Įkraunama...
Įkraunama...

Panevezio mokyklos

Dar pratęsiu. Aš, pavyzdžiui, manu, kad Paltaroke bažnyčia stengiasi užsiauginti sau pamainą, tai iš nelabai tikinčių šeimų pakliuvus vaikui, ar dėl pliusiuko eitumėt kas sekmadienį į bažnyčią, ar veidmainiautumėt? Atseit, svarbu, kad vaikas geroje mokykloje, besiguodžiant mintimi, kad bažnyčia nieko blogo nemoko.
Dar aš manau, kad atsakomybė man yra vaiką išauginti doru žmogumi, ir žegnojimasis prieš pamokas ar nuobodžiavimas bažnyčioje tikrai nieko nepakeis.Taip, jie nieko blogo nemoko (teoriškai), bet jų žodžiai labai jau skiriasi nuo darbų Kalbu ir apie skandalinguosius kunigus ir dar nespėjusius per laikraščius pagarsėti- ar esate tikros, kad būtent jie nesistengs jūsų vaikui "plauti smegenų"?
Atsakyti
QUOTE(Kina @ 2009 06 14, 16:04)
Neįsižeisk, tavo pasisakymas buvo tik "kabliukas" iškelti klausimui: kodėl tiek norinčių patekti į Paltaroko mokyklą? Ar kad esame iš labai katlikiškų šeimų, ar kad VBS sakė, ir mes patikėjom, kad tai labai gera mokykla?

manau, kad antras variantas mirksiukas.gif

Šiaip, esu nei už, nei prieš šią mokyklą. Susilaikiusi. Bet kai kada žmonės iš tiesų ją pernelyg išaukština blush2.gif

Dėl žegnojimosi ir poteriavimo. Iš tikrųjų tą praktikuoja tik keletas vyresnės kartos mokytojų. Šiaip ten tai nevyksta nuolat.
Bet. Perdėtas pamaldumo ir šventumo vaizdavimas mane ten labiausiai ir ,,pjauna" blush2.gif (pedagogų tarpe). Dėl kunigų. Galvoju ar yra šiuo metu kunigas, dėstantis tikyba? Negaliu garantuot, bet jei ir yra, tai koks vienas. Šiaip yra mokytojai (pvz. atsisakęs kunigystės dėl šeimos), vienuolė. Ar sakai, kad bažnyčioje tokie kunigai? Tada manau, kad būtent mūsų pareiga išmokyti vaiką atsirinkti, atskirti, nes gyvenime sutiks įvairių žmonių.

Sakau-laikausi centro lotuliukas.gif ir tik bandau išvystyt diskusiją kai kam pritardama, kai ką paneigdama.
Atsakyti
Aš į diskusiją tikrai nelįsiu, nes visiškai nežinau nieko apie Paltaroko mokyklą, tiesiog manau, kad čia kiekvieno iš tėvų reikalas parinkti vienokio ar kitokio pobūdžio mokyklą, triksliau dabar tą parinkimą įtakoja deklaruota vieta smile.gif
Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą g.gif rekomendacijos, nuomonės, patarimai, reitingai? kaip atsirinkti? g.gif galiu pasakyti tik tiek, kad gyv. vietos deklaracija yra visiška nesąmonė... plius dar visiškas informacijos trūkumas apie esamas mokyklas...

QUOTE(Noja78 @ 2009 06 03, 11:13)
sakė, kad šiemet labai pirmokų nesurinko.

man tai keista, kodėl pradinė mokykla su pustuštėm keliom klasėm g.gif juk tokia gera mokykla g.gif kažin ar čia susiję su 2002 metų mažu gimstamumu? tada kitais metais pirmokų turėtų būti dar mažiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2009 06 15, 16:07)
Aš į diskusiją tikrai nelįsiu, nes visiškai nežinau nieko apie Paltaroko mokyklą, tiesiog manau, kad čia kiekvieno iš tėvų reikalas parinkti vienokio ar kitokio pobūdžio mokyklą, triksliau dabar tą parinkimą įtakoja deklaruota vieta smile.gif
Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą g.gif rekomendacijos, nuomonės, patarimai, reitingai? kaip atsirinkti? g.gif galiu pasakyti tik tiek, kad gyv. vietos deklaracija yra visiška nesąmonė... plius dar visiškas informacijos trūkumas apie esamas mokyklas...
man tai keista, kodėl pradinė mokykla su pustuštėm keliom klasėm g.gif juk tokia gera mokykla g.gif kažin ar čia susiję su 2002 metų mažu gimstamumu? tada kitais metais pirmokų turėtų būti dar mažiau unsure.gif

