Ačiū labai už įvertinimą. Jis man labai svarbus
QUOTE(liepsnike @ 2009 06 04, 11:49)
Nebutinai . Aida 18 nera tokia jau baisiai smulki. Pradeti galima netgi ant lino (pvz as kai pradejau siuvineti aidu LT net nebuvo).
aš taip pat, kai pradėjau prieš gal 15 metų, apie tokį daiktą, kaip kanva, nebuvau girdėjus. Turėjau lietuviško lino atraižų nuo švarko, turėjau vieną žurnaliuką, kuriame buvo paveikslėlis siuvinėjimui kryželiu ir turėjau senų mamos siuvinėjimo siūlų... Kai po kelerių metų pamačiau skylutėmis subadytą kanvą, pagalvojau: nu, va kaip dabar sugalvoja.... Paprasta ir lengva.. Netgi vaikiška man tada pasirodė. Ypač - tie, kur dar ir nupiešta ant tos kanvos... Ir taip nekokybiška...
Siuvinėti ant lino visai nėra sunku - čia toms, kas bijo to imtis. Na, atidumo gal ir daugiau reikia, bet aš ir ant kanvos suklysdavau, apsiskaičiuodavau. Dabar su markeriu susibraižau ir neklystu.
Papildyta:
QUOTE(ruci @ 2009 06 04, 22:12)
Padariau knygelę:
ruci - šaunu, puiku, dailu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viskas, ruci, tavo knygelės mane nugalėjo! Padėjau į šoną savo Vervaco batukus ir ėmiausi knygelės. Išsinagrinėjau Loretos pamokas, vakar nusipirkau spaustukų, knygelę... Lino turiu. Tik neturiu popieriaus priešlapiams ir mano kaime jo nėra... Mąstau, kaži jei paprastą spalvotą popierių panaudočiau? Kokį tu naudoji priešlapiams? (niekur nerandu kur buvo rašyta, lyg kad knygynuose perka.... Na, popieriaus parduotuvėse tai galima rasti, bet pas mus tokių nėra...)
Metija gali naudoti ir spalvotą popierių ir dovanų pakavimo popierių
QUOTE(Metija @ 2009 06 05, 14:11)
Tik neturiu popieriaus priešlapiams ir mano kaime jo nėra... Mąstau, kaži jei paprastą spalvotą popierių panaudočiau? Kokį tu naudoji priešlapiams? (niekur nerandu kur buvo rašyta, lyg kad knygynuose perka.... Na, popieriaus parduotuvėse tai galima rasti, bet pas mus tokių nėra...)
Teisingai paukščiukas sako, gali naudot bet kokį popierių. Vienai naudojau paprastą spausdinimo baltą lapą ir dovanų pakavimo , kitoms - spalvotą, tik šiek tiek kietesnį...
QUOTE(Metija @ 2009 06 05, 14:11)
Siuvinėti ant lino visai nėra sunku - čia toms, kas bijo to imtis. Na, atidumo gal ir daugiau reikia, bet aš ir ant kanvos suklysdavau, apsiskaičiuodavau. Dabar su markeriu susibraižau ir neklystu.
As tokia esu Vis prisibijau lino, nes ten taip smulkiai. Ar as klystu,bet ant lino reikia siuvineti kryziuka per du langelius? O kiek graziu schemu is Mirabila ir visos ant lino.
Siandien tureciau pasiimti savo tigra ireminta, baisiai maga pasiziureti kaip atrodo, pasirodysiu ir jums veliau.
QUOTE(columbija @ 2009 06 05, 16:04)
Sveikos adatos draugės noriu gauti Jūsų patarimų, gal kuri iš jūsų esat darius pagalvę (siuvinėtą) aš bandau suprasti kaip ten reik išsiuvinėt ar ant didelių langelių kanvos ir turbūt kažkokių siūlų ne siuvinėjimo, o storesnių ar dar kaip idedu pavyzdėlį pagalvėlės
As esu pora siuvinejus. paprastai pagalvele siuvineja ant stambesnes kanvos - 12 ar 10 dydzio. Tada reikia arba vilnoniu siulu (DMC vilnoniai) arba as esu siuvinejus su paprastais DMC, bet ne 2 gijom, o 4 ar net 6.
Labai ačiū iškart greitas ir išsamus atsakymas
QUOTE(Dvi @ 2009 06 05, 16:08)
As esu pora siuvinejus. paprastai pagalvele siuvineja ant stambesnes kanvos - 12 ar 10 dydzio. Tada reikia arba vilnoniu siulu (DMC vilnoniai) arba as esu siuvinejus su paprastais DMC, bet ne 2 gijom, o 4 ar net 6.
Arba galima siuvineti Perle Cotton siulais. Ju palete sutampa su medvilniniu (mouline) DMC ar Anchor siulu palete, tik gal kiek mazesne. As kaip tik tokiais pleduka dabar siuvineju
QUOTE(liepsnike @ 2009 06 05, 16:15)
Arba galima siuvineti Perle Cotton siulais. Ju palete sutampa su medvilniniu (mouline) DMC ar Anchor siulu palete, tik gal kiek mazesne. As kaip tik tokiais pleduka dabar siuvineju
o kur ju gauti LT pries gera pusmeti niekur neradau.
QUOTE(Mur mur @ 2009 06 05, 16:21)
o kur ju gauti LT pries gera pusmeti niekur neradau.
Cia jau padeti niekuom negaliu , as ne LT gyvenu. Pas mus yra vietineje parduotuveje, nors siaip as is sewandso.co.uk siunciaus.