Įkraunama...
Įkraunama...

Panevezio mokyklos

QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:19)
tai nežmoniškas skirtumas, todėl ir sakau dvasinis skurdas, blusos ir utelės smile.gif Gal tikrai pirmokams niekur niekas nevyksta mokyklos mastu, tik klasėse savam rate mokytojų iniciatyva kas nors, bet pas mus nieko -tik neturiu laiko, man per sunku -va šitaip, baigiasi pamokos ir viskas.

aisku yra skirtumas, kur darzely vaikai praleidzia visa diena, aukletojoms moka uz etata - ka joms dar veikt - jei nesiruost sventem, nesokt, nesimokyt ir neorganizuot vakaroniu - antraip vaikai eis galvom ir siaubs grupe... Mokykloje - mokytoja veda pamokas, kurios vedamos grieztai pagal programa, klases valandelei skiriama viena savaitine pamoka - kurios metu jie ir savo rupescius aptaria ir problemas sprendzia ir susiorganizuoja kazkoki renginuka. Jei darzely galima savaite nepiest, nedaryt darbeliu - juk ruosiamasi vasario 16, tai to mokykloje negali but, nes pamokos ir yra pamokos, o ne organizaciniai dalykai, jauciu net ir nenoretumet kad taip butu mirksiukas.gif o po pamoku - mokytojai nepriklauso, jai nemokama uz ta veikla - tai kodel ji turetu likt ir dirbt papildomai? Juk nei jus darbe neliekat pora val kasdien, kad kazka palinksmint, uzimt ar papildomai ismokyt mirksiukas.gif
ir tikrai nematau nei skurdo, nei tuo labiau blusu ar uteliu blink.gif
Papildyta:
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:30)
Ateinu į mokyklą kas dieną, matomas vaizdas verčia susigūžti, man sėdinčiai ir ramiai belaukiančiai kol paleis vaikus, kuriuos užlaikė, kiti drambliai švelniai tariant kone apspardė, ir jokių budinčių nebuvo smile.gif  Ir kas ten juos sutramdys, mokytojai iš bejėgiškumo rėkia, suprantu, pertraukos skirtos ir jiems pailsėti, kaip jie ten dirba, nesuprantu schmoll.gif  Dabartiniai pirmokai 3 aukšte, užeikit, pamatysit pati  mirksiukas.gif

maniskio klase irgi 3 aukste, ir buvau ne karta - bet nieks manes neapsparde schmoll.gif
be to, jei jau taip labai blogai - kodel jus dar sioje mokykloje ir taip baisiai kankinates ir vaika kankinat g.gif
Atsakyti
KKriste, paantrinsiu, man, kaip probleminio vaiko mamai labiau rūpi, kad krūvis neperžengtų ribų ir mokslai ramiai tekėtų be pauzių "pasirengti šventėms" ir po to neforsuojant.

Vėtre - vaikai kasmet "neramėja", daugėja elgesio sutrikimų.
Atsakyti

Taigi, grįžkim prie esmės - Pradinę ketinama uždaryti todėl, kad ji neišsilaiko ir dalis pinigėlių "nuimama" iš kitų miesto mokyklų.
Atsakyti
Taip, šeima mokina kaip jūs sakot viso to gėrio, mylėti, branginti, ir aš to mokau, tampau po visokius piliakalnius ir t.t. O kur tie, kurių šeimose vaikai girdi Š...ta Lietuva, visur gėris tik ne čia ir panašiai.
suprantu, kad mokytojai po pamokų niekas už papildomą veiklą nemoka, bet yra užklasinės valandos, kurios privalomos, o ką per jas veikia? O mokytojo darbo valandos gi nesibaigia su vaikų pamokomis 12 val, jos darbo valandos yra ilgesnės, ar ne?
Galiu sau tik konstatuoti, kad darželio auklėtoja užkėlė per aukštą kartelę, todėl dabar taip sunku adaptuotis Savo vaiką lavinau ir lavinsiu nepriklausomai nuo mokyklos, lanko ji būrelius ir tt Tik nepatinka man tas saulėtekis ir viskas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 17:35)
aisku yra skirtumas, kur darzely vaikai praleidzia visa diena, aukletojoms moka uz

maniskio klase irgi 3 aukste, ir buvau ne karta - bet nieks manes neapsparde schmoll.gif
be to, jei jau taip labai blogai - kodel jus dar sioje mokykloje ir taip baisiai kankinates ir vaika kankinat g.gif

