Atnesu savo darbelius, nors nelabai vyke bet skanūs
ziuriu ziuriu i jusu grazumynus, nu man niekaip neiseina padoriai torto papuosti jau net pykti ima
Va cia "Papai" MB draugas liko sužavėtas, patenkintas
vienas kazkas panasaus i "Marguti" kitas "Snikersas" puoštas grietinėle
o cia medutis.... http://www.supermama...;#entry27296466 cia mano receptas, pagal kuri jau labai senai kepu..
iš tikro, pagal idėją, tortas turėjo atrodyti taip:
bet kadangi maniškis apie 30 cm skersmens, tai cukrinę masę kočiojau tol kol pradėjo džiūti, galiausia kai apdengiau, suplyšo padariau lapelius radonus, nu gavosi kazkokia nesamonė, o ne gėlė... (dirbau nuo ryto iki pietų)
paskui viską išardžiau, išsiunčiau MB grietinėlės...
ir kas man iš tokio vargo??? mašinoj grietinėlė aptirpo (nes neisėjo jos gerai isplakti kaip Olesta) o vos spejau nuvežti torta, ant jo iešmus užmete..... va ir stenkis....
na bet skoni dar dabar jauciu
Aciu, mergaites
Klausimai normalus ir savo vietoj
Ziurint, kokia grietinele ir kiek tu sulciu jus ruosiates pilt. Bet dalykas, aisku, gerokai rizikingas.
Mano asmeniskai patarimas butu nepilt sulciu vietoj to, nubekit i parduotuves cukraus skyriu ir susiraskit rausvu Dan Sukker cukraus milteliu. Kai plaksit grietinele, juos pilkit vietoj cukraus pudros (pasaldinimui). Rezultate gausit rausva grietinele, tokia pat, kaip ir dazant avieciu sultimis, tik ji garantuotai bus neisskydusi. Be to, tas cukriukas dar ir puiku braskiu aromata priduos
Na, tikrai uzjauciam del nesekmiu Tiek visko vienoj vietoj -- cia matyt tiesiog ne jusu diena buvo
Del cukrines mases dar toks dalykas. Jei ji perdziuvo bekociojant ir net itruko, tai pirmiausia persasi mintis, kad galbut padauginta cukraus pudros buvo? Buvau prie recepto rasiusi, nereikia tiketis, kad mase nustos buti lipni -- cukraus tokia "natura" noreti tirpti. Reikia kocioti tik tiek, kol bus pasiektas norimas plonumas, mase is abieju pusiu pakaitomis tai papudruojant cukraus pudra, tai padrekinant aliejumi.
Bet, aisku, gali visko buti, kad cukraus pudros ir ne per daug ideta -- galgi tikrai kociota per ilgai. Siaip kocioti ten nera ka labai daug, nesvarbu, kokio skersmens tortas -- tiesiog kol gaunasi lygus "blynas".
QUOTE(naitas @ 2009 05 26, 10:48)
ačiū, Meian, Rimami, atrodo, viską susižinojau apie tas plėveles. Atsiprašau, kad juokingų JUMS klausimų pateikiau, na bet kaip kitaip aš sužinosiu ..
Klausimai normalus ir savo vietoj
QUOTE(aura klp @ 2009 05 26, 12:39)
Sveikos kepejeles,graziu gerybiu cia pas jus.Noriu padazyti grietinele aptepimui ir neturiu dazu maistiniu,tai sugalvojau,kad gal sulciu slakeli galiu kokiu raudonu ipilti standiklio grietinelei?Ar sustings plakama grietinele jei bus raudonu naturaliu avieciu sulciu ipilta?
Labai dekoju iskart uz atsakymukus
Labai dekoju iskart uz atsakymukus
Ziurint, kokia grietinele ir kiek tu sulciu jus ruosiates pilt. Bet dalykas, aisku, gerokai rizikingas.
