Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Armana @ 2009 05 28, 13:27)

Čia šiaip norėjau parodyti foto apie dviejų vabalų gyvenimą  smile.gif

user posted image

smagūs patvirkučiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 28 gegužės 2009 - 16:59
tai va, S.Jokužio spaustuvė atlieka visokius spausdinimo/įrišimo darbus. sakė, kad kokybė gera, viskas tvarkoje. striukai gyvena tik darbuotojai, su gamyba viskas OK.

čia jų puslapis
čia ir kainos nurodytos, ir forma yra.

Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 05 28, 17:36)
Sansara, kaip tau tas fotikas? ar su kitiniu emei ar tik bodi? jei su kitiniu, tai kokiu? blush2.gif

emiau body ir sigma 17-70 atskirai nusipirkau. dar as turiu kit'ini nuo D50 18-55 ir 50tuka 1.8
del fotiko g.gif pikta as ant jo kai kuriais aspektais lotuliukas.gif jokio skirtumo didesnio nuotraukose tarp D90 ir D50 nera (isskyrus triuksmus), uztat nuotrauku svoris isauges dvigubai, todel visi apdirbimo procesai suletejo atitinkamai. doh.gif uzima kortelese daug vietos, kompas nebepaveza, moment uzkisa kieta diska ir t.t. gi pikseliu ten daugiau kelis kartus. pykstu ir kad D50 akumas netinka D90.
kas patinka: 11 fokusavimo tasku, didelis ISO pasirinkimo diapazonas, mazi triuksmai, DOF perziuros mygtukas, blykstes valdymas per atstuma g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 28 gegužės 2009 - 17:13
QUOTE(Sansara @ 2009 05 28, 18:12)
DOF perziuros mygtukas,

kas čia do daiktas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 05 27, 21:38)
Gal zinot, kokiu firmu,kurie daro kokybiskus irisamus foto albumus-knygas ? knisu internete,bet nelabai randu g.gif  aciuks 4u.gif

Pirmiausia - yra du knygų tipai: foto spauda ir ofsetas (žurnalų, knygų spauda). Taigi pirmas apsisprendimas būtent čia, nes kokybė vienos ir kitos spaudos skiriasi.

Geriausias knygas su foto spauda, kokias tik savo akim esu mačiusi, daro štai šita kontora: http://www.graphistudio.com/ Nesu 100 proc tikra, bet jie bendradarbiauja su profesionaliais fotografais, ta prasme kreipia dėmesį į jiems pateikiamos medžiagos kokybę. Gražios, labai kokybiškos knygos. Minusas - tikrai brangu.

Iš ofsetinės spaudos atstovų man patiko dvi kompanijos: http://www.blurb.com/ ir http://www.blackriverimaging.com/

Pirmoji labai prieinamomis kainomis. Kokybė vidutinė, akies man nerėžia (nu ta manoji akis jau nėr labai nereikli biggrin.gif ), tie ofseto gražumai kai kur lenda, bet su tuo reik susitaikyt. Viršelis gali būt storas, gali būt su apvalkalu, popierius žurnalinis, jei geriausios kokybės imt - visai neprastas.

Antroji - brangiau. Tiksliai kainų nepasakysiu, reik pas juos tinklapyje aiškintis. Spaudos kokybė man geresnė, popierius jau nebe žurnalinis (gal irgi visokių variantų gali būt, kalbu apie tai, ką mačiau, čiupinėjau gyvai), galima pasirinkti lapų atsivertimo būda, kad visai pasiguldytų. Žodžiu, man patiko smile.gif Neidealu, bet visai neblogai.

Lietuvoje... Vat Lietuvą užpuolė pigių foto knygų banga ir jei esi reiklus kokybei, tai rinktis ganėtinai sunku.

