Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės

QUOTE(Moonte @ 2010 04 16, 18:15)
Tarkim, man ka jus isvardinot, nera nei siekiamybe, nei geris, net ne blogis, o siaip, jusu noras, poreikis ir as tai gerbiu. Tam, kad jausicausi stabilia, saugi ir t.t. man nereikia santuokos, ir ji man nera grazus dalykas kaip toks, nes ja grazia daro zmones savo veiksmais, o tai galima daryti ir nesantuokoje. Del to zemeje tikrai nebus chaoso, nes ne tie veiskniai sudaro prielaida jam atsirasti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 16, 20:55)
Islaikytinis tai daugiau psichologine zmogaus busena. Jis privalo tureti garantijas, kad jaustusi komfortabiliai. Yra tokia grupe moteru, kurios istikinusios, kad vyrai privalo aibe dalyku, ir tai uztikrina santuoka, pats jos statusas.

Ir tokia vyrų prievolė, nes jie atneša mamutą į olą, o žmona turi kitų pareigų ir prievolių. Pvz. pratęsti giminę ir pratęsti ją tinkamai, o ne nunešti į Gyvybės langelį. Kai tą suprasi, Moonte, bus paprasčiau gyventi.

Neveltui tą pavyzdį įkėliau apie du butus, bet pervertei savaip. Abiem atvejais ta marti turės teisę į bendrą būstą, tik vienu atveju ji liks jame, kitu atveju turės šansą, net gi senatvėje, atsidurti gatvėje. Va tokių "mielų" anytų dėka, kurios rūpinasi savo sūneliais ir per lupą žiūri į marčias, kurių dažniausiai nekenčia. Iš čia ir anekdotai apie tokius santykius.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 16, 20:15)
Paprasciausiai reikia ismokti priimti ir gerbti kito asmens pasirinkima, kuris neatitinka jusu vertybiu skales.

O aš nebemanau, kad nesituokti yra pasirinkimas, atvirkščiai, tai yra nesirinkimas. Neįsipareigojimas, nežengimas į aukštesę bendrystės pakopą.
Be to, kad ir ką mes čia svaičiotome, dauguma vyrų pasisako už santuoką, kad ir kaip patys bijotų įsipareigoti, nė vienas forume nesigirs "aš sugyventinis ir man taip gerai" biggrin.gif O tie kurie nenori vesti tai reiškia, kad nenori įsipareigoti, maždaug dabar gerai, bet ateityje bus geriau, su kita, nors gal ir su ta pačia, bet abejoju. Jeigu abejonės nekankintų, tai susituoktų. Nežinau, ar smagu gyventi su vyru, kuris po kelių metų vis dar abejoja dėl savo "pasirinkimo", darnūs santykiai dažniausiai tik dėl akių, nors, žinoma, būna ir išimčių. čia aš nekalbu apie pagyvenusias poras, kurie jau buvo susituokę.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 04 16, 20:15)
Kol kas marcios neturiu, bet ateityje ketinu siulyti sunui sudaryti vedybine sutarti is pagarbos jai, kur bus papunkciui viskas aptarta, kad nei jai, nei mums nebutu nemaloniu staigmenu. Ir visi zinotumeme ko tiketis, jei aplinkybes pasisuks nepalankia linkme.

oj nenorėčiau turėti tokios anytos. nuskambėjo taip, kad mėgstate sūnų pakontroliuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 17, 08:46)
oj  nenorėčiau turėti tokios anytos. nuskambėjo taip, kad mėgstate sūnų pakontroliuoti biggrin.gif

Ne sunu, o turta. Na tai is dalies tiesa, yra tokia fobija, kad kai bendrauji su zmogumi ji domina ne tu, o tai ka tu turi. Pastaruoju metu tenka stebeti nelabai malonu vaizda, kai merginos cugais laksto. Deja tai realija ir su ja taikomasi.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 17, 08:23)
Ir tokia vyrų prievolė, nes jie atneša mamutą į olą, o žmona turi kitų pareigų ir prievolių. Pvz. pratęsti giminę ir pratęsti ją tinkamai, o ne nunešti į Gyvybės langelį. Kai tą suprasi, Moonte, bus paprasčiau gyventi.

