Įkraunama...
Įkraunama...

Panevezio mokyklos

Aš mat planuoju vaikus laikinai "prirašyti" mums palankiu adresu, tai ir svarstau: ar pabūti mums ten iki kol popierius priduosiu, ar jau po savaitės galim namo "grįžti" g.gif . Turbūt vadovausiuosi principu "atsarga gėdos nedaro" smile.gif
QUOTE(Fiona @ 2011 02 02, 11:51)
Šiaip turėtų remtis pažyma, nes jei tikrintų kiekvieno vaiko gyvenamąją vietą, tos pažymos kaip ir nereikėtų. Kam tada ją nešt, jei vis tiek tikrina? Bet čia tik mano pasvarstymai biggrin.gif
gesa, gi imk ir pasiskambink į švietimo skyrių mirksiukas.gif Ir mums papasakok, ką pasakė biggrin.gif Man labai idomu, nes neseniai kitokiu klausimu vietos deklaravimo biurokratizmą reikėjo įveikt, tai kapituliavau doh.gif . Vienoj vietoj duomenys pasikeičia, o kita pusė to nemato, reikia popierių nešt. Mano atveju buvo nenaudinga ta tvarka, bet tavo atveju turėtų būt gerai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(gesa @ 2011 02 02, 13:17)
Aš mat planuoju vaikus laikinai "prirašyti" mums palankiu adresu, tai ir svarstau: ar pabūti mums ten iki kol popierius priduosiu, ar jau po savaitės galim namo "grįžti"  g.gif . Turbūt vadovausiuosi principu "atsarga gėdos nedaro"  smile.gif

Aš taip ir supratau mirksiukas.gif Po savaitės gal ir ankstoka "grįžti", "pagyvenkit" dėl tos atsargos kiek ilgiau biggrin.gif
Absurdas tokia tvarka, nieko nuostabaus, kad visas miestas ir rajonas taip dirbtinai migruoja.
Atsakyti
QUOTE(gesa @ 2011 02 02, 14:17)
Aš mat planuoju vaikus laikinai "prirašyti" mums palankiu adresu, tai ir svarstau: ar pabūti mums ten iki kol popierius priduosiu, ar jau po savaitės galim namo "grįžti"  g.gif . Turbūt vadovausiuosi principu "atsarga gėdos nedaro"  smile.gif

Mes pernai "gyvenome" reikalingu adresu ne ilgiau kaip savaitę. Tiesiog persiregistruodami iš karto išsiėmėm pažymą apie deklaruotą gyvenamą vietą, o po keletos dienų vėl "grįžom" namo smile.gif Taip darėm kovo mėn. ir iki priėmimo į mokyklą rugsėjy niekas nieko netikrino ax.gif Žodžiu elinis biurokratinio aparato sugalvotas dalykas, kuris tik užkrauna papildomą laiko gaišimą žmogui ir kuris nieko neduoda doh.gif
Atsakyti
sveikos,
as taip pat galvoju apie vaiko prirasyma "reikalingu" adresu. bet kazkur skaiciau, kad, atrodo pagal CK, nepilnamecio vaiko gyvenamoji vieta turi sutapti su vieno is tevu. Ar esat su tuo kas susidure?
Is kitos puses, ten kur vaikas registruotas, eina mokytojos is keliu mokyklu ir kviecia pas save. Tai, sakau, jei mokyklos taip vaikus "kaledojasi", gal yra nemaza tikimybe papulti ten kur nori, o ne ten, kur priklauso. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte @ 2011 02 03, 11:18)
sveikos,
as taip pat galvoju apie vaiko prirasyma "reikalingu" adresu. bet kazkur skaiciau, kad, atrodo pagal CK, nepilnamecio vaiko gyvenamoji vieta turi sutapti su vieno is tevu. Ar esat su tuo kas susidure?
Is kitos puses, ten kur vaikas registruotas, eina mokytojos is keliu mokyklu ir kviecia pas save. Tai, sakau, jei mokyklos taip vaikus "kaledojasi", gal yra nemaza tikimybe papulti ten kur nori, o ne ten, kur priklauso.  g.gif

Taip, kiek žinau, vienas nepilnametis negali būti "deklaruotas" be vieno iš tėvų.
O dėl tų galimybių... manau, nuo mokyklos priklauso. Jei pernai surinko vos po vieną klasę, tai šiemet turbūt irgi priimtų visus norinčius be vargo. O jei tų norinčių mokyklai niekada netrūksta, tada jau garantijos nebėra, kad pakliūsi.
Atsakyti
QUOTE(uogyte @ 2011 02 03, 12:18)
sveikos,
Is kitos puses, ten kur vaikas registruotas, eina mokytojos is keliu mokyklu ir kviecia pas save. Tai, sakau, jei mokyklos taip vaikus "kaledojasi", gal yra nemaza tikimybe papulti ten kur nori, o ne ten, kur priklauso.  g.gif

Tikrai taip- registruotis reikia kartu su vienu iš tėvų. Bent jau tada tai tikrai būsi garantuotas dėl pakliuvimo į norimą mokyklą. Šiemet švietimo skyrius vėl pasirodo daug dirbantis ir imasi reglamentuoti kiek kuriai mokyklai galima leisti pirmų klasių komplektuoti blink.gif
Atsakyti
Mane tai siutina, aš gal geriau žinau, ko mano vaikui reikia, ar sustiprintos dailės, ar kt.
Tai dabar turėsiu vesti vaiką į kitą miesto galą, nors šalia namų dvi mokyklos yra.
Absurdas

Bet, kada valdininkai ir įstatymų leidėjai galvoja apie žmogų... doh.gif
Atsakyti
na taip. ir greta kalbų apie mokyklų konkurenciją et ctr.

p.s. uogyte - o taigi ir privaloma vesti į tą, kuri greta namų.
p.p.s. turėjau gerą ir realų pasiūlymą keisti butą į didesnį - kaip tik ieškau, bet to kvartalo mokyklos, mano nuomone - žemiau kritikos ribų doh.gif
Atsakyti
Būtent, kodėl turiu vesti šalia namų? O gal man kaip tik patogiau, jei vaikas pas mane į darbą po pamokų ateis ir aš tuomet jį namo parvešiu, pavalgydinsiu? Pikta dėl tokių nesąmonių, bet su malonumu apeinu tokius nurodymus ir dar kitiems padedu. P. Kukuraitienė šios idėjos autorė, kiek pamenu. O dar mano kaimynė gretimam name buvo, pyktis užvirdavo per langą ją pamačius.
Atsakyti
Fiona - man regis visoje Lietuvoje taip...
Atsakyti
Tada dar liūdniau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 02 04, 11:10)
p.s. uogyte - o taigi ir privaloma vesti į tą, kuri greta namų.

Ir aš norėčiau prie namų, bet pagal registracijos vietą priklauso kitam miesto gale. verysad.gif
Atsakyti