Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pirkimas UK

QUOTE(liomi @ 2012 04 10, 23:37)
pirma karta perkantiems begalo sunku gauti morgage.bankas bijo rizikuoti,nes jei nepavyks ,naujiesiems savininkams ,jo atstatyti ir moketi paskola,jie patirs nuostoliu.priklauso nuo bukles.jei repossessed (atimtas uz nemokuma) tai lengviau,o jei labai apleistas ir daug inaso reikalaujantis..aukcionus megsta landlordai-nuomai ar pardavimui po remonto.

Pause,kaip jums sekasi ?

Repossesed labai sudetinga, iki apsikeitimo kontraktais namas nera isemamas is rinkos, vadinasi jei paskutine diena kazkas pasiulys daugiau pinigu, jus prarasit visus mokescius uz survey, advokatus ir t.t. jei nepasiulysit daugiau... Ir kas labiausiai nervina, kad agentai megsta pameluot, kad gavo didesni pasiulyma...

Buy to let procentai kaip tik didesni man atrodo...

Mums viskas super, namas jau menuo kaip musu, penktadieni kraustomes...
Atsakyti
Samand1s, buy to let kaip tik didesni procentai ir žymiai brangiau kainuoja tokią paskolą gauti. Tik tiek, kad nėra žiūrima į asmens pajamas, bet į tai, kokią nuomą galima iš to būsto gauti.
Atsakyti
QUOTE(kawenska @ 2012 03 06, 19:37)
Sveikos mergaites, is karto atsiprasau, jei ne ten ir ne taip rasau, vis neikertu kaip cia reikia rasyti  4u.gif
Isnarsciau po raidele kiekviena pasisakyma ir tt, ir vistiek iskyla daug klausimu.
Gal padetumete.
Esme yra tame , kad labai noriu savu namuciu, jau pora metu niekur nedirbu, gaunu pasalpa i sav po 50 svaru, o mano vyras dirba, uzddirba (21000) apytiksliai, esme yra tame, ir klausimas yra toks, ar su 5% inasu galetu mums duoti paskola? skaiciau kad tas aurelijus viska gali viska padaro, as tuo net neabejoju, bet yra ir kita medalio puse, jis jei ka nors ten pataisys ar padarys, pakoreguos kazkokius pinigelius, faktas tas, ar paskui man nebus problema, ar paskui gavermentas neikals man baudos, nes jei primakliavos tai s gausis, nes as valstybei nemeluoju, nei del vyro algos, nei jokiu pajamu slepiu, gal esat su tuom susidurusi? ir ka galima butu pretenduoti gauti su tokiu uzdarbiu 21k. (kiek galetume gauti)ir is keliu kartu daugintu ta atlyginima? ar ta mano pasalpa ir prisiskaiciuotu? reikia labai savo namuciu, nes  nestuke.gif o zinant kad tokiu niekas niekur nenori priimti, tai man ziauriai dega, ir per tuos nervus bijau kad ko neatsitiktu, o ir siaip terorizuoja visi del  nestuke.gif . gal ka patarsit? gal dar kokiu ideju mesteltumet, ar pvz koki kontakta apart aurelijaus, nes gi jis ne vienas viska daro ir ismano. Dar prie to paties noreciau paklausti, atbuvau barclays banke 3 metus, pinigai tai vaiksciojo tai ne, bet pasalpele tai visada eidavo, ir del to bankas uzblokavo mano kortele, minusu jokiu neturejau nieko, ir priezastis buvo, kad per mazai pinigu ieidavo, esme yra tame, kad man db bankas taip pridirbo, kad net niekur kitur dabar nebegaliu atsidaryti, meta mane is sistemos, ne vienas bankas neatidarys, tiesiais sviesiai pasake, pasidaryciau credir istorija, bet ir tos negaliu pasidaryti, nes korteles neturiu, tai esu nusiminusi, parasiau laiska i banka compleina db laukiu ats. tikiuosi kas nors ka nors man patars. aciu  mirksiukas.gif