Aš gal ir kankinuosi, mano vaikas ne.Ji šauni mergaitė, drasi, gerai mokosi, stengiasi, su visais draugiška, čia pretenzijos ne jos, o mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:47)
suprantu, kad mokytojai po pamokų niekas už papildomą veiklą nemoka, bet yra užklasinės valandos, kurios privalomos, o ką per jas veikia? O mokytojo darbo valandos gi nesibaigia su vaikų pamokomis 12 val, jos darbo valandos yra ilgesnės, ar ne?

nori kad papasakočiau, ką veikia mokytojai? tvarko dokumentus. Keikdavausi penkiaaukščiais, kai reikdavo pripildyti kalnus - planų, ataskaitų; metodinių būrelių, komisijų, protokolų, buvusi kolegė sakė, kad darbo padvigubėjo, vat to, popierinio. Plius visi sąsiuviniai, metodinės medžiagos ir pan. plius, krūviai nurodyti ne tik mokytojoms, bet ir vaikams, pirmokams - ne daugiau 22 savaitinių pamokų.
Papildyta:
QUOTE(Gvadalupė @ 2012 02 26, 16:45)
Taigi, grįžkim prie esmės - Pradinę ketinama uždaryti todėl, kad ji neišsilaiko ir dalis pinigėlių "nuimama" iš kitų miesto mokyklų.

Patikslinkim: pradinę ir kelias pagrindines smile.gif nes vaikų mieste sparčiai mažėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 26 vasario 2012 - 17:11
QUOTE(Gvadalupė @ 2012 02 26, 16:45)

nea, visai ne todel, o todel, kad siai dienai yra per mazai mokiniu Panevezio mieste ir paprasciau uzdaryti maza mokykla, ypac kai joje mokiniu dauguma lanko ne pagal rajona, negu didele mokykla mirksiukas.gif

Aš gal ir kankinuosi, mano vaikas ne.Ji šauni mergaitė, drasi, gerai mokosi, stengiasi, su visais draugiška, čia pretenzijos ne jos, o mano smile.gif

nea, i mokytoju darbo kruvi ieina kontaktines valandos (kai dirba tiesiogiai su vaikais pamoku metu), jei turi klase - auklejamosios valandos (klases valandele, problemu sprendimas, susitikimai su tevais ir pan) ir metodines valandos (pasiruosimas pamokoms, zurnalu, planu rasymas, savisvieta, darbu taisymas) - visa kita - savanoriskas darbas mirksiukas.gif

Atsakyti

tai jus gi galit nebeit i ta mokykla - tuolab, jei vaikui ten gerai mirksiukas.gif
Atsakyti

Bet niekaip nesutinku, kad Pradinė yra pranašesnė už bet kurią pagrindinę mokyklą. Yra ne viena pagrindinė mokykla mieste, į kurią netilpo visi norintys pirmokėliai ( Viltis, Ąžuolas, Paltarokas ir tas pats Saulėtekis ). O Pradinė, kiek žinau, net nesurinko pilnų pirmų klasių . Tai ar ne pageidaujančių lankyti mokyklą pirmokėlių skaičius yra svarbiausias rodiklis, kuri mokykla reikalingesnė miestui?
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi kojotė @ 2012 02 26, 18:51)
Bet niekaip nesutinku, kad Pradinė yra pranašesnė už bet kurią pagrindinę mokyklą. Yra ne viena pagrindinė mokykla mieste, į kurią netilpo visi norintys pirmokėliai ( Viltis, Ąžuolas, Paltarokas ir tas pats Saulėtekis ). O Pradinė, kiek žinau, net nesurinko pilnų pirmų klasių . Tai ar ne pageidaujančių lankyti mokyklą pirmokėlių skaičius yra svarbiausias rodiklis, kuri mokykla reikalingesnė miestui?

