Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko gimtadienis: ką paruošti įdomaus?

Surio kamuoliukai
400g kieto surio
2 kiausiniai
8 saukstai miltu
4 saukstai maltu dziuveseliu
60 g sviesto
Aliejaus
Aš dar dedu cesnako ( bet galima ir nedėti)

Sutarkuota suri sumaisykite su kiausiniais, miltais bei sviestu. Is sios mases padarykite kasnio dydzio kamuoliukus, juos apvoliokite dziuveseliuose ir virkite aliejuje, kol graziai apskrus.

KREPŠELIAI (TEŠLA KAIP KIBINAMS)

Tešlai
200g sviesto
2 stiklines miltų miltų
2 kiaušiniai
200g grietinės
druskos

Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite miltus maišyt kol mase bus vientisa, po truputį įdėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą 10-15 min. paskui įdėt į formeles ir kept.

ĮDARAS SU RŪKYTA SKUMBRE:
reikia rūkytos skumbrės (salto rūkymo)
virtas kiaušinis
svogūniukas
truputis fermentinio sūrio
konservuotų žirnelių,
majonezo,
pipirų, ir labai tinka krapai

LAIVELIAI IŠ KIAUŠINIŲ

išvirti kiaušinius, perpjauti per puse išilgai, išimti trynius ir sumaišyt su rūkytą skumbrę, įdėti į kiaušinių baltymus ant viršaus šaukštelį majonezo. iš sūrio išpjauti trikampį , užmaut ant medinių smeigtukų ir įsmeigt į kiaušinio baltymą.

O GRYBUKAI IŠ DEŠRELIŲ TAI IR TAIP AIŠKU KAIP DARYT , VIETOJ DEŠRELIŲ GALIMA SUSUKTI KEPSNIUKUS, (vaikams labai patiko šį idėja)
skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marie: 19 birželio 2010 - 18:51
marie, geras reportažas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 22 birželio 2010 - 11:46
QUOTE(time @ 2010 04 17, 16:17)
Darau mazus rutuliukus is farso kaip koteltams mase darau ir kepu orkaiteja,galima suverti ant iesmeliu ir su darzovem.

O suverti tuos rutuliukus ant iešmelių jau iškeptus ar žalius? Labai noriu tokius paruošti, tik baisu, kad nenubyrėtų nuo iešmelių jei žalius suversiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(marie @ 2010 06 19, 18:47)

O GRYBUKAI IŠ DEŠRELIŲ TAI IR TAIP AIŠKU KAIP DARYT , VIETOJ DEŠRELIŲ GALIMA SUSUKTI KEPSNIUKUS, (vaikams labai patiko šį idėja)
skanaus  mirksiukas.gif

Aciu aciu aciu uz puikias idejas, bandysiu pasinaudot, kad tik pavyktu ax.gif Dar iskilo klausimelis, kaip ir i ka tuos grybukus Jus isodinat?
Atsakyti
QUOTE(manx @ 2010 08 19, 13:55)
Aciu aciu aciu uz puikias idejas, bandysiu pasinaudot, kad tik pavyktu  ax.gif Dar iskilo klausimelis, kaip ir i ka  tuos grybukus Jus isodinat?

doh.gif fool.gif jau supratau, reikejo tik atidziau ziuret...
Atsakyti
aciu visom uz idejas 4u.gif mano lelytes bus gimtadienis uz savites ,2 metukai.tai kai padarysiu viska pabandysiu foto ikelt jai iseis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manx @ 2010 08 19, 14:55)
Aciu aciu aciu uz puikias idejas, bandysiu pasinaudot, kad tik pavyktu  ax.gif Dar iskilo klausimelis, kaip ir i ka  tuos grybukus Jus isodinat?

desrelias, bet galima ir kepsniukus suviniot ir ismeigt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 04 29, 00:35)
Kaip mane šitie medžiai sužavėjo  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  aš pamenu dariau kažkada saldaininę eglutę draugės gimtadieniui (gruodžio mėn.) tai prisipirkau krūvą siurprizo saldainiu (tinka ir kitokie, kad tik blizgūs būtų ir įvairių spalvų popierėliai), šampano butelį ir nuo apačios pradėjau vynioti saldainius už galiuko lipindama lipnia juosta. Tada , kai viršutinę juostą klijuoji, ji automatiškai apatinę prilaiko, o ir krenta saldainiai vienas ant kito gražiai, tokia stora eglutė gaunasi (šampano butelio forma, matyt, daug ką davė) thumbup.gif

kažkur lyg ir nuotrauką turėjau, jei kažką domintų... manau galima ir vaikams tokią eglutę padaryti, ypač, jei žiemą gimę wink.gif

mane domintų ax.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marie @ 2010 08 22, 21:55)
desrelias, bet galima ir kepsniukus suviniot ir ismeigt  smile.gif

Aš dariau su vištienos file. Suformavau kaip dešreles, tik 2 - 2,5 cm storumo, apvoliojau plaktam kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Stengiausi apkepti iš visų pusių.
Tada į lėkštutės vidurį prikroviau kalniuką bulvių košės, įsmeigiau kepsnelį ir ant viršaus uždėjau pusė pomidoro (pomidore per vidurį išpjoviau skylutę, kad užsimautų ant kkotelio-kepsnelio) ir dar viršų grietinės taškeliaias apšlaksčiau. Apačioje šiek tiek žalumynų ir gavosi labai graži ir skani musmerytė.
Vaikams labai patiko, prašė pakartoti. thumbup.gif

Dar vienas greitas ir skanus užkandis:
Baltą kvadratinę duoną aptepti šokoladiniu sviestu (arba riešutų sviestu) ir ant viršaus sudėliotu banano apvalias riekutes . Kad bananas nepajuoduotų ant viršaus užbarsčiau po truputėlį spalvotų papuošimų tortams. Iš vienos riekelės man gavosi 6 mini sumuštinukai.
Kai šventė mano vaikai, pirmiausią šitų sumuštinukų visą lėkštę sušveitė, teko dar gaminti mirksiukas.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marie @ 2010 06 19, 19:47)
skanaus  mirksiukas.gif

Ačiū už idėjas ir receptus 4u.gif Bandysim skanauti tongue.gif
Atsakyti
per vaikų gimtadienius visada gaminu želė tortus:

user posted image

Viršutinis sluoksnis-citrinų skonio želė, vybuogės ir apelsinai.
Vidurinis sluoksnis-vyšnių skonio želė ir vynuogės.
Apatinis sluoksnis-citrinų skonio želė ir apelsinai.
Baltas sluoksnis-grietinėlės skonio želė.
Atsakyti
kaip skaniai ir graziai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti