Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 5 tema

QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 12:54)
aa.. desine akis ne fokuse  doh.gif

Antra man labai grazi wub.gif
O ka galejai padaryti, kad abi butu fokuse? As dar su tuo fokusu pagrybauju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 27, 12:45)
Zitlali, manes irgi toks laikotarpis turbut laukia...

kantrybes 4u.gif

QUOTE(Padangė @ 2009 05 27, 12:48)
Laba
na idesiu dar 1 portretuka

kompozicija patinka thumbup.gif fokusas petuke kiek matau, portrete manau turetu but zvilgsnyje ax.gif ir tikrai per tamsu.

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 27, 12:53)
gal galetum atskleist paslapti, kaip padaromos tokios nuotraukos?

juodas fonas ir/arba apsvietimas
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 11:54)

O kaip padaryt kad abi akys būtų fokuse, o visa kita pablurę? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 12:58)
Antra man labai grazi  wub.gif
O ka galejai padaryti, kad abi butu fokuse? As dar su tuo fokusu pagrybauju  doh.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 27, 13:00)
O kaip padaryt kad abi akys būtų fokuse, o visa kita pablurę? unsure.gif

nusitaikyt teisingai lotuliukas.gif ir tada saut saut saut saut biggrin.gif kol nejuda vaikas biggrin.gif be sansu man vaika fotkint pvz rankiniu rezimu... nebent mieganti biggrin.gif tai fotkinu diafragmos pirmumo rezimu ir automatiskai fokusuoja, tai siaip turetu buti akys viename 'gylyje' kadre, tai tada pagauna.. bet jei kiek sonu tai tada reik placiau atvert diafragma (portretam geriausia neva f/10) ir saut tarp akiu i nosi smile.gif kiek skaiciau tai i nosi ir saudo portretus fotkindami , tada abi akys vienodai fokusuojas smile.gif cia as fotkinau su maziausiu f, tai 2.8 tai ir isplauuuukeeee normaliai smile.gif bet apie ta taisykle , kad i nosi taikytis skaiciau kai fotografuoja bent metro ar daugiau atstumu.. o kai is arti tai nzn.. tiesiog manau nusitaikyti reikia gerai, kad pagautu fokusa ant abieju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 gegužės 2009 - 12:12
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 11:54)

Jei neatsibodau su vaiku tai da viena...

nu bet kaip gaunas tos akys tokios -eina sau wub.gif wub.gif man nesigave niekad doh.gif
Atsakyti
bandau vytis doh.gif

dekui uz komentarus mano seseliniam ciuckai rolleyes.gif

Alexandra, tavo katukas grazuolis 4u.gif tik pastebejau, kad labai gaili erdves visur blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(so-fun @ 2009 05 26, 19:08)
man patiko  mirksiukas.gif Gal kiek tas seselis prie uzpakalio per didelis  rolleyes.gif

biggrin.gif as dziaugiuos, kad is vis pavyko man ja gulincia nufotkint. nes strakalu strakalas ji doh.gif
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 26, 20:14)

sita kokia gera wub.gif ir dek dek, kur jau cia atsibos toks grozis wub.gif
ir paskutinese idetose sukuosena kokia faina thumbup.gif

QUOTE(Padangė @ 2009 05 26, 21:38)
na va radau dar 1 nuotraukite
su visom galunem 
ka manot?

Zitlali maciau jau suminejo trukumus drinks_cheers.gif pirmiausia fono nevienodumas uzkliuvo

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 26, 22:15)
o kas butent blogai? Kad preset per geltonas?

drinks_cheers.gif rankiniu nustatymu turi buti balciausiai
QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 11:33)
Sorry, bet dedu dar viena apkirpimo varianta  blush2.gif
Man atrodo, kad sitaip geriausiai, bet pavadimo jau nebezinau  biggrin.gif

grazi foto

QUOTE(Padangė @ 2009 05 27, 11:48)
su nuotrauka niekas nedaryta i koja uz vaiko nekreipkim demesio  biggrin.gif

tai, kad ta koja pirmiausiai ir kliuva schmoll.gif ir tamsoka, ypac veidukas rolleyes.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 27, 11:53)
gal galetum atskleist paslapti, kaip padaromos tokios nuotraukos? kaip fotografuojamas objektas, kad uz jo gautusi juodas fonas?

gali pabandyti fotkint prie pat lango, kad sviesa kristu tiesiai ant modelio, kartais gaunasi taip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valetta: 27 gegužės 2009 - 12:11
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 27, 13:04)
nusitaikyt teisingai  lotuliukas.gif ir tada saut saut saut saut biggrin.gif kol nejuda vaikas biggrin.gif be sansu man vaika fotkint pvz rankiniu rezimu... nebent mieganti biggrin.gif tai fotkinu diafragmos pirmumo rezimu ir automatiskai fokusuoja, tai siaip turetu buti akys viename 'gylyje' kadre, tai tada pagauna.. bet jei kiek sonu tai tada reik placiau atvert diafragma (portretam geriausia neva f/10) ir saut tarp akiu i nosi smile.gif kiek skaiciau tai i nosi ir saudo portretus fotkindami , tada abi akys vienodai fokusuojas smile.gif cia as fotkinau su maziausiu f, tai 2.8 tai ir isplauuuukeeee normaliai smile.gif

Zodziu saudom biggrin.gif
O kokia diafragma tinkama peizazams? Turbut placiai atverta diafragma tokiu atveju labai net netinka g.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 27, 13:04)
nu bet kaip gaunas tos akys tokios -eina sau wub.gif  wub.gif man nesigave niekad doh.gif

Aha, noreciau ir as tokias pagaut wub.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif

Merginos nusipirkit Scot Kelby knygutes, tikrai ten visi toki ats parasyti yra smile.gif labai elementari knyga, daug kas jo nemegsta ir pan, bet tikrai atsakymus i tokius klausimus rasite pagrindinius, kokia diafragma kada fotkint, kokiu metu , pvz kad peizazus ir gamta geriausia fotkint pries saulelydi ir pries sauleteki tiktai, kitu metu nebus efekto toooookio 4u.gif pries saulei tekant fotografuojant vandeni jis buna ramiausias, be bangeliu, tad ir skaidrus, dugnas matosi ir etc etc ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Valetta @ 2009 05 27, 13:10)
sita kokia gera  wub.gif  ir dek dek, kur jau cia atsibos toks grozis  wub.gif
ir paskutinese idetose sukuosena kokia faina  thumbup.gif

hihihi.gif aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 gegužės 2009 - 12:18
QUOTE(Tiny @ 2009 05 27, 12:11)

O kokia diafragma tinkama peizazams? Turbut placiai atverta diafragma tokiu atveju labai net netinka  g.gif

su didesniu skaiciuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 27, 11:57)
Citra yra yra instrukcijoj wink.gif

Pažiūrėk filmukų, bus lengviau
vienas
šitas aiškus

aciu sirdingai 4u.gif

Zlitlali, koks grozis wub.gif wub.gif Tokios foto-mano silpnybe wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 27 gegužės 2009 - 13:01

nuostabu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2009 05 27, 12:48)
na idesiu dar 1 portretuka
ka manot  blush2.gif

man truputį per tamsu ir vaiko veidukas dingsta tamsoje unsure.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 27, 12:53)
gal galetum atskleist paslapti, kaip padaromos tokios nuotraukos? kaip fotografuojamas objektas, kad uz jo gautusi juodas fonas?  su blykste cia gal, kar kaip? blush2.gif

greičiausiai su juodu fonu, arba dar gal su kitokiu fonu, bet specialiai apšviestu g.gif

Jei neatsibodau su vaiku tai da viena...

antra wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti