Sveikos! Perskaičiau visą temą, pažiūrėti ar nėra recepto, pagal kurį aš ruošiu šonkauliukus. Receptas vienos iš supermamų, rastas kitoje temoje. Tikrai labai skanu ir patogu toms, kurios nenori marinuoti iš vakaro Darau copy paste recepto (labai ačiū supermamai už jį, nes tai vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų!):
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa dedama į skardą, išmaišoma su šitu užpilu, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa.
Padažo aš dedu šiek tiek mažiau, nes man patinka, kai jie ne plaukioja padaže, o būna apkepę juo. Tai jei iki 1kg šonkaliukų, tai dedu vieną buteliuką Heinz barbekiu (tą stiklinį). Jei daugiau, tai buteliuką jo pamaišau dar su kokiu čipo padažu, ar lietuvišku barbekiu stiklainyje. Valgom su bulvėm su lupenom ir pomidorais tikrai pasakiškai skanu, minkštučiai ir nereikia marinuoti.
Sveikos mamytes.
Vakar gaminau kiaulienos sonkauliukus pagal savo fantazija ir gavosi tikrai
Taigi pasidalinsiu recepteliu.
Sonkauliukus nuplaunam,ir susmulkinam.Dedame i puoda,uzpilam vandeniu,kad apsemtu,iberiame druskos pagal skoni,juoduju pipiru,pora saukstu acto ir kupina sauksta cukraus.
Tokiame marinate apverdame sonkauliukus.As viriau gera pusvalandi.
Tuomet jau atvesusius sonkaulius itrinam tokiu misiniu:pomidoru pasta,astriosios paprikos milteliai,saukstas medaus,smulkintas cesnakas.Palikau marinuotis apie 3valandas.
Dar sekantis etapas sonkauliukus iskepti ikaitintame aliejuje
Valgem su virtomis bulvemis,pomidoriukais ir marinuotais svogunais(tokiais kaip buna ruosiami prie saslyku)
P.S.skystuko,kur vire mesyte neispilkite,as isviriau jame labai labai skanius barscius
Vakar gaminau kiaulienos sonkauliukus pagal savo fantazija ir gavosi tikrai
Taigi pasidalinsiu recepteliu.
Sonkauliukus nuplaunam,ir susmulkinam.Dedame i puoda,uzpilam vandeniu,kad apsemtu,iberiame druskos pagal skoni,juoduju pipiru,pora saukstu acto ir kupina sauksta cukraus.
Tokiame marinate apverdame sonkauliukus.As viriau gera pusvalandi.
Tuomet jau atvesusius sonkaulius itrinam tokiu misiniu:pomidoru pasta,astriosios paprikos milteliai,saukstas medaus,smulkintas cesnakas.Palikau marinuotis apie 3valandas.
Dar sekantis etapas sonkauliukus iskepti ikaitintame aliejuje
Valgem su virtomis bulvemis,pomidoriukais ir marinuotais svogunais(tokiais kaip buna ruosiami prie saslyku)
P.S.skystuko,kur vire mesyte neispilkite,as isviriau jame labai labai skanius barscius
labai skanu šonkauliukus įtrinti adžika ir grietine (jos reikia nedaug, gal tik kokio šaukšto, o kartą neturėjau, tai ir nedėjau) ir palaikyti kokią valandėlę pasimarinuoti. o tada jau kepti - ar ant grotelių, ar orkaitėj su folija...
lygiai tas pats dalykas tinka įtrinti vištienai ir gabaliukui kiaulienos - super skaniai išeina!!!
lygiai tas pats dalykas tinka įtrinti vištienai ir gabaliukui kiaulienos - super skaniai išeina!!!
QUOTE(Cherry_On_Top @ 2010 02 15, 01:23)
Sveikos! Perskaičiau visą temą, pažiūrėti ar nėra recepto, pagal kurį aš ruošiu šonkauliukus. Receptas vienos iš supermamų, rastas kitoje temoje. Tikrai labai skanu ir patogu toms, kurios nenori marinuoti iš vakaro Darau copy paste recepto (labai ačiū supermamai už jį, nes tai vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų!):
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa dedama į skardą, išmaišoma su šitu užpilu, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa.
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa dedama į skardą, išmaišoma su šitu užpilu, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa.
Rytoj planuoju kepti ir skaniausiais pasirode sis receptukas
mmm... laukiu nesulaukiu, kol galesiu paragauti
Sveikos,sonkauliuku megejos! Gal kuri kepete,,kelma,, su sonkauliukais? O gal yra nuoroda,kazkaip neradau.
paziurek 14psl yra receptas
Aciu! Aciu! Bet ir ziopla as,reikejo visa tema skaityti ir buciau radus . O dar su tais grybais nerealiai atrodo . Bandysiu velykoms! O kazi is bemieles sluoksniuotos teslos ar gautusi tie grybukai ? Bet turbut labai trupetu-is mielines geriau!
dar cia keletas ideju kaip papuosti kelma
http://www.supermama...?...=4515&st=96
http://www.supermama...?...=4515&st=96
siandien kepiau kiaulienos sonkaulius, tai marinavau su balzamiko actu, svogunais, cesnakais, kmynais,druskyte ir pipiriukais sakysite kad panasu i saslyku marinata - ne velnio, tiesiog jauciassi kad tai mesa o ne paukstiena pries tai buvau marinavusi majoneze su cesnaku ir pipirais, tai nejo suprasti, ar tai mesa, ar tai paukstiena
Aš labai esu prisikankinus su tais šonkauliukais keptais, kol nesužinojau "paslapties"
Esmė ta, kad nuplovus ir suporcijavus šonkauliukus, geriausia sudėjus į skardą ir užbarsčius paprikos, juodųjų pipirų, lauro lapų, įdėjus citrinos keletą griežinėlių ir užpylus šiek tiek vandens, kad dugną semtų, apvirti 30 min 160C. Tada jie įgauna "bazinį" skonį ir toliau galima tepti ant jų ką tik širdis geidžia- medų, majonezą, bbq padažą ir kepi orkaitėje toliau, nupylus bulijoną, arba kepti ant laužo. VISADA gaunasi:)
Esmė ta, kad nuplovus ir suporcijavus šonkauliukus, geriausia sudėjus į skardą ir užbarsčius paprikos, juodųjų pipirų, lauro lapų, įdėjus citrinos keletą griežinėlių ir užpylus šiek tiek vandens, kad dugną semtų, apvirti 30 min 160C. Tada jie įgauna "bazinį" skonį ir toliau galima tepti ant jų ką tik širdis geidžia- medų, majonezą, bbq padažą ir kepi orkaitėje toliau, nupylus bulijoną, arba kepti ant laužo. VISADA gaunasi:)
Sveikos,
Turiu klausimėlį,kaip skaniai paruošti avienos šonkaulius?
Gal kuri ruošėte?
Būsiu dėkinga,pasidalinkite patarimais.
Turiu klausimėlį,kaip skaniai paruošti avienos šonkaulius?
Gal kuri ruošėte?
Būsiu dėkinga,pasidalinkite patarimais.