Galima šonkaulius pamarinuoti labai skanu tokiame marinate.
Reikia garstyčias gerai išplakti su medumi įpilti aliejaus įdėti sitarkuoto imbiero
įpjaustyti česnako.
As kepu pamarinuotus majoneze (apie para),tik reikia gerai isprieskoniuoti pries tai.Kepu tarp folijos kartu su bulvemis,kartais kepimo pabaigoje uztarkuoju surio.Labai skanu
Kepa sonkauliukai ir mano orkaitej sia minute
Na, matysim, kas ten gausis, nieko stebuklingo nedariau: pasidariau tokia kosyte: pora saukstu majonezo, kecupo, dauuug isspausto cesnako, viska sumakalavau, priberiau baziliko, raudoneliu, mairunu. Pacia mesa istryniau druska ir pipirais, ismaliavojau tuo padazu ir patepus folija aliejumi suvyniojau sonkauliukus. Bulvytes verdu atskirai (sikart)....Na, ziuresim kaip MB ivertins sita dalyka
Na, matysim, kas ten gausis, nieko stebuklingo nedariau: pasidariau tokia kosyte: pora saukstu majonezo, kecupo, dauuug isspausto cesnako, viska sumakalavau, priberiau baziliko, raudoneliu, mairunu. Pacia mesa istryniau druska ir pipirais, ismaliavojau tuo padazu ir patepus folija aliejumi suvyniojau sonkauliukus. Bulvytes verdu atskirai (sikart)....Na, ziuresim kaip MB ivertins sita dalyka
as savaitgali kepiau sonkalius,tai MB pirstus laizes pamarinavau labai paprastai: pomidoru padazas+cesnakas+sonkauliu prieskoniai. palaikiau para, kepiau rankoveje, nes pamarinuoti pomidoru padaze megsta apsvilt, o stai rankovej puikiai iskepe. buvo labai skanu, o kadangi liko pomidoru padazo puse stiklainiuko, tai veliau tokiam paciam marinate pamarinavau paprastus kiaulienos sprandines gabaliukus ir kepiau irgi rankovej, tai gavos tokie skanus kepsniukai vyras gyre
Na, mes jau issikepem ir pavalgem...tokio puikaus skonio net nesitikejau. Niam niam
QUOTE(Katute @ 2009 03 16, 13:12)
Kepa sonkauliukai ir mano orkaitej sia minute
Na, matysim, kas ten gausis, nieko stebuklingo nedariau: pasidariau tokia kosyte: pora saukstu majonezo, kecupo, dauuug isspausto cesnako, viska sumakalavau, priberiau baziliko, raudoneliu, mairunu. Pacia mesa istryniau druska ir pipirais, ismaliavojau tuo padazu ir patepus folija aliejumi suvyniojau sonkauliukus. Bulvytes verdu atskirai (sikart)....Na, ziuresim kaip MB ivertins sita dalyka
Na, matysim, kas ten gausis, nieko stebuklingo nedariau: pasidariau tokia kosyte: pora saukstu majonezo, kecupo, dauuug isspausto cesnako, viska sumakalavau, priberiau baziliko, raudoneliu, mairunu. Pacia mesa istryniau druska ir pipirais, ismaliavojau tuo padazu ir patepus folija aliejumi suvyniojau sonkauliukus. Bulvytes verdu atskirai (sikart)....Na, ziuresim kaip MB ivertins sita dalyka
kepiau vakar sonkauliukus pamarinuotus majoneze,skonis bet man prikepe prie folijos anksciau taip nebudavo
QUOTE(vanagyne07 @ 2009 04 13, 22:37)
na o as is sonkauliu ir farso isikepiau velykom mesos kelma
Jau kaip gražu ir manau, kad bais skanu
QUOTE(vanagyne07 @ 2009 04 13, 22:37)
na o as is sonkauliu ir farso isikepiau velykom mesos kelma
Wou .Atrodo tikrai labai gražiai ..ir ne tik kelmas .
Už kelmo labai sudomino pyragėliai(?) .Neįžiūriu gerai,prašom papasakoti kas ten
oi atsiprasau merginos kopijavau nuoroda is saltu uzkandziu su visu aprasymu ir anu pyrageliu o idejau kazkodel ziuretu konkursu nuoroda nesurpatau biski ka cia pridirbau po svenciu ne tik adk skrandis bet ir galva nebedirbo
tuoj vel idesiu nuorodas
Papildyta:
na gal nesupyks merginos kad nukopijavau viska
tuoj vel idesiu nuorodas
Papildyta:
QUOTE(vanagyne07 @ 2009 04 13, 23:23)
o cia musu keli velykinio stalo uzkandziai . ideju pasisemiau is sonatinos, nerytes tinklapio ir panarsiusi po visagali interneta
KIAUSINIU DREBUCIAI
800 gr darzoviu nuoviro
pakelis zelatinos skirtas vienam litrui skysciu
ivairiu darzoviu ( pas mane virtos bulves, virtos morkos, zirneliai, kukuruzai ir apvirtas smulkintas kalafijoras )
su peiliu zalio kiausinio kevale pradurti skyle ir ispilti lauk visa turini. taip paruosta kiausinio kevala ismirkyti verdanciame vandenyje. daugiau pilti po sauksta paruosto tirpalo ( karstame sultinyje istirpinti zelatinos miltelius) palaukti kol apsitigs ir sudeti darzoves ir uzpilti iki virsaus buljono. susitngusius nulupti ir sudeti i lekste.