Labas KAWENSKA biggrin.gif gal cia tik sutapimas, bet is tavo problemeliu ir zinutes galvoju kad tave turbut pazistu asmeniskai blush2.gif is karto atsiprasau jeigu klystu drinks_cheers.gif ar tavo inicialai ne D.R. ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agira @ 2012 03 06, 23:44)
*Mes katik nusipirkom nama ir jau kraustomes po savaites. Mums uzskaite kaip pajamas ir WTC, ir CTC, ir netgi CHB.  4u.gif

** As irgi kol kas nedirbu, vaika auginu, dirba vyras.  4u.gif

Saunuoliai jus thumbup.gif sveikinam ir lai jusu namuciai buna jaukus jaukus 4u.gif

p.s. noreciau pasmalsauti, ar ilgai tvarketes popierelius ir ar tiesiogiai per banka? koki % reikejo inesti kaip pradini inasa, jei nepaslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 03 07, 00:39)
* Pajamu netvarke joks azijietis ar kitoks ale "agentas". Paskola dave bankas tiesiogiai be jokiu tarpininku ir brokeriu, nes angliskai abu kalbam laisvai, galva irgi ant peciu turim. Pirkom normalu naujos statybos nama, be jokiu lengvatu. Nuejom, pakalbejom, paskaiciavom ir tvarka smile.gif Pasikeitimai nuo 2012 balandzio musu neliecia, nes atitinkam visus reikalavimus. Kaip mokesim paskola bankui po N metu, kai baigsis CHB, cia jau musu reikalas, nes per N metu visokiu dalyku nutikti gali. Nelaimiu atveju (ne tik mirties) turime draudima visai paskolos sumai  4u.gif

**  biggrin.gif taip, jam reikia dirbti, kad islaikyti seima, kad vaikutis augtu su mama, o ne butu numestas auklem nuo 6 men  4u.gif CTC ir CHB valstybe moka vaiko priziuretojui uz tai, kad dirbi valstybei, t.y. augini jiems ateities karta, suteikia galimybes is vaiko uzauginti tikra zmogu. Lietuvisku protu tai nesuvokiama, todel tu ir siausiesi wink.gif Vyras dirba darbe, o as dirbu namuose, aukleju, priziuriu, mokau ir t.t. vaika, tvarkau namus, gaminu maista, skalbiu.. Ir pasakyk tu man, kad tai nera darbas, juk net ne vienas  smile.gif uzauginsiu vaika, eisiu dirbti pas darbdavi, kaip ir dirbau iki gimdymo wink.gif

Ir ko gi cia sitaip ardytis reikia, se balioneli  4u.gif
Papildyta:
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

o cia va sukauja kai kurios, ardosi, kitom nuotaikas gadina.. Juk reikia tik pasidometi, padaryti vadinama "shopping" ir surasti tinkamiausia varianta  4u.gif

Ogogo,kokios aistros verda lotuliukas.gif bet su tavim pilnai sutinku, nors patys namo dar nenusipirkom, bet kaip tu sakai vis dar domimes ir darom "shopping" biggrin.gif gaila,kad yra tooookiu kategorisku zmoniu,kurie savo isikale ir viskas,ju neperkalbesi ir neitikinsi,nors ir juodu ant balto bus aiskiai parasyta unsure.gif

o vaikeli tam ir gimdai,kad galetum pasidziaugti seimos pagausejimu ir pabuti su mazyliu wub.gif o ne pagimdyti ir numesti kokiai auklei, visai svetimam zmogui.paskui ir verkia motinos,nes vaikai ju nepripazista kaip motinu. be to ne visi tokie laimingi, kad seneliai butu salia ir galetu priziureti anukelius. cia reikia suktis patiems.