Neveltui tą pavyzdį įkėliau apie du butus, bet pervertei savaip. Abiem atvejais ta marti turės teisę į bendrą būstą, tik vienu atveju ji liks jame, kitu atveju turės šansą, net gi senatvėje, atsidurti gatvėje. Va tokių "mielų" anytų dėka, kurios rūpinasi savo sūneliais ir per lupą žiūri į marčias, kurių dažniausiai nekenčia. Iš čia ir anekdotai apie tokius santykius.

Na matot matyt mes gyvename kitame lygmenyje, as ne islaikytine ir pati savimi pasirupinu, ir zmogu vertinu ne pagal naudingumo koeficineta, o pagal jo savybes. Jus net neisivaisuojate, kaip paprasta gyventi, kai nereikia reikalauti is kitu, reiksti pretenzijas ir t.t. Viska gali pasidaryti pats, ir tikrai labai malonu, kada salia taves lygiavertis zmogus, kuris ziuri i tave kaip i asmenybe, o ne i pasluoste ir inkubatoriu.

Na tokios protingos ir moralios marcios sugalvoja plana huligana... Ir gulasi kaip kekses ne is meiles, o del pinigu, turto, o po to akis drasko...

Todel manyciau butu sazininga zmogui is anksto pranesti, kad jis tures tik ta ka pats uzgyveno, kam ji apgaudineti, bereikalingais lukesciais, lai zino tiesa ko tiketis. Manau, cia saziningiau nei palanuoti huliganiskus planus ir per juos lindima i pinigine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 balandžio 2010 - 09:12
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 17, 09:46)
O aš nebemanau, kad nesituokti yra pasirinkimas, atvirkščiai, tai yra nesirinkimas. Neįsipareigojimas, nežengimas į aukštesę bendrystės pakopą.
Be to, kad ir ką mes čia svaičiotome, dauguma vyrų pasisako už santuoką, kad ir kaip patys bijotų įsipareigoti, nė vienas forume nesigirs "aš sugyventinis ir man taip gerai" biggrin.gif O tie kurie nenori vesti tai reiškia, kad nenori įsipareigoti, maždaug dabar gerai, bet ateityje bus geriau, su kita, nors gal ir su ta pačia, bet abejoju. Jeigu abejonės nekankintų, tai susituoktų. Nežinau, ar smagu gyventi su vyru, kuris po kelių metų vis dar abejoja dėl savo "pasirinkimo", darnūs santykiai dažniausiai tik dėl akių, nors, žinoma, būna ir išimčių. čia aš nekalbu apie pagyvenusias poras, kurie jau buvo susituokę.
Papildyta:
oj  nenorėčiau turėti tokios anytos. nuskambėjo taip, kad mėgstate sūnų pakontroliuoti biggrin.gif

absoliuciai pritariu sitam teiginiui ir is begales pavyzdziu aplinkui galiu 99% pasakyti, kad taip ir yra.. neisipareigoja ir nesituokia tik tie zmones, kurie abejoja. ir vyrai , kiek teko kalgetis ir klausyti, labai tvirtai taip teigia -jei suprasiu , kad tai TA moteris tikrai jai pasipiršiu smile.gif
Atsakyti
O kas sakė, kad žmogus vertinamas pagal naudingumo kof. ? Čia tu pati taip vertini arba gyvenime nebuvai įvertinta, todėl yra nuoskaudos, atsargumas, baimė. Tai žmogiška. Kas tą vargšą sūnelį ruošiasi apgauti?? Paranojiškos anytos užmačios gali atsisukti prieš jį patį.

Va tokia gyvenimiška istorija rutuliojasi šiomis dienomis: "Irma gyvena milijonieriaus name Vilniuje.... Kitos drauges Siauliu name.... O dukrytes su ex zmona nuomotame bute....Sedzius net nesugeba suteikti savo buvusiai seimai busto,ka cia ir sneketi.... Vargselis nuskriaustas paliktas.... Ne ji paliko zmona,o jis romana turejo su 10 metu jaunesne mergina per sia paleistveyste Sedziaus per jo zeminimus zmonos ir vaiku jis liko name vienas kaip pirstas... Tiesiog pasaka ne zmogus o kazkoks reklaminis vaiksciojantis stendas.... Ismetei savo seima tris mergaites is namu,reki ant visos Lietuvos kad tave paliko zmona.... Tau gal atmintis suslubavo.... Jei tavo Ex zmona sutiktu duoti interviu neuztektu zurnale "Zmones " puslapiu kokiu pikantisku dalyku, ji mums visiems papasakotu kaip tu elgeis su seima pries du metus ir kaip demesiu megaudavaisi merginu,moteru atimdamas laika is savo seimos..."

