Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIV tema

QUOTE(dautan @ 2009 07 04, 17:58)
Pirkau Biodermos apsauginį pienelį mirksiukas.gif

Ačiū mirksiukas.gif . Gaila,kad pas mus nėra mėginukų tokiems dalykams biggrin.gif

O kaip jums sekasi? Gal daugiau jau pablogėjimų nebuvo? Gal jau pagaliau išaugot? ax.gif

QUOTE(Amica @ 2009 07 04, 23:57)
Dėl kremo nuo saulės, tai aš naudoju Spirig vaikišką kremą, ber šiaip tai retai tepu, nes dieną jei einam kur, tai ant saulės mažai būnam, pavėsiuku varom jei lauke (miesto centre gatvės neplačios, tai vienoje pusėje visada pavėsis būna iki pietų), o jei į kokią pardę, tai kiek ten tos saulės tegauna iš mašinos į pardę ir atgal, o kai einam pavakary nuo kokių penkių šešių valandų, tai jau tas kremas ir nebereikalingas.

Aš ir netepu kiekvieną dieną,mes ruošiamės į pajūrį,tai ir susimasčiau kokį geriau būtų pirkt. Vat Eucerin ir patepiau pabandymui,tik reakcija buvo ne iš kart,o vakare g.gif . Tą Sprig,tai jau labai vaistinėj gyrė,tipo super alergiškiem vaikams,bet kaip visos puikiai žinom ne visiem tie super tinka ax.gif

Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 07 05, 09:08)
Sianakt vel dejau pleistrus - tai jau trecia pampe nuo ryto vaikas krauna  doh.gif . Pastebejau, kad ne tik pro padus toksinus istraukia, bet ir zarnyno valymasi kazkaip labai suaktyvina  biggrin.gif - po pleistru per diena po 4-5-6 sykius  doh.gif  biggrin.gif

Maniškis pirmais metais irgi po 5-6k kraudavo į pampį doh.gif

Sėkmės jums su tais pleistrais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 06 liepos 2009 - 12:03
Labutis mirksiukas.gif . Seniai tebuvau sioje temeleje... ir mamytes pasikeite.... berods nuo rudenio jau ir nebeuzsukau blush2.gif Mano mazajai jau 1m 4men, AD nuo 6sav turime, visko buvo;istisos bemieges naktys, asaru upeliai, daugybe daktaru (beieskant geriausio), ivairus tyrimai, zolininkes, ekstrasensas... daugybe ivairiausiu kremu ir t.t. Ir begale laiko internete ieskota info... Bet laikui begant apsipranti, su nuolatiniu vaiko kasimusi, sasiukais, bemiegem naktim laikant vaikucio rankeles(svelniai jas gaudant ir laikant, priglaudziant ar svelnia uzgulant, kad kuo maziau nusidraskytu)ir tiek. Taciau si liga tokia skirtinga, kad tikrai sunku ja suprast ir atrast priezasti kasimosi. Laikemes dietos,grieztai iki metu o dar viska valgom o vienas ir tas pats, nei pagerejo nei pablogejo. Buna kad grazu, o buna kad ziauru... Ir tik Dievas tezino nuo ko doh.gif Aisku, mums daug geriau, ir neslapiuoja jau, ir veidukas lyg svarus bet rankyte ir kojytes kencia. Pastebejau kad dazniausiai kasosi keiciantis emocijoms: supykus, nusigandus, is laimes ir.t.t Ir po maudyniu (naudojam nuolat priemones tam skirtas), virinom vandeni ir zoleles bandem, viskas laikinai tepadeda.
Tiek ir norejau pasisakyti ir palinketi serganciuju sia liga mamytems dideles kantrybes ir istvermes. mirksiukas.gif Laikykimes mamos 4u.gif
P.S Ir aciu visoms mamytems, kurios dalijates savo patirtimi ir visa kita info. Tikrai daug geru patarimu cia radau. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

QUOTE(ausru @ 2009 07 05, 06:59)
Amica, tu cia ta ausyte bandysi slapimu plauti?


Dėkui, Ausru mirksiukas.gif . Visgi išsitraukiau hormonus. 2k patepiau ausytes (tepiau nakčiai, tai dvi naktis), laaabai jau nedaug dėjau tų hormonų ir plius maišiau su Uriage xemose - storai užtepiau kremo ir tada vos vos hormonų uždėjau. Ausytės sveikutėlės, tfu tfu tfu. Kiek ilgai taip bus - matysim.

