Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės

QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 11:30)
vėl gi-labai prašom-bus įdomu išgirsti jūsų nuomonę,
o tai gaunasi kad čia tos kurios už vedybas vienos čia kalbasi? smile.gif ir sugyventinės negina savo pozicijos?chm..

gal todel, kad tos pozicijos ginti ir nereikia? mes jauciames laimingos ir taip. ir nelabai svarbu, kad istekejusioms moterims atrodo kitaip. Cia susituokusiu moteru pomegis sugyventinems bandyti irodyti, kad be santuokos nera laimes/pinigu/saugumo ar dar bala zino ko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 21, 10:30)
vėl gi-labai prašom-bus įdomu išgirsti jūsų nuomonę,
o tai gaunasi kad čia tos kurios už vedybas vienos čia kalbasi? smile.gif ir sugyventinės negina savo pozicijos?chm..

O as ka, nematoma, rodos tiek daug putoju hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 04 21, 11:36)
gal todel, kad tos pozicijos ginti ir nereikia? mes jauciames laimingos ir taip. ir nelabai svarbu, kad istekejusioms moterims atrodo kitaip. Cia susituokusiu moteru pomegis sugyventinems bandyti irodyti, kad be santuokos nera laimes/pinigu/saugumo ar dar bala zino ko  smile.gif

tai kaip suprantu nebus n+k minusų ane?

QUOTE(Moonte @ 2010 04 21, 11:38)
O as ka, nematoma, rodos tiek daug putoju  hihihi.gif

jūsų "putojimą" ašai matau,jį suprantu ir jam pritariu smile.gif
nepritariu pareiškimam iš lempos be jokio pagrindimo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 20, 11:44)

Tarkim jei sugyventinė gavo socialinį būstą ir ten ji deklaruota, tai sugyventinis į jį neturi jokių teisių nelaimės atveju. Jis gali gyventi, bet tik tol, kol jam tai leis sugyventinė. Jei su ja susipyks, išsiskirs, jo vieta bus gatvėje. Net jei kartu gyveno 10 metų.

QUOTE(Dita555 @ 2010 04 21, 11:36)
Cia susituokusiu moteru pomegis sugyventinems bandyti irodyti, kad be santuokos nera laimes/pinigu/saugumo ar dar bala zino ko  smile.gif

subjektyvi-kaip suprantu,jei būtų jie susituokę,ji negalėtų išmest jo paprastai iš buto?
dita555-ar tai ne saugumas?tai jis yra nesusituokus ar ne?
Atsakyti
Nelaimės atveju, tarkim jei mirtų sugyventinė, sugyventinis liktų gatvėje. Jis, kaip konkretus subjektas, neturi jokių teisių į būstą. Nebent pats eitų į Savivaldybę, stotų į eilę soc. būstui ir jį gautų, bet tai būtų kitas būstas. O šiaip nieko nebūtų.

Dita, "Tik atkreipkite demesi, kad sugyventines niekada kategoriskai neteigia, kad geriau gyventi susimetus, nei teketi. o istekeje moterys piestu stoja, kad kiekviena privalo isteketi. Kur dingsta tolerancija?", ar žinai kodėl kategoriškai neteigia? Nes jos nori ištekėti, kad ir ką deklaruotų, tik arba jų nenori vesti, arba kitos priežastys. Ištekėjusios tik primena apie tai, kokie yra privalumai. Suprantama, kad tai tam tikra prasme skaudu ir kt., bet tokie tie skirtumai. Įvardink minusus, kurių labai daug. Gyventi su vyru n metų, gimdyti vaikus, vesti bendrą ūkį gali tik labai drąsi moteris. Taip, jos drąsa yra jėga. Bet kodėl taip dažnai pasitaiko tokie atvejai: a) sugyventinės reguliariai keičiamos, net jei pagimdo vaikus; cool.gif pagyvenę n metų su sugyventine/-ėm, vyrai labai greitai veda naujas pasijas, nors iki tol tvirtino, kad vedybos neįmanomos.

P.S. jei forume konkrečiam asmeniui užduodamas klausimas, tai dar nereiškia, kad jis užduodamas visiems.
Atsakyti
Man visos sios diskusijos kelias juoka...

Man visiskai tas pas, ar jus istekejusios ar ne. Mano pacios tevai jau daaaug metu laimingai vede. Pagrindinis klausimas yra - ar jus laimingos? Jei taip, tai koks kieno reikalas kokiame statuse tongue.gif Vienom santuoka yra kazkas svento, kitoms niekine sutartis. Kalbos apie +/-. O gi abejose pusese jie veik tie patys mirksiukas.gif Moonte labai aiskiai tai isdeste, bet yra zmones kurie na nenori matyti, tai kas jiems rodoma lotuliukas.gif Netgi paveldejimo atveju, mano teises yra apgintos.

