Zitlali,tu dek,dek savo grazuoliuko foto Nu labai,labai grazu ir nepriekaistinga.Tu cia su macro objektyvu fotografuoji ,ane?
G_i_e_d_r_ė,ryskumas nuotrauku geras Ta j/b nekokia,bet matai padaryti gera vertima-menas. 2-viskas gerai,mergaitei palikta erdves i ta pusia kur ziuri.Va 3-oje tos erdves zvlilgsniui trusta.As pakirpciau kaire puse Del blystes Zitlali minejo.Pasibandyk,zinok geras dalykas,tik nepamirsk numazinti intensyvumo,jei is labai arti fotkinsi
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 30, 17:59)
O kol kas idesiu pabandymus,kas gavosi.Siandien pafotkinau ir praktikavaus su ivairiais rezimais ir nustatymais...bet dedu tas,kurios gavosi...
As noriu Jusu paklaust ne tiek apie kompozicija,nes zianu,kad netobula...bet apie technine nuotrauku puse : ar ne per tamsios,kaip ryskumas ?
As noriu Jusu paklaust ne tiek apie kompozicija,nes zianu,kad netobula...bet apie technine nuotrauku puse : ar ne per tamsios,kaip ryskumas ?
ta j/b kazkaip , ne to, perpilka, antra neidomi, o trecia bandyciau pakirpt siek tiek kaires gal.
Zitlali melynakis tai
O dar nd idesiu
Prie dienos sviesos,1 dalis
Rankinis
Saule
Debesis
...Ar gerai ?
...Zitlali berniuko akys
Papildyta:
G_i_e_d_r_ė,ryskumas nuotrauku geras Ta j/b nekokia,bet matai padaryti gera vertima-menas. 2-viskas gerai,mergaitei palikta erdves i ta pusia kur ziuri.Va 3-oje tos erdves zvlilgsniui trusta.As pakirpciau kaire puse Del blystes Zitlali minejo.Pasibandyk,zinok geras dalykas,tik nepamirsk numazinti intensyvumo,jei is labai arti fotkinsi
Aha,paskui pagalvojau,kad spalvota geriau reikejo det...as j/b be jokiu actionu verciu,nezinau kas net jie gerai,nes angliskai nelabai skaitau
Aciu uz komentara
Praktikuosiuos toliau
Prie dienos sviesos,1 dalis
Rankinis
Saule
Debesis
...Ar gerai ?
...Zitlali berniuko akys
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 05 30, 20:26)
Aha,paskui pagalvojau,kad spalvota geriau reikejo det...as j/b be jokiu actionu verciu,nezinau kas net jie gerai,nes angliskai nelabai skaitau
Aciu uz komentara
Praktikuosiuos toliau
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 30, 19:14)
Giedre, pirma pilkoka, siaip ryskumo foto netruksta, bet zinai, fotografuojant tokiu metu reiktu svelnia blykste naudoti manau... bent treciajai nuotraukai tai tikrai, nes tamsoka...
Pabandysiu.O tada,kai blykste jungiant lauke,nereik jautrumo pareguliuot
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 05 30, 20:40)
Nu zinok negerai.Bet kaip tamsu ,gal padidink per padala ar dvi Ev
Siandien tik pradejau aiskintis kas tai yra .Pabandysiu vakare idet prie dirbtinio apsvietimo,o ryt sita perdarysiu.
QUOTE(inesaS @ 2009 05 30, 19:26)
Zitlali,tu dek,dek savo grazuoliuko foto Nu labai,labai grazu ir nepriekaistinga.Tu cia su macro objektyvu fotografuoji ,ane?
aciu aha su makriuku 60mm , tik va beda su juo, kad reik laaabai tvirtai ranka laikyt ir nedrebint, nes plauuukia foto jei pajudi... visgi makro jaucias... ir labai murijuos i siena jei norisi paimti pilnesni kadra... del to zoom'o noriu, nes mano teleobjektyvas per tamsus... arba nemoku fotkint su juo bet su juo judesi eina graziai pagauti...
QUOTE(liamuna @ 2009 05 30, 19:28)
Zitlali melynakis tai
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 30, 19:39)
aciu
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 30, 19:44)
Pabandysiu.O tada,kai blykste jungiant lauke
as tai nenaudoju integruotos, nebent reiktu jai nusipirkti susvelninanti sviesa toki reikala, nes negraziai apsviecia... koki nors toki gal naudot eitu http://www.fotofabri...Big-Bounce.html
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 30, 19:58)
Zlitlali, zudai tu mane su savo foto :
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 30, 21:45)
as tai nenaudoju integruotos, nebent reiktu jai nusipirkti susvelninanti sviesa toki reikala, nes negraziai apsviecia... koki nors toki gal naudot eitu (...)
Ehm as geriau einu apie tas blykstes dar paskaitysiu...Nors taip teorija nelenda,o paskui sau tenka priekaistaut del kokybes
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 30, 21:17)
Ehm as geriau einu apie tas blykstes dar paskaitysiu...Nors taip teorija nelenda,o paskui sau tenka priekaistaut del kokybes
Matai integruota blykste 'kala' tiesiai i veida , taip ploscias jis toks gaunasi... o su papildoma blykste gali sviesa nukreipti kur tau reikia... zinok as irgi susipykusi su teorija... labai gaila.. sunkiai sekas skaityti, bet reik... o siaip viskas per praktika namie su naturaliu apsvietimu pabandyk pazaisti, pasukiok vaika visaip, pagaudyk seselius, pabandyk pafotkint prie tiesiogines saules, pamatysi kas gausis, pabandyk per uzuolaida kai sviesa krenta ar koki kita daikta (svelnus apsvietimas toks dazniausiai gaunas) ir t.t.
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 30, 22:27)
(...)o siaip viskas per praktika namie su naturaliu apsvietimu pabandyk pazaisti (...)
Aciu .Ryt gal namie bandysiu prie lango akutes nufotkint pabandyt...nu suzavejo mane .Pas mane,labai gaila, namie tamsoka ir erdves trukumas Aha,reik daug praktikuotis...taip noris daug ka perteikt vaizdu kalba,tiek ideju turiu,tik reik pramokt,visu pirma,jas pateikt ...
Žodžiu, liūdna man kol kas su fotografija... vadinasi išeėjau pasivaikščioti ir pasimokyti. Gerų kadrų - 0. nei matau aš ką fotografuoti, nei kaip. pykšt pokšt nesinori, o kitaip nelabai gaunasi. nu ką. kantrybės aš turiu ir noro išmoks irgi. Bandžiau vandenį fotkint (fontaną), išlaikymo režimu (su manual išvis nesusitariu dar), tik įdomu kodėl man nustačius išlaikymą 1/4000 ir įjungus blykstę išlaikymas sumažėja iki 1/200? o be blykstės foto juoda kaip naktis gaunasi?
nu keliu pabandymui nors vieną kadra.
Ką dar nustatyti, kad matytųsi visi lašeliai?
Nu ir bandžiau šešėlių paieškot...
O šita tai man per chaotiška. o jei jb pavertus?
nu keliu pabandymui nors vieną kadra.
Ką dar nustatyti, kad matytųsi visi lašeliai?
Nu ir bandžiau šešėlių paieškot...
O šita tai man per chaotiška. o jei jb pavertus?