Kokias duodate vaikams sultis? Aš vis galvoju, kad gal reikėtų kokių sulčių vaikui duoti, nes maniškis tik vandenuką gauna. O gal ir gerai? g.gif , gal visai tų sulčių ir nereikia? g.gif . Obuolius valgom, bananus valgom, trešnes kai kada, melionus kai kada, persikus kai kada, mėlynių tyreles. Visumoje vaisių valgom nedaug, jei lyginti su daržovių įvairove ir kiekiu.

Šiandien išbandėm mozarelos sūrį. Patiko, nors daviau tik du gabaliukus. Žiūrėsim kaip čia mums jis tiks. Jei viskas ok, tai bus dar vienas naujas produktas mūsų valgiaraštyje.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 07 07, 00:21)
Kokias duodate vaikams sultis? Aš vis galvoju, kad gal reikėtų kokių sulčių vaikui duoti, nes maniškis tik vandenuką gauna. O gal ir gerai?  g.gif , gal visai tų sulčių ir nereikia?  g.gif . Obuolius valgom, bananus valgom, trešnes kai kada, melionus kai kada, persikus kai kada, mėlynių tyreles. Visumoje vaisių valgom nedaug, jei lyginti su daržovių įvairove ir kiekiu.

Taigi dabar kompotų metas biggrin.gif Pilna visokių vaisių-uogų iš kurių galima būtų virti kompotus mirksiukas.gif Rudenį bus obuolių sulčių metas. Žiemą bus galima paskaninti vandenuką įvairiomis uogienėmis ax.gif O pavasarį,tai aš daviau Kubus,tas su bananais,nes paskaičiau sveikas vaikas,kad jos typo be konservantų ax.gif na bent jau mums tai jos tiko.

Mes ir kertam visokias uogas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 07 06, 12:00)
Ačiū mirksiukas.gif . Gaila,kad pas mus nėra mėginukų tokiems dalykams biggrin.gif

O kaip jums sekasi? Gal  daugiau jau pablogėjimų nebuvo? Gal jau pagaliau išaugot? ax.gif

Na, dabar pablogėjimas, bet spėju, kad nuo Jhonsons šampūno - pamiršau įdėti mūsų Neutral dušo želė ir šampūną, kai su seneliais prie jūros važiavo, tai dabar kojyčių vaizdelis nekoks. Bet šiaip - tikrai geriau. Valgėm vyšnių - tiko, ir šiaip daugiau jau visko valgom. Svarbu, kad nesikaso thumbup.gif

QUOTE(Amica @ 2009 07 06, 23:21)
Kokias duodate vaikams sultis?

Obuolių, spanguolių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 07 liepos 2009 - 08:41
Dautan, o sultis spaudi pati natūralias ar perki?

Laiskriste1, man tie kompotai nelabai patinka tuom, kad į juos reikia cukraus nemažai dėti arba turi būti labai saldūs vaisiai (gal tada džiovinti tinka? g.gif ), nes kitaip man tų kompotų skonis nekoks. O gal nemoku jų virti? g.gif . Nors šiaip tai beveik ir neverdu aš jų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(olantukas @ 2009 07 07, 00:02)
Labutis mirksiukas.gif . Seniai tebuvau sioje temeleje... ir mamytes pasikeite.... berods nuo rudenio jau ir nebeuzsukau  blush2.gif  Mano mazajai jau 1m 4men, AD nuo 6sav turime, visko buvo;istisos bemieges naktys, asaru upeliai, daugybe daktaru (beieskant geriausio), ivairus tyrimai, zolininkes, ekstrasensas... daugybe ivairiausiu kremu ir t.t. Ir begale laiko internete ieskota info... Bet laikui begant apsipranti, su nuolatiniu vaiko kasimusi, sasiukais, bemiegem naktim laikant vaikucio rankeles(svelniai jas gaudant ir laikant, priglaudziant ar svelnia uzgulant, kad kuo maziau nusidraskytu)ir tiek. Taciau si liga tokia skirtinga, kad tikrai sunku ja suprast ir atrast priezasti kasimosi. Laikemes dietos,grieztai iki metu o dar viska valgom o vienas ir tas pats, nei pagerejo nei pablogejo. Buna kad grazu, o buna kad ziauru... Ir tik Dievas tezino nuo ko  doh.gif  Aisku, mums daug geriau, ir neslapiuoja jau, ir veidukas lyg svarus bet rankyte ir kojytes kencia. Pastebejau kad dazniausiai kasosi keiciantis emocijoms: supykus, nusigandus, is laimes ir.t.t Ir po maudyniu (naudojam nuolat priemones tam skirtas), virinom vandeni ir zoleles bandem, viskas laikinai tepadeda.
Tiek ir norejau pasisakyti ir palinketi serganciuju sia liga mamytems dideles kantrybes ir istvermes.  mirksiukas.gif Laikykimes mamos 4u.gif
P.S  Ir aciu visoms mamytems, kurios dalijates savo patirtimi ir visa kita info. Tikrai daug geru patarimu cia radau. Aciu 4u.gif