Moonte, tu visiskai teisi - norvegai yra nuostabus tolerancijos pavyzdys!!! Labai tikiuosi, kad viena diena Lietuva subres iki tokio lygio.

Subjektyvi- man daugiau klausimu nebekeli? Na apie pelenes istorija ar islaikytine? lotuliukas.gif Labai greitai stampukus dedi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 21, 10:33)
Nelaimės atveju, tarkim jei mirtų sugyventinė, sugyventinis liktų gatvėje. Jis, kaip konkretus subjektas, neturi jokių teisių į būstą. Nebent pats eitų į Savivaldybę, stotų į eilę soc. būstui ir jį gautų, bet tai būtų kitas būstas. O šiaip nieko nebūtų.

Dita, "Tik atkreipkite demesi, kad sugyventines niekada kategoriskai neteigia, kad geriau gyventi susimetus, nei teketi. o istekeje moterys piestu stoja, kad kiekviena privalo isteketi. Kur dingsta tolerancija?", ar žinai kodėl kategoriškai neteigia? Nes jos nori ištekėti, kad ir ką deklaruotų, tik arba jų nenori vesti, arba kitos priežastys. Ištekėjusios tik primena apie tai, kokie yra privalumai. Suprantama, kad tai tam tikra prasme skaudu ir kt., bet tokie tie skirtumai. Įvardink minusus, kurių labai daug. Gyventi su vyru n metų, gimdyti vaikus, vesti bendrą ūkį gali tik labai drąsi moteris. Taip, jos drąsa yra jėga. Bet kodėl taip dažnai pasitaiko tokie atvejai: a) sugyventinės reguliariai keičiamos, net jei pagimdo vaikus; cool.gif pagyvenę n metų su sugyventine/-ėm, vyrai labai greitai veda naujas pasijas, nors iki tol tvirtino, kad vedybos neįmanomos.

P.S. jei forume konkrečiam asmeniui užduodamas klausimas, tai dar nereiškia, kad jis užduodamas visiems.

Kokia dar kalba reikia tau pasakyti, kad yra dalis moteru, kurios istiesu slapta siekia santuokos, bet yra dalis, kurioms SANTUOKA KAIP VERTYBE YRA NIEKINE. Na nezinau, gal dar didesnem raidem parasyti... Bet speju... jus siame reikale akla cool.gif
Atsakyti
Aš nieko nesidomiu šiame forume su padidintu dėmesiu smile.gif Nei tau klijavau, kad tu išlaikytinė ar nelaiminga. Tiesiog dažniausias ar dažnesnis atvejis toks, apie ką rašiau. Ir tas gyvenimas būste, kuris tau nepriklauso (Tosk, juk tau tas negalioja), kuriam neturi jokių teisių, visą gyvenimą ar didžiąją jo dalį, su kad ir maža, bet realia perspektyva senatvėje likti gatvėje ar senelių prieglaudoje. Tas taip pat nebaugina. Tai valio. O tai, kad vaikams liks būstas, jiems užrašys. Gerai, jei savo vaikus išauklės dorais žmonėmis. O jei jie praloš, pragers, praras per skolas, per aferistus. Kaip tada?

Kai esi santuokoje, ką bepirktumėte, viskas yra bendra jungtinė nuosavybė, nesvarbu koks jis būtų ir kur. Bet taip, nepriklausomoms moterims to turto nereikia, joms gerai ir taip. Čia ypač toms, kurios augina vaikus ir nieko nesitiki. Arba jų indėlis į bendrą ūkį labai mažas. Pastarosios iš viso yra nevykėlės, pasak nekurių, jos nenusipelno nieko, ko pačios savo rankomis neuždirbo ir į ką nesukišo.

Atsakyti
Dazniausi atvejai yra tie, kuriuos jus dazniausiai pastebit, ar galit pastebeti, ar praktikuojama jus supancioje aplinkoje. Naivu galvoti, kad tai yra tendencija.

Cia palyginciau, su zmogumi, kuris tam tikra laiko tarpa gyveno tamsioje erdveje, istrukes i pasauli irodines kitiem, kad pasaulyje vyrauja tamsi spalva.