Mačiau varčiau BMK (biznio mašinų kompanija) http://www.bmk.lt/ knygas, įrištas unibind technologija. Įrišimas dar pusę velnio, bet spauda nepatiko - juodoms vietoms kliūna daugiau rašalo, fotografija net reljefą įgauna pirštu liečiant dėl netolygaus dažų paskirstymo, tamsios vietos labiau blizga ir t.t. Spausdina spausdintuvu visai neskirtu foto spaudai.

Labai panašiai dirba ir Jokužis, bet gyvai jo spaudinių nemačiau. Tiek, kad ir įrišimo ir spausdinimo technologija berods ta pati. Nors šito punkto galit neskaityt - savo akim nemačiau ir tikslių detalių nežinau. Tik atsiliepimai nelabai kokie.

Dar fotoservisas knygas siūlo: www.fotoservisas.lt konkretų pavyzdį galima pažiūrėt Vilniuje Mindaugo maximoje esančiam fotoservise. Ten spauda jau foto, toj laboratorijoj ir spausdina. Knygos ale odiniais paminkštintais viršeliais, lapai stori, galima dėt ištisinę foto per abu atvartus, tik vartant ta lenkimo linija ima mėlynuot ir išryškėja, tad jei koks veidas toj vietoj - nelabai kas. Savo nuomonės kažkaip apie tą įstaigą negaliu pasakyt, galbūt labiau nepatiko nei patiko. Ir esu girdėjus nelabai kokių atsiliepimų apie aptarnavimo kultūrą.

Tai tiek mano patirties smile.gif Gal kam pravers smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 28 gegužės 2009 - 17:52
QUOTE(Pukė @ 2009 05 28, 17:36)
Sansara, kaip tau tas fotikas? ar su kitiniu emei ar tik bodi? jei su kitiniu, tai kokiu? blush2.gif

noreciau as jo doh.gif

oi breesta breeesta - permainos breeesta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 05 28, 17:43)

aciu uz issamia informacija, manau visiems bus idomi ir naudinga 4u.gif
Atsakyti
DOF (Depth of field arba ryskumo gylio) perziura:
paspaudus ta mygtuka, realiai per ieskikli pamatai kiek bus isplautas fonas. nes keiciant diafragma fotike, vaizdo ieskiklyje niekas nesikeicia, todel realiai negali ivertinti kiek bus isplautas ar ryskus fonas, tik bus zinojimas, kad esant mazai reiksmei - plausis, didelei - bus ryskus. cia matai akivaizdziai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 28 gegužės 2009 - 18:15
isryskino dali juosteliu, tai vienoje buvo pora kadru is susitikimo.. tai idejau ten.

ir dar cia radau toj juostelej:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 28 gegužės 2009 - 19:00
Nu, gavau Tele Converterį. thumbup.gif

Bet man atrodo, aš juo nemoku naudotis.
Nuotraukos gaunasi apvalios, kaip fish eye. Kraštai tokie kaip susilieję. BEt skirtumo, kad priartintų ar patolintų nejaučiu.
KAi prsidedu patį konverterį prie akies, viską jaučiu: kada patolina kada priartina.
O vat kai ant fotiko užsidedu, tada ne.
Galvoju, gal dėl adapterio konverteris per toli nuo objektyvo... g.gif

P.S. Dėl tų priartinimų ar patolinimų tai konverteris išsiardo ir tada gali tuos stikliukus (du) sudėt, kaip nori, žiūrint kokį efektą nori išgaut.

Pirkau va tuokį http://cgi.ebay.co.u...s...:1|240:1318

Veliau nuotraukas įdėsiu.
Rytoj užklasinis skaitymas, reikia pasakojimą apie knygą paruošt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 05 28, 18:59)
isryskino dali juosteliu, tai vienoje buvo pora kadru is susitikimo.. tai idejau ten.

ir dar cia radau toj juostelej:

wow, ms, sitos nerealios, pritrukau zodziu thumbup.gif
Atsakyti
Ms, nu pasikartosiu kelintą kartą - nu labai Ji man graži. Ir fotografijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 28 gegužės 2009 - 19:30