Įkraunama...
Įkraunama...

Panevezio mokyklos

QUOTE(Pasimetusi kojotė @ 2012 02 26, 14:43)
Nereikia, Vėtre, čia varyt ant pagrindinių mokyklų.

biggrin.gif nereikia aišku ant vieno kurpalio visas mokyklas mauti, kas be ko, visur tų trūkumų buvo ir bus kaip ir privalumų. Ir ne pradinėje mano sesė savo vaikui suolą pirko prieš 5 metus, ir ką - 100lt su kažkiek 4 metams, ir aš pirkčiau jei reikėtų, manęs tas negązdina smile.gif Ir nupirkčiau, ir paremčiau, ir remontui pridėčiau, jei matyčiau, kad man yra dėl ko stengtis. Galėčiau tik pasakyti, kad labai iš ties yra sunku surasti savo vaikui gerą mokytoją ir tiek. Pas mano vaiką mokykloje nuo rugsėjo vyko kalbų dienos, naujametinis karnavalas, olimpiados pirmokams,vasario 16 paminėjimas, piešė piešinį tai progai. Ir tai viskas. Vaikas neparnešė namo nei vieno eilėraščio, nei vienos dainelės iš mokyklos. Ką turim, tai tik, kas namie išmokta, iš darželio. Manau, kad daug kas priklauso nuo vadovo ir jo pavaduotojų politikos m-kloje.Svarbiausias vaidmuo atitenka klasės mokytojui.
Iš dukros darželio berods 6 vaikai išėjo į pradinę m-klą, visi labai patenkinti, klasė stipri, didžiausioji dalis mokosi A lygiu, turbūt užtenka laiko mokslams, tai priklauso ir nuo tėvų kontrolės ir papildomo darbo namuose. Apie brangokas rinkliavas girdėjau ir aš, ko tik nebūna, dar priklauso, kokie tėvai vaikų. Dukros klasėje šiai dienai gerai skaito tik 4 (A lygiu baigė 5 vaikai, 2 iš jų pritempti tam lygiui) vaikai, gal tokia klasė susirinko, dar ir tai lemia daug ką.
Kad pradinė mokykla ir kitos mokyklos, kurios surenka vaikus, norėjau pasakyti, įdėjo į savo mokyklas daug ilgamečio įdirbio, formavo savo kolektyvą, kūrė tinkamą darbinę atmosferą, reikalavo daug iš savo mokytojų, dirbo naktimis, rašė visokius projektus, vertėsi per galvą, kad savo mokyklą padarytų patrauklesnę.Ir N mokyklų, kurios nieko nedarė, tik dėjavo, kad vaikų mažėja, iš jų išsilakstė geri dalykininkai. Ir labai opi situacija pasidarė, kad dabar gelbsti tas merdinčias mokyklas gerųjų sąskaita, bent jau tų, kurios labiau stengėsi. Bet tai neišvengiama, čia -Panevėžys.
Pažiūrėkit Vilniuje, Kaune, kai rodo per Tūkstanmečio vaikus, kai pristato gimnazijos, visos jos konkuruoja, turi savo veidą, atmosferą, savo tradicijas tą reprezentuoja vaikai. Kad ir jezuitų gimnazija, juk ten ir uniformos, geležinė tvarka, aukšti reikalavimai, net už mokslą reikia mokėti, ir visi tik džiaugiasi ten pakliuvę. Penktokams repetitorius samdo, kad tik pakliūtų. O kodėl taip yra? Kodėl ten nėra muštynių, lakstymo, triukšmo, nes ten yra tvarkos mokytojas, kuris prižiūri drausmę, ir yra atsakingas tik už tvarką. Kodėl mokykla pasiekė tokį lygį, nes turėjo motyvuotus vadovus. Ar norėtumėt leisti savo vaiką į tokią gimnaziją? Aš -labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 26 vasario 2012 - 15:23
QUOTE(Karusia @ 2012 02 26, 13:25)
iš esmės taip. su vieninteliu 'ne taip' - kolektyvas formuojasi nuo pat pirmos klasės, ir pereitį į susiformavusį - papildomas stresas. manau, kad šis faktorius - vienas iš pliusų  Paltaroko mokykloje, Kalbėjo, kad lyg ir atsisakė perskirstymo po kažkurios klasės, kaip sakė - po savižudybės.

