Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 5 tema

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 27, 15:14)
Aciu mergaites uz pagalba, jusu deka dabar jau supratau  thumbup.gif  thumbup.gif
Tai va,keliu vel savo ND

Nu va ir super thumbup.gif Cia dirbtiniame apsvietime, ane?

Tai is visu matytu WB balanso nustatymo namu darbu galime daryti isvada, kad naturalioje sviesoje ant "auto" nustatytas WB balansas padaugina melynumo, o dirbtineje sviesoje padaro nuotraukas geltonas. Taip? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 15:17)
raso... apie 22 smile.gif antroje knygoje daugiau patarimu smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 27 gegužės 2009 - 14:27
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 27, 14:14)
Aciu mergaites uz pagalba, jusu deka dabar jau supratau  thumbup.gif  thumbup.gif
Tai va,keliu vel savo ND (dirbtinis apsvietimas)[/url]
Nu va, kitas reikalas thumbup.gif

Tiny, aš sau tyliai irgi tokias pat išvada pasidariau, tik nežinau kiek jos teisingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 27 gegužės 2009 - 14:45
Tiny, del isvadu as tau pritarciau, as taip pat pastebejau.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 14:17)

raso... apie 22 smile.gif antroje knygoje daugiau patarimu smile.gif

jooo...kai pas mane 8 blush2.gif lotuliukas.gif as tai antros knygos nikaip neiveikiu doh.gif nes turiu kita aistra lotuliukas.gif
QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 14:30)

Tai is visu matytu WB balanso nustatymo namu darbu galime daryti isvada, kad naturalioje sviesoje ant "auto" nustatytas WB balansas padaugina melynumo, o dirbtineje sviesoje padaro nuotraukas geltonas. Taip?  ax.gif

nzn, isvada tokia, akd riek paciom balansa nusistatyt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 15:42)
nzn, isvada tokia, akd riek paciom balansa nusistatyt tongue.gif

Galima ir taip pasakyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 15:42)
as tai antros knygos nikaip neiveikiu doh.gif nes turiu kita aistra lotuliukas.gif

kokia bigsmile.gif

As tai intensyviai ieskausi sau objektyvo ir niekaip neissirenku doh.gif sakau reik temos atskiros apie juos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 gegužės 2009 - 15:01
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 15:01)

daug turiu... sezoniskai kinta lotuliukas.gif lotuliukas.gif is serijos -barbe devyndarbe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 14:30)
Nu va ir super  thumbup.gif Cia dirbtiniame apsvietime, ane?

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 27, 14:32)
Nu va, kitas reikalas  thumbup.gif

aciu.

laukiam ka antrokes pasakys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 16:12)
daug turiu... sezoniskai kinta lotuliukas.gif  lotuliukas.gif is serijos -barbe devyndarbe biggrin.gif

Nesikuklink 4u.gif Tu musu auksaranke 4u.gif

O man net 1ND nesigauna. Skaitau ir instrukcija ir nete apie fokusavima. Kazkoks briedas... Itariu, kad ten raz pliunut, nu bet man nesigauna ir vsio..... Susinervinau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 16:12)
daug turiu... sezoniskai kinta lotuliukas.gif  lotuliukas.gif is serijos -barbe devyndarbe biggrin.gif

hihihi.gif cia panasiai kaip ir man.. paprastai pradedu kazka aistringai, uzknisa, metu, imuosi kitko, vel tas pats.. keista, kad fotkinimas kuo toliau tuo labiau itraukia biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 11:19)
wub.gif nu jau garbaneles  thumbup.gif o del pacios foto, tai desine akyte fokuse, galetu abidvi buti.. ir man sepia cia nelabai  4u.gif desines mano galva per daug kiek..  kirpciau desines ir daugiau kairej erdves palikciau kiek... 4u.gif bet cia tik mano nuomone  ax.gif

Thanks ! Pabandžiau J/B, ir geriau žiūrisi !
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2009 05 27, 14:49)
Nikone:

nufotkini balta lapa, nueini i meniu, pasirenki White balance, pasirenki PRE, pasirenki use photo, nurodai kuria nuotrauka renkiesi (select image, ok) spaudi ok ir tada fotografuoji. balta lapa fotografuoji toj pacioj aplinkoj kur fotografuosi daikta.

visa sita info yra surasyta pirmame temos psl wink.gif

Nežinau, ar visuose Nikon'uose, bet D80 aš dar paprasčiau darau: su greituoju WB mytuku pasirenku PRE (tik dabar nepamenu, ar dar sikį WB paspaudžiuir palaukiu, ar iš karto), pradeda miksėti PRE užrašas, fotkinu baltą lapą/daiktą. Parašo Gd ar not gd (good ar ne wink.gif )... ir tiek žinių...
Atsakyti