Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(abc12355 @ 2009 06 01, 17:30)
Laba,

Reikia  patarimo: prieš gerą mėnesiuką dariau vazelę, o dabar pastebėjau, kad atsirado mažų puslyčių, kažin kodėl?
Papildyta:
dažyta akriliniais dažais, lakuota akriliniu laku, labai saugojau nuo dregmės...

Ką reiškia "vazelė"? Stiklas, keramika ir t.t.? Koks paveikslėlis?
Kiek laiko skirta dekoravimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 02 birželio 2009 - 11:29
QUOTE(abc12355 @ 2009 06 02, 11:01)
Stiklines vazeles irgi reikia gruntuoti?

Stiklas irgi pasiausiamas ir gruntuojamas,o jei grunto neturi,galima nutepti klijais,o paskui tik akriliniai dazais dazyti
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2009 06 01, 11:45)
Nežinojau kur klaust, tai paklausiu čia. Merginos gal žinot kur būtų galima įsigyti medinių burbuliukų, ir visokių medinių smulkmenų auskarų ir visokių kitokių papuošalų gamybai.

CUP'e ,,Geros akys'' mačiau, bet ten buvo tik tos dalys, kur veriasi i ausį, o dalies kurią turėtum dekoruot nemačiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2009 06 02, 11:22)
mes kelios merginos klp esam susikoperavusios tai perkam ir medinukus ir serveteles 4u.gif

o is kur perkat? blush2.gif

QUOTE(Saula* @ 2009 06 02, 16:02)
CUP'e ,,Geros akys'' mačiau, bet ten buvo tik tos dalys, kur veriasi i ausį, o dalies kurią turėtum dekoruot nemačiau.  g.gif

visokius medinukus gali isigyti is www.senasnaujas.lt ; www.decoupage.lt
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 06 02, 12:28)
Ką reiškia "vazelė"? Stiklas, keramika ir t.t.? Koks paveikslėlis?
Kiek laiko skirta dekoravimui?

Stiklas,dažyta akriliniais dažais, sekančia dieną užklijuota servetėlė, dar kitą dieną nulakuota akriliniu laku...
Papildyta:
QUOTE(baltė @ 2009 06 02, 11:13)
Galbūt paveiksliukas neprilipo labai gerai? Kaip klijavai? Kaip užtvirtinai?

Puslytės atsirado ne ant servetėlės...

Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2009 06 02, 13:04)
Stiklas irgi pasiausiamas ir gruntuojamas,o jei grunto neturi,galima nutepti klijais,o paskui tik akriliniai dazais dazyti

Ačiū tau už patarimus ! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(abc12355 @ 2009 06 02, 19:26)
Stiklas,dažyta akriliniais dažais, sekančia dieną užklijuota servetėlė, dar kitą dieną nulakuota akriliniu laku...

Lyg ir ne skubos darbas... g.gif
Vistiek, manrods, tas stiklas "norėjo" ilgesnio džiovinimo... blush2.gif

Atsakyti
Pabūsiu bjauri ax.gif
Perskaičius tai, supratau, kad aš nieko neišmanau doh.gif

ištraukos iš teksto apie dekupažą:

"Iškirpkite formas iš popieriaus, tada jas padenkite lako sluoksniu. Kai išdžius lakas, patrinkite paviršių švitriniu popieriumi, tam, kad suteiktumėte blizgesį. "

"Ko prireiks mokantis šios dekoro technikos?
Reikės žirklių, tapetų peilio arba skutimosi peiliuko išpjauti formoms iš popieriaus. Taip pat reikės įrankių tepti klijams, geriausiai tam tiks kempinėlė, vata arba teptukas. "
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

"Vyniojamasis popierius, seni laikraščiai ar bet kokie seni skudurai pravers paruošiant darbo vietą. Aerozolinis akrilinis lakas ir mažutis kočėlas pravers išlyginant popierių ir pašalinant klijų perteklių."
doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

"Iškirpkite puošmenas ir užklijuokite jas ant dėžutės. Kai kurie žmonės klijavimui naudoja tapetų pastą, tačiau ji gana ilgai džiūsta. Kol klijai dar nenudžiūvo, galite keisti puošmenų vietą"
wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif

Dabar apie lakavimą. Parduotuvėse galite įsigyti specialaus lako, tačiau tiks ir akrilinis lakas vandens pagrindu.Jei norite, kad nesimatytų Jūsų iškirptų puošmenų kraštų, Jums reikės užpurkšti daugiau lako sluoksnių – kuo daugiau, tuo geriau! Paskutiniams šlifavimams reikės drėgno ir sauso švitrinio popieriaus. Jo galite įsigyti dailės reikmenų arba statybinių medžiagų parduotuvėse. Drėgnam šlifavimui puikiai tiks 400 švitrinis popierius!"

plačiau apie tai ČIA

Total košmar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 06 02, 11:17)
Šiaip, mano nuomone, geriau pirkti gerus statybinius lakus, nei specialius, skirtus dekupažui. Viena, tai dėl kainos, o kita, tai man labiau jie patinka (čia jau labai subjektyvus reikalas)  smile.gif Nusiperki vieną akrilinį, kitą vaitspiritinį ir lakuoji į valias biggrin.gif

Dekoju uz pasidalijima patirtimi 4u.gif

Merginos, mano darbo savaite pagaliau eina i pabaiga tai vel grizineju prie dekupazo thumbup.gif Tik pradedu ka nors daryt ir is karto kyla klausimai blush2.gif
Dekoravau drambli ir nepavyko dvikomponentis sendinimas, galvojau nuplausiu ir vel viska bandysiu is naujo. Bet nenusiplauna doh.gif Tai noriu paklausti ar galima svitrint ir ant virsaus vel dazyt ir sendint ar turiu svariai nuplaut. Ir jei taip, tai kaip tai padaryt??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2009 06 02, 23:06)
Pabūsiu bjauri  ax.gif
Perskaičius tai, supratau, kad aš nieko neišmanau  doh.gif

lABAI GAILA, KAD NEPASIRASE ZMOGUS SUDARINEJES SITA SARASIUKA biggrin.gif nu bet fantazija dar reikia pasitelkti, jei beieskant informacijos sitaip interpretuoja:)))))
Atsakyti
As galvoju,kad cia toks vertimas.Esu susidurusi su panasiu tekstu kazkada senai.Paprasiau,kad drauge isverstu,....tai gavosi panasios nesamones.Turbus zmogutis saziningai verte,nesuprasdamas kas tai yra.
Atsakyti
QUOTE(PACIOS @ 2009 06 03, 07:41)
As galvoju,kad cia toks vertimas.Esu susidurusi su panasiu tekstu kazkada senai.Paprasiau,kad drauge isverstu,....tai gavosi panasios nesamones.Turbus zmogutis saziningai verte,nesuprasdamas kas tai yra.

Būtent. Kitaip ir galvot neišeina, tik vertimas ir nulis dekupažo žinių...Ne kažin kokia dar ir vertėjo kvalifikacija... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 03 birželio 2009 - 09:14
If, Pačios, gal reikėtų jiems parašyti ? kaip manot? aš jau buvau berašanti, nes tą straipsnį jau prieš mėnesį pamačiau kažkur, bet pagalvojau,kad kažin, ar tai supras kaip geradarystę.....

Pepilota, miela, tavo firminė artmanijos antika nenusiplauna smile.gif tai net nežinau, ar būna kokių tirpiklių , gal kitos merginos žino?
O koks ten dramblys, o kodėl nesigavo ? juk viską buvome išmėginusios. Gal per didelis dramblys ir nepasidavė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 03 birželio 2009 - 09:20