TAip parašyta, kaip aš rašyčiau smile.gif Mums taip pat dabar tik rankytės ir kojytės daugaiusia kenčia.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 07 04, 08:40)

Ir tau  4u.gif
O kaip tavo dukryte? Ar pagerejo po alergologinio?

aciu smile.gif
buvome si ilgaji savaitgali Klaipedoje, bet oras biskiuka pavede, na vis tiek aplinka pakeiteme ir jodu prisikvepavome bigsmile.gif
Po alergologinio mums tikrai geriau, pirma karta sitaip, po ligonines paprastai sulaukdavome pablogejimu, o si karta pagaliau yra sioks toks rezultatas, susitvarke mums nugaryte, dabar liko pabertos rankytes ir kojytes, siek tiek pilvukas.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Su ašarytėmis jungiuosi prie jūsų. Dukrytei tik 6sav, o jau kamuojamės... Pirmi bėrimai pasirodė 2sav, gydytoja sakė, kad greičiausiai čia naujagimių bėrimas. Tikėjausi, kad taip ir bus - deja... sad.gif Diagnozė - AD. Tiesa, ne toks jis dar stiprus, nevandeniuoja, naktim miegam, tik dienom kartais bandom pasikasyti (tfu tfu tfu, kad tik neprieiti iki viso to). Bet odelė atrodo ne kaip - paraudusi, išberta. Gydytoja uždraudė valgyt kelis produktus, bet pati sau esu griežtesnė. Pusę savaitės valgiau tik ryžius ir kalakutieną - pradėjo gerėt, pabandžiau įvesti kitą kokį produktą - vėl pablogėjimas. Ir taip nuolatos, su bet kokiais produktais. Nejaugi ji viskam alergiška?

Kelios giminės moterytės siūlė pabandyti valyti veiduką savo pienu, ar bandėt kas? Kažkur skaičiau, kad kaip tik AD pasireiškia kur oda dirginama seilių ir pieno... Pas mus smakriukas ir aplink lupytes pagerėję ir kol kas nebepablogėjo (dar kartelį tfu tfu tfu), gal tikrai pabandyt su savo pienu pavalyt?

Tikiuosi, kad neteks čia užsibūti, kad greit įveiksim šį baubą, bet vilties mažėja... Ar tikrai ši liga daugiausiai atvejų išaugama?

Dar norėjau paklausti dėl guldymo į alergologinį. Ar ilgam guldo? Kokį gydymą ten skiria? Kokius tyrimus atlieka (atsižvelgiant į tai, kad mums tik 6sav)? Alergologė sakė, kad jei nepagerės po poros savaičiu gal bandys guldyt. Negaliu sakyt, kad nebuvo pagerėjimo, bet kad vis ir vėl paberia, parausta ...(paberta ant veiduko, kakliuko ir šiek tiek pakaušiuko)
Atsakyti
QUOTE(burbenko @ 2009 07 08, 11:16)
Sveikos mamytes,

Su ašarytėmis jungiuosi prie jūsų. Dukrytei tik 6sav, o jau kamuojamės... Pirmi bėrimai pasirodė 2sav, gydytoja sakė, kad greičiausiai čia naujagimių bėrimas.


Dar norėjau paklausti dėl guldymo į alergologinį? Alergologė sakė, kad jei nepagerės po poros savaičiu gal bandys guldyt.


Labas, suprantu tavo liūdesį, mums prasidėjo viskas taip pat verysad.gif Dabar- tpfiu tpfiu tpfiu- atrodom puikiai smile.gif Jau 7 mėn., aš dar maitinu, bet kuo toliau, tuo daugiau visko imu ragauti .Pastebiu, kad dažnai dar paberia nuo naujų produktų (tiek mano suvalgytų, tiek jai pasiūlyto kito maistelio), bet tie bėrimai jau kitokie, net nebetepu niekuo,nes praeina savaime. Kol buvo mažiuliukė , tai nepraeidavo savaime.
Kol buvo tavo lelytės amžiaus, baisiai stresuodavau, kad mano vaikas taip atrodo. Bet kai vieną kartą labai stipriai išbėrė ir dvi dienas klykė nuo niežtėjimo, buvo pikta ,irzli. Po šito jau nebeimu į galvą, jei tik paberia, o apskritai džiaugiuosi, kad tik pabėrė, o ne niežti ir kankinasi mirksiukas.gif

