Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 5 tema

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 28, 11:30)
Na atrodo savo klausyme parasiau,kaip as suvokiu diafragmos ir islaikymo santyki,norint pakoreguoti srauto patekima.
Ir bandziau varijuoti, tai ir klausiiu,kodel darant pagal teorija man nieko nesigauna?:
Kad ir pro langa meginau fotkinti masina ant ilgo islaikymo, foto sviesi gavosi.
Esme: kuo ilgesnis islaikymas, tuo daugiau sviesos patenka.

Viska tu supranti gerai. Cia ir yra tas didelis mokslas, kad isgaut ta ryskuma, sviesuma ir pan.... As ir atrodo teorija zinau, o kuo daugiau zinau, bet neisgaunu ko noriu doh.gif Reik bandyt daryt, bandyt daryt... biggrin.gif

Lasus gali fotkint su integruota blykste ant labai trumpo islaikymo. Pamatysi rezultata ir pati nustebsi. Tik reik pirmiausiai koki pirsta sufokusuot toj vietoj kur nori, kad butu rysku ir pyskint. O jei nori be blykstes reik smarkiai uzkelt iso su kuo trumpesniu imanomu islaikymu fotkint.

Masina vaziuojancia jei nori pagaut ryskia, reik su ranka vest, kartu su ja vaziuojancia, fotika ir taip is kokiu 100-200 kadru gal isgausi koki viena padoru biggrin.gif cia is mano praktikos 4u.gif taip pat ir vaika- judanti, beganti, besisupanti reik veziot kartu fotika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2009 05 28, 11:49)

o čia dar WB dirbtinis apšvietimas
auto
user posted image
lemputė
user posted image
custom
user posted image

na o kaip mano ar jau taip beviltiška
Atsakyti
aciu mergytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2009 05 28, 13:58)

Manau, kad irgi puikiai atliktas mirksiukas.gif Panasiausia spalva gavosi ant custom, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2009 05 28, 11:58)

puikiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 05 28, 13:57)
Tik reik pirmiausiai koki pirsta sufokusuot toj vietoj kur nori, kad butu rysku ir pyskint.

Labai geras patarimas smile.gif Aciu 4u.gif Pati net nebuciau sugalvojusi doh.gif Teisingai, gi svarbiausia atstumas, kuriuo nori vaizda rysku matyti smile.gif
Atsakyti
WB ND naturalus apsvietimas
auto
http://images.padang...;nmid=247785593
debeselis
pre
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 05 28, 12:57)
Viska tu supranti gerai. Cia ir yra tas didelis mokslas, kad isgaut ta ryskuma, sviesuma ir pan.... As ir atrodo teorija zinau, o kuo daugiau zinau, bet  neisgaunu ko noriu  doh.gif  Reik bandyt daryt, bandyt daryt...  biggrin.gif

Lasus  gali fotkint su integruota blykste ant labai trumpo islaikymo. Pamatysi rezultata ir pati nustebsi. Tik reik pirmiausiai koki pirsta sufokusuot toj vietoj kur nori, kad butu rysku ir pyskint. O jei nori be blykstes reik smarkiai uzkelt iso su kuo trumpesniu imanomu islaikymu fotkint.

Masina vaziuojancia jei nori pagaut ryskia, reik su ranka vest, kartu su ja vaziuojancia, fotika ir taip is kokiu 100-200 kadru gal isgausi koki viena padoru  biggrin.gif  cia is mano praktikos  4u.gif  taip pat ir vaika- judanti, beganti, besisupanti reik veziot kartu fotika  smile.gif

aciu uz issamu atsakyma ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 05 28, 13:57)
Masina vaziuojancia jei nori pagaut ryskia, reik su ranka vest, kartu su ja vaziuojancia, fotika ir taip is kokiu 100-200 kadru gal isgausi koki viena padoru  biggrin.gif  cia is mano praktikos  4u.gif  taip pat ir vaika- judanti, beganti, besisupanti reik veziot kartu fotika  smile.gif

norejau paklausti del atstumo? atstumas tarp masinos ir manes turi buti kuo mazesnis? niu cia as taip isivaizduoju, nes is lango bandziau kaip ir kitos mergaites, tai tiesiog ryskus vaizdas, be jokio efekto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 28, 14:32)
norejau paklausti del atstumo? atstumas tarp masinos ir manes turi buti kuo mazesnis? niu cia as taip isivaizduoju, nes is lango bandziau kaip ir kitos mergaites, tai tiesiog ryskus vaizdas, be jokio efekto  biggrin.gif

Ant kokio islaikymo fotkinai? ax.gif

As taip suprantu, kad fotografuojant ant ilgesnio islaikymo gaunasi grazus judesys. O jeigu fotografuoji ant trumpo islaikymo, tai tada buna visas vaizdas ryskus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 28 gegužės 2009 - 13:43
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 28, 13:32)
norejau paklausti del atstumo? atstumas tarp masinos ir manes turi buti kuo mazesnis? niu cia as taip isivaizduoju, nes is lango bandziau kaip ir kitos mergaites, tai tiesiog ryskus vaizdas, be jokio efekto  biggrin.gif

As fotografavau is savo masinos salia vaziuojancia , tai nezinau koks tiksliai tas atstumas buvo g.gif Sunku ir pasakyt, fokusavau i masina ir vedziau kartu su ja.
Is toli tai nemanau, kad gautusi kazkas panasaus. tik butu viskas rysku ir masina ir aplink ja.
va mano senas kadras biggrin.gif toks nelabai vykes, bet fonas paplauke, masina ryskoka, nors visa netilpo... biggrin.gif Cia kaip pvz.
54mm
F/6.3
1/125 sec
ISO-400
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medona: 28 gegužės 2009 - 13:45
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 28, 13:32)

atstumas nesvarbu, ypac jei zoomas yra mirksiukas.gif mirksiukas.gif reik islaikymi kazkur 1/30 - 1/20 -na dar aplink tuos skaiciukus..zodizu sufokusuoji, nuspaudi ir vedi fotoaparata ta kryptim, kur vaziuoja masina mirksiukas.gif
Atsakyti