nu fain mamukai, kai čia taip ruošiate giminaičiams vaikučiams
o čia leki liežuvį iškišus su dveim maėžm, turi galvoti pati visus užsiėmimus, atrasti laiko kažką pagaminti ir pan... na, aišku, galima ir negaminti, bet norisi.... o svečiau ateis tik ,,paėsti"
Sveikos
Kokios jus saunuoles mamos, mane labai ta pinjata zavi vis mastau as apie ja jau nuo pernais metu apie ja galvoju...jus man papasakokit kokiu principu yra padaroma ta virveline pinjata? nelabai eina suprasti ir sakau isbandyciau padaryt viena velykoms vaikams butu pramoga o ir man butu pameginimas
Jau pradejau savo vaikuciu gimtadienius apmastyti...dukra apie princeses sneka, tai jau renku info ir idejas o su sunumi tai nesumastau ka daryt...
Kokios jus saunuoles mamos, mane labai ta pinjata zavi vis mastau as apie ja jau nuo pernais metu apie ja galvoju...jus man papasakokit kokiu principu yra padaroma ta virveline pinjata? nelabai eina suprasti ir sakau isbandyciau padaryt viena velykoms vaikams butu pramoga o ir man butu pameginimas
Jau pradejau savo vaikuciu gimtadienius apmastyti...dukra apie princeses sneka, tai jau renku info ir idejas o su sunumi tai nesumastau ka daryt...
QUOTE(*Elmyra* @ 2012 03 17, 10:52)
Sveikos
uzdaviau ir as klausima apie tas virvelines pinjatas, bet..... matyt cia valstybie paslaptis niekas nieko nesidalina, daro uz pinigus
labutis tikrai ne visos uz pinigelius daro tas pinjatas. yra ir tokiu, kurios pacios sau pirmuosius "blynus svilina"
berots 15 puslapyje yra keletas nuorodu kaip pasidaryti pinjata, viena is ju, anglu kalba, bet su foto, is kuriu gan aiskiai matyti kaip pasidaryti butent VIRVELINE pinjata. pati dar saldainiu neturiu nusipirkusi, o kadangi sis grozis bus reikalingas tik po poros savaiciu, tai niekur neskubu (kolkas turiu tik isdziovinta laikrastuku baliona ) bet kaip tesiu darba, tai bandysiu butent pagal ta aprasyma daryti. is patirties sakau, kad svarbiausia pradeti, o po to viskas savaime gaunasi
Papildyta:
stai pagal si pamokyma bandau as savo sedevra gaminti
kaip minejau, butinai aprasysiu kiekviena zingsni kuri iveiksiu, tik problema, kad neskubu as "zingsniuoti "
berots 15 puslapyje yra keletas nuorodu kaip pasidaryti pinjata, viena is ju, anglu kalba, bet su foto, is kuriu gan aiskiai matyti kaip pasidaryti butent VIRVELINE pinjata. pati dar saldainiu neturiu nusipirkusi, o kadangi sis grozis bus reikalingas tik po poros savaiciu, tai niekur neskubu (kolkas turiu tik isdziovinta laikrastuku baliona ) bet kaip tesiu darba, tai bandysiu butent pagal ta aprasyma daryti. is patirties sakau, kad svarbiausia pradeti, o po to viskas savaime gaunasi
Papildyta:
QUOTE(nakvisa @ 2012 02 11, 20:30)
stai pagal si pamokyma bandau as savo sedevra gaminti
kaip minejau, butinai aprasysiu kiekviena zingsni kuri iveiksiu, tik problema, kad neskubu as "zingsniuoti "
Mes apsisprendem daryti 5-aji gimtadieni princu ir princesiu tema ir galvoju apie ta pinjata. Butu idomu, tik nlb sugalvoju kur ir prie ko ja "ipaisyt"? vaiku turetu buti apie 15 (ivairaus iki mokyklinio amziaus). galvojau gal man jas kelias padaryt? bet gal geriau 1a? ten kiek suprantu saldainiu, ir visokiu smulkmeneliu pridedat? bet prie ko jie- tipo dovaneles svenciams? atsiprasau, kad klausineju, bet noriu ka nors idomesnio padaryt ir nesu maciusi tokio daikto (apie pinjata as)
QUOTE(hela77 @ 2012 03 20, 14:38)
Mes apsisprendem daryti 5-aji gimtadieni princu ir princesiu tema ir galvoju apie ta pinjata. Butu idomu, tik nlb sugalvoju kur ir prie ko ja "ipaisyt"? vaiku turetu buti apie 15 (ivairaus iki mokyklinio amziaus). galvojau gal man jas kelias padaryt? bet gal geriau 1a? ten kiek suprantu saldainiu, ir visokiu smulkmeneliu pridedat? bet prie ko jie- tipo dovaneles svenciams? atsiprasau, kad klausineju, bet noriu ka nors idomesnio padaryt ir nesu maciusi tokio daikto (apie pinjata as)
na as tai ja prie zaidimu priskiriu... dovaneles visada darau atskiras su vakarelio tematika ir kad visiem viskas butu vienodai...nes matai su ta piniata toks jau reikalas buna,vieni daugiau susirenka,kiti maziau,musu nuolatiniai baliauninkai tai jau ismokinti,kad dalintis reikia,bet kartais buna ,kad nenori dalintis savo grobiu... ir siaip piniata,tiesiog puosia,tai ji buna pas mus kaip dekoracija,tada suzaidziam zaidimus,paskutinis zaidimas ir buna musu piniata,o paskui -tortas.... bet cia manau fantazijos reikalas,galima gi ir i piniata sumesti tarkim kokiu pricesisku karoliu,apyrankiu,5-mecia jau nemazi,tai visko galima prideti...