irgi ne visai tiesa - vaikai is kiekvieno draugo, mokytojo ir sutikto zmogaus perima kazka, ka veliau gali panaudot gyvenime... Jie ugdosi visapusiskai - tad tikrai nereik bijot keist kolektyvo mirksiukas.gif Mes pradines klases baigem tuo metu maziausiai prestizineje mokykloje - "Azuolo", paskui, kadangi norejom aukstesniu rezultatu perejom i "Sauleteki" (5 klase) - is musu klases isejo ne jis vienas i ta mokykla, bet as direktoriaus prasiau, kad keltu mus i visiskai nauja kolektyva, kad vaikas susirastu nauju draugu, papuolem i tos buvusios pradines visa atkelta klase (na bent didzioji dalis is ten) - nu ir niekuo neisskirtiniai tie vaikai, mano sunus klaseje pagal vidurki 3-5, siemet is Azuolo atejo kitas berniukas i musu klase, nes irgi ju nebetenkino ten mokymo lygis, tai jis absoliutus lyderis toje klaseje tiek mokslo tiek kitais aspektais. Nebuvo jokio streso ne vienam naujokui mirksiukas.gif
Be to, gerai jei vaikas is pat pirmos klases gauna joje tai, ko nori, yra megstamas draugu - o jei ne? ir "virt tose sultyse" iki pat 12? Mes puikiai zinom, sunus irgi, kad si mokykla progimnazija, kitamet jau paskutiniai metai, stosim i gimnazija, bus nauji draugai, nauji mokytojai, nauja tvarka - ir tikrai ne vienam is klases ner kazkokios tragedijos schmoll.gif
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 14:47)
Galėčiau tik pasakyti, kad labai iš ties yra sunku surasti savo vaikui gerą mokytoją ir tiek. Pas mano vaiką mokykloje nuo rugsėjo vyko kalbų dienos, naujametinis karnavalas, olimpiados pirmokams,vasario 16 paminėjimas, piešė piešinį tai progai. Ir tai viskas. Vaikas neparnešė namo nei vieno eilėraščio, nei vienos dainelės iš mokyklos. Ką turim, tai tik, kas namie išmokta, iš darželio. Manau, kad daug kas priklauso nuo vadovo ir jo pavaduotojų.

Iš dukros darželio berods 6 vaikai išėjo į pradinę m-klą, visi labai patenkinti, klasė stipri, didžiausioji dalis mokosi A lygiu, turbūt užtenka laiko mokslams, tai priklauso ir nuo tėvų kontrolės ir papildomo darbo namuose.

O kodėl taip yra? Kodėl ten nėra muštynių, lakstymo, triukšmo, nes ten yra tvarkos mokytojas, kuris prižiūri drausmę, ir yra atsakingas tik už tvarką. Kodėl mokykla pasiekė tokį lygį, nes turėjo motyvuotus vadovus. ar norėtumėt leisti savo vaiką į tokią gimnaziją? Aš -labai 4u.gif

nu vaikams pagal programa priklauso kazkiek ismokti tu eilerasciu, o ir svenciu nebebuna tiek, nes tai mokykla, cia vaikai ateina mokytis - o ne pramogauti, del "zibureliu" - tai atsakinga tik mokytoja ir jos iniciatyva - tikrai ne mokykla schmoll.gif

vaikai turi mokytis mokykloja, o ne tevu priziurimi ir mokomi, nera baisiau, kai 5 samdo korepetitorius - kad jis papultu i gimnazija - jei reikia - vadinas kazkas, kazko nesuziurejo, neismoke vaiko mokytis... O jei vaikas negeba (gi ne visiem gamtos duota but pirmunais) - tai velniam ta super gimnazija?

