Pabandykite šonkauliukus pamarinuoti tokiame marinate:
Natūralus jogurtas,
česnakas
žalioji citrina,
aitriosios paprikos juostelė,
pipirai,
į masę galima įpilti aliejaus,
Visus ingridijantus išplakame ir sudedame marinuotis.
Šiam marinatui tinka labai avienos šonkaliai jautienos
QUOTE(Panele:) @ 2008 10 17, 21:47)
Siandien kaip tik kepiau orkaiteje sonkauliukus. Juos is vakaro pamarinavau, tiesiog uzpyliau coca cola ir tiek. Siandien sudejau sonkauliukus, bulvytes ir morkas, uzdengiau folija. Sonkauliuku mesyte gavosi truputi kietoka, bet brangiausiajam patiko. Praeita karta marinavau sonkauliukus su majonezu ir pomidoru padazu, tai mesyte gavosi minkstutele
O kokį prieskonį suteikia kola? pirmąsyk girdžiu tokį įdomų dalyką
Paskutiniu metu pradejau viska kepti kepimo rankoveje, savaitgali kepiau sonkauliukus, marinavau su kiaulienos ir saslyko prieskoniais, naudojau mesa minkstinancia druska ir viskas. Kepimo rankoveje kepiau kartu su bulvemis valanda. Labai skaniai gavosi, mama buvo sveciuose, tai labai gyre ir recepto paprase
QUOTE(#vėja# @ 2008 11 15, 21:25)
O kokį prieskonį suteikia kola? pirmąsyk girdžiu tokį įdomų dalyką
Kazko labai ypatingo tai nesijaucia tik truputi toks salstelejes skonis
QUOTE(Panele:) @ 2008 11 17, 22:08)
Kazko labai ypatingo tai nesijaucia tik truputi toks salstelejes skonis
Taip ir pamaniau, kad turėtų pasaldinti na, čia kam patinka mėsytė į saldumą... Man tai tinka, bu aš ir jautieną, ir kiaulieną su džiovintom slyvom mėgstu pasitroškinti, bet va kad likusiem šeimos nariam ne itin, tai pastaruoju metu tokių salstelėjimų vengiu
QUOTE(buciux @ 2004 05 20, 13:39)
Kepti orkaitėje, dviem aukštais
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
vakar kepiau pagal si recepta, MB mesyte patiko (pati nemegstu sonkauliu ) ant bulviu barsciau keptu bulviu prieskonius ir prieskonius su zoleliu sviestu, tai jos buvo labai geros, marinatas nuo mesos palasejo ir apskrudo skaniai kepiau 45 minutes.
QUOTE(pandutė @ 2008 11 25, 23:11)
as nesu kepus sonkauliuku,bet senei noriu,mb grysta penktadieni,nusprendziau pagamint,norejau paklaust,jei as kepsiu juos apvyniotus folgoj,ar juos reik atidengus apipilti skysciu,ar nereik?ar nebus nuo folgos jie sausi arba kaip tik isvire o ne apkepe?
su folga jie iskeps iki reikiamo minkstumo, o kad nebutu, kaip tu sakai isvire tai pabaigoje kepimo gal koki 20min. pries pabaiga atiodenk folga ir leiska sonkauliukams apskrusti ir igauti traskesio
QUOTE(aaktinija @ 2008 11 26, 16:54)
su folga jie iskeps iki reikiamo minkstumo, o kad nebutu, kaip tu sakai isvire tai pabaigoje kepimo gal koki 20min. pries pabaiga atiodenk folga ir leiska sonkauliukams apskrusti ir igauti traskesio
dekui,uz atsakyma.dar norejau paklaust,o ta folga tik ant virsaus det,ar visus sonkauliukus ivyniot i ja?
mano megstamiausias patiekalas, kuri visi visad prisimena ir visad laukia per gimtadieni - tai sonkauliukai, troskinti aluje is esmes viskas panasiai, kaip jus darote - itrinkite sonkauliukus ar tai megstamais prieskoniais, ar tai marinatais ir pan. ir palikite pastoveti min 2 val, bet ne daugiau 24 val. Ir tuomet idekite sonkauliukus i puoda ir uzpilkite alumi (poros buteliu, berods, turetu pakakti) ir troskinkite, kol mesyte lengvai "lips" nuo kaulo skanaus!
Labai yra skanu šonkauliai prieš kepant pamarinuoti obuolių sultyse į jas įdėjus kvepiančių pipirų,{kas nemėgsta gali dėti juodųjų pipirų}įtarkuoti muskato į dėti svogūną skiltelę česnako,galima įdėti morkų,paprikų gabaliukų.
Jei kepame folijoje galima išimti iš marinato tas daržves įdėti sviestuko ir kartu kepti su kauliukais,jei kepame inde prieš baigiant kepti ant daržovių galima užtarkuoti sūrio,oiš marinato galima pagaminti norimą padažiuką.
Jei kepame folijoje galima išimti iš marinato tas daržves įdėti sviestuko ir kartu kepti su kauliukais,jei kepame inde prieš baigiant kepti ant daržovių galima užtarkuoti sūrio,oiš marinato galima pagaminti norimą padažiuką.
o su tuo alumi verdant,kiek mazdaug tu sonkauliuku reiketu 1 kg ar daugiau.jei pilasi 2 buteliai alaus.O vandens visai nereikia?Ir kokio stiprumo alus,ar tai neturi reiksmes