Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Degutė @ 2009 05 28, 10:12)
noriu paklaust - labai čia be ryšio ir nieks neaišku? man  tai patinka, bet atrodo, kad tik man vienai biggrin.gif

aš viską matau ir viską supratau lotuliukas.gif man patiko. tik reik įsižiūrėt. dėl to man 2expo ir patinka, kad ten reik tyrinėt. žiūri, žiūri ir vis kažką naujo pamatai.
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 05 28, 15:52)
Tai va aš pafotkit ir noriu, o ne sedėti prie kavutės biggrin.gif

ir as noriu biggrin.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 05 28, 16:05)
...............  nors imk ir šauk ant viso senamiesčio "kūkū kūkū" ir lauk kol kas atsilieps  biggrin.gif 
man žiauri paranoja dėl triukšmų  doh.gif  ar pakėlus ISO nelenda jie?

niugi telefonus tai visos turim gi tikrai wink.gif tu nesauk - o skalambyk ant viso senamiestcio biggrin.gif

nu nelenda , laisvai galiu namuose iki 800 ir nera, auksciau nebandziau - neprisireike smile.gif
-----------------------------------
Jauciuosi nusidejus - paemiau neatsiklausus diedo aparata, uzkroviau jo 50 mm ir pyskinu savo lialia visokiai kampais, nu geeeeris klausykit rolleyes.gif wub.gif zinotu kuom as cia uzsiimu dabar tai jauciau dumai pro ausis paruuktu jam lotuliukas.gif bet tai kooooks kaaifas ax.gif - tik kad lele dabar multikus spokso vienoj pozoj doh.gif
Atsakyti
nu zinokit, man tik po poros val "dasuto", kad cia gi 2 expo biggrin.gif doh.gif blush2.gif pradzioj tikrai pagalvojau, kad Degute rado kaima, kur bulves "languciais" sodina lotuliukas.gif doh.gif blush2.gif

siaubas kokia geda... blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 05 28, 15:44)
nu zinokit, man tik po poros val "dasuto", kad cia gi 2 expo  biggrin.gif

blush2.gif prisijungiu prie nesusiprateliu doh.gif biggrin.gif
bet vis tiek norisi kazkokiu ryskesniu detaliu blush2.gif

vel apie meet'us plepat cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 28, 15:37)
Degute, o kaip tu padarai tokias foto?  cia ta dviguba expozicija? nesuprantu, ar kompe reikia tas  foto sudeti viena ant kitos, ar fotikas turi tokias galimybes?

paprastai juostiniai fotikai turi tokias funkcijas.
dėl skaitmeninių nežinau. gal ir turi, aš ne specas.. blush2.gif
pas mane juostinis tai daug expo turi, galiu ir 6 vieną ant kitos daryt, bet esu bandžius tik tris biggrin.gif
Atsakyti
O as nenorejau pasirodyt nesusipratele ir klaust kaip tai padaroma blush2.gif nes arkliuka uzmaciau idomiu kampu blush2.gif taigi- fotike ar visagalis PS?
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 05 28, 16:06)
O as nenorejau pasirodyt nesusipratele ir klaust kaip tai padaroma  blush2.gif nes arkliuka uzmaciau idomiu kampu  blush2.gif taigi- fotike ar visagalis PS?

pereikit ant juostos ir nebereikės PS beveik biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 28, 16:08)

taip ir galvojau, kad skaitmena turi daaug trukumu lotuliukas.gif

Sayonara, gal gali mano susirupinusio vaiko foto atsiust i kaktuke@inbox.lt, noriu atsispausdinti ir isireminti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 05 28, 14:29)
maniskiam nikkor 35mm f1,8 prie 1,8 jau buna toks neaiskus vaizdelis, ypac, kai vaikus fotkinu arba mano rankos dreba  reiks pabandyt, daznaiusiai dedu koki 3,2 ar 2,8 kai zmogu viena fotkinu...

na tai va pirmoje tai tik kakta ir ačkarikai fokuse o visa kita plaukia išplaukia biggrin.gif
a ko tau dreba biggrin.gif? gal ne dreba...juk kaip tik daugiau šviesos patenka, gali labiau drebėt vadinasi biggrin.gif

