Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pirkimas UK

QUOTE(Gute4Gute @ 2011 10 02, 10:00)
Sveikos mamytes,

na mes sugalvojome savo namucius atnaujinti ir pagrazinti smile.gif Planuojame isgriauti siena tarp sitting room ir kitchen.
Gal zinote ar girdejote ka nors, kur tureciau kreiptis tuo klausimu, nes norime kad viskas legalu butu ir su popieriais jei ateityje tektu parduoti. Idomu, kiek toks popierizmas kainuotu ax.gif

Butu malonu jei pasidalintumete informacija  4u.gif

Kreipkites i savo council i building control (ar kazkaip panasiai skamba) skyriu ir prasyti planning permission. kainuoja ne daug , sumos nesakysiu, nes nenoriu pameluoti. gal musu kaime kitokios kainos nei pas jus.
Jie eis pas jus tikrinti darbu. gale isduos popieriuka, kad viskas atitinka normas. sekmes 4u.gif
Atsakyti
Ar tikrai reikalingas planning permission? Kiek suprantu,jei namas nera listed, tai tada su vidinemis sienomis gali daryti ka nori g.gif
Atsakyti
QUOTE(kontraversija1 @ 2011 10 02, 11:24)
Ar tikrai reikalingas planning permission? Kiek suprantu,jei namas nera listed, tai tada su vidinemis sienomis gali daryti ka nori g.gif

Butinai reikalingas. o jei namas nugrius, kai isgriausi siena?

Siaip jau mes pasimokem viena karta....

Geriau jau sugaisti laiko ir tiesiai savo council'o uzklausti apie darba. Nes mes isnarsem visa interneta ir apie tai, ka mes darem, visur buvo parasyta, kad nereikia jokio leidimo, bet pasirodo, kad reikejo, nes mes virsijom leistinas ribas, kada nereikia leidimo VISAIS 30 cm doh.gif Buciau zinojus, tikrai tiesiog mazesni darytume, nes musu atveju jau reikejo ir architekto breziniu ir dar daug visokiu nesamoniu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No comment: 02 spalio 2011 - 12:57
Man irgi atrodo kad jei namas neieina į listed kategorija,jokių leidimu nereikia.bet dėl šventos ramybes juk galima į counsil nueit ir pasiklaust
Atsakyti
Apsimelavau ax.gif

http://www.planningp.../internalwalls/

draugei reikejo, bet napagalvojau, kad pas juos listed building. 4u.gif
Atsakyti
labukas,gal kas zinote?ar gali lietuvoje gyvenantis pilietis nupirkti buta anglijoje,be paskolos? ar yra koks nors mokestis? ar gal firmai,kuri parduoda ta buta?kiek laiko tvarko dokumentus,kad jau tavo butas?aciu
Atsakyti
QUOTE(GLondon @ 2011 09 04, 18:01)
Ir man idomu... Isvis kaip vyksta visas tas patikrinimas? Ir kokie dar yra mokesciai perkant nama? kiek mazdaug reik pinigeliu turet tam?

