Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIV tema

QUOTE(Amica @ 2009 07 17, 23:53)
O vat dabar, paskaičiusi šitą info, pagalvojau, kad gal ir mane beria dėl to, kad organizmas netoleruoja kažkokių produktų ar kažkam iš produktų yra alergija  g.gif

Labai imanomas variantas. As irgi visokiu bedu turiu, daktarai tiria ir nieko neranda, o man jau dabar ima aisketi, kad ar tik nebus mano blogos savijautos priezastis slapta alergija. Turint toki alergini fona (seneliai, tevai alergiski) tai butu visai nesistebetina, tuo labiau, kad ir mane nuo vaikystes tai sen, tai ten ad dememis ismeto. Reikes jauciu viena karta prisiruosti ir issitirti.
Papildyta:
QUOTE(vasariukė @ 2009 07 18, 13:13)
Aš nei didžiajam, nei mažiukui nieko nedariau  schmoll.gif.

As irgi nieko nedarau. Netgi pirma syki girdziu, kad ten kazka daryti reikia g.gif, man kazkaip atrodo, kad geriausia nekisti nagu, dar po to kokia infekcija i slapintakius isimes.
Papildyta:
QUOTE(vasariukė @ 2009 07 18, 13:13)
Mums didelis pablogėjimas  cry.gif. Nesukontoliuoju visai situacijos  schmoll.gif. Jau nuo balandžio vidurio (kai baigėsi šildymo sezonas) džiaugiausi, taip gerai viskas ėjos  thumbup.gif, o va dabar jau geras mėnuo visi linkiai, šlaunys raudonuoja, niežti, plečias verysad.gif. Jau ir be sauskelnių kuris laikas gyvenam (ir dieną ir naktį), tai AD ėmė rastis ant užpakaliuko, bei juosmeninėj daly ir prieky ir nugarytėj, prie viso to jau trečia diena kaip "panda" mažiukas, aplink akytes paraudę, apdraskyta  verysad.gif. Rodos kuo betepčiau - tik blogiau, hormonų nenoriu dar traukt... Užsisakiau iš akomos tų sviestų kur ausru gyrė, greičiau atkeliautų rolleyes.gif. Kaip ilgai jūs laukėt užsakytų prekių?

O tai gal prisiragavot kokiu uogu ar kitu vasaros gerybiu, kurios jums netiko? Nepamenu, jus tyrimus daresi? Jeigu IgE sukelta alergija, tai vien tepalais ar sviestais problemos bijau, kad neisspresi g.gif . Reiketu pasistengti atrasti ir iliminuoti alergena ir kuri laika pagerti antihistamininius, kad nuslopinti reakcija.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 07 18, 14:30)


O tai gal prisiragavot kokiu uogu ar kitu vasaros gerybiu, kurios jums netiko? Nepamenu, jus tyrimus daresi? Jeigu IgE sukelta alergija, tai vien tepalais ar sviestais problemos bijau, kad neisspresi  g.gif . Reiketu pasistengti atrasti ir iliminuoti alergena ir kuri laika pagerti antihistamininius, kad nuslopinti reakcija.


Tyrimų nedarėm jokių, nėra ta situacija tokia bloga lyginant su čia matytomis nuotraukomis ax.gif, ir tas mūsų AD toks lengvesnis manyčiau, tik kaip žinia kiekvienai mamai savas vaikas labiausiai nuskriaustas ligos atrodo rolleyes.gif. Aš neriboju maisto produktų schmoll.gif, gal ir blogai darau, bet nepastebėjau anei menkiausio skirtumo (laikantis hipoalerginės dietos ir ne), greičiau priešingai. Matau, kad AD paūmėjimai atsiranda "iš oro", be kažkokios ypatingos priežasties. Tuos 2 mėn, kai buvo pagerėjimas vaikas šveitė viską - jokios įtakos.
Dabar galvoju, atsirado šviežių daržovių daugiau jo racione, gal organizmas taip "susipažįsta", kažkuriądien ėjom iš parduotuvės, sėdėjo bobukė su mėlynėm, tai aišku nepasikuklino mažius, pasivaišino pro šalį eidamas, gal kokias 5 uogas suvalgė doh.gif... bet aš buvau tikra kad miško uogos nealergizuoja... nu žodžiu doh.gif
Arba dar pastebėjimas... prieš tą mūsų pagerėjimą, mažius susirgo angina, teko gert antibiotikus, taip supanikavau: galvoju ir taip bloga situacija, antibai dar labiau sugadins viską, o pasirodo (gal ir ne jie kalti smile.gif ), baigus juos gert, odelė išsivalė doh.gif. Vat ir žinok žmogau rolleyes.gif.