Mano asmeniskai patarimas butu nepilt sulciu vietoj to, nubekit i parduotuves cukraus skyriu ir susiraskit rausvu Dan Sukker cukraus milteliu. Kai plaksit grietinele, juos pilkit vietoj cukraus pudros (pasaldinimui). Rezultate gausit rausva grietinele, tokia pat, kaip ir dazant avieciu sultimis, tik ji garantuotai bus neisskydusi. Be to, tas cukriukas dar ir puiku braskiu aromata priduos
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 26, 14:42)
Atnesu savo darbelius, nors nelabai vyke bet skanūs
...
kadangi maniškis apie 30 cm skersmens, tai cukrinę masę kočiojau tol kol pradėjo džiūti, galiausia kai apdengiau, suplyšo padariau lapelius radonus, nu gavosi kazkokia nesamonė, o ne gėlė... (dirbau nuo ryto iki pietų)
paskui viską išardžiau, išsiunčiau MB grietinėlės...
ir kas man iš tokio vargo??? mašinoj grietinėlė aptirpo (nes neisėjo jos gerai isplakti kaip Olesta) o vos spejau nuvežti torta, ant jo iešmus užmete..... va ir stenkis....
na bet skoni dar dabar jauciu
...
kadangi maniškis apie 30 cm skersmens, tai cukrinę masę kočiojau tol kol pradėjo džiūti, galiausia kai apdengiau, suplyšo padariau lapelius radonus, nu gavosi kazkokia nesamonė, o ne gėlė... (dirbau nuo ryto iki pietų)
paskui viską išardžiau, išsiunčiau MB grietinėlės...
ir kas man iš tokio vargo??? mašinoj grietinėlė aptirpo (nes neisėjo jos gerai isplakti kaip Olesta) o vos spejau nuvežti torta, ant jo iešmus užmete..... va ir stenkis....
na bet skoni dar dabar jauciu
Na, tikrai uzjauciam del nesekmiu Tiek visko vienoj vietoj -- cia matyt tiesiog ne jusu diena buvo
Del cukrines mases dar toks dalykas. Jei ji perdziuvo bekociojant ir net itruko, tai pirmiausia persasi mintis, kad galbut padauginta cukraus pudros buvo? Buvau prie recepto rasiusi, nereikia tiketis, kad mase nustos buti lipni -- cukraus tokia "natura" noreti tirpti. Reikia kocioti tik tiek, kol bus pasiektas norimas plonumas, mase is abieju pusiu pakaitomis tai papudruojant cukraus pudra, tai padrekinant aliejumi.
Bet, aisku, gali visko buti, kad cukraus pudros ir ne per daug ideta -- galgi tikrai kociota per ilgai. Siaip kocioti ten nera ka labai daug, nesvarbu, kokio skersmens tortas -- tiesiog kol gaunasi lygus "blynas".
QUOTE(Meian @ 2009 05 26, 15:27)
Del cukrines mases dar toks dalykas. Jei ji perdziuvo bekociojant ir net itruko, tai pirmiausia persasi mintis, kad galbut padauginta cukraus pudros buvo? Buvau prie recepto rasiusi, nereikia tiketis, kad mase nustos buti lipni -- cukraus tokia "natura" noreti tirpti. Reikia kocioti tik tiek, kol bus pasiektas norimas plonumas, mase is abieju pusiu pakaitomis tai papudruojant cukraus pudra, tai padrekinant aliejumi.
Bet, aisku, gali visko buti, kad cukraus pudros ir ne per daug ideta -- galgi tikrai kociota per ilgai. Siaip kocioti ten nera ka labai daug, nesvarbu, kokio skersmens tortas -- tiesiog kol gaunasi lygus "blynas".
