodą sudedu šonkauliukus, paprastai juos pamarinuoju ir keletą val. palieku pastovėti, o tada į puodą ir vandens užpilu, kad gerokai apsemtų smulkiai supjaustyta morkytė, svogūnas, bulvės ir rauginti kopūstai.Tiesa, juos reikia nuplauti, kad tokie rūgštūs nebūtų, ir tuomet viską troškinam apie 1val. ant silpnos ugnies Fantastiškas skonis O jei dar turit galimybę visą šitą patiekalą paruošti ant ugnies špižiniame puode, tai liežuvį praryti galima, kaip skanu
as tai darau su zolelem
i inda sudedu krapu petrazoliu svogunu laisku truputi vandens ir susmulkinu su blenderiu tada dar idedu vegetos su majonezu ir istrinu sonkauliukus, kepant apkloju folija o likus 15-20 min kepti ja nuimu kad virsus apskrustu.
i inda sudedu krapu petrazoliu svogunu laisku truputi vandens ir susmulkinu su blenderiu tada dar idedu vegetos su majonezu ir istrinu sonkauliukus, kepant apkloju folija o likus 15-20 min kepti ja nuimu kad virsus apskrustu.
o as siandien uzsimarinavau sonkauliukus (pipiriukai, lauro lapeliai, cesnakas, sojos padazas, garstycios ir obuoliu sultys), dar kokia valandziuke, tada apkepsiu ir troskinsiu obuoliu sultyse
Sveiki!
Noriu pasiulyti Sroves Sonkauliukus su raugintais kopustais recepta (tikiuosi, kad Srove nesupyks )
Jau kai ateina raugintu kopustu sezonas, tai daznai pagal si recepta darau (tik sonkauliukus ivairiai marinuoju). Niu, zinokite mano seimoje, tai tikras apsivalgymas. Galima pateikti su bulviu kose, virtomis ar keptomis bulvemis, arba biriais ryziais, arba taip kaip kas megsta!
Aciu Srovei
Noriu pasiulyti Sroves Sonkauliukus su raugintais kopustais recepta (tikiuosi, kad Srove nesupyks )
Jau kai ateina raugintu kopustu sezonas, tai daznai pagal si recepta darau (tik sonkauliukus ivairiai marinuoju). Niu, zinokite mano seimoje, tai tikras apsivalgymas. Galima pateikti su bulviu kose, virtomis ar keptomis bulvemis, arba biriais ryziais, arba taip kaip kas megsta!
Aciu Srovei
ir as dariau pagal srove sonkauliukus su kopustais na tiesiog fantastika
nu va, ir as prisiskaicius jusu receptuka is daugelio sumiksavau viena, ir pagaminau, nia niam kokie saknus gavosi
aciu jums
aciu jums