Dėl antihistamininių...nežinau, nu nenoriu girdyt nors tu ką doh.gif. Zyrtekas netiko schmoll.gif , bėrė. Tavegilio neduosiu dėl per stipraus pašalinio poveiko, to ketotifeno (berods g.gif) anotacijos neskaičiau, bet jo mūsų "kaime" ir nėra jokioj vaistinėj, reik užsakinėt.

Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 07 17, 19:09)
Tai puiku. Tik akivaizdu, kad kazkas jums netinka, nes situacija kiek pamenu nera is lengvuju. Neseniai skaiciau, kad alergija gali buti slapta, kad gali buti labai sunku nustatyti alergizuojancius produktus arba, kad gali netgi neberti, o pasireiskti kitomis letinemis ligomis - pvz, hipertenzija.


Buvom likę ant vandens ir 4 paprastų produktų ir buvo dar blogaiu. Aš galvoju ne vien maistas ir aplinkos alergenai turi įtakos,yra kai kas kas nuo mūsų nepriklauso, matau ko valgyt negalim to ir nevalgom, o daugiau............Jei būtų įmanoma atsirinkti kas tikrai alergizuoja ir tikslūs būtų tyrimai mūsų čia nebūtų,o daugiausiai kiek girdėjau ir čia rašo tik išauga, bet neišgydo AD.
Tik pastebėjau, kad mums nuo mėsos ir žuvies neblogėja, o uogas reikia po truputį ir retai, tai tada nieko. Ir dabar negalim be vakaro eit i lauką, nes , jei prieš pietų miegą išeinam į lauką, tai miegas būna vien draskymasisi, o vieną kartą , tai net sušlapiavo kojos. O kai einam tik vakare tai normaliai.
Karatis į paniką puolu, nes kiek darė, tyrimų neatitinka, kam nerodo alergijos tikrai sureaguoja arba avirkščiai.BAndau tai tą, tai tą iš raciono išimti.
Bet geraiausiia buvo tai kai buvau į viską nusisipjovus ir vaikui viską duot pradėjus, buvo tada gerai, bet dabar vel bijau.
Ir aplamai daug ko galima duot po truputį ir retai, bet tik jei dažnaiu tai sureaguoja. Nors labai sunku suprasti, kai anksčiau tepiau kedrų riešutų aliejumi ir nieko, o dabar akyse berti pradėjo, kai patepiau.
Ir sdabar labai sunku atsirinkti , visi tik skelbiasi, vienos bendradarbės vyras serga žvynelinę , tai skelbia , kad maisto netoleravimo testas gali padėti, bet deja , jam , kaip buvo, taip ir liko, nors laikėsi visų nurodymų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 18 liepos 2009 - 16:01
QUOTE(Lince1 @ 2009 07 18, 15:46)
Jei būtų įmanoma atsirinkti kas tikrai alergizuoja ir tikslūs būtų tyrimai mūsų čia nebūtų,o daugiausiai kiek girdėjau ir čia rašo tik išauga, bet neišgydo AD.


