Įkraunama...
Įkraunama...

Šonkauliukų receptai

QUOTE(Capriciossa @ 2008 03 13, 23:27)
paprasčiausiai į gilesnę keptuvę dedu šonkaulius, barstau vegeta, apkepinu trumpai iš visų pusių, tada pjaustau bulves smulkiai ir ant viršaus pritarkuoju morkų. vienintelis prieskonis - vegeta, jos dažnai pabarstau. ir ant silpnos ugnies uždengusi viską dangčiu kepu tol kol iškepa buvės. tai labai laukiamas patiekalas ir greit išnykstantis ax.gif

O bulves ir morkas tik ant virsaus sudeti ir kepti, ar reikia kartkartem pamaisyti viska? g.gif
Gal dar vandenuko ipilti, ar tik aliejaus?
Atsakyti
Siandien kaip tik kepiau orkaiteje sonkauliukus. Juos is vakaro pamarinavau, tiesiog uzpyliau coca cola ir tiek. Siandien sudejau sonkauliukus, bulvytes ir morkas, uzdengiau folija. smile.gif Sonkauliuku mesyte gavosi truputi kietoka, bet brangiausiajam patiko. Praeita karta marinavau sonkauliukus su majonezu ir pomidoru padazu, tai mesyte gavosi minkstutele smile.gif
Atsakyti
gal ir buvo toks receptukas, bet nemaciau blush2.gif
as itrinu shonkauliukus trintu cesnaku, pipirais, druskyte ir uzpilu obuoliu sultim, sojos padazu, medumi ir gazuotu min. H2O biggrin.gif kai daug turim, tokiu marinatu uzpilu i maishus ziplock (ar kokie ten LT yr) sudetus shonkaulius ir i kamera 4u.gif kepa gerai ir ant griliaus ir orkaitej thumbup.gif
Atsakyti
Vakar valgem sonkauliukus, pirma karta taip kepiau ir labai patiko thumbup.gif Taigi, sonkauliukus (virs kilogramo) uzmarinavau su santa maria universaliu marinatu ir palaikiau beveik para laiko. Tada sudejau sonkauliukus ir kepimo rankove, dar idejau stambiai pjaustytu morku, pusiau perpjautu nedideliu svogunu ir sviesto gabaliuka, rankove uzrisau. I skarda klojau folijos ir ant jos dejau rankove, tada soviau i orkaite (apie 240 laipsniu) ir kepiau apie 40min. Labai skanu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
as pirma juos isverdu,tada uzsimarinuoju ir kepu orkaitej.man skaniausia kai marinuoju su ketsupu,sojos padazu,cukrus ir biski brendzio smile.gif
Atsakyti
mano vyro brolis nerealius šonkauliukus kepa smile.gif
šonkaulius ištrina padažu, kurį gamina iš medaus ir kečupo (tiesiog sumaišo pora šaukštų medaus su tiek pat kečupo). Kepti galima orkaitėje arba ant grotelių. Dar pakepa šalia baklažano skiltelių ir bulvių. Skonis jų būna saldokas.
Atsakyti
o stai mano receptas su sonkauliukais(ji is uosves pasiskolinau) smile.gif uzmarinuoju sonkauliukus su vegeta ir cesnakais, palaikau kokias 2 val. pasidarau mesa kaip kotletams ir aplipdinu sonkauliukus iki puses. tada pasaunu i orkaite, gaunasi tikras skanumelis
Atsakyti
Niekaip nesuprantu ką reiškia - aplipdinu šonkauliukus iki pusės -? Gal gali man, nesupratėlei, paaiškinti? Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 29 spalio 2008 - 08:29
[quote=silsta,2008 10 29, 07:29]
Niekaip nesuprantu ką reiškia - aplipdinu šonkauliukus iki pusės -? Gal gali man, nesupratėlei, paaiškinti? Būčiau dėkinga 4u.gif

nu padarai is farso kotletukus ir aplipdini sonkauli iki puses, gaunasi tokie grybukai smile.gif , nu net nezinau kaip cia aiskiai papasakot g.gif
Atsakyti
Vai, ačiū, kai pasakei, kad gaunasi kaip grybukai, tai pasidarė visiškai aišku. Bandysiu, receptukas skamba labai gundančiai... essen.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aciu visoms uz sonkauliu receptus. Pasiskaiciau, pamasciau ir uzsimarinavau sonkaulius, nes turejau sveciu. Dariau taip:
cesnakas, pipirai, druska, mairunas, truputi ivairiu prieskoniu, kurie tinka mesai. Pamarinavau pora valandu, paskui majoneza sumaisiau su ketcupu ir palikau marinuotis parai laiko. Kai iskepe, skonis buvo puikus ir sonkauliukai buvo minkstuciai. thumbup.gif Net mano sesuo, kuri valgyti daro labai skaniai, paprase manes recepto. Jos dukrai irgi labai patiko, nes abi be galo isrankios. O cia tiko!!
ACIU visoms merginoms pasidalinusioms savo receptukais!!!
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2004 05 20, 14:39)
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi rolleyes.gif

Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais

Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori

Aukščiau  ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai

Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina

Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau  heart.gif

Siandie kepiau sonkauliukus siuo budu - super gavosi thumbup.gif Siaip mano vyras nelabai megsta orkaitej keptas bulves, bet sitos jam laaabai patiko lotuliukas.gif Sakaiu, kad grizdamas is darbo nusipirktu alaus prie vakarienes, tai jau smaguriavo drinks_cheers.gif
O marinavau paciu lengviausiu budu - nusipirkau astraus marinato, t.y. priekoniai, i kuriuos tereikia ipilti kelis sauktus aliejaus ir juo istepti mesa, ir rezultatu likau labai patenkinta mirksiukas.gif

Dideliausias ACIU, buciux clap.gif
Atsakyti