Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės

QUOTE(T'Nova @ 2010 04 08, 21:04)
man vedybos aktualu tik vienu aspektu - palikimu... skamba ziauriai, bet mano viena drauge apie 20 metu gyveno su mylimuoju nesusituokus, paskui vyras staigiai mire nuo ligos, nespejes net testamento parasyt. moteris liko be nieko, kadangi kaip kokie vanagai uzpuole jo sunus is nutrauktos santuokos, ir pasigriebe viska, net Jo tapytus Jos portretus.
tep kad bukit budrios... blink.gif

Ot žmonių gopšumas, klaiku man. Kaip šitaip gali elgtis, niekaip nesulenda man į galvą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rethimna @ 2010 04 09, 13:50)
Ot žmonių gopšumas, klaiku man. Kaip šitaip gali elgtis, niekaip nesulenda man į galvą      doh.gif

o jūs norėtumėt po 20 metų likti be nieko,nors 20 metų sąžiningai prisidėjot prie bendro ūkio? sutinkat savo užgyventą turtą atiduoti ir pradėt nuo nulio kokių 40-45 metų?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 09, 17:06)
o jūs norėtumėt po 20 metų likti be nieko,nors 20 metų sąžiningai  prisidėjot prie bendro ūkio? sutinkat savo užgyventą turtą atiduoti ir pradėt nuo nulio kokių 40-45 metų?

butent, jau du pazistami vyrai miega ir gyvena masinose, abiem virs 40 metu, is darbo ismete, sugyventines pasiuntes juos savais keliais doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2010 04 09, 17:29)
butent, jau du pazistami vyrai miega ir gyvena masinose, abiem virs 40 metu, is darbo ismete, sugyventines pasiuntes juos savais keliais doh.gif

tai apie ka ir kalba"))
"sugyventi" gerai kai jauni ir vejai laukuos, arba kai kiekvienas jau turi savo stipru uznugari.
Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2010 04 09, 17:29)

dažniausiai priimta manyti kad moteros lieka be pastogės,ale va būna ir taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 12, 09:55)
dažniausiai priimta manyti kad moteros lieka be pastogės,ale va būna ir taip biggrin.gif

Tai vat būtent - reikia savo galva galvot, o ne žiūrėti į vyro kišenę. Iš kitos pusės gal vyrai iki tiek nesusipranta, kad santuoka yra žmonos ir vaikų materialinė ir tam tikra socialinė apsauga, jei jam kas atsitiktų. Tai negi mūsų vyriokai nenori "apdrausiti" savo mylimų moterų ir vaikų?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 04 09, 18:06)
o jūs norėtumėt po 20 metų likti be nieko,nors 20 metų sąžiningai  prisidėjot prie bendro ūkio? sutinkat savo užgyventą turtą atiduoti ir pradėt nuo nulio kokių 40-45 metų?

Tai aš kalbėjau apie sūnų gobšumą mirksiukas.gif Viskas priklausė tai moterytei kuri gyveno su juo ir kūrė bendrą buitį.
Atsakyti
Santuoka apsaugo ka? O gi nieko... Geras skirybu advokatas be problemu ir buvusi/ia sutuoktiny/e paliks be nieko. Santuoka nesuteikia nieko ir negarantuoja nieko 4u.gif
Atsakyti
Tosk, bendroji sutuoktinių nuosavybė dalinama po lygiai, tačiau nuo lygių dalių principo leidžiama nukrypti nepilnamečių sutuoktinių vaikų interesais (sutuoktinis, pas kurį nustatoma nuolatinė vaikų gyvenamoji vieta įgyja teisę į didesnę nei 50 proc. santuokos metu užgyvento turto dalį. Ar klystu?

Aišku, jeigu gyvenant santuokoje, turtas įsigyjamas kitų asmenų vardu, pvz vieno iš tėvų, tada jau šnipštas g.gif
O šiaip , bet kokioj partnerystėj gyvenant, turtiniai popieriai turi būti tvarkingi bigsmile.gif Nors ir jkokia meilė didelė būtų. Galit šaukti apie materiališkumus, o valgyt visad norisi, ypač jeigu reiktų be nieko išeiti su vaikais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 13 balandžio 2010 - 07:22
QUOTE(Tosk @ 2010 04 12, 20:05)
Santuoka apsaugo ka? O gi nieko... Geras skirybu advokatas be problemu ir buvusi/ia sutuoktiny/e paliks be nieko. Santuoka nesuteikia nieko ir negarantuoja nieko 4u.gif

O kas trukdo žmonai susirasti gerą advokatą? Be to santuokoje įgytas turtas automatiškai tampa bendra jungtine nuosavybe ir be sutuoktinio žinios negali būti nei perleistas, nei padovanotas, nei išnuomotas. Tai dabar pasakyk, kaip teisėta žmona gali likti be nieko, jei ji turi visko per pusę? Tuo tarpu sugyventinė yra niekas, niekaip nefigūruojantis asmuo, tai ji lieka be nieko ir jai niekas nieko negarantuoja skyrybų atveju. Net jei ir išgyventų drauge 20 metų.
Atsakyti
Negyvenu LT jau daug metu ir ystatymu tame nezinau super gerai, bet pasiskaitinejus forumo temose, oi, kokiu "graziu" variantu nuskamba. Kai kuriu mano draugiu skirybu istorijos irgi nebuvo jau tokios paprastos... nors ir buvo turtas igytas bendrai 4u.gif
Pas mus sugyventines visai neblogai gyvena ir teises turi visai neblogas tongue.gif
Atsakyti
o tai kaip yra kad sugyventiniai irgi gali kazka gauti skyrybu atveju, kai irodoma kad prisidejo prie bendro turto ar kazkaip panasei g.gif ar as kazka maisau ax.gif
Atsakyti