Labukas
pasiilgot
mes jau namie
nu net nezinau kiek ir ka papasakot
oras buvo labai liuks - atvykus apie 30, veliau "nukrito" iki ~25
vaikams ir man pats tas... vakarai vesoki - na tiek, kad ilgu rankoviu norejosi - MB tik su marskiniais vaiksciodavo, as plona striukele... jura svyravo nuo +18 iki 22 - neitiketina, ta diena kai +18 buvo kojas gele - kitas dienas vaikus kankinom - i jura kisom... Dukrytei matyt, kad per salta buvo, tai viena nelindo... o maziukas ar vienaip ar kitaip klyke - bet kadangi pabegt negalejo - teko maudytis
turbut is salies juokingai atrodem - atvarom su dviem pypliais, po viena i jura sukisam, jie paklykia ir isvarom
tiesa - dukrytei tusas budavo eiti prie juros ir kasti, pyragus kepti
o baseine dukryte su MB gal po valandele pratunodavo - tik islipa ir vel einam maudytis - jus galvojat jai varlinuko uztenka - ne einam i dideli
tai abu ir sededavo... as mat baseino
del chlorkiu
turejom vaziuoti pora dienu po apylinkes... bet nevaziavom... MB kazkoki virusa pasigavo - na kazka is Rota gimines, tai kelias dienas paipaliojosi
dekui dievui - mes su vaikais nepasigavom... bet ten kazkas viesbutyje negerai - nes musu draugai visi trys prasirgo
ir dar vienos lietuviu seimos vyras (mes su sitais nebendravom)... sakem skunda parasysim... del smagumo... mano drauge, kuri pati agenturoje dirba ir visus egiptus ir turkijas skersai isilgai isvazinejus - toki dziaugsma pirma kart Bulgarijoj apturejo
o pacios salies ispudys, kiek mes jos matem, tai zinokit sakyciau
toli jiems dar
shee plaukti iki musu
bandem pagalvoti kodel mums taip pasirode - sovietuose jie salyginai tik buvo, jei pamenat kruvos deficitu is ten tais laikais plaukdavo (man kazkaip bulgariski agurkeliai ir siandien akyse stovi)... o vat dabar liudnai atrodo, sakom gal slavizmas (kurtura), opozicijos nebuvimas, MB tevukas minejo, kad ir ES paramos jie nelabai gauna... nu zodziu matyt viskas kartu... pakranteje nauju viesbuciu, apartamentu kruvos, o potusciai stovi (skelbimai apie pardavimus...), gatvese 10 metu senumo gariunu turgus su kruva slamsto...
zodziu, avantiura ir liko avantiura, daug nesitikejau, o kiek tikejausi, tiek ir gavau - pailsejau tiek, kad grynas oras, jura, saule, daug laiko lauke, pietu miegas, pro langa jura - nakti fantastiskai apsviesta menesienos, nereikia daryti valgyti ir kambariu tvarkyti, dukrytei veiklos daug, maziukas tyreles valge... tiesa veme nuo vienos, kuri nepaziurejau, o pagrindiniame pavadinime ir buvo nekalta - "bulve su cukinija", pasirodo su ryziais
, skrydis trumpas - 2 val... bet gristi
bent 10 metu
palyginimui - mielai grisciau i Graikija (buvom 2 kartus), Ispanija, Prancuzija (buvom gal 4 kartus), Sveicarija (buvau 5 kartus) ir t.t.
o
soros, tai ne kuskusas, nors panasu, kuskusas yra tie patys kvieciai, o cia tokios jau kruopytes, bandziau ant pokelio paziureti, kadangi kilmes salis Rusija, tai spek kokioms kalbom vertimas... jos labai taisiklingi mazi gelsvi zirniukai su tokiu rusvu taskiuku, o kuskusas tokie kaip skaldyti grudeliai... bet jos is kruopu neskaniausios, bent jau man... dukryte ju pirmuju atsisake valgyti... nors zinau, kad pazystami "nekruopininkai" puikiai soru kruopu kose su moliugu verda - sake niam niam...
nu gal cia kiek matysis - ten paveiksliukas pasididina..
http://www.skaneja.l..._nr=7003&klb=LTna arba cia...
http://www.visirecep...ru_kruopos.htmlvat ka radau:
lot. Panicum hirticaule J. Presl plaukuotoji sora sorų kruopos (soros),
lot. Panicum hirticaule J. Presl var. hirticaule (angl. Sonora panic, sowi millet) plaukuotoji sora sorų kruopos (soros),
lot. Panicum miliaceum L. subsp. miliaceum (angl. broom millet, broomcorn millet, common millet, hog millet, proso millet) tikroji sora sorų kruopos (soros),
lot. Panicum sumatrense Roth (angl. blue panic, little millet, sama) sumatrinė sora sumatrinės sorų kruopos (sumatrinės soros),