QUOTE(Tylingoto @ 2012 03 19, 11:24)
labutis tikrai ne visos uz pinigelius daro tas pinjatas. yra ir tokiu, kurios pacios sau pirmuosius "blynus svilina"
http://www.younghous...-string-pinata/
http://www.younghous...-string-pinata/
Labai aiski nuorodele kaip daryti virveline pinjata, o prapjovus ta dali kur pritvirtinamos virveles nebutinai klijuoti lipnia dvipuse ar paprasta juosta, juk galima ir uzdarius su tuo paciu laikrasciu ir tesla graziai uzklijuot vienu sluoksniu isdziuvus puikiai laikosi.
O princesiu tema galima pasidaryti pilies-boksto formos pinjata kuri puikiausiai papuos stala, arba karunos formos pinjata. Ja reiketu iskirpt is kartono ar popierines dezes ir su lipnia juosta suklijavus papuosti
Prisiskaičiau aš taip pat apie pinatas ir žinoma ir man reikėjo išbandyti. Ilgokai užtruko darymo procesas, bet nesigailiu. Vaikas liko labai patenkintas, nes gavo savo mėgstamo herojaus kopiją.
Dariau virvelių principų; dugnas iškipstas ir iš vienos pusės sustvirtintas siūlais, kad neatsidarytų, o iš kitos pusės surištas lengvai virvutę ir patraukus teisingą virvutę - atsidaro.
Dariau virvelių principų; dugnas iškipstas ir iš vienos pusės sustvirtintas siūlais, kad neatsidarytų, o iš kitos pusės surištas lengvai virvutę ir patraukus teisingą virvutę - atsidaro.
QUOTE(Madeiva @ 2012 03 22, 08:10)
Prisiskaičiau aš taip pat apie pinatas ir žinoma ir man reikėjo išbandyti. Ilgokai užtruko darymo procesas, bet nesigailiu. Vaikas liko labai patenkintas, nes gavo savo mėgstamo herojaus kopiją.
http://images112.fot...8906/006-vi.jpg[/img]
http://images112.fot...8906/006-vi.jpg[/img]
nu mamtes jus pavarot..... as net pirkti tokiu groziu niekur nemaciau... super....
QUOTE(Madeiva @ 2012 03 22, 08:10)
Prisiskaičiau aš taip pat apie pinatas ir žinoma ir man reikėjo išbandyti.
FANTASTISKA PINJATA - SAUNUOLE MAMYTE
NUOSTABIOS PINJATOS BET MES KOL KAS DAR NEDARYSIM, NES NE PERDAUGIAUSIAI VAIKUČIŲ PAS MUS SUSIRINKS... BUS DAR DAUG TŲ GIMTADIENIŲ....
ŠND RYTE PATOBULINAU MŪSŲ GIMTADIENIO SCENARIJŲ, TAI GALIU PASIDALINTI IR SU JUMIS IDĖJOMIS:
Ant balionų balkone- DOVILEI 1. ANT SEKCIJOS LIPDUKAI, UŽUOLAIDOSE PRISMEGIAMI DRUGELIAI, ANT STALO DRUGELIŲ PABARSTUKAI- SPALVOTI, ...
KORIDORIUJE- PASIEKIMŲ DRUGELIAI, ŪGIO MATUOKLĖ...
DRUGELIS IŠ VAISIŲ ANT FOLIJOS / DRUGELIŲ, GĖLYČIŲ ,,SODAS
VITRAŽINIAI DRUGELIAI ANT PAGALIUKŲ
http://saldiideja.wo...eja/#comment-48
KEKSIUKAI DRUGELIAI- ANT PAGALIUKŲ kaip prizai savo vaikams įdėti į bendrą ,,sodą prie sausainukų
KEPSNELIAI- DRUGELIŲ FORMOS (GAL.....)
