Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIV tema

QUOTE(ausru @ 2009 06 23, 18:09)

cia balinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 06 23, 18:09)


Nu bet niekaip nesuprantu tokio pampių dydžio - 11-25kg doh.gif , net 14kg skirtumas blink.gif . Nu nenormalu, kaip sau nenori. Aš vaikui pirkdavau 9-15kg, bet jau mažoki, padaro kartą kitą ir jau pilnas pampis, spaudžia, dabar perku 11-16kg svoriui, turim ir 13-18kg svoriui, bet šitie gal dar truputį didoki, nors mauti galima. O sveria maniškis apie 14kg (jau seniai besisvėrėm, paskutinis kartas - kai buvo metukai).
Atsakyti
Mamkos, dirstelekite biski va cia - http://www.k-link-lt...?page=produktai . Zinot gal ka nors apie situos produktus?

O mes dar su tempu kankinames. Jeigu iki rytojaus nenukris - vaziuosim i ligonine verysad.gif .

Kaip manot ar reikia duoti vaistu, jeigu temp. laikosi tokia daugmaz pastovi - apie 38.8 ir daugiau lyg ir nekyla ?
Papildyta:
Vakar mums parveze tuos japoniskus KINOTAKA pleistrus, kur detoksikuoja visa organizma. Pabandem uzdet trumpam maziukui ant vieno paduko. Suaugusiam reikia laikyti uzklijuotus apie 8-9 valandas, jeigu kai nuimi buna pajuode, vadinasi daug nuodu is organizmo istrauke. Mes laikem uzdeje vos 1,5 valandos, kai nuemem - buvo juodas kaip smala blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 24 birželio 2009 - 10:49
ausru as paracetamoli duociau, duodu visad kai tempa 38,5-39, o jei virs 39 geriam ibufena... mums kai tiridiene buvo kaip sakiau virs 39 buvo 2 paras, po to trecia para laikesi 38,5-39, veliau jau po truputi leidosi, penkta diena isbere ir tempa nukrito, berimai laikesi kazkur 4-5 paras g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 06 24, 10:55)
O mes dar su tempu kankinames. Jeigu iki rytojaus nenukris - vaziuosim i ligonine  verysad.gif .

Kaip manot ar reikia duoti vaistu, jeigu temp. laikosi tokia daugmaz pastovi - apie 38.8 ir daugiau lyg ir nekyla ?
Papildyta:
Vakar mums parveze tuos japoniskus KINOTAKA pleistrus, kur detoksikuoja visa organizma. Pabandem uzdet trumpam maziukui ant vieno paduko. Suaugusiam reikia laikyti uzklijuotus apie 8-9 valandas, jeigu kai nuimi buna pajuode, vadinasi daug nuodu is organizmo istrauke. Mes laikem uzdeje vos 1,5 valandos, kai nuemem - buvo juodas kaip smala  blink.gif


Jei nekris tempa, tikrai važiuokit pasirodyti, menki čia juokai su ta tempa unsure.gif

Vaistus duočiau, nes tempa aukšta. Neduočiau, jei būtų 38 ir daugiau nekiltų.

Manau kiekvienam tokį pleistrą užklijavus jis daugiau ar mažiau juodas paliktų doh.gif . O kiek jų reikia sunaudoti? Kol nebejuoduoja visai? Šiaip tai įdomus reikalas, jei visa tai tikrai rimtu pagrindu padaryta, o ne šiaip kokia abrakadabra.
Atsakyti
Duotumet vaistus ar ne? g.gif O mes nedavem nuo ryto unsure.gif , kankinom vaika su beveik 39 unsure.gif . Vyras kazkur internete prisiskaite, kad organizmas tempa kelia tam, kad sunaikintu virusa, o jeigu vaistais numusam - sunaikinam organizmo gynybine reakcija ir uztesiam liga g.gif . Sako davai neduodam - paziuresim iki kiek kils. 4 valandas prie vaiko su termometru pragulejau, matavau kas 10 minuciu - kelias valandas laikesi apie 38.8, o po to po truputi eme mazeti. Dabar apie 38 jau, bet mazius labai pazvalejo, juokiasi, zaidzia. Tikiuosi, kad visai nukris, nes jau taip isvargom doh.gif . Uzlipau ant svarstykliu - nuo savo buvusio pries nestuma svorio netekau 17 kg. Netikejau, kad vaikai taip figura pataiso rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 06 24, 17:40)
Sako davai neduodam - paziuresim iki kiek kils. 4 valandas prie vaiko su termometru pragulejau, matavau kas 10 minuciu - kelias valandas laikesi apie 38.8, o po to po truputi eme mazeti. Dabar apie 38 jau, bet mazius labai pazvalejo, juokiasi, zaidzia. Tikiuosi, kad visai nukris, nes jau taip isvargom  doh.gif . Uzlipau ant svarstykliu - nuo savo buvusio pries nestuma svorio netekau 17 kg. Netikejau, kad vaikai taip figura pataiso  rolleyes.gif

g.gif Jūs siekiat kuo natūraliau vaiką gydyt, o patys kamuojatės , didinat įtampą, verdat tose pačiose sultyse. Kaip sakoma - ko bijosi, tą ir prisišauksi (ir žodis tampa kūnu).
O kad vaikas smagus, tai visad taip būna krintant temperatūrai.
Apie pleistrus nieko neteko girdėt, todėl nuo komentarų susilaikau.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 06 24, 16:29)
g.gif  Jūs siekiat kuo natūraliau vaiką gydyt, o patys kamuojatės , didinat įtampą, verdat tose pačiose sultyse. Kaip sakoma - ko bijosi, tą ir prisišauksi (ir žodis tampa kūnu).
O kad vaikas smagus, tai visad taip būna krintant temperatūrai.
Apie pleistrus nieko neteko girdėt, todėl nuo komentarų susilaikau.