Kalba eina apie dviejų vaikų tėvo milijonieriaus A. Šedžio gyvenimą. Jo žmona su dviem vaikais glaudžiasi kažkur, kai vyrelis mėgaujasi ne vienos moters draugija. Viešai. Ar žmona su dviem vaikais kalti, kad jų vyras, tėvas yra mulkis???

Moonte, ar gali garantuoti, kad taviškis sūnus gyvenime nepadarys klaidų, nebus mulkiu, o žmona su vaikais gyvens šalaše? Tik todėl, kad tu jį labai nori apsaugoti. Nuo tos su planu chuliganu biggrin.gif Dažniausiai po skyrybų vaikai lieka gyventi su mama, o ne su tėvu, nes vyrams patogesnis laisvas gyvenimas ir numesti keli šimtai litų alimentams, kurių turėtų pakakti.
Atsakyti
Abejone, tai taikitina, kai zmones, galvoja apie vedybas ir jas atidelioja. Bet juk yra zmoniu kuriem vedybos nera siekiamybe. Nejau sunku suprasti, kad yra liberaliai mastantys zmones ir ju poreikiai yra kitokie kaip jusu.

Idomus pastebejimas. Mane stebina zmones, kurie sau meluoja ir kitam meluoja, taip noredami itikti. Po to, kai jiems tai ikyri, o tai normalu, kiek ilgai gali gyventi, save apgaudinedamas, tada asiranda noras tam priesintis, kazka keisti. Bet esme yra tame, kad jus apsisprendet meluoti sau ir kitam, kartu su jumis gyvenancam asmeniui, o ne jis jus apgaudinejo ir nepateisino jusu lukescius.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 17, 10:36)
Nejau sunku suprasti, kad yra liberaliai mastantys zmones ir ju poreikiai yra kitokie kaip jusu.

aš manau, kad daugumoje atveju tai tėra kaukė ir savęs (ar kito) pateisinimas, saviguoda.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 17, 09:35)
O kas sakė, kad žmogus vertinamas pagal naudingumo kof. ? Čia tu pati taip vertini arba gyvenime nebuvai įvertinta, todėl yra nuoskaudos, atsargumas, baimė. Tai žmogiška. Kas tą vargšą sūnelį ruošiasi apgauti?? Paranojiškos anytos užmačios gali atsisukti prieš jį patį.

Va tokia gyvenimiška istorija rutuliojasi šiomis dienomis: "Irma gyvena milijonieriaus name Vilniuje.... Kitos drauges Siauliu name.... O dukrytes su ex zmona nuomotame bute....Sedzius net nesugeba suteikti savo buvusiai seimai busto,ka cia ir sneketi.... Vargselis nuskriaustas paliktas.... Ne ji paliko zmona,o jis romana turejo su 10 metu jaunesne mergina per sia paleistveyste Sedziaus per jo zeminimus zmonos ir vaiku jis liko name vienas kaip pirstas... Tiesiog pasaka ne zmogus o kazkoks reklaminis vaiksciojantis stendas.... Ismetei savo seima tris mergaites is namu,reki ant visos Lietuvos kad tave paliko zmona.... Tau gal atmintis suslubavo.... Jei tavo Ex zmona sutiktu duoti interviu neuztektu zurnale "Zmones " puslapiu kokiu pikantisku dalyku, ji mums visiems papasakotu kaip tu elgeis su seima pries du metus ir kaip demesiu megaudavaisi merginu,moteru atimdamas laika is savo seimos..."

Kalba eina apie dviejų vaikų tėvo milijonieriaus A. Šedžio gyvenimą. Jo žmona su dviem vaikais glaudžiasi kažkur, kai vyrelis mėgaujasi ne vienos moters draugija. Viešai. Ar žmona su dviem vaikais kalti, kad jų vyras, tėvas yra mulkis???