Bet, aisku, gali visko buti, kad cukraus pudros ir ne per daug ideta -- galgi tikrai kociota per ilgai. Siaip kocioti ten nera ka labai daug, nesvarbu, kokio skersmens tortas -- tiesiog kol gaunasi lygus "blynas".
as kociojau per ilgai.. ir c.p. buvo per dauk... is pradziu lengvai kociojosi, uzdejau ant torto - mazas blynas... ir taip kokius 4 kartus... ir masę pasidarė sunku kočioti...
kad ne mano savaitgalis buvo faktas...
akvadigi, pvz MAN, tai tas Tavo puoštas tortas dzibukais yra žyyymiai gražesnis už tą, kur su užrašu hepį biozdey žyyyymiai žyyymiai
Pasigendu Cipciuko. Įtariu, valerijoną geria nuo Meian torto grožio, tobulumo ir sudėtingumo. Ir duos dabar "atkirtį". Konditerinį. Laukiu
ir visą dieną neišeina Meian tortas iš galvos... žinot, galvoju apie receptūrą tokiam tortui. Prasideda maždaug taip: imat viedrą cukraus pudros, du viedrus plaktos grietinėlės, nusiaubiat Vievio paukštyną, atsinešat maišą miltų... ir t.t. ir pan. įdomu, kiek jis galėtų kainuoti
tiesa, aš tos cukrinės masės dar neviriau... kažkaip virtuvėj rankos pasiekė mieles pirmiausia.. tai pasidariau Cipciuko žiedelių... o iš tikro, tai turėjau tik 20 gramų želatinos. Vakare darysiu, kai dasipirksiu tos želatinos.
Pasigendu Cipciuko. Įtariu, valerijoną geria nuo Meian torto grožio, tobulumo ir sudėtingumo. Ir duos dabar "atkirtį". Konditerinį. Laukiu
ir visą dieną neišeina Meian tortas iš galvos... žinot, galvoju apie receptūrą tokiam tortui. Prasideda maždaug taip: imat viedrą cukraus pudros, du viedrus plaktos grietinėlės, nusiaubiat Vievio paukštyną, atsinešat maišą miltų... ir t.t. ir pan. įdomu, kiek jis galėtų kainuoti
tiesa, aš tos cukrinės masės dar neviriau... kažkaip virtuvėj rankos pasiekė mieles pirmiausia.. tai pasidariau Cipciuko žiedelių... o iš tikro, tai turėjau tik 20 gramų želatinos. Vakare darysiu, kai dasipirksiu tos želatinos.
QUOTE(naitas @ 2009 05 26, 16:39)
ir visą dieną neišeina Meian tortas iš galvos... žinot, galvoju apie receptūrą tokiam tortui. Prasideda maždaug taip: imat viedrą cukraus pudros, du viedrus plaktos grietinėlės, nusiaubiat Vievio paukštyną, atsinešat maišą miltų... ir t.t. ir pan.
Su produktais, tai mazdaug taip ir buvo. Darba pradejau nuo biskvitu kepimo, juos sugalvojau daryt tokius "sodresnius", su sviestuku. Tai kai ejau apsipirkt jiems produktu, zmones eileje is tiesu idomiai ziurejo -- krauna moteryte dezutes kiausiniu, cukru vos ne maisais, jau astunta pakeli sviesto ir t.t. Is zvilgsniu akyse nusprendziau, kad svarsto, kas cia su manim negerai -- ar sitaip krizes bijo, ar cia tokia dieta
Bet siaip cia dar ne blogiausias vaizdas... yra keli tokie "etatiniai" tortukai, kuriuos paprastai uzsakineja gimtadieniams ir kt. sventems. Kiekvienam is ju reikalingas koks nors specifinis ingredientas, ir jei tik uzmatau kur ispardavima, tempiu rimta kieki. Pirkau va pries pora savaiciu 30 plyteliu karciojo sokolado - va cia aplinkiniu reakcijos tai tikrai buvo vaizdas, vertas demesio
cia dar vienas grybas
jogurtinis, dengtas marcipanine mase
QUOTE(naitas @ 2009 05 26, 16:39)
Pasigendu Cipciuko. Įtariu, valerijoną geria nuo Meian torto grožio, tobulumo ir sudėtingumo. Ir duos dabar "atkirtį". Konditerinį. Laukiu
Kazkaip is pradziu, skaitydama sia zinute, praziurejau sita pastraipele. Na jau tik ne Cipciukui valerijonus gert
O del to "atkircio", tai idomu, kas jus vercia manyti, kad cia kazkoks konkursas vyksta? Mes cia susirinkom idejom apsikeist, o ne "ranku lauzt"
QUOTE(meduolytee @ 2009 05 26, 17:16)
Neabejotinas niamnis
Mein, as ne zodziu
Prisiziurejau cia groziu , kad net dusia apsalo.
