QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 21, 10:53)
Aš nieko nesidomiu šiame forume su padidintu dėmesiu

Nei tau klijavau, kad tu išlaikytinė ar nelaiminga. Tiesiog dažniausias ar dažnesnis atvejis toks, apie ką rašiau. Ir tas gyvenimas būste, kuris tau nepriklauso (Tosk, juk tau tas negalioja), kuriam neturi jokių teisių, visą gyvenimą ar didžiąją jo dalį, su kad ir maža, bet realia perspektyva senatvėje likti gatvėje ar senelių prieglaudoje. Tas taip pat nebaugina. Tai valio. O tai, kad vaikams liks būstas, jiems užrašys. Gerai, jei savo vaikus išauklės dorais žmonėmis. O jei jie praloš, pragers, praras per skolas, per aferistus. Kaip tada?
Kai esi santuokoje, ką bepirktumėte, viskas yra bendra jungtinė nuosavybė, nesvarbu koks jis būtų ir kur. Bet taip, nepriklausomoms moterims to turto nereikia, joms gerai ir taip. Čia ypač toms, kurios augina vaikus ir nieko nesitiki. Arba jų indėlis į bendrą ūkį labai mažas. Pastarosios iš viso yra nevykėlės, pasak nekurių, jos nenusipelno nieko, ko pačios savo rankomis neuždirbo ir į ką nesukišo.
Paskaitykite savo zinutes dar karta... Toje zinuteje jus kreipetes i mane (tuomet Moonte isskyret kaip isimti

) Velesniuose postuose kabinejotes, kad Dita555 neisvardyna +/-, bet i tai atsake Moonte. Bet toks atsakymas jusu netenkino, nes jus ji taikete tik Ditai555. O stai dabar rasote, kad jus uzduodate klausimus tik aplamai... Apsispreskite
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 21, 11:11)
na taip, yra moterų, kurios neturi pamatinių vertybių, gal kitokias turi, neaišku nuo ko čia priklauso. Man ši vertybė grįžo (atėjo) kartu su nauju mylimu žmogumi, jis iškart deklaravo tradicines vertybes ir jam reikėjo moters su vertybėm. dabar kai pagalvoju, kiek fainų ir brandžių diedų atstūmiau su savo deklaracijom "nafig ta santuoka" ir kitos tradicinės vertybės
Tuomet visos skandinavijos salys yra pilnos amoraliu zmoniu, be anot jusu "neturi pamatiniu vertybiu"

Mat statistiskai pirmaginiu net 90% gimsta ne santuokoje (tokia statistika man buvo pateikta, kuomet laukiausi).
QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 11:37)
šiaip klausiau tosk,bo jin Norvegijoje ir įdomu kaip ji susitvarkė tą reikalą.
o tai kam jume tos nuosavybės dalys jei turtas nesvarbu?
musiau po skirybų padalijimo liko ane?
Yra sugyventiniu sutartys, tvirtinamos notariskai. O nuo praeitu metu vasaros yra priimtas ystatymas, jog sugyventiniu poros turincios bendra vaika, bet gyvenancios be sugyventiniu sutarties, turi teise i paveldejima.
Papildyta:
Labai jau akcentuojamas turtas... Labai klystate jei manote, kad santuoka kazka tokio garantuoja 100%.
Mano pazystamu rate buvo atveju, kai santuoka nedave nieko...
Mano pazystama istekejo. Po 11men santuokos, vyras ja ismete su 2men ju dukrele... Turto nesuspejo prigyventi. Ir siame atvejyje blevyzgojimai apie santykiu branduma (juk ir tai bandote yrodyti) atrodo net nejuokingi...
Drauge istekejo, nusipirko abudu pasieme paskola namuka. Skirybos. Jinai apsigyvena su mazametemis dvynukemis dukromis nuomotame vieno kambario bute. Tevelis spyriojasi parduoti nama. Teismai vyko ne metus ir ne du... O vaikus auginti tenka ne po tu teismu... O dabar.
Mano pusbrolio pirmoji santuoka isiro po 11 ar 12m, buvusi zmona su abiem vaikais gryzta pas savo tevus. Nes vede jauni, mokslai, karjeros tik pradzia, na nesuspejo nieko daugiau sugyventi apart vaiku ir mokslo diplomo. Dabar tas pats pusbrolis skiriasi su sugyventine po mazdaug tiek pat metu, kiek truko ir jo santuoka. Velgi sugyveno 2 vaikucius. Dabar verkia jis, nes greiciausiai liks be namo - sugyventine nepescia
Taigi... Yra visokiu santuoku: ir laimingu (tokiu zinau taip pat nemazai) ir nelaimingu. Tokiu pat yra ir sugyventiniu: ir laimingu, ir nelaimingu.
Tos sugyventines, kurios troksta pasipirsimo, lankosi ne sioje temoje. Tam jos turi kita

O sioje temoje (paskaitykit ji dar karta) renkasi patenkintos savo gyvenimu