Sveikos mamytes,gal zinote kaip skaniai iskepti sonkauliukus,nes man nesigauna.
QUOTE (gemaite @ 2004 03 31, 10:22) |
Sveikos mamytes,gal zinote kaip skaniai iskepti sonkauliukus,nes man nesigauna. |
Nezinau, as pati nekepiau, bet mano anyta kepa paprasciausiai, juos itrina mesos prieskoniais ivairiais, palaiko per nakti, o po to kepa orkaitej suvyniojus i folija, o pries gala dar atvynioja ta folija ir dar truputi pakepa kol apskrunda jie, nu nezinau laabai skaniai gaunasi
As sonkauliukus ruosiu taip:
itrinu prieskoniais ir apkepinu keptuveje.
Dedu i puoda, pilu puse normos alaus, puse vandens, druskytes ir troskinu kol suminksteja. Labai skanu... Galima iberti kmynu, jei yra noro ir vyras nesipriesina
itrinu prieskoniais ir apkepinu keptuveje.
Dedu i puoda, pilu puse normos alaus, puse vandens, druskytes ir troskinu kol suminksteja. Labai skanu... Galima iberti kmynu, jei yra noro ir vyras nesipriesina
O as is vakaro pamarinuoju su keciupu ir majonezu, aisku prieskoniai ir kita diena kepu orkaiteje, na labai skanu....
kolkas radau tik toki recepta.manau galima vietoj versienos deti kiaulienos sonkauliukus
MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS
600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono
Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15 minučių.
MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS
600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono
Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15 minučių.
Aš tai arba kepu folgoj, arba su kopūstais torškinu.
Beto kai su prieskoniais marinuoju, tai prieš kepant su garstyčiom aptepu, labai skanu.
Beto kai su prieskoniais marinuoju, tai prieš kepant su garstyčiom aptepu, labai skanu.
Na, mane vyras dievina uz tokius sonkauliukus:
Istrinu cesnaku, druska ir kt. prieskoniais. Palaikau valanda. Po to aptepu kecupu. GEriausia kokiu nors tirstu, pvz. Heinz. Palaikau per nakti. Ir kt. diena kepu orkaiteje apie 40 min. Paprasta ir skanu
Istrinu cesnaku, druska ir kt. prieskoniais. Palaikau valanda. Po to aptepu kecupu. GEriausia kokiu nors tirstu, pvz. Heinz. Palaikau per nakti. Ir kt. diena kepu orkaiteje apie 40 min. Paprasta ir skanu
O cia eina kalba apie parukytus sonkauliukus ar zalius?
nepykit, as vis dar mokinuos gaminti
nepykit, as vis dar mokinuos gaminti
megstu troshkintus shonkauliukus: apkepu aliejuj itrintus prieskoniais ir miltais, o po to troshkinu su bulvemis bei pakeptomis morkomis bei svoguneliais.
QUOTE (krika @ 2004 04 05, 13:11) |
O cia eina kalba apie parukytus sonkauliukus ar zalius? nepykit, as vis dar mokinuos gaminti |
Apie zalius.
Nieko tokio, bisos mes po truputi pradejom
Labai skanūs ir taip pagaminti šonkauliukai (mano vyrais ir draugai labai už juo giria):
Šonkauliukus (kas kokius mėgsta) per naktį palaikyti marinate+ patinkantys priekoniai.
Išmirkusius šonkauliukus apkepti, sudėti į skardą. Ant šonkauliukų uždėti sluoksnį saliero šaknies, morkyčių, kas mėgsta, gali ir svogūėlių. Įpilti vandens, kad neprisviltų.
Pasigaminti tokį užpilą: garstyčios+grietinė. Kuo daugiau garstyčių ir mažiau grietinės, tuo aštresni šonkauliukai bus. Taigi proporcijos pagal poreikį.
Šitą užpilą užpilti ant šonkauliukų su daržovėmis. Kiek patroškinus orkaitėje (apie 10 min.) ant garsyčių užberti žalių žirnelių ir dar patroškinti kokį 20-30 min. (priklauso nuo sluoksnių storio.
Geriausia valgyti karštus
sakanaus
Šonkauliukus (kas kokius mėgsta) per naktį palaikyti marinate+ patinkantys priekoniai.
Išmirkusius šonkauliukus apkepti, sudėti į skardą. Ant šonkauliukų uždėti sluoksnį saliero šaknies, morkyčių, kas mėgsta, gali ir svogūėlių. Įpilti vandens, kad neprisviltų.
Pasigaminti tokį užpilą: garstyčios+grietinė. Kuo daugiau garstyčių ir mažiau grietinės, tuo aštresni šonkauliukai bus. Taigi proporcijos pagal poreikį.
Šitą užpilą užpilti ant šonkauliukų su daržovėmis. Kiek patroškinus orkaitėje (apie 10 min.) ant garsyčių užberti žalių žirnelių ir dar patroškinti kokį 20-30 min. (priklauso nuo sluoksnių storio.
Geriausia valgyti karštus
sakanaus
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi
Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina
Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau
Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina
Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau