Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 5 tema

QUOTE(Rico @ 2009 05 28, 11:24)
kazkaip perskaiciau "pasakykite"  lotuliukas.gif pirma sekunde reakcija  blink.gif nes gi ND padarius esi hihihi.gif

padarius padarius lotuliukas.gif Kazkaip mano taktika, ne siaip plikai atsakyma duot, o tegu pacios pagalvoja, tada gal isimins ir supras greiciau mirksiukas.gif Nes jau pastebejo kad vienu atveju foto tamsios, kitu sviesios, tai jau cia ir tame paciame klausime - atsakymas yra 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 28, 11:26)

na taip viskas gerai, o kaip del sviesiu foto ir tamsiu rolleyes.gif ???
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 28, 11:27)

na taip viskas gerai, o kaip del sviesiu foto ir tamsiu  rolleyes.gif ???

Na atrodo savo klausyme parasiau,kaip as suvokiu diafragmos ir islaikymo santyki,norint pakoreguoti srauto patekima.
Ir bandziau varijuoti, tai ir klausiiu,kodel darant pagal teorija man nieko nesigauna?:
Kad ir pro langa meginau fotkinti masina ant ilgo islaikymo, foto sviesi gavosi.
Esme: kuo ilgesnis islaikymas, tuo daugiau sviesos patenka.
Atsakyti
Sveiki, senokai pas jus nebuvau, tai nespėju vytis.
Rodau savo pataisytą ND su diafraga:
f 3.5
user posted image
f 8
user posted image
f 13
user posted image

Dabar tikiuosi geriau matosi nei praeitą kartą 4u.gif . Laukiu įvertinimų ir dar kartą labai atsiprašau už vėlavimą 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 05 28, 11:13)

Juoda gaunas , nes nepatenka pakankamai sviesos- per trumpas islaikymas prie to apsvietimo  4u.gif gerink apsvietima, didink ISO (kiek kokybei nekenkia) ir reguliuok diafragma. Isitikinsi, kad kuo trumpesnis apsvietimas tuo geresnio apsvietimo reikia  mirksiukas.gif

Turbut norejai parasyti islaikymas?
aciu,dabar jau aiskiau. As taip ir maniau,kad dar ir ISO reikia kelti. Bet cia jau turbut viska nustatyti ant rankinio rezimo reikia.
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 28, 11:30)
Esme: kuo ilgesnis islaikymas, tuo daugiau sviesos patenka.

drinks_cheers.gif

As kai dar nejutau, dariau taip blush2.gif Nusistau P, ir ziuriu kokius parametrus mas siulo fotikas, ir tada jau turedama jau kazka M rezime nusistatydavau, taip kaip man reikia ax.gif Budavo lengviau, nes paciai dar sunku su islaikymu susidraugauti ilgai reikia nustatineti blush2.gif
greiciausiai nelabai supratau kas tau neaisku... blush2.gif
Ziurek, kada prie kokio islaikimo prie f5,6 pradeda svieseti vaizdas ax.gif
Siaip labai retai kada keliu ISO, bandau ishsivesrti su islaikymu i diafragma, nes mano fotike maziausias ISO 200 unsure.gif gana ir taip cool.gif nebet kokiam judesiui fotkint tik uzkeliu cool.gif
babouziuke kas liecia diafragma - as matau ax.gif uzskaityciau.
Bet ryskumas biski nekoks tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 28 gegužės 2009 - 11:41
QUOTE(Rico @ 2009 05 28, 11:13)
paspausk mygtuka Func.Set- kur ratuko vidury, bus WB eilute- tada pasirink pati paskutini zenkliuka kur su 2 trikampiukais ir taskiuku- atsiras ant ekrano DISP- Evaluate White bal. spaudi DISP mygtuka ant balto lapo ir taip jis nustato balta spalva, musu fotikam nereikia balto lapo fotografuoti kitaip
Juoda gaunas , nes nepatenka pakankamai sviesos- per trumpas islaikymas prie to apsvietimo  4u.gif gerink apsvietima, didink ISO (kiek kokybei nekenkia) ir reguliuok diafragma. Isitikinsi, kad kuo trumpesnis apsvietimas tuo geresnio apsvietimo reikia  mirksiukas.gif

tai kad viska taip ir dariau, ir kambaryje su tuo Disp. kai nustatinejau ant balto lapo ta balta spalva, tai man jis melynai ir nusistate... verysad.gif

gal duok nuorodele i savo WB darbus? ar ikelei i musu fotki? eisiu paziuret...
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 28, 11:39)
drinks_cheers.gif

As kai dar nejutau, dariau taip  blush2.gif Nusistau P, ir ziuriu kokius parametrus mas siulo fotikas, ir tada jau turedama jau kazka M rezime nusistatydavau, taip kaip man reikia  ax.gif Budavo lengviau, nes paciai dar sunku su islaikymu susidraugauti ilgai reikia nustatineti  blush2.gif
greiciausiai nelabai supratau kas tau neaisku...  blush2.gif
Ziurek, kada prie kokio islaikimo prie f5,6 pradeda svieseti vaizdas  ax.gif
Siaip labai retai kada keliu ISO, bandau ishsivesrti su islaikymu i diafragma, nes mano fotike maziausias ISO 200  unsure.gif gana ir taip  cool.gif nebet kokiam judesiui fotkint tik uzkeliu  cool.gif 
babouziuke kas liecia diafragma - as matau  ax.gif uzskaityciau.
Bet ryskumas biski nekoks  tongue.gif

aciu,bandysim tada taip daryti 4u.gif
Na gal neaiskiai parasiau savo klausima rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū Ju.Ju. 4u.gif .
Jo, su ryškumu kažkas ne taip. Vakar nemažai nuotraukų dariau lauke, bet pas visas kažkas su ryškumu blogai gavosi. Ir nesuprantu kame čia reikalas. Buvau nusistačius ant išlaikymo pirmenybės, nes fotografavau daug judesio. Tai nebesuprantu kaip kitą kartą tą ryškumą atsireguliuoti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 28, 10:39)
Turbut norejai parasyti islaikymas?
aciu,dabar jau aiskiau. As taip ir maniau,kad dar ir ISO reikia kelti. Bet cia jau turbut viska nustatyti ant rankinio rezimo reikia.

taip blush2.gif va kas per skubejima gaunas blush2.gif

QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 28, 10:57)
tai kad viska taip ir dariau, ir kambaryje su tuo Disp. kai nustatinejau ant balto lapo ta balta spalva, tai man jis melynai ir nusistate... verysad.gif

gal duok nuorodele i savo WB darbus? ar ikelei i musu fotki? eisiu paziuret...

tai daryk kol gausi lapa koks jis realiai yra g.gif pastatai fotika kur fotkinsi, uzkisi lapa, nustatai ir tada fotkini ka reikia g.gif paieskosiu gal kur buvau idejus, o siaip yra cia dalis
Atsakyti
perdariau bigsmile.gif

naturalioj
rankinis
user posted image

debesuota
user posted image

auto
user posted image

dirbtinej
rankinis
user posted image