kur nera lakstymo, mustyniu ir triuksmo? ten vaikai kaip robotai? - nugi negali but dideliam vaiku kolektyve viskas idealu - gi kyla problemos ir jos turi but sprendziamos - juk vaikai mokykloje turi igyti ne tik akademiniu ziniu - bet ir mokytis bendrauti, spresti iskilusias problemas, mokytis gyventi...
Atsakyti
Kodėl samdo? Todėl, kad yra spragų iš pradinių klasių, nes mokyklos dirba pagal skirtingas programas. Pagal vienas programas -anglų tik dainuškas dainuoja, o pagal kitas programas kitose m-klose rimtai dirbama su žodynėliais, spaudžia vaikus kaip reikiant, tam ir yra reikalingi stiprūs pagrindai. Man visai nebaisu, nes noriu, kad mano vaikas įgytų žinias, gautų išsilavinimą, o ne šiaip sau vos ne vos pabaigtų mokyklą. Vaiko mokykloje pakol kas nemačiau budinčio mokytojo koridoriuose, tik begalinį chaosą, jeigu pats direktorius ateina pirmokų įsisiautėjusių raminti, nes neįmanoma kitiems vesti pamokų, mat pirmokams neatitinka pertraukos su vyresniais. Toks Tvarkos mokytojas būtų tik į naudą kiekvienoje mokykloje:)
O tie tėvai, kurie papildomai nieko nepadirba namuose, matosi ir jų vaikų mokslo rezultatai, nesuprantu kaip mokytojas 26 vaikus gali absoliučiai visko išmokyti.Yra gi svajojančių,varnas gaudančių, nespėjančių, daug vaikų yra silpnų vietų, mokytojas tėvams jas visada nurodo, kur reikia pasistengti. Jei matau, kur mano vaikui silpna vieta, duodu papildomai, nematau nieko tokio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 26 vasario 2012 - 15:39
ir kurioje mokykloje cia tokia betvarke g.gif

Sunus lanke dvi mokyklas - ne vienoje nebuvo betvarke, visur buvo tvarka, budi visada patys mokiniai ir palaiko tvarka - juk jie mokyklos seimininkai g.gif

Is kurios mokyklos atejus tokios spragos, kad 5 klaseje reikia korepetitoriu blink.gif , nelankem jokios super duper mokyklos, 5 klaseje vaikas pats, mokytoju pagalba susilygino zinias, issitaise spragas jei ju buvo - mane domina tik mokymosi rezultatai - nes utikrinus nei namu darbu, nei pamoku - tik mokytoju ataskaitas. Mokytis vaiko pareiga, kaip man nieks nenurodineja kaip turiu dirbti, taip mes stengiames nenurodinet kaip jis turi mokytis, aisku uz gerus rezultatus visada vaikui atlyginam. Mokos tikrai labai gerai.
Ir mokymosi rezultatu nesuvedu nikaip su pradine mokykla. Prisingai - is jos ateje vaikai nera savarankiski, uz juos viska daro mamos, arba turi daryt mokytoja, jiems kitoje mokykloje buna sunkiau (jei aukletoja nesiima sprest problemu) - tokia nuomone susidariau, per susirinkimus pabendravusi su klasioku tevais (musu dauguma klasioku is pradines).
As nesu nusiteikusi pries pradine mokykla - jokiais budais ne, bet lygiai taip pat nera tragedijos, jei jos neliks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 16:21)
nu vaikams pagal programa priklauso kazkiek ismokti tu eilerasciu, o ir svenciu nebebuna tiek, nes tai mokykla, cia vaikai ateina mokytis - o ne pramogauti, del "zibureliu" - tai atsakinga tik mokytoja ir jos iniciatyva - tikrai ne mokykla schmoll.gif

A ne apie žiburėlius, o apie mokyklos veida, lietuviškų tradicijų puoselėjimą, apie tai, kas vaikus ugdo tikrais Lietuviais, savo krašto mylėtojais, o ne potencialiais emigrantais ax.gif
Daržely vaikams Lietuvos himnas ir ne pagal programą, o taukė jį su pasididžiavimu, su ugnele širdy.O mokykloje pagal programą tik 3 klasėje mokysis, ir ugnelė spės išblėsti rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 16:50)
ir kurioje mokykloje cia tokia betvarke g.gif

Sunus lanke dvi mokyklas - ne vienoje nebuvo betvarke, visur buvo tvarka, budi visada patys mokiniai ir palaiko tvarka - juk jie mokyklos seimininkai g.gif

Is kurios mokyklos atejus tokios spragos, kad 5 klaseje reikia korepetitoriu  blink.gif

Apie repetitorius, tai Vilniuje samdo 5-kams, kad jie pakliūtų į Jezuitų gimnaziją, pas mus tokio lygio nėra, yra tik gabių mokinių visur po kažkiek smile.gif
Apie anglų dainuškas per pamokas -tai Vyturio m-kla, nes jie pagal tokią programą dirba ax.gif Pažįstamų berniukas visą vasarą papildomai dirbo, kad pasiektų bendraamžių Paltarokiečių lygį,nes ruošėsi pereiti pas juos.