Moonte, ar gali garantuoti, kad taviškis sūnus gyvenime nepadarys klaidų, nebus mulkiu, o žmona su vaikais gyvens šalaše? Tik todėl, kad tu jį labai nori apsaugoti. Nuo tos su planu chuliganu biggrin.gif Dažniausiai po skyrybų vaikai lieka gyventi su mama, o ne su tėvu, nes vyrams patogesnis laisvas gyvenimas ir numesti keli šimtai litų alimentams, kurių turėtų pakakti.

Subjektyvi, as jus ispeju paskutini karta, viena karta baikite sundaktario-psichologo kosultacijas. Tai tokie niekiniai argumentai, kurie mastanciam asmeniui garbes nedaro.

Man tai juokinga, kad jus savo mentalo isvedziojimus taikote man. As nebijau klaidu, nes is ju mokomasi. Kodel gi salase, gyvens kaip visi zmones, is savo uzdirbtu pinigu, kuo gi tas mano sunus geresnis nei Jonas, Petras ir t.t. kurie gyvena daugiaauksciam name. Jokiu probelmu nematau. Velgi, pasinaudosiu jusu metodu, jei jusu gyvenime, pasitaike tokie vyrai, kurie savo vaikam numesdavo simtine ir tuo apsiribodavo ju indelis i vaiku auklejima, tad nereikia galvoti, kad ir kiti taip elgiasi.
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 17, 09:42)
aš manau, kad daugumoje atveju tai tėra kaukė ir savęs (ar kito) pateisinimas, saviguoda.

Tai yra tais atvejais kai zmogus apgaudineja pats save. Bet juk negali teigti, kad visi taip masantys apgaudineja save...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 17, 10:36)
Abejone, tai taikitina, kai zmones, galvoja apie vedybas ir jas atidelioja. Bet juk yra zmoniu kuriem vedybos nera siekiamybe. Nejau sunku suprasti, kad yra liberaliai mastantys zmones ir ju poreikiai yra kitokie kaip jusu.

Idomus pastebejimas. Mane stebina zmones, kurie sau meluoja ir kitam meluoja, taip noredami itikti. Po to, kai jiems tai ikyri, o tai normalu, kiek ilgai gali gyventi, save apgaudinedamas, tada asiranda noras tam priesintis, kazka keisti. Bet esme yra tame, kad jus apsisprendet meluoti sau ir kitam, kartu su jumis gyvenancam asmeniui, o ne jis jus apgaudinejo ir nepateisino jusu lukescius.

Moonte, as kiek suprantu, jus jau buvote istekejusi? ar mes cia kalbame apie tas, kurios jau buvo santuokoje? nes mano manymy, tai yra du absoliuciai skirtingi dalykai -tos, kurios yra ir buvo tik sugyventines ir tos, kurios jau buvo istekejusio.. as buvau istekejus, dabar esu sugyventine, taciau man jau nebeidomu ir nera jokio noro nei siekiamybes isteketi...
o jusu mastymas apie tai kaip jusu sunu uzpuls mergos su planais mane stebina.. sunku bus tai kuria jis issirinks,.. labai sunku
Atsakyti
Moonte, o jei ji neturėjo galimybės užsidibti tų "savų" pinigų, nes atsisakė savos karjeros vardan vyro sėkmės, leido jam daryti pinigus, karjeras, tuo metu gimdė ir augino ir JO vaikus, sau pasiliko buities rūpesčius, laikė visus keturis kampus, kol vyras dirbo nuo..iki ir realizavosi. Ar ji kalta? Ne. Ji tiesiog buvo išmesta kaip tas šuo.
Papildyta:
Ne, MANO gyvenime vyrai nemėtė šimtinių, nes esu ištekėjusi tik vieną kartą ir kolkas nesiruošiam skirtis. Bet jei likimas bus nepalankus, neliksiu gatvėje be nieko. Nes mano vyras rūpinasi ne tik vaikais, bet ir manim. Jis nemano, kad gyvenu pagal planą chuliganą ir gviešiuosi bendro turto sau. Nes jis yra bendras, mūsų visų. O ne tik vyro, nors jis uždirba daug daugiau už mane. Tačiau mano indėlis į šeimą ne ką mažesnis, įvertinant pinigine išraiška.
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 04 17, 09:52)
Moonte, as kiek suprantu, jus jau buvote istekejusi? ar mes cia kalbame apie tas, kurios jau buvo santuokoje? nes mano manymy, tai yra du absoliuciai skirtingi dalykai -tos, kurios yra ir buvo tik sugyventines ir tos, kurios jau buvo istekejusio.. as buvau istekejus, dabar esu sugyventine, taciau man jau nebeidomu ir nera jokio noro nei siekiamybes isteketi...
o jusu mastymas apie tai kaip jusu sunu uzpuls mergos su planais mane stebina.. sunku bus tai kuria jis issirinks,.. labai sunku

