Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės

QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 14:04)
manyčiau kad konkrečiai dėl saugumo ir garantijų tuokiasi nedaugelis.
čia tik papildomas bonusas ir tiek.
o dėl jausmų ir viso kito,tai manau net neverta minėti-jie turi būti.

Bet tai dazniausiai ir yra pagrindiniai satuokos privalumo rodikliai, kuriuos pateikia oponentai, bent jau sioje diskusijoje.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 21, 15:07)
Bet tai dazniausiai ir yra pagrindiniai satuokos privalumo rodikliai, kuriuos pateikia oponentai, bent jau sioje diskusijoje.

o jei susimetusios sako-kad privalumas-greitos skirybos-tipo pasiėmei savo daiktus ir išėjai(buvo kažkurioj temoj ir toks variantas)-tai jos gyvena tam kad išsiskirt?
taip ir saugumas nėra priežastis santuokai.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 14:12)
o jei susimetusios sako-kad privalumas-greitos skirybos-tipo pasiėmei savo daiktus ir išėjai(buvo kažkurioj temoj ir toks variantas)-tai jos gyvena tam kad išsiskirt?
taip ir saugumas nėra priežastis santuokai.

Greiciausiai, jei joms tai yra privalumas. Man tai nera kriterijus, nes skyrybos skausmingas procesas, kuris paliecia zmogaus dvasinius isgyvenimus. Tad tas greitumas salyginas dalykas, sieloje gi jo nepaspartinsi, reikes laiko susigyventi su netektimi, praradimu ir t.t. Bet tai jaucia visi zmones, nepriklausomai nuo statuso.
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 04 21, 14:27)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  Kur jus skaitet, kad turtas nesvarbu? Svetimas turtas (vyro/sugyventinio) nesvarbu, savas svarbu. jei nori buti saugi turi tureti kazka savo. Tam nebutina zenytis  biggrin.gif
Papildyta:

as dar laukiau tokio argumento, kad tuokiamasi is meiles... bet kaip tai nesulaukiau. Zodziu jei turiu namus, masina ir nebijau likti gatveje, man tuoktis nebutina  biggrin.gif

na nebent , norit daugiau turto lotuliukas.gif vyro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 21, 10:53)
Aš nieko nesidomiu šiame forume su padidintu dėmesiu smile.gif Nei tau klijavau, kad tu išlaikytinė ar nelaiminga. Tiesiog dažniausias ar dažnesnis atvejis toks, apie ką rašiau. Ir tas gyvenimas būste, kuris tau nepriklauso (Tosk, juk tau tas negalioja), kuriam neturi jokių teisių, visą gyvenimą ar didžiąją jo dalį, su kad ir maža, bet realia perspektyva senatvėje likti gatvėje ar senelių prieglaudoje. Tas taip pat nebaugina. Tai valio. O tai, kad vaikams liks būstas, jiems užrašys. Gerai, jei savo vaikus išauklės dorais žmonėmis. O jei jie praloš, pragers, praras per skolas, per aferistus. Kaip tada?

Kai esi santuokoje, ką bepirktumėte, viskas yra bendra jungtinė nuosavybė, nesvarbu koks jis būtų ir kur. Bet taip, nepriklausomoms moterims to turto nereikia, joms gerai ir taip. Čia ypač toms, kurios augina vaikus ir nieko nesitiki. Arba jų indėlis į bendrą ūkį labai mažas. Pastarosios iš viso yra nevykėlės, pasak nekurių, jos nenusipelno nieko, ko pačios savo rankomis neuždirbo ir į ką nesukišo.

Paskaitykite savo zinutes dar karta... Toje zinuteje jus kreipetes i mane (tuomet Moonte isskyret kaip isimti lotuliukas.gif ) Velesniuose postuose kabinejotes, kad Dita555 neisvardyna +/-, bet i tai atsake Moonte. Bet toks atsakymas jusu netenkino, nes jus ji taikete tik Ditai555. O stai dabar rasote, kad jus uzduodate klausimus tik aplamai... Apsispreskite lotuliukas.gif

QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 21, 11:11)
na taip, yra moterų, kurios neturi pamatinių vertybių, gal kitokias turi, neaišku nuo ko čia priklauso. Man ši vertybė grįžo (atėjo) kartu su nauju mylimu žmogumi, jis iškart deklaravo tradicines vertybes ir jam reikėjo moters su vertybėm. dabar kai pagalvoju, kiek fainų ir brandžių diedų atstūmiau su savo deklaracijom "nafig ta santuoka" ir kitos tradicinės vertybės biggrin.gif

Tuomet visos skandinavijos salys yra pilnos amoraliu zmoniu, be anot jusu "neturi pamatiniu vertybiu" doh.gif Mat statistiskai pirmaginiu net 90% gimsta ne santuokoje (tokia statistika man buvo pateikta, kuomet laukiausi).

QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 11:37)
šiaip klausiau tosk,bo jin Norvegijoje ir įdomu kaip ji susitvarkė tą reikalą.
o tai kam jume tos nuosavybės dalys jei turtas nesvarbu? smile.gif
musiau po skirybų padalijimo liko  ane? smile.gif

Yra sugyventiniu sutartys, tvirtinamos notariskai. O nuo praeitu metu vasaros yra priimtas ystatymas, jog sugyventiniu poros turincios bendra vaika, bet gyvenancios be sugyventiniu sutarties, turi teise i paveldejima.
Papildyta:
Labai jau akcentuojamas turtas... Labai klystate jei manote, kad santuoka kazka tokio garantuoja 100%.
Mano pazystamu rate buvo atveju, kai santuoka nedave nieko...

Mano pazystama istekejo. Po 11men santuokos, vyras ja ismete su 2men ju dukrele... Turto nesuspejo prigyventi. Ir siame atvejyje blevyzgojimai apie santykiu branduma (juk ir tai bandote yrodyti) atrodo net nejuokingi...
Drauge istekejo, nusipirko abudu pasieme paskola namuka. Skirybos. Jinai apsigyvena su mazametemis dvynukemis dukromis nuomotame vieno kambario bute. Tevelis spyriojasi parduoti nama. Teismai vyko ne metus ir ne du... O vaikus auginti tenka ne po tu teismu... O dabar.
Mano pusbrolio pirmoji santuoka isiro po 11 ar 12m, buvusi zmona su abiem vaikais gryzta pas savo tevus. Nes vede jauni, mokslai, karjeros tik pradzia, na nesuspejo nieko daugiau sugyventi apart vaiku ir mokslo diplomo. Dabar tas pats pusbrolis skiriasi su sugyventine po mazdaug tiek pat metu, kiek truko ir jo santuoka. Velgi sugyveno 2 vaikucius. Dabar verkia jis, nes greiciausiai liks be namo - sugyventine nepescia biggrin.gif

Taigi... Yra visokiu santuoku: ir laimingu (tokiu zinau taip pat nemazai) ir nelaimingu. Tokiu pat yra ir sugyventiniu: ir laimingu, ir nelaimingu.

Tos sugyventines, kurios troksta pasipirsimo, lankosi ne sioje temoje. Tam jos turi kita mirksiukas.gif O sioje temoje (paskaitykit ji dar karta) renkasi patenkintos savo gyvenimu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 14:42)
o jei neturit nieko,tai tuoktis būtina?

as taip nesakiau, bet dauguma susituokusiu butent taip ir teigia, tik netiesiogiai

QUOTE(wit @ 2010 04 21, 15:35)
na nebent , norit daugiau turto  lotuliukas.gif vyro  lotuliukas.gif

thumbup.gif joo, verslo planas -ISTEKETI
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dita555: 21 balandžio 2010 - 15:05
QUOTE(Dita555 @ 2010 04 21, 16:03)
as taip nesakiau, bet dauguma susituokusiu butent taip ir teigia, tik netiesiogiai
thumbup.gif joo, verslo planas -ISTEKETI

jei vyras turi turto iki vedybų-jūs į jį neturit jokių teisų.kur jūs matot verslo plana?

pvz-jei vyras sugyventinis pajama paskolą ir perka butą.po 10 metų-skirybos.jums kažkas priklauso pagal įstatymą-ne.
susituokusi pora-perka butą.po 10 metų skirybos-jums kažkas priklauso-taip.

klausimas-yra garantija ar ne?

Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2010 04 21, 15:50)

Mano pazystama istekejo. Po 11men santuokos, vyras ja ismete su 2men ju dukrele... Turto nesuspejo prigyventi.

viskas labai normalu-ką dalinti jei nėra ko?
Drauge istekejo, nusipirko abudu pasieme paskola namuka. Skirybos. Jinai apsigyvena su mazametemis dvynukemis dukromis nuomotame vieno kambario bute. Tevelis spyriojasi parduoti nama. Teismai vyko ne metus ir ne du... O vaikus auginti tenka ne po tu teismu... O dabar.

o būtų sugyventinė viskas būtų lengviau?gal net ir to namo dalies negautų.

Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 15:28)
jei vyras turi turto iki vedybų-jūs į jį neturit jokių teisų.kur jūs matot verslo plana?

pvz-jei vyras sugyventinis pajama paskolą ir perka butą.po 10 metų-skirybos.jums kažkas priklauso pagal įstatymą-ne.
susituokusi pora-perka butą.po 10 metų skirybos-jums kažkas priklauso-taip.

klausimas-yra garantija ar ne?

Gime vaikai turi. LR vaiku globa dzniausiai atitenka mamai, tad ir jos disponuoja turtu kol vaikai nesulauks pilnametystes.

Labai negrazus faktas, bet buvo. Tevai turejo bendrabuti, skyrybu metu "mamai atiteko" bendrabutis, kai ji atsisake pretenziju i tolimesni finansini vaiko palaikyma. Mamyte istekejo antra karta, pardave bendrabuti ir panaudojo gautas lesas namo statybai, siuo metu mama susilauke dar dvieju vaikeliu, o vyrenelis yra pastumdelio vietoje, nei pinigu, nei bendrabucio, nieko. Vaikas labai talentingas, dalyvavo dainu daineles konkurse, del pinigu stygiaus "tevai" nusprende vaiko neleisti i muzikos mokykla. Taigi, kokia istorija su vaiku pinigais.
Atsakyti
Ulija, ar jus skaityti mokate? blink.gif

Tame paciame poste aprasiau situacija, kai sugyventine ruosiasi nusisluoti mano pusbrolio nama. Ir esu garantuota, kad jei viso ir negaus, tai puse tikrai pasiims. Veiksmas vyksta LT.
Ir stai aiskinat ar va mano draugei butu lengviau atgauti nuosavybe jei ji butu buvus sugyventyne. Ne. Bet ir santuoka jos neapsaugojo...

Jus visos taip inirtingai aiskinat TURTAS, TURTAS, TURTAS.... Ta turta pirma reikia uzgyventi mirksiukas.gif Tai jei per 10m santuokos neuzgyveno turto, tai jusu logika, prilygtu sugyventiniams... Jei vyrui nera supratimo apie savo vaiku gerbuvy, moters neapsaugos nei santuoka, nei sugyventines statusas...
Ar jus Moontes pasisakymu irgi neskaitot?

Dar pakartosiu:
QUOTE(Tosk @ 2010 04 21, 13:50)
Taigi... Yra visokiu santuoku: ir laimingu (tokiu zinau taip pat nemazai) ir nelaimingu. Tokiu pat yra ir sugyventiniu: ir laimingu, ir nelaimingu.

Atsakyti
Velnias... Jei jau taip viska skaiciuoti per pus.... Hm... Reiks paklaust sugyventinio, kaip musu skirybu atveju reiks atsiskaityt uz jo paskutine dovana... Mat man padovanojo brangia akiu operacija. Tai jei nesutiksiu grazint pinigu, matyt akis islups... lotuliukas.gif
As save laikau materialiste. Bet paskaicius cia... na as der ne iki tokio lygio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 04 21, 17:10)
Velnias... Jei jau taip viska skaiciuoti per pus.... Hm... Reiks paklaust sugyventinio, kaip musu skirybu atveju reiks atsiskaityt uz jo paskutine dovana... Mat man padovanojo brangia akiu operacija. Tai jei nesutiksiu grazint pinigu, matyt akis islups... lotuliukas.gif
As save laikau materialiste. Bet paskaicius cia... na as der ne iki tokio lygio lotuliukas.gif

lotuliukas.gif patariu nesiskirt:)))))) akis per puse padalins lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 04 21, 17:38)
lotuliukas.gif patariu nesiskirt:)))))) akis per puse padalins  lotuliukas.gif

o ko per puse? juk sugyventinei po skyrybu nepriklauso niekas (mintis ne mano,citata is sios temos platybiu). tai jei lups, tai abi mirksiukas.gif
Atsakyti