Labuka,
Musu namo pirkimas jau i pabaiga tai galiu pasidalinti ispudziais:)))
Musu situacija buvo tokia,jog reikejo koreguoti buhalterija. Tvarkemes per aureliju,viskas vyko taip:
Namo kaina 217500sv
Susiradom namuka,tada pirmas mokestis uz buhalterijos sutvarkyma 600sv.
Tada agenturai siulem offery,atsakyma gavom jau kita diena,kaina tenkino.
Gavom is banko teorine paskola pastu, i banka kreipesi pats aurelijus,ar jo zmones,musu nereikejo.
Po savaites gavom appointmenta patys i banka,ten pasirasem dokumentus,sumokejom turto ivertinimo mokesti 430sv,
ir vel laukem savaitele,kol gavom jau tikra paskola is banko.Namo ivertinimas atitiko musu pardavejo norima kaina,atsakymas del paskolos buvo teigiamas.
Sumokejom aurelijui pusia procento uz pirma dali:)) 1087.50sv
prasidejo darbas su advokatais,gavom is ju laiska,sumokejom depozita.
Advokatu dokumentu tvarkymas uztruko apie 2sav.Taip pat turejom nuvykti pas advokatus savus ir pasirasyti tam tikrus dokumentus.
Po savaites paprase sumoketi depozita uz nama,mes mokejom 10%nuo namo sumos 21750.
Kita diena advokatai patvirtino kad bankas taip pat pervede pinigus (imama paskola)
Sumokejom aurelijui kita pusia procento uz paskutini etapa:))1087.50
ir jau kita diena mums raktai:)))
Seip turim pasiimti rytoj,rasau jums diena pries,uzbegdama paskutiniam zingsniui uz akiu,bet tikiuosi procesas baigsis sklandziai,parasysiu ryt:)))
Advokata smums kainavo 1500sv.
(+300sv dar mokestis ten aurelijui uz kazka,as truptui gincyjausi del situ pinigeliu,bet pastaba butu jog jei domesites per aureliju viska labai issiaiskinkit iskarto,netgi rasykites,kad nebutu netiketu mokesciu ir nezinia uz ka:))
sekmes!!

Atsakyti
QUOTE(ausra14 @ 2011 10 25, 21:54)
Labuka,
Musu namo pirkimas jau i pabaiga tai galiu pasidalinti ispudziais:)))
Musu situacija buvo tokia,jog reikejo koreguoti buhalterija. Tvarkemes per aureliju,viskas vyko taip:
Namo kaina 217500sv
Susiradom namuka,tada pirmas mokestis uz buhalterijos sutvarkyma 600sv.
Tada agenturai siulem offery,atsakyma gavom jau kita diena,kaina tenkino.
Gavom is banko teorine paskola pastu, i banka kreipesi pats aurelijus,ar jo zmones,musu nereikejo.
Po savaites gavom appointmenta patys i banka,ten pasirasem dokumentus,sumokejom turto ivertinimo mokesti 430sv,
ir vel laukem savaitele,kol gavom jau tikra paskola is banko.Namo ivertinimas atitiko musu pardavejo norima kaina,atsakymas del paskolos buvo teigiamas.
Sumokejom aurelijui pusia procento uz pirma dali:)) 1087.50sv
prasidejo darbas su advokatais,gavom is ju laiska,sumokejom depozita.
Advokatu dokumentu tvarkymas uztruko apie 2sav.Taip pat turejom nuvykti pas advokatus savus ir pasirasyti tam tikrus dokumentus.
Po savaites paprase sumoketi depozita uz nama,mes mokejom 10%nuo namo sumos 21750.
Kita diena advokatai patvirtino kad bankas taip pat pervede pinigus (imama paskola)
Sumokejom aurelijui kita pusia procento uz paskutini etapa:))1087.50
ir jau kita diena mums raktai:)))
Seip turim pasiimti rytoj,rasau jums diena pries,uzbegdama paskutiniam zingsniui uz akiu,bet tikiuosi procesas baigsis sklandziai,parasysiu ryt:)))
Advokata smums kainavo 1500sv.
(+300sv dar mokestis ten aurelijui uz kazka,as truptui gincyjausi del situ pinigeliu,bet pastaba butu jog jei domesites per aureliju viska labai issiaiskinkit iskarto,netgi rasykites,kad nebutu netiketu mokesciu ir nezinia uz ka:))
sekmes!!

Sveikinu pasiekus tiksla 4u.gif As irgi zadu per Aureliju tvarkytis.Noriu paklausti kiek laiko jums uztruko visas sitas procesas? Kokia gaunasi menesio imoka bankui?
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2011 10 02, 12:50)
Butinai reikalingas. o jei namas nugrius, kai isgriausi siena?

Siaip jau mes pasimokem viena karta....

