Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(efauto @ 2009 07 01, 22:43)
itrukimus trinam arba aliejiniais arba akriliniais dazais(dar porporinos, patinos, akiu seseliai, ...). viskas priklauso nuo sendintojo. jei sendintojas smirda(nors visu receptoriai skirtingi) ir po jo teptuka reikia plaut su vaitspiritu, tai itrinimam tinka aliejiniai dazai ir paskui lakuoti reikia su sintetiniu, smirdanciu laku. jei sendintojas nesmirdi ir yra vandens pagrindu, tai gali naudoti akrilinius dazus ir lakuoti akriliniu laku. kai kuriuos sendintojus itrynus reikia nupurksti sintetiniu laku(crafts spray, dupli color,ju buna senukuose), kad veliau lakuojant teptuku "neissivalytu" dazai rolleyes.gif zinok, viskas priklauso nuo to, koki sendintoja naudoji. jei jau ji turi, tai pasimegink ant kokios lentutes kelis variantus. su akriliniais ar aliejiniais dazais. siaip ir ant instrukcijos turetu buti parasyt akuo itrinti ir pagal tai gali spresti kokiu laku lakuot 4u.gif

aciu labai 4u.gif

savo parapijoj radau tik ,,antik,, ,,heritage,,,o kitos firmos nedaziebiu doh.gif kaip ir ,,eppl.....,, toliau nesimato. tai ir nzn kuri geresne blush2.gif o noreciau isbandyt,,crakle medium,, .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liusinda: 02 liepos 2009 - 07:10
QUOTE(bite @ 2009 07 01, 23:28)
Atvirkščiai, jei matinio lako neišmaišysi, bus blizgus, o suplakus matiškumą suteikiančios dalelės, kurios buvo nusėdę dugnan, padarys jį matiniu, tačiau taip nevalia elgtis visąlaik, gal tik kokiai sagei "prasimanyt" blizgaus lako, turint vien matinį ir ne daugiau, nes naudodamos nesumaišytą matinį laką vietoj blizgaus, pažeisime lako struktūrą.

Oi doh.gif Tuomet atsiprašau už savo neteisingą spėjimą blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš kaip pradedančioji noriu paklausti, kiek maždaug visa tai užtrunka. Ta prasme nudažai, ko piek laiko klijuoji paveiksliuka? o daug reik klijų tept, ilgai tai daryt?
Atsakyti
QUOTE(Kap- @ 2009 07 02, 14:56)
Aš kaip pradedančioji noriu paklausti, kiek maždaug visa tai užtrunka. Ta prasme nudažai, ko piek laiko klijuoji paveiksliuka? o daug reik klijų tept, ilgai tai daryt?

Aš ir nesu patyrusi, ax.gif kaip jau rašiau tik atrandu dekupažą, tačiau dažai nudžiūsta gan greitai, tiesiog matai, jau kad sausi, nu nudžiūvę , nelimpa tada klijuoji paveiksliuką. kliju reikia visai nedaug. ir šiaip tai pabandyk servetele ant kokio paviršaius patepti pasibandyti. Kad daikto negadinti.
Nežianu ką čia patariau bet, gal jau daug patirties turinčios geraiu tau parašys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kap- @ 2009 07 02, 12:56)

Viskas priklauso nuo to, kokio rezultato tikiesi ir kokias priemones naudoji. Paveiksliuką klijuoti galima, kai visiškai išdžiuvęs dažas (max. iki pusvalandžio). Kai išdžius klijuotas paveiksliukas (priklauso nuo to, kuo kiljuoji, bet paprastai gana greitai džiūna tiek lipalas tiek ir spec. klijai), lakuoji ir džiovini laką. Vėlgi priklauso nuo to, koks, kiek kartų ir kaip laką tepi.
Parastai lakuoju ne mažiau kaip 10 kartų. Su pašveitimais kas kokius tris lakavimus. Jei naudoji deku-popierių, tai gali tekti lakuoti daugiau kartų (iškilumamas "panaikinti"). Jei daiktas mažai naudojamas ir liečiamas, tai gali pakakti purškiamo lako, kuris išdžiūna gana greitai (bet patariama naudoti daiktą tik po paros)...
Taigi, viskas priklauso nuo to, ką pasirenki, ar sendini ar daiktas didelias ar mažas. smile.gif

Atsakyti
Norėjau paklausti ar kas este dirbę su dekupažo popieriumi, norėčiau parsisiųsti, bet išgirdau komentarų, kad jis labai storas ir darbeliai gaunasi negražūs... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agni.e @ 2009 07 02, 16:09)
Norėjau paklausti ar kas este dirbę su dekupažo popieriumi, norėčiau parsisiųsti, bet išgirdau komentarų, kad jis labai storas ir darbeliai gaunasi negražūs... ax.gif

dekupazo popierius labai panasus i dovanu popieriu wink.gif su juo dirbti lengviau nei su surevetelem, nesirauksleja. tik pries klijuojant decu popieriu ant daikto, ji(popieriu) reikia mirkyti vandeny, kol visiskai perslaps. paskui nusausinti ant popierinio ranksluoscio wink.gif mirkyti reikia tam, kad perslapes popierius geriau isigers klijus. darbeliai gali gautis negrazus, jei nepakankamai ismirkytas arba visai nemirkytas popierius. tada jo kibimas blogas, ir pradejes drekti nuo kliiju jis raukslejasi ir sunku tas rauksles islyginti. tai va 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2009 07 02, 17:14)
dekupazo popierius labai panasus i dovanu popieriu wink.gif su juo dirbti lengviau nei su surevetelem, nesirauksleja. tik pries klijuojant decu popieriu ant daikto, ji(popieriu) reikia mirkyti vandeny, kol visiskai perslaps. paskui nusausinti ant popierinio ranksluoscio wink.gif mirkyti reikia tam, kad perslapes popierius geriau isigers klijus. darbeliai gali gautis negrazus, jei nepakankamai ismirkytas arba visai nemirkytas popierius. tada jo kibimas blogas, ir pradejes drekti nuo kliiju jis raukslejasi ir sunku tas rauksles islyginti. tai va  4u.gif

Ačiū, dabar supratau 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras paneles wink.gif
aš dekupaže dar visai žalia smile.gif buvau kursuose, susipažinau ir labai patiko wub.gif
mano pirmas savarankiškas darbelis yra dėžutė su padėkliukais arbatai smile.gif idedu nuoroda, labai prašau jūsų pastabų smile.gif

http://public.fotki..../manodekupazas/
Atsakyti
QUOTE(Midnattssola @ 2009 07 02, 22:34)
labas vakaras paneles wink.gif
aš dekupaže dar visai žalia smile.gif buvau kursuose, susipažinau ir labai patiko  wub.gif
mano pirmas savarankiškas darbelis yra dėžutė su padėkliukais arbatai smile.gif idedu nuoroda, labai prašau jūsų pastabų smile.gif

http://public.fotki..../manodekupazas/

visai nieko pirmas blynelis mirksiukas.gif ir tie padekliukai graziai ziurisi rolleyes.gif grazus skilimas. tik man siek tiek uzkliuvo dezute rolleyes.gif
fonas per tamsus sitam pupeliu motyvui. o ir tie ju "pasvaidymai" kazkaip nekaip.. truksta seseliavimo.. bet viskas ateis su laiku mirksiukas.gif
sekmes kuryboje 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Gabii__, prasitrink savo az 4u.gif
Atsakyti
pratryniau pratryniau:)tokia paieskoma esu dabar, nebespeju lotuliukas.gif
Atsakyti