Ir vel, turtas, ir vel finansai, ir vel... doh.gif

Auuuu, na ne visem tai yra vertybe, siekiamybe ir t.t. Apart to, ar dar yra problemu sugyvenime?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 balandžio 2010 - 12:03
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 20, 14:39)
Taip, kaukės aš neturiu. Rašau tiesiai, ką manau. Bet tai, kaip aš gyvenu ir kuo gyvenu kasdien, rašau kitokio pobūdžio temose.

Rašyk ką nori. Lietuvoje sugyventinių statusas yra niekinis, kaip ir visos susijusios su tuo pasekmės. Tai tik blefas ir butaforija. Mes daug ką galime vadinti kitais vardais, bet esmės tai nekeičia. Nenoras įsipareigoti įvyniojamas į labai saldžius dalykus, bet.

marazmas.. neseniai teko susidurti pripazista musu teismai ir sugyventiniu statusa
o siaip jei i tema galiu pasakyti -buvau istekejus , dabar esu sugyventine. nematau jokio skirtumu. absoliuciai. netgi sakyciau man dabar yra ir saugiau ir geriau smile.gif manau, kad viskas o viskas priklauso tik nuo zmoniu ir nuo ju santykiu. o ne nuo to kaip mes vienas kita vadinam
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 04 21, 12:38)
Kokia dar kalba reikia tau pasakyti, kad yra dalis moteru, kurios istiesu slapta siekia santuokos, bet yra dalis, kurioms SANTUOKA KAIP VERTYBE YRA NIEKINE.

na taip, yra moterų, kurios neturi pamatinių vertybių, gal kitokias turi, neaišku nuo ko čia priklauso. Man ši vertybė grįžo (atėjo) kartu su nauju mylimu žmogumi, jis iškart deklaravo tradicines vertybes ir jam reikėjo moters su vertybėm. dabar kai pagalvoju, kiek fainų ir brandžių diedų atstūmiau su savo deklaracijom "nafig ta santuoka" ir kitos tradicinės vertybės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 21, 13:01)

Ir vel, turtas, ir vel finansai, ir vel...  doh.gif

Auuuu, na ne visem tai yra vertybe, siekiamybe ir t.t. Apart to, ar dar yra problemu sugyvenime?

o ar finansai nėra svarbu?
prie ko čia siekiamybė?tai realus požiūris į gyvenimą.

tosk- Netgi paveldejimo atveju, mano teises yra apgintos.
įdomu-kaip jūsų teisės yra apgintos?jūs pasirašėt kokią sutartį ar kaip?

Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 21, 12:11)
na taip, yra moterų, kurios neturi pamatinių vertybių, gal kitokias turi, neaišku nuo ko čia priklauso. Man ši vertybė grįžo (atėjo) kartu su nauju mylimu žmogumi, jis iškart deklaravo tradicines vertybes ir jam reikėjo moters su vertybėm. dabar kai pagalvoju, kiek fainų ir brandžių diedų atstūmiau su savo deklaracijom "nafig ta santuoka" ir kitos tradicinės vertybės biggrin.gif

Adaptacija, kiekvienas zmogus turi vertibes, kurios vadinamos individualiosiomis, yra ir kita kategorija vertybiu kurios yra visuotinos. Santuoka kaip tokia i visuotinu spektra jau nebepatenka, gal tik LR, dirbtinai, istatymu budu suteikiant jai isskirtini satusa, Konservatoriu partija ja bando reanimuoti. Toks bandymas tik parodo, kad yra problemos, kad reikia palaikymo is salies.

Kas mane glumina, kad jus abejojate, kitu asmenu vertybemis, ir jas niekinate, keldinama savasias, kaip etalona. Ar tai moralu? Jei jus nuvyle asmuo, jusu pacios pasirinkimas, nes jus apgaudinejote save, taikydamasi prie to asmens noru, kuo gi kaltas kitu asmenu pasirinikimas, jei jie save neapgaudineja ir suvokia, kad si busena jiem yra vertybe?
Atsakyti
Turtas ir finansai yra neatsiejama ilgalaikio bendro gyvenimo/ūkio dalis. Net pačios tą turtą stengiatės išsaugoti, kad kokia "netikėlė" jo nepasidalintų tongue.gif Tai prie ko čia kiti dalykai, kai tokiuose deklaruojate labai aiškią poziciją dėl to paties turto. lotuliukas.gif

Dėl teismų. Čia jau pasisakė profė asė teisininkė, kad Lietuvoje sugyventiniai neturi teisinėje srityje jokių teisių ir menamos teisės tėra saviguoda. Surašė juodu ant balto. Netikit? O kiek viešumoje iškeltų istorijų, žurnaluose pasakojama, laikraščiuose. Sugyventinių reikalai yra tik jų pačių reikalas.
Atsakyti