Geriau jau sugaisti laiko ir tiesiai savo council'o uzklausti apie darba. Nes mes isnarsem visa interneta ir apie tai, ka mes darem, visur buvo parasyta, kad nereikia jokio leidimo, bet pasirodo, kad reikejo, nes mes virsijom leistinas ribas, kada nereikia leidimo VISAIS 30 cm  doh.gif  Buciau zinojus, tikrai tiesiog mazesni darytume, nes musu atveju jau reikejo ir architekto breziniu ir dar daug visokiu nesamoniu  doh.gif

Jeigu siena yra prilaikanti nama tada butinas planning permission. jeigu ta siena tik pagalbine tada leidimo nereikia. mes planuojam nugriauti viena pagrindine siena ir viena pagalbine.
Atsakyti
Sveiki,

Kas zinot geru agentu, kurie galetu gauti gera paskolos pasiulyma ir galbut siek tiek pakoreguoti pajamas? Ar tai dar imanoma?

Sveiki, imetu nuoroda, kur galit patys pasirinkti paskolos pasiulymus, jie isdestyti eiliskumo tvarka. Geriausi virsuje ir tt. Tik jus turit pasirinkti kokiam terminui, kintamas ar fiksuotas palukanas. Kai pasirinksit banka, nueikit i artimiausia 'branch' ir paprasykit 'appointment' su 'morgage adviser' (jis yra nemokamas). Galit apsieiti ir be brokerio, nes taip sutaupysit nemazai pinigeliu, o jis jums ta pati pasiulys, pasirinkti smile.gif Mano vyras pats issiaiskino visa ta dalyka ir musu atveju mes sutaupem apie 3000£, (namas iki 200£) nes jus jam sumokesit, ne tik pirmaji mokesti, bet jam bankas dar mokes 12 mokesciu jusu saskaita, kurias jus padengsite bankui to nezinodami. Daug informacijos yra internete. Na, tikiuosi, kad padejau kam aktualu rolleyes.gif

http://www.knowyourm...o.uk/mortgages/

Atsakyti
As irgi tvarkausi pas Aureliju ir viskas vyko beveik taip pat kaip nupasakota auksciau, bet viskas netiketai uzstrigo. Buvau banke pasirasyti dokumentu, namo ivertinimas padarytas, bet tada po savaites netiketai gavau laiska, kad viskas nutraukiama mano prasymu. As neprasiau, prase Aurelijus, nes atsirado kazkokiu 'nesklandumu, nuo kuriu man paciai gali buti blogiau'. Paaiskinimo kas per nesklandumai as is Aurelijaus negavau. Kaip supratau viskas pradedama is naujo kitame banke. Agentura spaudzia, bijau, kad galiu prarasti nama, o dali pinigu Aurelijui ir bankui jau sumokejau.
Zinau, kad pas mane ten siek tiek komplikuota situacija, bet man jau nebelabai patinka tokie darbai be paaiskinimu.
Atsakyti
QUOTE(GLondon @ 2011 10 26, 17:46)
As irgi tvarkausi pas Aureliju ir viskas vyko beveik taip pat kaip nupasakota auksciau, bet viskas netiketai uzstrigo. Buvau banke pasirasyti dokumentu, namo ivertinimas padarytas, bet tada po savaites netiketai gavau laiska, kad viskas nutraukiama mano prasymu. As neprasiau, prase Aurelijus, nes atsirado kazkokiu 'nesklandumu, nuo kuriu man paciai gali buti blogiau'. Paaiskinimo kas per nesklandumai as is Aurelijaus negavau. Kaip supratau viskas pradedama is naujo kitame banke. Agentura spaudzia, bijau, kad galiu prarasti nama, o dali pinigu Aurelijui ir bankui jau sumokejau.
Zinau, kad pas mane ten siek tiek komplikuota situacija, bet man jau nebelabai patinka tokie darbai be paaiskinimu.

Na cia jau idomu... g.gif Kaip galima neinformuot kas vyksta....spausciau Aureliju. O ar nebus dabar kliuviniu kitame banke?
Atsakyti