Saunuoliai esat thumbup.gif sekmes jums ir aukite sveiki. p.s. nekreipkit demesio ir per daug nesinervuokite, del zmoniu komentaru,kurie patys nelabai zino ka sneka,o tik prisiklauso pletku ir perpasakoja... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2012 03 07, 16:53)
sutinku su Limcamca drinks_cheers.gif:

as grizau i darba kai dukrai 1.5 metu buvo. atejo childmindere pas mus i namus susipazinti, maniske jai iskart kruva zaislu atnese knyguciu parode biggrin.gif ir kai po savaites nuvedziau pas childmindere i namus jokiu asaru nebuvo. pamojavo mamai rankyte ate ate ir davolna su dviem kitais vaikuciais leido laika.
2.5 metu persikelem i darzeli - ta pati istorija. ir kasryta man sako mama, einam greiciau i darzeli biggrin.gif

taip kad mum abiem gerai. man darbe jai su vaikais grupeje. vakarai ir savaitgaliai kas be ko, su seima.
poster_offtopic.gif

Na, asmeniskai as buvau su musu Saulyte namuose iki kol jai suejo 2metukai. o i darba grizau, nes pati labai norejau, nors vyras ir sake kad nebutina, kad galiu likti namie ilgesni laika su leliuku blush2.gif bet keturios namo sienos buvo pradejusios mane slegti. p.s. o vaikutis tikrai nebuvo apleistas: ir i parkus kasdien eidavom, ir i playground pas kitus vaikucius ir namuose piesiam,mokinames skaiciuoti, libdom 'babauzius' ir tt. tikrai mums linksma buna, bet tiesiog ateina laikas kai norisi paciai zmoniu blush2.gif su jais pabendrauti. tiesiog dirbdama jauciuosi geriau,nes zinau kad ne vienam vyrui yra uzkraunama financine nasta ant peciu.o ir mazajai manau reikia daugiau 'social skills' kad nebutu daug asaru ir streso,kai prades eiti i darzeli. o be to manau kad mama budama su vaikeliu 24/7 jam atsibosta siek tiek lotuliukas.gif ir paciam vaikui norisi ir reikia daugiau bendrauti su kitais vaikais,nes bunant tik su mama, gali tapti labai uzdaras,nemoketi veliau bendrauti draugiskai su vaikuciais kitais (kadangi iki tol viskas budavo tik jam vienam) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(oasis26 @ 2012 04 11, 20:21)
Labas KAWENSKA  biggrin.gif  gal cia tik sutapimas, bet is tavo problemeliu ir zinutes galvoju kad tave turbut pazistu asmeniskai  blush2.gif  is karto atsiprasau jeigu klystu  drinks_cheers.gif  ar tavo inicialai ne D.R. ?  4u.gif
Papildyta:
Saunuoliai jus  thumbup.gif  sveikinam ir lai jusu namuciai buna jaukus jaukus  4u.gif

p.s. noreciau pasmalsauti, ar ilgai tvarketes popierelius ir ar tiesiogiai per banka? koki % reikejo inesti kaip pradini inasa, jei nepaslaptis?

Sveika 4u.gif
Aciu, as visai nesinervuoju, mes esam laimingi ir man visai nerupi kas ka galvoja ir sneka wink.gif

Mes jau dvi savaites kaip isikele, labai patenkinti, kaimynai fantastiski, vieta superine, tylu ramu, zodziu viskas tinka ir patinka thumbup.gif aisku, yra darbeliu siokiu tokiu, bet kur ju nebuna doh.gif viskas po truputuka su laiku smile.gif