nea, pradine nera pranasesne - tiesiog sukurtas toks mitas - kad ten gera mokykla, geresne aplinka ir kad vaikui to labai reikia, jie ten super duper saugus, gal nebegioja koridoriuose ir pan. Nors manau tuos "dramblius" kaip juos apibudino Vetre ikelus i ta pacia pradine - jie elgtusi analogiskai - juk jie vaikai, ju prigimtis tokia bigsmile.gif
Ne pageidaujanciu lankyti pradinuku skaicius svarbiausias rodiklis, nes didziaja dali mokyklu sudaro ne tik pradinukai. Jei mokykla lanko 1000 mokiniu ir kita lanko 400, faktas kad kol kas drastiska 1000 mokiniu perkelt kazkur, nes tiketina kad sie irgi gins savo mokykla, savo teises, uzdarant 400 mokiniu turincia mokykla - savivaldybe laimi daugiau, nes sutaupo ir etatu skaiciu (nebereiks direktoriaus, nebereiks pavaduotoju, nebereiks buhalteriu, ukvedziu ir kitu ne mokytoju) rolleyes.gif , o krepselio suma liks ta pati - tik ja gaus mokyklos, kuriose mokiniu truksta, i jas prades eit mokiniai pagal gyvenama vieta, o ne pagal sukurta mita 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi kojotė @ 2012 02 26, 19:51)

Tai ir yra mokyklos lyderės, kurios ir turi vardą, ir todėl į jas daug norinčių. Saulėtekio vien sąrašinių kvartalo vaikų buvo daugiau nei 3 klasės patalpintų. Statybininkai didelis gyvenamas rajonas, čia daug jaunų šeimų, ir aišku, kad vaikų, ir ką be lyginsi, ši mokykla visada turės norinčių, nes iš 4 to rajonų m-klų ji geriausia. O kur pagrindinė m-kla, ten gyvena vieni pensininkai, kur jau jie surinks vaikus pagal rajoną, nesąmonė. Bet praeis 10 metų mūsų mieste, pamatysi, kaip netgi šios lyderės tarpusavy smarkiai konkuruos tarpusavy, kad išgyventų, ne vaikų bus dar mažiau. Jums pradinė nepranašesnė, atsiras eilė žmonių, kurie sakys, kad prananašumų jie įžvelgia, todėl ir renkasi.

Kristei noriu pasakyti, kad jūs pati mokytoja, ta aplinka jums yra labai kasdieniška, normali ir yprasta, jūsų netrikdo nei Niogaros kriokliui prilygstantys triukšmai, nei šone sustatytais suolais lekiantys vaikai, grumiantys ir tt. Jūs tai natūraliai priimate už normą, bet man, atėjusiai po 20 metų į mokyklą, tikrai baisu suvokti, kad tai ta aplinka, tas mikroklimatas, kuriame didžiąją laiko dalį praleis mano vaikas.
Jeigu Jūs patektumėte į mano darbinę aplinką - reanimacija, kur man viskas taip įprasta, aišku, elgesys, darbų seka, situacijų valdymas ir tt., tikiu, kad jums tai būtų įspūdinga, jūs viską vertintumėte ir komentuotumėte, nemanau, kad daug kuom nesistebėtumėte, tai žmogiška. Taip ir aš savo patyrimą vertinu iš šalies, mano suaugusio akimis, tai tikrai tarp pirmokų per pertraukas chaosas, pati savo akimis mačiau kaip direktorius atlėkė vaikų raminti, o tai daug ką pasako apie tvarką, vaikai elementariai yra nesaugūs. Vyresni vaikai tikrai ramesni, sėdiniuoja, šnekučiuojasi, tokių siautėjimų tikrai nepastebėjau.
Mano vaiko konkrečiu atveju, į klasę susirinko ne koks kontingentas, nelabai pasiruošęs mokyklai, sunku mokytojai su jais, tai labai jaučiasi. Kelis kartus teko sedėti per pamokas už durų, nes reikėjo vaikui kai ką perduoti, tai suprantau, kaip mokytojai sunku dirbti, kaip sunku suvaldyti klasę, kai pora vaikų ištisai neklauso, kelia triukšmą, trukdo mokytojai aiškinti, ji ištisai pakėlusi toną tuos vaikus tramdo, todėl nukenčia kiti vaikai, kurie ne prie ko. Gal dėl to mokytoja pavargsta ir nieko nebenori daugiau nei pagal programą. Ir tėvai, kiek teko matyti per susirinkimą, ne visi, bet yra tokių, kad ojojoi, nuo vaikų mažai teatsilieka schmoll.gif Kai viskas susideda į vieną vietą, man tas mokyklos vaizdas isidėlioja labai ir labai šiaip sau, nes jis susitapatina su esama situacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 21:29)
Kristei noriu pasakyti, kad jūs pati mokytoja

tikrai baisu suvokti, kad tai ta aplinka, tas mikroklimatas, kuriame didžiąją laiko dalį praleis mano vaikas.