Drugelių atributai, medaliai bus šventės gale įrašyta, kuom nusipelnėte (LINKSMIAUSIAM, KŪRYBINGIAUSIAM, IŠRADINGIAUSIAM, VALGIAUSIAM, SMALIŽIUI, KRUOPŠČIAUSIAM, ....)
1 ūgio matavimas
2. fotosesija
FOTO FILMUKAS
3. palinkėjimai- albumėlyje dideli drugeliai- centre bus foto, ant sparniukų palinkėjimai iš savo vardo raidžių;- kokia bus po 18 m...
4. tortas- žvakutė, šampanas
5. įrašyt į eilėraštį praleistus žodžius- iškarto susako žodžius, neskaitant eilėraščio, įrašau, galiausiai perskaitau visą eilėraštį
M.Vainilaitis
Drugelis
Ak, drugeli margas
Ant lapelio mažo,
Kas tave nuspalvina,
Sparnelius nudažo?..
Gal močiutė Saulė
Rašo tokį raštą?..
Gal tau Vaiva nukerpa
Daugiaspalvės kraštą?..
Gal maži nykštukai
Fėjų vaivoryne
Atveria burtažolėm
Drabužėlių skrynią?..
Gal Pietys Pietukas
Bučiniais nudažo?..
Ak, drugeli margas
Ant lapelio mažo...
Drugelis
Ak, drugeli .. (koks)
.. . . (ant ko) mažo,
Kas tave nuspalvina,
(ką- kokią kųno dalį) nudažo?..
Gal močiutė .. (moteriškas vardas)
Rašo tokį ... (ką)?..
Gal tau .. (moteriškas vardas) nukerpa
Daugiaspalvės kraštą?..
Gal maži . . (kas- dgs)
Fėjų vaivoryne
Atveria burtažolėm
. (kieno? Kokią?) skrynią?..
Gal Pietys .. (vyriškas vardas)
Bučiniais nudažo?..
Ak, drugeli . (koks)
Ant (ant ko) mažo..
6. piešt užrištom akim(Viltė Rugilė piešia neužrištom akim) ant sparnelių drugeliams papuošimus /
7. užduotis mamytėms: keksiukų drugelių puošyba su glaistu, pabarstukais, saldainiukais, įsmeigia pagaliuką, papildom drugelių sodą...
8. DELNIUKAI ANT KARTONO: apvedžioja, nupiešia ką nors- Kipras, andrius, viltė , Rugilė, dovilė
9 drugelių gaudymas: prismaigstyta , prikavota pievelėje- randa drugelį su užuomina , ieško kito- kas daugiau suras drugelių,- atsineša į balkoną drugelius, atsako į klausimus su pagalba, prizai- nusikirpt užrištom akim/ išsitraukt iš maišiuko; - drugelių gaudyklės
10. surasti aplink mus (namuose, pievelėje) kuo daugiau daiktų , kurių pavadinimai prasideda iš drugelio raidžių : D(diskas) R(ramunė) U(uogienė) G E L IS (turit 5 min) gali padėti tėveliai- lipdukai/ balionai
12. surast skirtumus tarp dviejų drugelių / rast du skirtingus drugelius, o sudėti visi vienodi ;
13. drugelių šokis parsisiųst kokią dainelę
14. medalių/diplomų įteikimas \ gauna po balioną, drugelį keksiuką/ sausainiuką
Pinjata
ŠND RYTE PATOBULINAU MŪSŲ GIMTADIENIO SCENARIJŲ, TAI GALIU PASIDALINTI IR SU JUMIS IDĖJOMIS:
Ant balionų balkone- DOVILEI 1. ANT SEKCIJOS LIPDUKAI, UŽUOLAIDOSE PRISMEGIAMI DRUGELIAI, ANT STALO DRUGELIŲ PABARSTUKAI- SPALVOTI, ...
KORIDORIUJE- PASIEKIMŲ DRUGELIAI, ŪGIO MATUOKLĖ...
DRUGELIS IŠ VAISIŲ ANT FOLIJOS / DRUGELIŲ, GĖLYČIŲ ,,SODAS
VITRAŽINIAI DRUGELIAI ANT PAGALIUKŲ
http://saldiideja.wo...eja/#comment-48
KEKSIUKAI DRUGELIAI- ANT PAGALIUKŲ kaip prizai savo vaikams įdėti į bendrą ,,sodą prie sausainukų
KEPSNELIAI- DRUGELIŲ FORMOS (GAL.....)