Mes ejom ir i banka, ir brokeriu pasiulymais domejomes ivairiais (agenturiniais bei independant), bet geriausiai mums tiko banko pasiulymas, tad su juo ir likom. Nuo "offer accepted" iki raktu gavimo viskas truko mums du menesius. Musu advokatai susisuko per menesi, bet uztruko namo pardavejai su savo naujo namo pirkimu, todel dar menesi teko palaukti, bet ir tai nera daug smile.gif Pradini inasa turejom 20% 4u.gif
Atsakyti
nu va, kuo toliau skaitau, tuo labiau akyse svieseja bigsmile.gif atsiprasau jei ka izeidziau savo komentarais, juolab kai pati dar neturiu namo ir negaliu sakyti kur eiti, ar kaip ir kiek gauti ir kiek moketi blush2.gif

p.s. nesuprantu tokios politikos,kai pasiskelbusios esancios "vienisos" mamos ir gauna benefitu £1000 i men ir daugiau, o tuo tarpu gyvenantys seimose ir neslepentys pajamu zmones yra baudziami, nes ne tik kad negauna jokios paramos (nors daznai buna, kad ir seimoms jos reiketu, ne tik vienisiems tevams g.gif ) ar kitu lengvatu, kad skatintu zmones gyventi seimose, bet dar ir is ju bandoma atimti, kad jie islaikytu tuos kurie apgaudineja blink.gif ir pikta, ir graudu verysad.gif ne viena tokiu zinau, pvz. bendradarbe gyresi, kad jos sesuo (babajka) jau 10metu gauna ivairiausius benefitus, nes apgaudineja sistema, jog yra vienisa motina auginanti 3vaikus. kai tuo tarpu yra daugiau kaip 10metu laimingai istekejusi ir net visi gyvena kartu. kodel niekas netikrina akivaizdziu apgauliu?!?! mad.gif o jie tyciojasi is council'o ir is kitu seimu,kurios juos islaiko,nors patys puikiausiai gali save islaikyti... ir net su kaupu schmoll.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif

Mes irgi galvojam imt paskola kitais metais. ax.gif Dirbam abu, bet mano vyras dirba self employed statybose, tai pagal ta scema CIS (nesu tikrai ar tikrai taip besivadina) tai firma sumoka visus mokescius jo vardu. Mano buves bendradarbis man seniai seniai, kai dar nesidomejau paskolom, sake, kad mano vyras turi issiimti kazkoki dokumenta is HMR, kad parodytu jo pajamas. Nors as galvoju, kad kiekvienais metais darant tax return ir parodo pajamas jo, ar as klystu?

Ir dar vienas klausimas, mes gyvenam mazam buteli ir zodziu tik mano vyras priregistruotas prie council'o. Ir gaunam ta nuolaida, ar £20 per menesi blush2.gif Ar kur nors gali islist, kad as niekad nemokejus tu council tax'u?

QUOTE(oasis26 @ 2012 04 11, 21:54)
p.s. nesuprantu tokios politikos,kai pasiskelbusios esancios "vienisos" mamos ir gauna benefitu £1000 i men ir daugiau, o tuo tarpu gyvenantys seimose ir neslepentys pajamu zmones yra baudziami, nes ne tik kad negauna jokios paramos (nors daznai buna, kad ir seimoms jos reiketu, ne tik vienisiems tevams g.gif ) ar kitu lengvatu, kad skatintu zmones gyventi seimose, bet dar ir is ju bandoma atimti, kad jie islaikytu tuos kurie apgaudineja  blink.gif  ir pikta, ir graudu  verysad.gif ne viena tokiu zinau, pvz. bendradarbe gyresi, kad jos sesuo (babajka) jau 10metu gauna ivairiausius benefitus, nes apgaudineja sistema, jog yra vienisa motina auginanti 3vaikus. kai tuo tarpu yra daugiau kaip 10metu laimingai istekejusi ir net visi gyvena kartu. kodel niekas netikrina akivaizdziu apgauliu?!?!  mad.gif  o jie tyciojasi is council'o ir is kitu seimu,kurios juos islaiko,nors patys puikiausiai gali save islaikyti... ir net su kaupu schmoll.gif