KREPSELIAI SU PIKANTISKA MISRAINE
reikes krepseliu virtu kiausiniu fermentinio surio druskos pipiru cesnaku sutraiksytu ir majonezo. misrainei sutarkuoti suri ir kiausinius pagardinti prieskoniais ir ismaisyti su majonezu. idara deti i krepselius ir puosti
VERINUKAI IR SUMUSTINUKAI
ant iesmuko verti alyvuoge formini sureli ir pusele vysninio pomidoriuko.
SUMUSTINUKAMS karsto rukymo zuvies naudojau juros lydeka, tepamo varskes surelio, siek tiek citrinos sulciu, druskos. pipiru zalio agurko. melynojo svoguno , sviesto, ir ikru raudonuju ir juoduju, zalumynu papuosimui
zuvies mesa sumaisyti su sureliu paskaninti prieskoniais ir citrynu sultimis ir su blenderiu suplakti i vientisa mase. ant duonos uztepti sviesto vienu atveju deti melynojo svoguno ( perpjauti i keturis dalis ir isskirstyti sluokniais ) o kitu agurko ( agurka supjausciau 1 cm riekelm ir formele ispaudziau gelyte kuria panaudojau puosimui). ant virsaus su konditeriniu svirsktu ispausti paruosta idara. kur sumustinukai su melynuoju svogunu dar ant virsaus uzdeta ikru. ir puosiame zalumynais.
MĖSOS KELMAS
kialienos sonkauliai. apie 0,5-1 kg vistienos slauneliu mesos farso, pievagrybiu, svoguno , morku megiamu prieskoniu.
pakepinti pievagrybius svogunus ir morkas ir paliakti atvesti. paimti para ar dvi marinuotus sonkaulius susukti ir surysti siulu. farsa sumaisyti su pekepintomis darzovemis . sonkaulius deti arba i kepimo maisa arba ant folijos ir prikimsti idaru iki virsaus uzrysti maisa ar uzlasktyti folija ir kepti 190-180 orkaiteje apie 1,5-2 val priklausomai nuo kelmo dydzio
siuo atveju pateikats kaip saltas uzkandis
KIAUSINIU DREBUCIAI
800 gr darzoviu nuoviro
pakelis zelatinos skirtas vienam litrui skysciu
ivairiu darzoviu ( pas mane virtos bulves, virtos morkos, zirneliai, kukuruzai ir apvirtas smulkintas kalafijoras )
su peiliu zalio kiausinio kevale pradurti skyle ir ispilti lauk visa turini. taip paruosta kiausinio kevala ismirkyti verdanciame vandenyje. daugiau pilti po sauksta paruosto tirpalo ( karstame sultinyje istirpinti zelatinos miltelius) palaukti kol apsitigs ir sudeti darzoves ir uzpilti iki virsaus buljono. susitngusius nulupti ir sudeti i lekste.
KREPSELIAI SU PIKANTISKA MISRAINE
reikes krepseliu virtu kiausiniu fermentinio surio druskos pipiru cesnaku sutraiksytu ir majonezo. misrainei sutarkuoti suri ir kiausinius pagardinti prieskoniais ir ismaisyti su majonezu. idara deti i krepselius ir puosti
VERINUKAI IR SUMUSTINUKAI
ant iesmuko verti alyvuoge formini sureli ir pusele vysninio pomidoriuko.
SUMUSTINUKAMS karsto rukymo zuvies naudojau juros lydeka, tepamo varskes surelio, siek tiek citrinos sulciu, druskos. pipiru zalio agurko. melynojo svoguno , sviesto, ir ikru raudonuju ir juoduju, zalumynu papuosimui
zuvies mesa sumaisyti su sureliu paskaninti prieskoniais ir citrynu sultimis ir su blenderiu suplakti i vientisa mase. ant duonos uztepti sviesto vienu atveju deti melynojo svoguno ( perpjauti i keturis dalis ir isskirstyti sluokniais ) o kitu agurko ( agurka supjausciau 1 cm riekelm ir formele ispaudziau gelyte kuria panaudojau puosimui). ant virsaus su konditeriniu svirsktu ispausti paruosta idara. kur sumustinukai su melynuoju svogunu dar ant virsaus uzdeta ikru. ir puosiame zalumynais.
MĖSOS KELMAS
kialienos sonkauliai. apie 0,5-1 kg vistienos slauneliu mesos farso, pievagrybiu, svoguno , morku megiamu prieskoniu.
pakepinti pievagrybius svogunus ir morkas ir paliakti atvesti. paimti para ar dvi marinuotus sonkaulius susukti ir surysti siulu. farsa sumaisyti su pekepintomis darzovemis . sonkaulius deti arba i kepimo maisa arba ant folijos ir prikimsti idaru iki virsaus uzrysti maisa ar uzlasktyti folija ir kepti 190-180 orkaiteje apie 1,5-2 val priklausomai nuo kelmo dydzio
siuo atveju pateikats kaip saltas uzkandis
na gal nesupyks merginos kad nukopijavau viska
QUOTE(vanagyne07 @ 2009 04 14, 11:36)
na gal nesupyks merginos kad nukopijavau viska
Oi kaip viskas skanuuuu .Gerai pasidarbavai .Tie pyragėliai tai super..net seilės tįsta .Ir kiaušiniai super atrodo