Ar jums taip blogai , kad tokią mažutę į ligoninę? g.gif
Atsakyti
Hello, 4u.gif

Biski atostogaujam smile.gif . Isoku trumpam, nes Mortele pamaciau. Klausyk kaip jus maziuka ant dviracio vezat? Turit kokia specialia kedute? Priekyje ar gale? Mes irgi norim su dviraciais trise pakeliaut ax.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

mes irgi jau grizom is pajurio biggrin.gif kaip ir Olgina rase, vasara buvo, tik ne savaitgali biggrin.gif bet mums tas nemaise - maziukas ismoko pats atsisesti ir prasikale dar vienas dantukas thumbup.gif dukryte kepe pyragus ax.gif siaip jau kas nebuves, o nori super ramaus pajurio, tikrai rekomenduoju Pape, ten taip kaip pas mociute kaime, tik kad prie juros... net parduotuve uz kokiu 10 km

QUOTE(Olgina @ 2009 07 02, 23:45)
Mortele, zinok,kad ne, nepasidariau as uzsakymo is akomos, kazkaip niekaip iki banko negaliu nueiti ir issiimti kita kortele, tai taip ir tesiasi...drekinu kol kas Emolium special emulsion. Mielai susikooperuociau, kada tu zadi uzsakimeli daryti?


neuzsakiau ir as dar, vis neprisiruosiu, jei nori susikooperuot galim - o tu skype turi? butu greiciau, mano ritule_skype

QUOTE(ausru @ 2009 07 03, 12:24)
Dabar net gailiuosi, kad nevedziau sunaus ligos dienorascio - pakisciau po nosimi, kad pasiskaitytu kaip koki romana, kur juodziausios nevilties bedugnes kaitaliojasi su dziaugsmo euforijomis situacijai pagerejus.

a tu is sm issirankiok savo rasliava, bent kiek bus 4u.gif

QUOTE(Lince1 @ 2009 07 03, 17:50)
Nekaip su puoduku, mes irgi be pamperio lakstom, bet pasako, kai pasisioja,kad šlapia. GAl vistiek kažkada pradės, sakau gal puodukas nepatinka, naują pirksiu, kai pamatau, kad kakos niekaip negaliu pasodint ant puodo.


gal ne puoduka, o dangti ant tuliko pirkit g.gif mano dukryte taip ant puodo ir nedaro, i tulika sis daro

QUOTE(ausru @ 2009 07 04, 07:40)
Gal jums sakau tas kelnaites atprastukes isbandyti? Skaiciau, kad labai greitai vaikuciai ismoksta prasytis, nes nepatinka, kai siusiukas tose kelnaitese, kaip kokiame puodelyje, teliuskuojasi  smile.gif

mums nieko su atprastukem nesigavo schmoll.gif pirma karta reakcija buvo ir tiek... tas pats ar su atprastukem ar su su paprastais triusikais, isskirus, kad balu ant grindu nera... siandien galiu pasakyti, kad nevertejo pinigeliu leisti schmoll.gif geriau daug triusikeliu turet...

QUOTE(Amica @ 2009 07 06, 23:21)
Kokias duodate vaikams sultis? Aš vis galvoju, kad gal reikėtų kokių sulčių vaikui duoti, nes maniškis tik vandenuką gauna. O gal ir gerai?  g.gif , gal visai tų sulčių ir nereikia?  g.gif . Obuolius valgom, bananus valgom, trešnes kai kada, melionus kai kada, persikus kai kada, mėlynių tyreles. Visumoje vaisių valgom nedaug, jei lyginti su daržovių įvairove ir kiekiu.


as dukrytei iki siol praktiskai sulciu neduodu, o jau 2.5 metuku, vanduo yra geris... kazkuriuo metu viriau kompota is dziovintu vaisiu + svieziu, tik daug deti reikia ir tada jokio cukraus nereikia... slyvu, obuoliu... na mums tiko razinos, avietes, melynes...

dar jei nepamirsiu, imesiu istraukas apie "teisinga" vandens gerima ir ligu gydyma vandeniu, gal kuri uzsikabinsite... as pati dabar bandau... savo migrenas gydyti
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 07 08, 14:58)
Hello,  4u.gif

Biski atostogaujam  smile.gif . Isoku trumpam, nes Mortele pamaciau. Klausyk kaip jus maziuka ant dviracio vezat? Turit kokia specialia kedute? Priekyje ar gale? Mes irgi norim su dviraciais trise pakeliaut  ax.gif

aha, turim gale - vat is cia pirkom - http://www.vaikams.e...ymas/modelis/68
tik mokejom 143 Lt, nes 3 vnt emem, su draugais susikooperavom blush2.gif bet pas juos ir taip kiek pasidereti galima, o Maximom vakar tokia pat uz 200 Lt matem... o kitur brangokoka...
Atsakyti