Vyresni vaikai tikrai ramesni, sėdiniuoja, šnekučiuojasi, tokių siautėjimų tikrai nepastebėjau.

Mano vaiko konkrečiu atveju, į klasę susirinko ne koks kontingentas, nelabai pasiruošęs mokyklai, sunku mokytojai su jais, tai labai jaučiasi.  Kai viskas susideda į vieną vietą, man tas mokyklos vaizdas isidėlioja labai ir labai šiaip sau, nes jis susitapatina su esama situacija ax.gif

as nesu mokytoja schmoll.gif kur dirbu - vyksta individualus darbas, tad tai du skirtingi dalykai mirksiukas.gif

pertraukos tikrai neuzima didziosios praleisto laiko dalies - juk jie selioja ne per visas pertraukas - juos veda ir i valgykla, jie ir kuno kulturai persirengineja, tad buna klaseje, kur yra ramiau nei koridoriuje mirksiukas.gif

paklauskit bet kurio pedagogo - pats "durniausias" amzius - 5-8 klasiu mokiniai, jie visi "avinu bildesiai", 8 klases antroje puseje pradeda rimti, ir butent sauletkio progimnazijoje turi palikt mokykla - todel ji ir yra triuksmingesne nei bet kuri vidurine ar pagrindine - nes cia dauguma mokiniu 5-8 klasiu rolleyes.gif Jie tikrai nesedi ir ramiai nesisnekuciuoja schmoll.gif

va kai i klase susirenka ne koks kontingentas, o jusu tikslas yra akademiniai pasiekimai - as tokiu atveju labai rimtai paieskociau kitos klases ar net mokyklos blush2.gif
is tikro, apie sauletekio pradinuku laidas esu ne kokios nuomones (bent jau mano sunaus laidos), tikrai gana silpnos klases, visos trys... Vidurkiai geresni, olimpiadose laureatais tampa tu kitu, surinktu klasiu mokiniai, ir visai ne pradines mokyklos cool.gif aisku gal tik taip sutapo, bet... Be to susirinke mokiniai nera = visos mokyklos ivaizdis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 26 vasario 2012 - 21:57
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 21:29)
Tai ir yra mokyklos lyderės, kurios ir turi vardą, ir todėl į jas  daug norinčių. Saulėtekio vien sąrašinių kvartalo vaikų buvo daugiau nei 3 klasės patalpintų. Statybininkai didelis gyvenamas rajonas, čia daug jaunų šeimų, ir aišku, kad vaikų, ir ką be lyginsi, ši mokykla visada turės norinčių, nes iš 4 to rajonų m-klų ji geriausia. O kur pagrindinė m-kla, ten gyvena vieni pensininkai, kur jau jie surinks vaikus pagal rajoną, nesąmonė.

leisk patyliukais pakikent. Šaltinis - Kniaudiškėse. pagrindinė mokykla. Kvartalas - gerokai jaunesnis ir populiaresnis nei Statybininkai biggrin.gif (turiu nekurias statistikas). vaikų mokykloje - 600(?). Greta toks pat ne kokio vardo Ąžuolas. iš mūsų namo (teisingiau laiptinės, kitų gi ir nežinau) 4 vaikai eina į Saulėtekį. Už dviejų metų eis dar viena, žinoma, jos sesė jau ten. Kvartalo vaikai - nebūtinai ten gyvenantys. Yra gi ir garsiai aptariamos laikinos registracijos smile.gif kad pakliūtų į norimą mokyklą.

beje, Panevėžio gyventojų vidurkį atitinka Verdenės pagrindinės mokyklos balsavimo apylinkė, maždaug įsivaizduojant - namai aplink jį.

Kriiste - Saulėtekio bėda - netolygios laidos. Šiemečiai ketvirtokai, pagal mokytojas, turėtų būti labai stiprūs smile.gif

Apie "avinų bildesius". Sakyčiau, kad pradeda bildėti trečiokai biggrin.gif antras etapas - penkta klasė po naujųjų. Tada septintoje klasėje nustoja bildėti merginos. o vaikinai - iki devintos vidurio.
Dirbau būtent su paaugliais, jei vaikai normos ribose - dirbti įdomu. nors, sunku, žinoma.
Atsakyti