Mano kaimyne - angle su 7 vaikais (irgi tipo vienisa) ir gyvena taip, kad mes net puses sau to negalim leist schmoll.gif Nors ir abu dirbam pilnu etatu. Ir visas charity inai remia ir misku issaugojimo organizacijas. Zodziu grazus pavyzdys, kaip mokesciu moketoju pinigai naudojami.
Atsakyti
QUOTE(Heizel @ 2012 04 12, 14:11)

Ir dar vienas klausimas, mes gyvenam mazam buteli ir zodziu tik mano vyras priregistruotas prie council'o. Ir gaunam ta nuolaida, ar £20 per menesi  blush2.gif Ar kur nors gali islist, kad as niekad nemokejus tu council tax'u?

Mano kaimyne - angle su 7 vaikais (irgi tipo vienisa) ir gyvena taip, kad mes net puses sau to negalim leist  schmoll.gif

Jums pikta, kad jai sekasi daugiau pasivogti, nei jums g.gif bigsmile.gif
Jei jau sukciaut mokat nemokyti, tai gal cia patarimu nevertetu ieskot smile.gif
O yla visada islenda is maiso. Anksciau ar veliau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, o kaip ilgai namo ieskojote? Mes irgi norime pirkti, ieskome, apziurejome daugybe per menesi laiko, kol kas neradome SAVO namo. Ar sunku buvo issirinkti?
Papildyta:
QUOTE(kawenska @ 2012 03 06, 17:37)
Esme yra tame , kad labai noriu savu namuciu, jau pora metu niekur nedirbu, gaunu pasalpa i sav po 50 svaru, o mano vyras dirba, uzddirba (21000) apytiksliai, esme yra tame, ir klausimas yra toks, ar su 5% inasu galetu mums duoti paskola?

O i banka nueikit ir pasiklauskit g.gif Per galva neduos, paaiskins viska, kiek ko reikia ir pan. Depozito reikia, minimum 10%. Mums tai paskola siulo net didesne nei reikia, bet ir pajamos gerokai didesnes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2012 04 16, 01:33)
Sveikos, o kaip ilgai namo ieskojote? Mes irgi norime pirkti, ieskome, apziurejome daugybe per menesi laiko, kol kas neradome SAVO namo. Ar sunku buvo issirinkti?

Metus uztrukom, bet labiau del galimybiu nei neradimo. Aciu D, kad nenusipirkom pirmu 5 namu, kuriems offerius buvom dave smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolie @ 2012 03 18, 10:19)
Nu siaip jei nama nusiziurejot is interneto(right move, etc.),tai buna kiekvienoj namo nuorodoj tie planai. Ir pries nama apziurint juk agentura iduoda lapa su visa informacija apie ta nama,planai ir t.t. g.gif

Apziurejom daug namu, jokiu planu neduoda, tiesiog ateinam, apsiziurim ir tiek, jeigu labiau domintu, tai tada jau gal reiketu gilintis, visokie planai ir t.t. O siaip as pradine info pasitikrinu pav. mouseprice.

Ai, dar turiu klausima, jeigu pvz namo kaina 160000, kiek realu butu siulyti? Imanoma numesti 10% g.gif Kas turite namus gal galite pasakyti kiek nusiderejote nuo prasomos sumos? Nes agenturos sako, kad imanoma 10, 15% musti? g.gif Nesinori permoket, ypac kai kainos dabar krite g.gif (Ne Londonas)
Papildyta:
QUOTE(Pause @ 2012 04 15, 23:41)
Metus uztrukom, bet labiau del galimybiu nei neradimo. Aciu D, kad nenusipirkom pirmu 5 namu, kuriems offerius buvom dave smile.gif

Ojej... Bet aisku, geriau ilgiau paieskot, bet rasti gera smile.gif Musu dar ir siauras paieskos ratas, norim butent tam miesto rajone ir ne jokiam kitam...
Aisku jeigu biudzetas neribotu visai, tai lengviau butu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo premium: 16 balandžio 2012 - 00:52