na, klasės nėra pustuštės. trijose po 21 vaiką, ir vienoje - 20 vaikų. iki rugsėjo manau gali jų ir padaugėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noja78 @ 2009 06 15, 16:51)
na, klasės nėra pustuštės. trijose po 21 vaiką,  ir vienoje - 20 vaikų. iki rugsėjo manau gali jų ir padaugėti g.gif

tai tada mano žinios jau pasenę biggrin.gif manau, kad iki rugsėjo tikrai pririnks, juk kažkur turi vaikai eiti į pirmą klasę, kurie į Paltaroką nepateko biggrin.gif
Atsakyti
Paltaroko gimnazijoje mokosi 2 mano vaikai. Vyresnėlis bus šeštokas. Kai reikėjo pasirinkti mokyklą, galvojom apie pradinę, nes vaikis 3 metus lankė "Strazdanėlių" mokyklėlę (kelios mokytojos dirbo pradinėje mokykloje ir kvietė ten mokytis). Ruošėmės po metų keisti gyvenamąją vietą ir nežinojome kur vėliau gyvensim, todėl reikėjo lengvai iš visų miesto vietų pasiekiamos mokyklos g.gif .
Bet...pagalvoję, kad po 4 metų vėl reiks rinktis mokyklą doh.gif , o ir vaikui bus sunku pritapti jau susiformavusiame kolektyve, pasirinkome Paltaroko mokyklą. Didelis pliusas buvo uniformos. Tais metais jokio konkurso nebuvo, nunešėm dokumentus ir priėmė rolleyes.gif .
Kai reikėjo antrą vaiką leisti į mokyklą, svarstymų jau nebuvo, nes rytais vežti į skirtingas mokyklas būtų per didelė "prabanga".
Ir mes ir vaikai mokykla patenkinti, nejaučiu jokios religinės prievartos, "pliusiuko" sekmadienį bažnyčioje reikia tik tais metais, kai ruošiamasi pirmajai komunijai.
o dėl kunigo dukters - juk vaikas čia niekuo nekaltas schmoll.gif
Atsakyti
na, Paltaroką mes irgi rinkomės pagal būsimos gyvenamos vietos patogumą. Nebuvo pirmenybės renkantis, kad tai katalikiška mokykla. Nes iš mūsų katalikai tai jau labai nekokie blush2.gif Sūnus bus trečiokas, nei karto per du metus niekas nevertė eiti į bažnyčią ir rinkti pliusiukų. Trečioje klasėje tas nusimato, nes vaikai bus ruošiami pirmajai komunijai.
Pasirinkimą dar lėmė ir tai, kad vaiko nereikia mėtyti per kelias mokyklas. Svarstėme ir apie Pradinę mokyklą, bet vien pagalvojus, kad kažkur vaiką reikės dėti po pradinių klasių, ši mokykla atkrito. Pagal dabartinę gyvenamąją vietą turėtume eiti į 13 vid. Ačiū, bet gal ne cool.gif
Manau, kiekvienoj mokykloj rastume ir gerų, ir blogų pedagogų, gerų ir blogų vaikų, ir pan. Bet kol kas esam patenkinti, ypač savo mokytoja. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 15 birželio 2009 - 18:57
[quote=AUSRONE,2009 06 15, 16:07]

Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą g.gif rekomendacijos, nuomonės, patarimai, reitingai? kaip atsirinkti? g.gif galiu pasakyti tik tiek, kad gyv. vietos deklaracija yra visiška nesąmonė...