Tai kad ta itampa kai vaikas serga turbut visvien islieka ar naturaliai gydai ar ne. Mano sesuo savo dukrele jei tik kas biski tuoj antibais gydo, bet nuo to itampa pas juos ne ka mazesne - serga ir serga mazyte, tie antibai visiskai imuniteta sunaikino. Bet neklauso ji manes, tokiu vaistu kaip homeopatiniai visai nepripazista.

O as tai nesu tokia jau prisiekus naturopate, bet jei imanoma, stengiuosi kuo naturaliau. Ir dabar galvoju ar ne per daug prikisau paracetamolio zvakuciu ir ibumetino, jeigu ta temperatura ir taip auksciau 39 butu nekilus g.gif ? Bet kai situacija liecia tavo vaika, islaikyti blaivu prota kartai buna sunku.

O svoris tai cia man nuo hipoalergines dietos istirpo - juk visi mano megti skanestai jau sitiek laiko tabu. Aisku dabar dar kokio kilogramiuko kito del streso atsikraciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 24 birželio 2009 - 18:09
Radau nebloga straipsni apie temperatura, gal kam pravers kai su virusais susidursit:
"Aukšta temperatūra ne visada yra pavojinga ir ne visada ją reikia numušinėti. Sakoma, kad numušti temperatūrą reikia tada, kai ji aukštesnė nei 38,5°C. Tačiau ir tada patartina stebėti vaikutį. Jeigu jis gerai toleruoja karščiavimą, žaidžia ir neblogai jaučiasi, jos galima ir nemušti. Paprastai kūdikiui net ir labai aukšta, iki 40°C temperatūra yra nepavojinga. Jeigu termometro stulpelis rodo 40-41°C, karščiavimą kuo skubiau reikia mažinti. Pakilus tokiai aukštai temperatūrai keičiasi organizmo baltymų struktūra ir gali grėsti pavojus gyvybei. Todėl organizmą reikia šaldyti. Saugiausia tai daryti vandeniu, vėsiais kompresais, išmaudyti po vėsiu dušu, guldyti mažylį vėsiame kambaryje. Jeigu dėl aukštos temperatūros vaikutį ištiko traukulių priepuolis, galima temperatūrą numušti ledo maišeliais arba tiesiog kūnelį ištrinti sniegu. Mūsų močiutės temperatūrą numušinėdavo vaikučio kūnelį ištrindamos spiritu arba degtine. Šis būdas taip pat yra saugus. Ištrynus kūdikio kūnelį degtine, negalima jo užkloti. Reikia paguldyti nuogą ir dar būtų gerai vėduokle pavėduoti. Tada kūnelis greitai garuoja ir efektas panašus, kaip pučiant karštą arbatą. Natūraliai šaldyti mažylio organizmą yra saugiau, negu temperatūrą numušinėti vaistais, nes visi temperatūrą mažinantys vaistai gali sukelti šalutinį poveikį. Kaip duoti įprastų paracetamolio žvakučių, sirupo arba ibufeno parašyta ant pakuotės. Jokiu būdu negalima viršyti leistinos dozės. Aspirinas ir analginas neskiriami vaikams iki 12 metų." ( http://www.tavovaika.../130/art/8.html )
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 06 24, 21:18)
Radau nebloga straipsni apie temperatura, gal kam pravers kai su virusais susidursit:


Mano vyresnėlio pediatrė šitaip liepdavo tempą mušti. Aplamai buvo labai faina doktorka thumbup.gif . Bet degtine aš tik padukus trindavau, kažkaip visą kūną man baisoka būtų. Kiti sako, kad aplamai degtine negalima, kad vaiką ir apnuodyti šitaip galima.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 06 24, 22:28)
Mano vyresnėlio pediatrė šitaip liepdavo tempą mušti. Aplamai buvo labai faina doktorka  thumbup.gif . Bet degtine aš tik padukus trindavau, kažkaip visą kūną man baisoka būtų. Kiti sako, kad aplamai degtine negalima, kad vaiką ir apnuodyti šitaip galima.

Mums tai labai blauzdu kompresai padejo thumbup.gif . Vakar vaistu nedaviau, o tik sitais kompresais ir gydemes. Siandien musu tempas jau apie 37 . Bet jau siaubingai isbere mazuli!!! blink.gif Viskas i viena susidejo - ir tridienes berimas, ir ligai pasitraukiant alergija visu grazumu islipo. Tai jau atrodo vargsiukas doh.gif
Atsakyti
siais laikai degtine itrint vaiku labai nepataria - vaiku oda plona, absorbuoja nemazai alkoholio, galimas apsinuodijimas. Gyd. Markuniene, kuria labai gerbiu ir pasikliaunu, kaip islaikancia balansa tarp naturaliu priemoniu ir cheminiu, grieztai pries degtine/spirita vaikams, ypac kudikiams.

temperaturos ir mes neskubam numusineti, jei ji virs 38,5, ziurim i savijauta ir dedam vesius kompresus. taip pat ziuriu, ar blauzdeles nevesios (jei vesios reiskia dar kyla tempa). bet jei prasidetu traukuliai, tai tikria taip ramiai nereaguociau su ledo gabaliukais, kaip rasoma straipsnyje:)
panasiais klausimais man patinka knygoje "Padekime augti" siulomos priemones, ten ir kompresu visokiu aprasytu. zodziu, mums tinka apie gydyma, kas ten pateikta.
Atsakyti