Neisgydo ad, todel, kad niekas jo ir negydo. Tepimas hormonais - tik simptomu malsinimas, o ne gydymas. Visu autoimuniniu ligu atveju, tokiu kaip diabetas, autoimuninis tiroiditas, reumatoidinis artritas, ad ir tt., tradicine medicina, deja, kovoja tik su pasekmemis, o ne su priezastimis. Gal taip yra netgi delto, kad visi nori greito rezultato - isgyti per viena diena. O liga juk neigyjama per viena diena, kartais metu metus iki jos einama, tik apie tai nesusimastoma. Sveikimas taip pat - procesas netrumpas. O neteisingu keliu einant galima ir visai to proceso galo nesulaukti. Sakydama neteisingu keliu turiu omenyje tersiant dar labiau jau ir taip uztersta organizma. Pavyzdziui, rytu medicina, bet kokia liga sergancio organizmo gydyma pirmiausia pradeda nuo valymo, o tik po to seka sutrikusiu funkciju atstatymas. O musu vakarietiska medicina - atvirksciai - is paskutiniuju stengiasi uzvesti "neveikianti motora".
Dar apie tai, kad liga neigyjama per viena diena: vienas mano giminaitis (mazdaug 50 metu amziaus) stebisi is kur dabar tokios ligos kaip alergija, anot jo seniau tokiu ligu nebudavo. Tuo paciu jis pasakoja, kaip tarybiniais metais is lektuvu ant lauku barstydavo dusta (kas nezino, tai yra baisus nuodai), kurio tekdavo ir vaismedziams ir darzams ir kaip jis sako, raskydavo jie tuo dustu nupurkstus obuolius ir triauksdavo net neplove - ir sako nekenkdavo. Isivaizduojat NEKENKDAVO! Tai vat tiek siekia zmogaus trumparegiskas protelis. Jis tuo metu ant saves pasekmiu nepastebejo, tai vadinasi nekenkia. O kad tas dustas nusedo organizme, kad pakenke dnr, kad pakito GENETINE LASTELE, kuria jis perdave savo palikuoniams, ir jo vos gime anukai draskyte draskosi, tai sasaju su dustu tas zmogelis iziureti neistengia. Taiva dabar galime paskaiciuoti kiek metu alergija selino iki to zmogelio anuko? Ir kaip manot, galima per kartu kartas igyta liga isgydyti hormoninio tepaliuko potepiu? .....................................................


Lince, o jusu atveju, pablogejimas del aplinkos alergenu labai logiskas, nes juk visur raso, kad augant alergija maisto alergenams mazeja, o aplinkos - dideja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 19 liepos 2009 - 07:43
Mamytes, daugelis jusu cia besilankanciu turi labai dideli ziniu bagaza AD tema, tad prasau man, neismaneliai, padeti susigaudyti. Stai su kokia info grizom po paskutinio apsilankymo pas alergologe:
1. AD lengvos formos - pasireiskia berimais, neslapiuoja, nesikasom, naktim miegam (tfu tfu tfu), bet prasidejo nuo 2 sav
2. Jokio gydymo neskyre, sake tik po maudyniu pasitepti bepanthenu, nes jis mums tiko.
3. Konstatavo, kad mazyles odele labai dirgli, net nuo siek tiek stipresnio paspaudimo paraudonuoja.
4. Nezymus paberimai atsiranda nuo beveik visu produktu, todel gyd sake, kad juos ignoruot ir valgyt, tik nepadaugint (atseit del padidejusio dirglumo i viska reaguoja). Demesi kreipt i didesnius paberimus.
5. Su kiekviena savaite mazyles organizmas stipreja ir maziau reaguoja.

Tad sakykit, mamytes, ar teisingai samprotauju: Mazyle dirgli, gal butent del to taip anksti pasireiske. Bet forma lengva, nors ji ir dirgli. Su kiekviena diena atsparumas dideja. Ar is viso to seka tai, kad jei saugosimes tai musu AD neturetu peraugti i sunkesnia forma? Kaip jums AD pasireiske, ar greit vyko blogejimas?
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 07 19, 08:40)
Neisgydo ad, todel, kad niekas jo ir negydo. Tepimas hormonais - tik simptomu malsinimas, o ne gydymas. Visu autoimuniniu ligu atveju, tokiu kaip diabetas, autoimuninis tiroiditas, reumatoidinis artritas, ad ir tt., tradicine medicina, deja, kovoja tik su pasekmemis, o ne su priezastimis. Gal taip yra netgi delto, kad visi nori greito rezultato - isgyti per viena diena. O liga juk neigyjama per viena diena, kartais metu metus iki jos einama, tik apie tai nesusimastoma. Sveikimas taip pat - procesas netrumpas. O neteisingu keliu einant galima ir visai to proceso galo nesulaukti. Sakydama neteisingu keliu turiu omenyje tersiant dar labiau jau ir taip uztersta organizma. Pavyzdziui, rytu medicina, bet kokia liga sergancio organizmo gydyma pirmiausia pradeda nuo valymo, o tik po to seka sutrikusiu funkciju atstatymas. O musu vakarietiska medicina - atvirksciai - is paskutiniuju stengiasi uzvesti "neveikianti motora".
Dar apie tai, kad liga neigyjama per viena diena: vienas mano giminaitis (mazdaug 50 metu amziaus) stebisi is kur dabar tokios ligos kaip alergija, anot jo seniau tokiu ligu nebudavo. Tuo paciu jis pasakoja, kaip tarybiniais metais is lektuvu ant lauku barstydavo dusta (kas nezino, tai yra baisus nuodai), kurio tekdavo ir vaismedziams ir darzams ir kaip jis sako, raskydavo jie tuo dustu nupurkstus obuolius ir triauksdavo net neplove - ir sako nekenkdavo. Isivaizduojat NEKENKDAVO! Tai vat tiek siekia zmogaus trumparegiskas protelis. Jis tuo metu ant saves pasekmiu nepastebejo, tai vadinasi nekenkia. O kad tas dustas nusedo organizme, kad pakenke dnr, kad pakito GENETINE LASTELE, kuria jis perdave savo palikuoniams, ir jo vos gime anukai draskyte draskosi, tai sasaju su dustu tas zmogelis iziureti neistengia. Taiva dabar galime paskaiciuoti kiek metu alergija selino iki to zmogelio anuko? Ir kaip manot, galima per kartu kartas igyta liga isgydyti hormoninio tepaliuko potepiu? .....................................................
Lince, o jusu atveju, pablogejimas del aplinkos alergenu labai logiskas, nes juk visur raso, kad augant alergija maisto alergenams mazeja, o aplinkos - dideja.



Pritariu ausru, taciau kas pasakys, pamokys, koks tas teisingas gydymo kelias ...Juk sedim cia forume, klausomes vienos kitu patirciu, patarimu, nes is daktaru naudos mazai, stacia galva nerti i alternatyviaja medicina taip pat baugu - truksta ziniu, bijom apsisaukeliu hemeopatu, rytu kulturos gydymo budai mums lyg ir svetimi, o vaika daryti bandomuoju triusiu nesinori ir t.t.
Gal ne visai i tema, bet neseniai perskaiciau knyga Allen Carr "Lengvas budas suliekneti" (tas pats autorius, kuris parase garsiaja knyga Lengvas budas mesti rukyti"), joje radau labai daug idomiu minciu, apie tai,kad kisam i save visokius nuodus - maista, vaistus, nuo kuriu sergam ir nuodijam organizama dar labiau. Rekomenduoju visoms, man labai patiko, tiesiog paveike knyga, pakito mano mitybos iprociai, bent dabar "ant karstuju" 4u.gif (kam idomu, turiu el. versija, galiu atsiusti el. pastu)
Atsakyti
Tkra vasara mūsų temoje doh.gif . O gal visų vaikučiai pasveiko? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif . Kaip laikotės, mamkos? Kaip mažieji? smile.gif