Na o betvarkė dėl tvarkos toje pačioje saulėtekio progimnazijoje, kur kaip jūs sakot budintys mokiniai jokios tvarkos neužtikrina, siaubas kas darosi per pirmokų pertraukas. Kol mokytoja išėjusi tarpdury gerai neapstaugia, minutei ramu, tik ji dingsta, baisu kas darosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 26 vasario 2012 - 16:05
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 15:54)
A ne apie žiburėlius, o apie mokyklos veida, lietuviškų tradicijų puoselėjimą, apie tai, kas vaikus ugdo tikrais Lietuviais, savo krašto mylėtojais, o ne potencialiais emigrantais ax.gif
Daržely vaikams Lietuvos himnas ir ne pagal programą, o taukė jį su pasididžiavimu, su ugnele širdy.O mokykloje pagal programą tik 3 klasėje mokysis, ir ugnelė spės išblėsti rolleyes.gif

ir kurioje mokykloje cia taip nepuoseleja tautiskumo tradiciju g.gif
Maniskis 7 klaseje dabar, bet jiems labai daug duoda istorijos mokytoja, ypac tais metai, kai programoje buvo Lietuvos istorija. Manau cia seimos, o ne mokyklos problema. Nes mokemes dviejose mokyklose, darzeliu irgi esam praeje ne viena (su dviem vaikais ir ieskodami to, kuris tinka butent musu vaikui) - ne vienam nera trauke himno - bet tikrai nemanau kad jie potencialus emigrantai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:03)

Na o betvarkė dėl tvarkos toje pačioje saulėtekio progimnazijoje, kur kaip jūs sakot budintys mokiniai jokios tvarkos neužtikrina, siaubas kas darosi per pirmokų pertraukas. Kol mokytoja išėjusi tarpdury gerai neapstaugia, minutei ramu, tik ji dingsta, baisu kas darosi doh.gif

pirmokai nebeturi atskiro koridoriaus? ten klasės išeidavo į aikštelę, kur ir žaisdavo, ir voliodavosi?

beje, ne pedagogui laugh.gif triukšmas mokykloje - visada kurtinantis. o mokytojai net negirdi rolleyes.gif taip pripratę. Petraukų metu - gausmas kaip po Niagaros kriokliu.

KKriste - mano vaikas moka himną (pirmokė), jie su choru rengėsi šventei.

na o bet tačiau, manote, kad aš mokėdama himną (nuo tarybinės vaikystės moku) ir netgi buvusi etnografijos būrelio narė apsaugota nuo emigracijos? Beje, Londono etnografinis - pakankamai stiprus. smile.gif
Painiojate skirtingas problemas krūvon.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:03)

nu matyt yra zmoniu kur visur siauba mato. Pati ne karta buvau toje mokykloje ir pertrauku metu ir pamoku - ir tikrai jokio siaubo ner... Aisku nutinka kad ir susimusa vaikai, ir susipesa ir kitokiu konfliktu - bet jie sprendziami, o kad vaikai triuksmauja - juk jie vaikai, ner robotai, jie turi issirekt, issikraut, kad per pamoka gebetu normaliai sedet ir sukaupt demesi... O mokytojai staugianciai gerai - gydytis reiktu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 17:05)
ir kurioje mokykloje cia taip nepuoseleja tautiskumo tradiciju g.gif
Maniskis 7 klaseje dabar, bet jiems labai daug duoda istorijos mokytoja, ypac tais metai, kai programoje buvo Lietuvos istorija. Manau cia seimos, o ne mokyklos problema. Nes mokemes dviejose mokyklose, darzeliu irgi esam praeje ne viena (su dviem vaikais ir ieskodami to, kuris tinka butent musu vaikui) - ne vienam nera trauke himno - bet tikrai nemanau kad jie potencialus emigrantai schmoll.gif