AUSRONEI patarciau ieskoti mokytojos, tiesiog klausineti ketvirtoku teveliu, o gavus informacija nueiti pas mokytoja ir pakalbeti...
As siemet taip ir padariau, nes jau turejau patirties nuvedus i darzeli kuris arciau buvo,tai su aukletoja buvo nesusipratimu eigoje metu ir ne vienas...Maniau, kad as cia tokia ''negera'' ir man vis kas nors uzkliuna.(mes neilgai lankeme) Bet pabaigus darza mano nuostabai keletas tevu prieje guodesi, kad ir vaikai skusdavosi mushtru ir pan, ne viskas patiko ir tevams...
Tik man idomu kodel visi tylejo... g.gif
Taigi viskas praeity, tad rekomenduociau ieskoti zmogaus, kuriam patiketumet vaika ramia sirdimi. Ypac pradinese klasese, kol jie dar mazi.
Nors, kai pagalvoji, kad ir geros mokytojos gaila palikti su 25-iais kurie ir atsikalbinet moka,ir judrus, ir demesio nesulaiko schmoll.gif g.gif Kai zinai, kad mokytoja nekelia balso, nerekia ant vaiku, ir klase pririnko ji greiciausiai..... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2009 06 15, 19:56)
Manau, kiekvienoj mokykloj rastume ir gerų, ir blogų pedagogų, gerų ir blogų vaikų, ir pan. Bet kol kas esam patenkinti, ypač savo mokytoja. rolleyes.gif

drinks_cheers.gif svarbiausia pirmokėliams mokytoja mirksiukas.gif

QUOTE(Iselina @ 2009 06 16, 12:09)
AUSRONEI patarciau ieskoti mokytojos, tiesiog klausineti ketvirtoku teveliu, o gavus informacija nueiti pas mokytoja ir pakalbeti...

Šiaip tai nelabai įsivaizduoju kaip tuos tėvelius pagauti, juk į mokyklą ketvirtokų tėveliai manyčiau jau nebeveda ir nebepasiima g.gif nebent kažkas iš pažįstamų ketvirtokus turi, bet ir tai kiekvienas su savo nuomone smile.gif manau, kad šitą geriausiai išsiaiškinsiu tik pati pasišnekėjus su būsima mano vaikų pradinių klasių mokytoja mirksiukas.gif belieka tik pasikliauti motiniška nuojauta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migonė @ 2009 06 15, 17:00)
pasirinkome Paltaroko mokyklą. Didelis pliusas buvo uniformos.

Uniformos pliusas tėvams, bet vaikai tų bordinių švarkelių, kiek žinau, nelabai nori. Ypač vyresni. Gatve einančius visada pažinsi - iš Paltaroko. Man asmeniškai tų vaikų pasidaro kažkaip gaila.
Atsakyti
QUOTE(Kina @ 2009 06 18, 08:54)
Uniformos pliusas tėvams, bet vaikai tų bordinių švarkelių, kiek žinau, nelabai nori. Ypač vyresni. Gatve einančius visada pažinsi - iš Paltaroko. Man asmeniškai tų vaikų pasidaro kažkaip gaila.

blink.gif kodel gaila? o negaila tu, kurie negali kasdien kitaip, madingai, graziai apsirengti? Juk kiti savo drabuziais pranasuma bando rodyt, madas demonstruoja, o skurdziau gyvenantys tampa pajuokos objektu. Tu negaila? Uniforma mokinius sulygina. Darem apklausa savo mokykloj-virs 90proc. tevu UZ uniformas. Tik viskas remiasi i ju kaina.
Saves nebuvo gaila, kai lanket mokykla? Man ne. Budavo ramu, atsikeli ir zinai ka rengtis. O kai jas panaikino-kasdien sukdavau galva ka cia rengtis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2009 06 18, 10:32)
blink.gif  kodel gaila? o negaila tu, kurie negali kasdien kitaip, madingai, graziai apsirengti? Juk kiti savo drabuziais pranasuma bando rodyt, madas demonstruoja, o skurdziau gyvenantys tampa pajuokos objektu. Tu negaila? Uniforma mokinius sulygina. Darem apklausa savo mokykloj-virs 90proc. tevu UZ uniformas. Tik viskas remiasi i ju kaina.
Saves nebuvo gaila, kai lanket mokykla? Man ne. Budavo ramu, atsikeli ir zinai ka rengtis. O kai jas panaikino-kasdien sukdavau galva ka cia rengtis  tongue.gif

aš tai tik už uniformas drinks_cheers.gif uniforma - pati geriausia apranga mokykloje, nes nebelieka tarp vaikų jokio išskirtinumo ir pranašumo drabužiuose, tiesiog švari, tvarkinga apranga ir tėvam daug mažesnės išlaidos drabužiams. Tikrai būtų gražu jeigu kiekviena mokykla turėtų uniformos tradicijas rolleyes.gif
Atsakyti