Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 5 tema

Sveikos 4u.gif

Zitali, man pirma leliuko labiausiai wub.gif

idedu keliata nuotrauku kritikai is savaitgalio smile.gif

pailsekim
user posted image
Kaip sios? Ar netrukdo isdegimai?
user posted image

user posted image

Paskraidykim
user posted image

Surfinija
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 13:18)
Merginos nusipirkit Scot Kelby knygutes, tikrai ten visi toki ats parasyti yra smile.gif labai elementari knyga, daug kas jo nemegsta ir pan, bet tikrai atsakymus i tokius klausimus rasite pagrindinius, kokia diafragma kada fotkint, kokiu metu , pvz kad peizazus ir gamta geriausia fotkint pries saulelydi ir pries sauleteki tiktai, kitu metu nebus efekto toooookio  4u.gif pries saulei tekant fotografuojant vandeni jis buna ramiausias, be bangeliu, tad ir skaidrus, dugnas matosi ir etc etc  ax.gif

Turiu ir skaiciau jau, kad geriausia ryte ir vakare paveiksluoti, tik del diafragmos nepamenu, kad butu rases.

QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 13:20)
su didesniu skaiciuku mirksiukas.gif

Taip ir galvojau. O vakar uzsimirsus su atverta diafragma pripyskinau biggrin.gif

QUOTE(Medona @ 2009 05 27, 14:17)
idedu keliata nuotrauku kritikai  is savaitgalio  smile.gif

Pirmoje labai daug sharpo man atrodo g.gif

Patiko ta nuotrauka, kur skraido wub.gif Pats pagautas skraidymas patiko, del kompozicijos negaliu pasakyti 4u.gif
Atsakyti
Nu sakes, kankinuos dabar su tuo WB. Paziurejau alexxandros nuorodas, paskaiciau instrukcija, nu nesuprantu,kaip su tuo pre padaryti balta spalva verysad.gif Issimatuoju su baltu lapu spalva, o kas poto? Vel fotkinti objekta, ar meniu pagalba jau nufotkinta foto galima pakeisti ta wb? Help, kas turit nikonus rolleyes.gif Pasimeciau visai.. verysad.gif
Tiesa sakant man toj instrukcijoj nelabai aiskiai ten parasyta,kaip ka reikia daryti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 27, 13:36)
Tiesa sakant man toj instrukcijoj nelabai aiskiai ten parasyta,kaip ka reikia daryti.  doh.gif

Neturiu aš Nokon, bet principas panašus: nufotografuoji baltą lapą, tada per WB nustatymus pasirenki tą foto, kad pagal ją būtų nustatomas WB Tavo fotoaparate. Ir renkiesi ženkliuką, kuris nurodo, kad wb nustatytų pgl. Tavo pasirinkimą. Na vienu žodžiu, beveik pati nesupratau kaip paaiškinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 27, 13:43)
Neturiu aš Nokon, bet principas panašus: nufotografuoji baltą lapą, tada per WB nustatymus pasirenki tą foto, kad pagal ją būtų nustatomas WB Tavo fotoaparate. Ir renkiesi ženkliuką, kuris nurodo, kad wb nustatytų pgl. Tavo pasirinkimą. Na vienu žodžiu, beveik pati nesupratau kaip paaiškinau smile.gif

taip suprantu,kad ta lapo foto reikia pasirinkti,bet kad nerodo man jos unsure.gif Pradzioj rode,o dabar jau ne. doh.gif
Atsakyti
Nikone:

nufotkini balta lapa, nueini i meniu, pasirenki White balance, pasirenki PRE, pasirenki use photo, nurodai kuria nuotrauka renkiesi (select image, ok) spaudi ok ir tada fotografuoji. balta lapa fotografuoji toj pacioj aplinkoj kur fotografuosi daikta.

visa sita info yra surasyta pirmame temos psl wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 27, 12:36)
Nu sakes, kankinuos dabar su tuo WB. Paziurejau alexxandros nuorodas, paskaiciau instrukcija, nu nesuprantu,kaip su tuo pre padaryti balta spalva  verysad.gif Issimatuoju su baltu lapu spalva, o kas poto? Vel fotkinti objekta, ar meniu pagalba jau nufotkinta foto galima pakeisti ta wb? Help, kas turit nikonus  rolleyes.gif Pasimeciau visai..  verysad.gif
Tiesa sakant man toj instrukcijoj nelabai aiskiai ten parasyta,kaip ka reikia daryti.  doh.gif

nufotkini balta lapa. Tada eini menu-white balance-preset manual-use foto-select image-(pas mane raso NCD60)eini su rodiklyte toliau ir atvercia tavo nufotkinta balta lapa, pasirenki ji spaudi ok. Tada jau bandyk fotkint mirksiukas.gif
pas mane nikon 60 , bet gal panasu mirksiukas.gif Sekmes smile.gif

nu mes cia tau jau daug pripasakojom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo so-fun: 27 gegužės 2009 - 13:55
Sveikos, as gal cai ne i tema blush2.gif bet kur fotike buna iso nustatymai?ar jau vcia keikwienam nustatyta ir neina pakeist, ieskau ieskau nerandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 27, 14:47)
taip suprantu,kad ta lapo foto reikia pasirinkti,bet kad nerodo man jos  unsure.gif Pradzioj rode,o dabar jau ne.  doh.gif

Ziurint ka pasirenki. Jeigu Use photo, tai reikia foto ieskot, o jeigu Measure, tai nereikia nuotraukos ieskot. Ismatuoji su tuo lapu ir fotkini g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lejute @ 2009 05 27, 12:53)
Sveikos, as gal cai ne i tema blush2.gif bet kur fotike buna iso nustatymai?ar jau vcia keikwienam nustatyta ir neina pakeist, ieskau ieskau nerandu doh.gif

o is kur mums zinot koks pas tave fotikas mirksiukas.gif Instrukcijoj ieskok 4u.gif
Papildyta:
zitlali man pirma labai patiko ir j/b teisingas ir ryski thumbup.gif

medona labai jau daug sarpo mirksiukas.gif pirmoj man per daug visko, nezinau kur pirma ziuret ar i vandeny, ar i ta suoliuka su vyru rolleyes.gif
antra, trecia truksta ryskumo mirksiukas.gif Ketvirtoj norisi man veiduku, arba vyro, arba mergaites ax.gif penktoj- grazi gele smile.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz pagalba, jusu deka dabar jau supratau thumbup.gif thumbup.gif

Tai va,keliu vel savo ND (dirbtinis apsvietimas)

auto
user posted image

lempute
user posted image

preset
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 27 gegužės 2009 - 14:30
Aciu uz komentarus 4u.gif

O Saules Puga pasirode bigsmile.gif

QUOTE(Medona @ 2009 05 27, 14:17)

Pirmoje persharpinta taip normaliai ir kazkaip neidomu.. gal j/b kitaip ziuretusi... man ji tokia muiline, turistine rolleyes.gif , antroje fokuso nematau lens.gif, trecia man thumbup.gif tik kadruociau kitaip ax.gif, ketvirta thumbup.gif tik su spalvom pazaisciau ir kadruociau kitaip, virsaus daugiau, sonus kirpciau... , penktoje nieko idomaus... gele ir tiek ax.gif sharpink maziau nuotraukas 4u.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 14:28)
Turiu ir skaiciau jau, kad geriausia ryte ir vakare paveiksluoti, tik del diafragmos nepamenu, kad butu rases.

raso... apie 22 smile.gif antroje knygoje daugiau patarimu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 gegužės 2009 - 14:19