Taip as patyrusi abi busenas. Pirma karta tekejau, nes buvau jauna, lengva buvo itakoti is salies, pagrindinis argumentas, kad tuo metu i liberalius santykius visuomene ziurejo nepalankiai, ne taip kaip dabar. Jei butu tokia pat situacija kai nudiena, jokiu budu netekeciau. Paaiskinsiu, kad butu suprantamiau, del kokiu priezasciu as taip galvoju. Man snatuoka nebuvo vertybe, esu is prigimties stebetoja, teko matyti, kad santuoka, tokia kaip statusas nieko neduoda, vede zmones elgiasi amoraliai savo sutuoktiniu atzvilgiu ir tai juos nestabde. Rate kuriame sukausi skirybos buvo norma ir vesti savo draugu zmonas, o pastarieji, ju ir t.t. Jau gilioje jaunysteje supratau, kad ne statusas daro santuoka vertybe.

As negalvoju, kad uzpuls, jos jau dabar sukiojasi, net apie mano namus, o jis juose negyvena. Sunui patariu, isvaziuoti is LR, neafisuotis kas yra. Lai turtas buna staigmena nuotakai.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 17, 10:09)
Moonte, o jei ji neturėjo galimybės užsidibti tų "savų" pinigų, nes atsisakė savos karjeros vardan vyro sėkmės, leido jam daryti pinigus, karjeras, tuo metu gimdė ir augino ir JO vaikus, sau pasiliko buities rūpesčius, laikė visus keturis kampus, kol vyras dirbo nuo..iki ir realizavosi. Ar ji kalta? Ne. Ji tiesiog buvo išmesta kaip tas šuo.
Papildyta:
Ne, MANO gyvenime vyrai nemėtė šimtinių, nes esu ištekėjusi tik vieną kartą ir kolkas nesiruošiam skirtis. Bet jei likimas bus nepalankus, neliksiu gatvėje be nieko. Nes mano vyras rūpinasi ne tik vaikais, bet ir manim. Jis nemano, kad gyvenu pagal planą chuliganą ir gviešiuosi bendro turto sau. Nes jis yra bendras, mūsų visų. O ne tik vyro, nors jis uždirba daug daugiau už mane. Tačiau mano indėlis į šeimą ne ką mažesnis, įvertinant pinigine išraiška.

Na matot, as irgi istekejusi uz to paties ir gyvenu su tuo paciu susimetusi. Tad nemanau, kad cia koks... Skirtumas tas, kad nei jis nei as nesedime vienas kito pinigineje ir galime savimi pasirupinti patys. Todel mums visiskai neaktualu, koks ir kieno indelis yra lemiamas. Mano vyrui patinka, kad as savarankiska, o man patinka, kad jis liberaliu paziuru ir taikstosi su mano keistenybemis, nevarzo mano projektu, polekiu, neremina mane stereotipines seimynines motereles remus.

Pasakysiu, taip. Man visiskai negaila tokiu moteru, nors suprantu jas. Jos pacios savo veiksmais save ivare i tokia padeti. Jei pats i save ziuri kaip i pasluoste, ir save apriboji tik pasluostes vaidmeniu, tokie ir rezultatai, juk negali stebetis, kai kitas i tave pradeda ziureti, kaip i pasluoste. Is tokios aukos nieko gero, vaikai isaugs, vyrui bus neidomi.

Visada rasiau ir vel pakartosiu, jei moteris nori ir sugeba tvarkytis namuose, puiku, relaizuoti asmenybe gali save visur, bet lai neuzmirsta saves, ruosa namuose, juk neatima is jos galimybes lavintis, rupintis savimi.

Manau, nelabai butu korektiska kaltinti moteri karjeriste, kad ji skiriasi su ambiciju neturinciu vyru, kuris savo sugebejimus realizuoja prie TV ekrano.

Bet tai juk ne i tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 balandžio 2010 - 10:24