Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sea_ @ 2009 05 26, 20:56)

As dabar galvoju apie istrintaja foto, palikau as ten komentara, tikiuos ne del jo nuotrauka istryne g.gif

O ka komentavai? smile.gif Toje fotoje buvau tik as ir sayonara ir pinholas. Ir fotografavo ketti. Ir grazi nuotrauka buvo. Gaila. Gal koks antipinholininkas istryne? smile.gif
Atsakyti
Peppi patiko auto thumbup.gif
ir kaktukės kadrai mieli akiai smile.gif tik pirmoj gaila kad vyrukas žiūri į obkektyvą, o panelė ne.

Zitlali tai man šešėliai baisiai nepatinka. Skirtingos vaikiuko akytės gaunasi g.gif

Ačiū už komentarus kojytėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 26, 21:45)
turiu pasiulyma, gal atgaivinam "variacijos su ps" bitesmajos albume  g.gif  kartais jei kyla klausimu kaip kadruoti ar spalviskai arba tiesiog idomu kaip nuotrauka matytu kitas zmogus, galima butu ideti fota i ta albuma  ax.gif

as neturiu psw ir pan jusu albumo g.gif niekis, tuomet nekelsiu cia foto wink.gif dekui uz komentara 4u.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 05 26, 22:17)
Zitlali tai man šešėliai baisiai nepatinka. Skirtingos vaikiuko akytės gaunasi  g.gif

aisku, dekui 4u.gif joa.. klaida dariau, kad ant tiesiogines saules fotkinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 gegužės 2009 - 21:36
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 26, 20:17)
Sorry , kad vaikas vel mano... smile.gif noriu kritikos.. katras padoriausas ar nei vienas  g.gif

user posted image

šita man labai labai...
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 05 26, 13:00)
30mm 1,4
fokusas labai dažnai pabėga kai šalia norimo sufokusuoti objekto yra margesnis, kontrastingesnis fonas mirksiukas.gif dėl to visada darau kelis vienodus kadrus jei atrandu man patinkantį rakursą wink.gif tik kompo ekrane tolkam gali pamatyti kur realiai tas fokusas smile.gif
dar kiek žinau kiekvienas fokusavimo taškas turi kažkokių ten fintų, geriausiai fokusuoja centrinis mirksiukas.gif
ir dar - kai buvo šitame skyrelyje "aštrumo vajus" tai pačiame fotike pasireguliavau sharpness...tai pridėjo aštrumo kaip reikiant mirksiukas.gif
vakar atstačiau viską ant nulio ta proga, kad nusipirkau minkščiau piešiantį objektyvą biggrin.gif
pavargau nuo aštrumo smile.gif

oi sveikinu su tokiu šviesiu objektyvu. Labai įdomios auto nuotraukos. O kaip reikia aštrumą padidinti pačiame fotike, kažkaip niekur neužskaičiau g.gif

QUOTE(lamella @ 2009 05 26, 14:33)
honey mirksiukas.gif

Pas mane fokusas nuo veido ant megztinių, bliuskučių nušoka, atrodo sufokusuoju kur reikia, o visviena nušoka, kaip dabar žinot kieno kaltė ar objektyvo ar mano doh.gif  biggrin.gif Tai dabar rankiniu fokusuoju.

ir man ta pati problema.... irgi nežinau kas kaltas.... jau visai save kartais nurašau.... kad nieko nemoku unsure.gif o rankiniu fokusuojant, nenušoka ?

Zitlali, labai įdomios foto, toks netikėtas rakursas

Aš taip pat nieko netryniau, nes passwordo neturiu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 26 gegužės 2009 - 21:37
QUOTE(peppi @ 2009 05 26, 22:30)
šita man labai labai...

Dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Loreli @ 2009 05 26, 22:35)
1.kad nieko nemoku  unsure.gif   o rankiniu fokusuojant, nenušoka ?
2.Zitlali, labai įdomios foto, toks netikėtas rakursas

1. Man nusoka, bet atsokdinu biggrin.gif pakeli iki ten kur reik kad sufokusuotu, tada nuleidi (ar vel gryzti i ta kadra kokio reik) ir greit fotkini ax.gif nes kai reikia greit rankiniu sufokusuot man be sansu doh.gif ir siaip rankiniu fokusuot man tik makro kokius.. zmones, judesi kaip rakiniu pagaut ax.gif as nemoku...
2. aciu

Man Pepi antras auto patiko... toks idomus... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 gegužės 2009 - 21:41
Zitlali, man irgi pirmas labai patiko, labai geras portretas rolleyes.gif Is technines puses jei kabinetis- irgi norisi kad nebutu kaire akyte tamsi, ir kazkaip norisi vos vos pakirpti is desines ir prideti erdves is kaires, bet cia turbut tik man taip atrodo, o siaip tikrai labai neblogas portretas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 05 26, 22:41)
Zitlali, man irgi pirmas labai patiko, labai geras portretas rolleyes.gif  Is technines puses jei kabinetis- irgi norisi kad nebutu kaire akyte tamsi, ir kazkaip norisi vos vos pakirpti is desines ir prideti erdves is kaires, bet cia turbut tik man taip atrodo, o siaip tikrai labai neblogas portretas 4u.gif

Aciu uz komentara... 4u.gif aha tikrai truksta erdves zvilgsniui g.gif

oj objektyvas 1.4... kaip pavyyydziu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 gegužės 2009 - 21:50
QUOTE(Loreli @ 2009 05 26, 21:35)
oi sveikinu su tokiu šviesiu objektyvu. Labai įdomios auto nuotraukos. O kaip reikia aštrumą padidinti pačiame fotike, kažkaip niekur neužskaičiau  g.gif
ir man ta pati problema.... irgi nežinau kas kaltas.... jau visai save kartais nurašau.... kad nieko nemoku  unsure.gif  o rankiniu fokusuojant, nenušoka ?

visi save nurašom karts nuo karto doh.gif lietuviškas bruožas? biggrin.gif

pas mane sharpnesas ir visokie ten kontrastai reguliuojasi fotiko meniu "picture style"

aš žinokite iki šiol neperskaičiau fotiko instrukcijos...rusiška pas mane, nervai nelaiko taip sudėtingai skaityti...lietuviškų turbūt nebūna? 400 pas mane canon, gal kas anglišką turi ir paskolintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 26, 22:39)
1. Man nusoka, bet atsokdinu biggrin.gif pakeli iki ten kur reik kad sufokusuotu, tada nuleidi (ar vel gryzti i ta kadra kokio reik) ir greit fotkini  ax.gif nes kai reikia greit rankiniu sufokusuot man be sansu  doh.gif ir siaip rankiniu fokusuot man tik makro kokius.. zmones, judesi kaip rakiniu pagaut  ax.gif as nemoku...

Čia ta prasme sufokusuoji, o paskiau perkadruoji?

QUOTE(peppi @ 2009 05 26, 22:47)
visi save nurašom karts nuo karto doh.gif lietuviškas bruožas? biggrin.gif

pas mane sharpnesas ir visokie ten kontrastai reguliuojasi fotiko meniu "picture style"

Taip taip lietuviškas bruožas rolleyes.gif , bet realiai žiūrint, tai man namuose be blico dar nera niekad noramalaus ryškumo pavykę verysad.gif ( artėja laikas fotkint krikštynas, tai galvoju fotkinsiu ne lauke tik su integruojama blykste...... nėr ką daryt, jei noriu, kad žmonės turėtų kažkokį atsiminimą)
O aš instrukciją daug kartų skaičiau, bet kažkaip neužskaičiau apie tą sharpnesą. Gal kas žinot kaip tai vadinasi Nikonuose?
Atsakyti
peppi, turiu EOS 40D Acrobat dokumente, galiu permest 4u.gif

Laba, as ir nieko netryniau, nespejau net jusu meet;o dar nuotrauku perziuret blush2.gif

Zitlali, nufotkink mano vaika, kaip pirmaja foto blush2.gif biggrin.gif labai patiko mirksiukas.gif

Duoma, tau balionelis 4u.gif Vis stebini mane toliau mirksiukas.gif Saunuole, beje grazi meiles istorija lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau atradau fotike dėl to ryškumo biggrin.gif
Atsakyti