Drugelių atributai, medaliai bus šventės gale įrašyta, kuom nusipelnėte (LINKSMIAUSIAM, KŪRYBINGIAUSIAM, IŠRADINGIAUSIAM, VALGIAUSIAM, SMALIŽIUI, KRUOPŠČIAUSIAM, ....)
1 ūgio matavimas
2. fotosesija
FOTO FILMUKAS
3. palinkėjimai- albumėlyje dideli drugeliai- centre bus foto, ant sparniukų palinkėjimai iš savo vardo raidžių;- kokia bus po 18 m...
4. tortas- žvakutė, šampanas
5. įrašyt į eilėraštį praleistus žodžius- iškarto susako žodžius, neskaitant eilėraščio, įrašau, galiausiai perskaitau visą eilėraštį
M.Vainilaitis
Drugelis
Ak, drugeli margas
Ant lapelio mažo,
Kas tave nuspalvina,
Sparnelius nudažo?..
Gal močiutė Saulė
Rašo tokį raštą?..
Gal tau Vaiva nukerpa
Daugiaspalvės kraštą?..
Gal maži nykštukai
Fėjų vaivoryne
Atveria burtažolėm
Drabužėlių skrynią?..
Gal Pietys Pietukas
Bučiniais nudažo?..
Ak, drugeli margas
Ant lapelio mažo...
Drugelis
Ak, drugeli .. (koks)
.. . . (ant ko) mažo,
Kas tave nuspalvina,
(ką- kokią kųno dalį) nudažo?..
Gal močiutė .. (moteriškas vardas)
Rašo tokį ... (ką)?..
Gal tau .. (moteriškas vardas) nukerpa
Daugiaspalvės kraštą?..
Gal maži . . (kas- dgs)
Fėjų vaivoryne
Atveria burtažolėm
. (kieno? Kokią?) skrynią?..
Gal Pietys .. (vyriškas vardas)
Bučiniais nudažo?..
Ak, drugeli . (koks)
Ant (ant ko) mažo..
6. piešt užrištom akim(Viltė Rugilė piešia neužrištom akim) ant sparnelių drugeliams papuošimus /
7. užduotis mamytėms: keksiukų drugelių puošyba su glaistu, pabarstukais, saldainiukais, įsmeigia pagaliuką, papildom drugelių sodą...
8. DELNIUKAI ANT KARTONO: apvedžioja, nupiešia ką nors- Kipras, andrius, viltė , Rugilė, dovilė
9 drugelių gaudymas: prismaigstyta , prikavota pievelėje- randa drugelį su užuomina , ieško kito- kas daugiau suras drugelių,- atsineša į balkoną drugelius, atsako į klausimus su pagalba, prizai- nusikirpt užrištom akim/ išsitraukt iš maišiuko; - drugelių gaudyklės
10. surasti aplink mus (namuose, pievelėje) kuo daugiau daiktų , kurių pavadinimai prasideda iš drugelio raidžių : D(diskas) R(ramunė) U(uogienė) G E L IS (turit 5 min) gali padėti tėveliai- lipdukai/ balionai
12. surast skirtumus tarp dviejų drugelių / rast du skirtingus drugelius, o sudėti visi vienodi ;
13. drugelių šokis parsisiųst kokią dainelę
14. medalių/diplomų įteikimas \ gauna po balioną, drugelį keksiuką/ sausainiuką
Pinjata
Sveikos
Madeiva kokia nereali pinjata nu cia man ausktasis pilotazas
sidrulka, koks scenarijus o tie vitraziniai sausainiai tai isvis super
Ir as jau padariau pinjatos pagrinda, kadangi darysiu velykine, tai bus visciukas taip pat darysiu su virvelemis, nes bus skirtas maziesiems dalyviams nors tikriausiai bus daug pestyniu su didziaisiais, tai tiesiog pridesiu daug virvuciu ir bus visiems
As planuoju princesika gimtadieni savo dukrytei jau 5 metukai dicke ji jau, net sunku patiketi
Madeiva kokia nereali pinjata nu cia man ausktasis pilotazas
sidrulka, koks scenarijus o tie vitraziniai sausainiai tai isvis super
Ir as jau padariau pinjatos pagrinda, kadangi darysiu velykine, tai bus visciukas taip pat darysiu su virvelemis, nes bus skirtas maziesiems dalyviams nors tikriausiai bus daug pestyniu su didziaisiais, tai tiesiog pridesiu daug virvuciu ir bus visiems
As planuoju princesika gimtadieni savo dukrytei jau 5 metukai dicke ji jau, net sunku patiketi