Surio kamuoliukai
400g kieto surio
2 kiausiniai
8 saukstai miltu
4 saukstai maltu dziuveseliu
60 g sviesto
Aliejaus
Aš dar dedu cesnako ( bet galima ir nedėti)
Sutarkuota suri sumaisykite su kiausiniais, miltais bei sviestu. Is sios mases padarykite kasnio dydzio kamuoliukus, juos apvoliokite dziuveseliuose ir virkite aliejuje, kol graziai apskrus.
KREPŠELIAI (TEŠLA KAIP KIBINAMS)
Tešlai
200g sviesto
2 stiklines miltų miltų
2 kiaušiniai
200g grietinės
druskos
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite miltus maišyt kol mase bus vientisa, po truputį įdėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą 10-15 min. paskui įdėt į formeles ir kept.
ĮDARAS SU RŪKYTA SKUMBRE:
reikia rūkytos skumbrės (salto rūkymo)
virtas kiaušinis
svogūniukas
truputis fermentinio sūrio
konservuotų žirnelių,
majonezo,
pipirų, ir labai tinka krapai
LAIVELIAI IŠ KIAUŠINIŲ
išvirti kiaušinius, perpjauti per puse išilgai, išimti trynius ir sumaišyt su rūkytą skumbrę, įdėti į kiaušinių baltymus ant viršaus šaukštelį majonezo. iš sūrio išpjauti trikampį , užmaut ant medinių smeigtukų ir įsmeigt į kiaušinio baltymą.
O GRYBUKAI IŠ DEŠRELIŲ TAI IR TAIP AIŠKU KAIP DARYT , VIETOJ DEŠRELIŲ GALIMA SUSUKTI KEPSNIUKUS, (vaikams labai patiko šį idėja)
skanaus
marie, geras reportažas
QUOTE(time @ 2010 04 17, 16:17)
Darau mazus rutuliukus is farso kaip koteltams mase darau ir kepu orkaiteja,galima suverti ant iesmeliu ir su darzovem.
O suverti tuos rutuliukus ant iešmelių jau iškeptus ar žalius? Labai noriu tokius paruošti, tik baisu, kad nenubyrėtų nuo iešmelių jei žalius suversiu
QUOTE(marie @ 2010 06 19, 18:47)
O GRYBUKAI IŠ DEŠRELIŲ TAI IR TAIP AIŠKU KAIP DARYT , VIETOJ DEŠRELIŲ GALIMA SUSUKTI KEPSNIUKUS, (vaikams labai patiko šį idėja)
skanaus
Aciu aciu aciu uz puikias idejas, bandysiu pasinaudot, kad tik pavyktu Dar iskilo klausimelis, kaip ir i ka tuos grybukus Jus isodinat?
QUOTE(manx @ 2010 08 19, 13:55)
Aciu aciu aciu uz puikias idejas, bandysiu pasinaudot, kad tik pavyktu Dar iskilo klausimelis, kaip ir i ka tuos grybukus Jus isodinat?
jau supratau, reikejo tik atidziau ziuret...
aciu visom uz idejas mano lelytes bus gimtadienis uz savites ,2 metukai.tai kai padarysiu viska pabandysiu foto ikelt jai iseis
QUOTE(manx @ 2010 08 19, 14:55)
desrelias, bet galima ir kepsniukus suviniot ir ismeigt
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 04 29, 00:35)
Kaip mane šitie medžiai sužavėjo aš pamenu dariau kažkada saldaininę eglutę draugės gimtadieniui (gruodžio mėn.) tai prisipirkau krūvą siurprizo saldainiu (tinka ir kitokie, kad tik blizgūs būtų ir įvairių spalvų popierėliai), šampano butelį ir nuo apačios pradėjau vynioti saldainius už galiuko lipindama lipnia juosta. Tada , kai viršutinę juostą klijuoji, ji automatiškai apatinę prilaiko, o ir krenta saldainiai vienas ant kito gražiai, tokia stora eglutė gaunasi (šampano butelio forma, matyt, daug ką davė)
kažkur lyg ir nuotrauką turėjau, jei kažką domintų... manau galima ir vaikams tokią eglutę padaryti, ypač, jei žiemą gimę
kažkur lyg ir nuotrauką turėjau, jei kažką domintų... manau galima ir vaikams tokią eglutę padaryti, ypač, jei žiemą gimę
mane domintų
ačiū
QUOTE(marie @ 2010 08 22, 21:55)
desrelias, bet galima ir kepsniukus suviniot ir ismeigt
Aš dariau su vištienos file. Suformavau kaip dešreles, tik 2 - 2,5 cm storumo, apvoliojau plaktam kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Stengiausi apkepti iš visų pusių.
Tada į lėkštutės vidurį prikroviau kalniuką bulvių košės, įsmeigiau kepsnelį ir ant viršaus uždėjau pusė pomidoro (pomidore per vidurį išpjoviau skylutę, kad užsimautų ant kkotelio-kepsnelio) ir dar viršų grietinės taškeliaias apšlaksčiau. Apačioje šiek tiek žalumynų ir gavosi labai graži ir skani musmerytė.
Vaikams labai patiko, prašė pakartoti.
Dar vienas greitas ir skanus užkandis:
Baltą kvadratinę duoną aptepti šokoladiniu sviestu (arba riešutų sviestu) ir ant viršaus sudėliotu banano apvalias riekutes . Kad bananas nepajuoduotų ant viršaus užbarsčiau po truputėlį spalvotų papuošimų tortams. Iš vienos riekelės man gavosi 6 mini sumuštinukai.
Kai šventė mano vaikai, pirmiausią šitų sumuštinukų visą lėkštę sušveitė, teko dar gaminti
QUOTE(marie @ 2010 06 19, 19:47)
skanaus
Ačiū už idėjas ir receptus Bandysim skanauti
kaip skaniai ir graziai atrodo