Burbenko, mano manymu saugokis nesisaugojęs nuo to AD, jei stiprės, tai stiprės, o jei ne, tai ne. Nes kiek mamų didžiausias pastangas dėjo, o niekas negelbėjo unsure.gif . Aišku visų tų alergenų galimų saugotis reikia, labai atsipalaiduoti nevertėtų, bet kaip bus, tai niekas dabar nepasakys jums schmoll.gif . Neįmenama mįslė dar tas AD doh.gif . O Ausru paskutinis postas labai geras 4u.gif


Gerų, gražių, saulėtų dienų ir puikios nuotaikos visoms 4u.gif . Lekiam mudu su mažium virtų bulvių su rūgpieniu kirsti cool.gif
Atsakyti
laba dienelė

nors visai nelaba ji man... jau kasosi šiandie mažoji iki negalėjimo... visas rankas kojas baigia nudraskyt blink.gif ir net nežinau su kuo galima būtų susiet? Šiaip dantys dygsta tai gal nuo to padidėjo jautrumas? jau net nebežinau ką galvot... atrodo taip gerai gerai būna ir šast... doh.gif
Atsakyti
Ausru, ziurek ax.gif (nepalieku as taves ramybej lotuliukas.gif), kazin ar cia labai "kitoks" dalykas nei tavo ismeginti kinotakaros pleistrai (beje uzsisakiau ir as pakuote pameginimui)? Nes kaina tai ojojoj kaip skiriasi blush2.gif, as misliju gal reiktu ir situ pabandyt rolleyes.gif.

http://www.select.no...722215829145962
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasariukė: 22 liepos 2009 - 11:01
QUOTE(vasariukė @ 2009 07 22, 12:00)
Ausru, ziurek  ax.gif (nepalieku as taves ramybej  lotuliukas.gif), kazin ar cia labai "kitoks" dalykas nei tavo ismeginti kinotakaros pleistrai (beje uzsisakiau ir as  pakuote pameginimui)? Nes kaina tai ojojoj kaip skiriasi blush2.gif, as misliju gal reiktu ir situ pabandyt rolleyes.gif.

http://www.select.no...722215829145962


Man atrodo, kol neišbandysi, tol nesužinosi, nes visi rašo ir žada stebuklus, bet deja....
O be to kiekvienas produktas kiekvienam skirtingai veikia, kad ir čia visų mūsų išbandyti emoliantai ar vaistai, vieniems labai tpadeda, o kitiems net netinka
Bandžiau dar ieškoti kas naudojo ir kam padėjo tie Kinotakaros , bet neradau..... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 22 liepos 2009 - 12:37
QUOTE(Lince1 @ 2009 07 22, 13:30)

Bandžiau dar ieškoti kas naudojo ir kam padėjo tie Kinotakaros , bet neradau..... schmoll.gif


Neradai kas naudojo, ar neradai kam padėjo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vasariukė @ 2009 07 22, 11:00)
Ausru, ziurek  ax.gif (nepalieku as taves ramybej  lotuliukas.gif), kazin ar cia labai "kitoks" dalykas nei tavo ismeginti kinotakaros pleistrai (beje uzsisakiau ir as  pakuote pameginimui)? Nes kaina tai ojojoj kaip skiriasi blush2.gif, as misliju gal reiktu ir situ pabandyt rolleyes.gif.

http://www.select.no...722215829145962


Ieskojausi ir as pigesniu variantu ir su gydytoja konsultavausi. Faktas tas, kad yra daug bandymu kopijuoti Kinotakara, bet kadangi sis japonu mokslininku isradimas yra uzpatentuotas, tai tokiu pat niekas gaminti negali - ta prasme principas toks pat, bet medziagos tuose maiseliuose ne tos pacios, tuo paciu ir efektyvumas, aisku.
Atsakyti