QUOTE(Nikkė @ 2009 05 28, 14:51)
Peppi, spaudziu desine uz drasa ziureti kitaip!  drinks_cheers.gif

na jei alaus tai alaus drinks_cheers.gif biggrin.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 05 28, 15:05)
nu pagal mano šaltinius pirmoj dienos pusėj bus +19...

man žiauri paranoja dėl triukšmų    ar pakėlus ISO nelenda jie?

a jau ko jūs to lietaus šitaip baidotės? nebūna blogo oro...būna bloga...kas? teisingai - apranga biggrin.gif
be to kokie gražūs debesai prieš lietų rolleyes.gif
vakar išbandėm...va tik su apranga pasimoviau...svarbu žinoti ko tikėtis biggrin.gif

taip, su didesniu iso ir triukšmų daugiau

QUOTE(Peperoni @ 2009 05 28, 15:44)
nu zinokit, man tik po poros val "dasuto", kad cia gi 2 expo  biggrin.gif  doh.gif  blush2.gif  pradzioj tikrai pagalvojau, kad Degute rado kaima, kur bulves "languciais" sodina  lotuliukas.gif  doh.gif  blush2.gif

siaubas kokia geda... blush2.gif  doh.gif

o man va tik dabar perskaičius dašuto lotuliukas.gif einu kitom akim pažiūrėt biggrin.gif
Degute man arkliuko didesnio norėtus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 28 gegužės 2009 - 16:28
mano Nikon D90 turi dvigubos ekspozicijos funkcija. bet joje as nematau jokios prasmes. vis tiek vaizdai skaitmeniniai, todel lengviau ir labiau kontroliuojamas procesas du kadrus suklojant viena ant kito PS'e, nei kad skaitmenoje bandyti zaisti ta dviguba ekspozicija. juosta ilgai slepia galutini rezultata, todel ir idomu gaudyti, nes ilgai nematai kas gaunasi, su skaitmeniniu 2expo fotike viso to netenki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 05 28, 16:29)
mano Nikon D90

Sansara, kaip tau tas fotikas? ar su kitiniu emei ar tik bodi? jei su kitiniu, tai kokiu? blush2.gif

noreciau as jo doh.gif
Atsakyti
ačiū labai už nuomones smile.gif

QUOTE(peppi @ 2009 05 28, 12:35)
ir šitą suprantu...gal šešėlių daugiau norėtųsi, kokiu dienos metu fotkinai?

buvo debesuota diena, šešėlių kaip ir užteko, bet kai dvi expo, tai matyt prasidangino vietom smile.gif

QUOTE(Nikkė @ 2009 05 28, 15:51)
Degute, matau, patiri spaudima atsiversti i tiesos kelia ir pradeti fotografuoti gyvas dusias.  lotuliukas.gif Laikykis, nepasiduok!  biggrin.gif Labai patiko tavo tylus, bet kalbantys momentai.  wub.gif (bet paskutinio bulviu lauko nesupratau  blush2.gif - pilka man, nesidelioja nei kokios linijos, nei tonai g.gif ).

kur kur spaudimas? pafotkinu ir žmonių retkarčiais, tik vat tada su rodymu blogiau, reik klaust, užtai ir tingiu smile.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 28, 16:37)

Degute, o kaip tu padarai tokias foto?  cia ta dviguba expozicija? nesuprantu, ar kompe reikia tas  foto sudeti viena ant kitos, ar fotikas turi tokias galimybes?

čia juostelė, 2 expo smile.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 05 28, 16:44)
pagalvojau, kad Degute rado kaima, kur bulves "languciais" sodina  lotuliukas.gif  doh.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif kvadratiniu lizdiniu metodu smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 05 28, 17:04)
pas mane juostinis tai daug expo turi, galiu ir 6 vieną ant kitos daryt, bet esu bandžius tik tris biggrin.gif

aha, pas mane galima 9 sudėti, bet nebandžiau tiek smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 05 28, 17:08)

žinok, gryna teisybė. o ypač fotkinant į skaidrę ir krosinant smile.gif
Atsakyti