Pradinė motyvuota mokykla,kur pradinukams bus ir saugu, ir su jais užsiims, todėl tėvai ir pasirįžta tempti vaikus iš visų miesto pakraščių, nes yra dėl ko
Vadinasi, ta mokykla kažką tokio turi, kad pritraukia vaikus, kartu ir pinigus. Tai tegul tos m-klos, kurias nori sujungti, labiau užpakalį pakrutina, pasistengia, kad pas juos ateitų vaikai, ir kartu pinigai, nes miega ant laurų, geri mokytojai išsilaksto.
Žinoma, pritariu, kad mokytoja yra daug kas vaikams, bet dar turi būti bendra mokyklos politika, kryptis, tonas, paduodamas iš direktoriaus, pavaduotojų. Labai mėgstu sakyti, jog žuvis visada genda nuo galvos
Žinau, fanatikįų direktorių, kurios reikalauja, pačios verčiasi per galvas, šokdina, reikalauja iš mokytojų, per naktis rašo visokius projektus, stengiasi, kad tik kažkas vyktų, kad tik mokykloj nebūtų sąstingio, kad tik vaikai prustų. Mano vaiko mokykloje, deje, mano akimis, neįdomu absoliučiai.Šventės atstumtos,tik iš reikalo
Čia tik kita medalio pusė, jūs abi ir teisios, yra teisybės ir mano, puikiausiai suvokiu situaciją, kad valdininkai skaičiuos pinigus, jungs mokyklas, reformuos, nes mažėjantis vaikų skaičius tą verčia daryti neišvengiamai, kas kokiai moraliniais aspektais besivadovautų. Jei pas mus vaikų būtų kaip Vilniuje, problema tėvams išliktų vis tiek ta pati -kuri geresnė mokykla, kuri patrauklesnė, kur stipresnė mokyklos kolektyvo motyvacija, o ne tikslas nuvesti vaiką į arčiausiai šalia namų mokyklą.