QUOTE(Mortele @ 2009 06 19, 22:35)
megstam ir stengiames
praktiskai visas atostogas kazkur lekiam ir tik kelionems ir taupom
Nu šaunuoliai
. Man kelionės irgi super
, jei galėčiau, tai tik ir keliaučiau. Niekas neatims to, ką pamatei, patyrei
QUOTE(Linciukinas @ 2009 06 19, 22:48)
Na nesvarbu, bandysim naudoti ta tepaliuka, ir stebesiu savo maziuka. Is tikruju kaip gerai, kad neesu viena tokia pasimetusi ir nezinanti ka daryti, o yra didelis kolektyvas, kuris gali patarti ir uzjausti
Tepaliuką naudok kai bus tikrai blogai. Patepsi, matysi, kad pagerėjo ir nebetepk. Blogas reikalas tie hormonai, bet kaip Lincei1 sakė homeopatas - geriau tepti vaiką hormonais ir jį turėti, nei netepti ir neturėti. Nes situacijų įvairių būna, kartais hormonai neišvengiami. Mes pvz labai ilgai vargome su šlapiuojančiomis žaizdomis ir gana nemaži plotai buvo. Nebus labai lengva, Linciukinai, bet svarbiausia nenuleisti rankų ir tikėti, kad viskas kažkada baigsis
. Aš auginu jau antrą vaiką su AD. Pirmasis išaugo ir jokių pasekmių neliko - nei oda sausa, nei jį kas alergizuoja, valgo ką nori. Tfu tfu tfu
QUOTE(ausru @ 2009 06 20, 08:44)
Bet matau Amica is atostogu grizo, tai eisiu jau ir as pavasarot turbut
.
Aš kaip kada laiko turiu
. O tu eik eik pavasaroti
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 06 20, 08:57)
Pas mus nieko naujo dar vis užeina pablogėjimų bangos,bet kažkaip aš jau nepergyvenu taip,turbūt jau susigyvenau su tuo AD,o gal tiesiog nuleidau rankas ir nieko neieškau
Laiskriste, kažkada visa tai baigsis, tikėkime tuo
. O kad perdaug nepergyveni ir nepuoli į paniką tai labai gerai
. Ir nedink ilgam, nes dabar tai tikrai jau prapuolus buvai
QUOTE(ausru @ 2009 06 20, 09:11)
Atrodo, kad to gydytojo atsakomybe lygi 0. Gerai jam lengva ranka tokius patarimus dalinti, kai vaikas ne jo.
Linciukinai, vaziuokit darytis tyrimu, nes jeigu is maisto kazkas labai alergizuoja, tai prieisit dar ne iki tokios bukles. Jeigu nei vienas tyrimas alergijos nerodys - tuomet jau galesit nesitaikyt to maisto.
O su hormoniniais uzburtas ratas -
kuo daugiau tepi, tuo daugiau ir stipresniu reikia. Baisu net prisiminti kaip mes tame rate buvom
. Aciu dievui, kad prota apsviete tokiu "daktaru" kaip Grusauskas neklausyti.
Na, nesakyčiau, kad jo atsakomybė lygi 0. Čia iš savo patirties kalbu. Bet kiekvienam gal kitaip atrodo. Šiaip jau apie Grušauską ne viena iš mamų gali gerą žodį pasakyti. Ne tik iš šioje temoje dalyvavusių ar dalyvaujančių, bet ir iš kitų mano pažįstamų, draugų tą girdėjau ne kartą.
Pasikartosiu - ne visada tyrimai būna tikslūs. Iki baisios būklės galima prieiti ir tuomet, kai maistas nealergizuoja. Gali alergizuoti realiai ir tie produktai, kurie pagal tyrimus buvo nustatyti kaip nealergizuojantys, o nealergizuoti tie, kurie buvo nustatyti kaip alergizuojantys.
Otaip mergaitei darė tyrimus, tik truputį kitokius nei čia dauguma daro, tai pagal tuos tyrimus vaikui buvo leista valgyti tik 7 produktus
. Bet Otaip valgydino vaiką taip, kaip jai atrodė geriau, iš savo realios patirties.
Na, mums taip nenutiko. Nors hormonus naudoti teko. Gal kad naudojom su protu
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 06 20, 09:34)
Man tas akomos TS iš vis toks riebalas
,
Aš nuolat kaitalioju TS su Uriage Xemose ir su Avene Trixera. Kol kas su šitais verčiamės. Sveiką odą tepu tik su TS, bet labai plonai. Kadangi pas mus jau karščiai, tai vaiką tenka kasdien kišti po dušu. Vanduo chloruojamas, po maudynių visada tenka ištepti visą kūną kremais. Dabar per dieną nugarą, krūtinę ir rankas tepu 1k, veiduką ir kojas - 2k, ausytes - 3-4k. O buvo laikas, kai tepdavomės po 10k dienoje
QUOTE(Linciukinas @ 2009 06 20, 09:59)
Mano maziui pirma karta veiduka ir kakliuka taip isbere. Bandysiu stebeti ka duodu ir kaip reaguoja i kiekviena maista. Gal cia tik toks vienkartinis sokas buvo. Nors ant koju tai jau puse metu demes turim, kurios nenyksta. Tik man neaisku Zyrteko anotacijoje apie vaikus iki 1 metu net neraso, tai gal negalima jo is vis duoti tokiems maziems. Mano seimos gydytoja liepe ketvertuko tabletes viena karta dienoje duoti, tai dabar net suabejojau. Gal geriau negerti to Zyrteko, nenaudoti tu hormoniniu tepalu, o is kart vaziuot i Vilniu alergologini ? As kaip suprantu, tai pavartojus vaistus gali paskui iskreipti rezultatus? Kaip manot?
Svarbiausia nepanikuoti ir neprarasti šalto, sveiko proto, nors kai vaikui būna labai blogai, tuomet tikrai imi stresuoti
. Stebėk vaikutį, gal atrasi kas alergina iš maisto, aplinkos. Bet nepamiršk, kad gali būti ir sutapimai. Mes nenaudojom nei Zyrtekų, nei ketotifenų, nei jokių kitų antihistaminų. Jei tiksliau - naudojom gal kokią savaitę per kažkur 1,2 metų sirgimo. Linciukinai, įmesk savo vaikučio foto kaip jis atrodo.