Gal 7- tokams ir puoselėja istorijos mokytoja, o pradinė mokytoja nepuoselėja, mokykloje tik šiaip sau. Apie himną daviau tik sulyginimą, norėjau užsiminti, kad valdiškai ir yra valdiškai. Mat mes turėjom tikrai nepaprastą auklėtoja daržely, taip turi dirbti davo dalyko fanai, kuri dirbo tikrai fantastiškai, ir vaikus stiprius paruošė, surengė visokių parodų, kur buvo įtraukiami tėvai , išvedžiojo po visokias edukacines programas kraštotyros muziejuje, visur, kur galima, buvo rengiami advento vakarai su tėvais, su tradicinėm vaišėm, visur buvo akcentuojami Lietuvių papročiai, tradicijos, todėl kai atėjom į mokyklą, kur klasėje viskas labai valdiška, tai nežmoniškas skirtumas, todėl ir sakau dvasinis skurdas, blusos ir utelės smile.gif Gal tikrai pirmokams niekur niekas nevyksta mokyklos mastu, tik klasėse savam rate mokytojų iniciatyva kas nors, bet pas mus nieko -tik neturiu laiko, man per sunku -va šitaip, baigiasi pamokos ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 02 26, 16:15)

KKriste - mano vaikas moka himną (pirmokė), jie su choru rengėsi šventei.

mano irgi moka - muzikos mokykloje mokesi mirksiukas.gif bet tai nesusije nei su vaiko pilietiskumu, nei su emigracija schmoll.gif
Mes vaika patys mokom ir auklejam taip, kad reik saugot ir mylet gamta, aplinka, save ir kitus - ir absoliuciai tai nesusije, kuria mokykla jis lanko
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2012 02 26, 16:19)
*kuri dirbo tikrai fantastiškai, ir vaikus stiprius paruošė,

**Gal tikrai pirmokams niekur niekas nevyksta mokyklos mastu, tik klasėse savam rate mokytojų iniciatyva kas nors,

* tai priklauso ir nuo kontingento. Mačiau savo vaiko klasės vaikus (ir tėvus), ir mačiau vienos iš paralelinės klasės vaikus. ką turi paruoši iš vaiko, kuris į darželį ateidavo kelis kartus per mėnesį ir tik dėl to, kad socialinė tarnyba neprisikabintų, o daugiau gydėsi - niežus, utėles ir pan? manai, kad mokyklą jie lankys stropiai?
Yra toks daiktas mokykloje - vidinis auditas, ir jis turi prasmę - lyginti kvartalo vaikų starto poziciją ir tik tada atstumą iki finišo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 26, 17:19)
nu matyt yra zmoniu kur visur siauba mato. Pati ne karta buvau toje mokykloje ir pertrauku metu ir pamoku - ir tikrai jokio siaubo ner... Aisku nutinka kad ir susimusa vaikai, ir susipesa ir kitokiu konfliktu - bet jie sprendziami, o kad vaikai triuksmauja - juk jie vaikai, ner robotai, jie turi issirekt, issikraut, kad per pamoka gebetu normaliai sedet ir sukaupt demesi... O mokytojai staugianciai gerai - gydytis reiktu 4u.gif

Nu ne visur siaubą matau, tubūt šiemet tokie pirmokai susirinko, ateina nauja karta, kurie kaip drambliai suolais laksto, spardosi, kuprines suka aplink galvą ir teškia kur papuola. Ateinu į mokyklą kas dieną, matomas vaizdas verčia susigūžti, man sėdinčiai ir ramiai belaukiančiai kol paleis vaikus, kuriuos užlaikė, kiti drambliai švelniai tariant kone apspardė, ir jokių budinčių nebuvo smile.gif Ir kas ten juos sutramdys, mokytojai iš bejėgiškumo rėkia, suprantu, pertraukos skirtos ir jiems pailsėti, kaip jie ten dirba, nesuprantu schmoll.gif Dabartiniai pirmokai 3 aukšte, užeikit, pamatysit pati mirksiukas.gif
Atsakyti