eisiu ir as pabandysiu sokoladines rozes padaryti, gal gausis kas, nes pirma karta š... gavosi.
eisiu ir as pabandysiu sokoladines rozes padaryti, gal gausis kas, nes pirma karta š... gavosi.
QUOTE(naitas @ 2009 05 26, 16:39)
akvadigi, pvz MAN, tai tas Tavo puoštas tortas dzibukais yra žyyymiai gražesnis už tą, kur su užrašu hepį biozdey žyyyymiai žyyymiai
Pasigendu Cipciuko. Įtariu, valerijoną geria nuo Meian torto grožio, tobulumo ir sudėtingumo. Ir duos dabar "atkirtį". Konditerinį. Laukiu
Pasigendu Cipciuko. Įtariu, valerijoną geria nuo Meian torto grožio, tobulumo ir sudėtingumo. Ir duos dabar "atkirtį". Konditerinį. Laukiu
Kokį valerijoną , aš visą butelką šnapso ikaliau .......ir vis galvoju iš kokio čia nerealaus pasaulio toks grožis ................
:
Meian tavo tortukai tokie nuostabus,taip graziai papuosti,o jau gelytes kokios tikroviskos
as irgi su tortuku,vakar kepiau,siandien puosiau ir dovanojau savo vienai draugei:)
vat toki bateli nulipdziau is cukrines cipciuko mases,rutuliukai is marshmellow saldainiu mases bantukai taip pat,vidui Ggrafu tortas:)
Papildyta:
akvadigi Tortukai tavo fainuciai:)gelyte tikrai graziai padaryta
ir papukai tokie dideli,mieli
as irgi su tortuku,vakar kepiau,siandien puosiau ir dovanojau savo vienai draugei:)
vat toki bateli nulipdziau is cukrines cipciuko mases,rutuliukai is marshmellow saldainiu mases bantukai taip pat,vidui Ggrafu tortas:)
Papildyta:
akvadigi Tortukai tavo fainuciai:)gelyte tikrai graziai padaryta
ir papukai tokie dideli,mieli
QUOTE(Meian @ 2009 05 26, 17:57)
Kiekvienam is ju reikalingas koks nors specifinis ingredientas, ir jei tik uzmatau kur ispardavima, tempiu rimta kieki. Pirkau va pries pora savaiciu 30 plyteliu karciojo sokolado - va cia aplinkiniu reakcijos tai tikrai buvo vaizdas, vertas demesio
aš pati esu keletą kartų mačius kažką panašaus. Ir tikrai, niekad į galvą nėra šovus mintis, kad čia žmonės gali tortus kepti... nu ne kreivai žiūrėdavau į tokias (-ius), bet tikrai nesuprasdavau, kam taip namie produktus kaupti .. gerai, kad atradau šitą forumą...
QUOTE(Meian @ 2009 05 26, 18:20)
O del to "atkircio", tai idomu, kas jus vercia manyti, kad cia kazkoks konkursas vyksta? Mes cia susirinkom idejom apsikeist, o ne "ranku lauzt"
nu aš gi šposiju. O "atkirtis" tai fain būtų. Gi gerąja prasme rašau Mums gi mokytis ir mokytis.. o man tai iš viso, pora savaičių, kai pradėjau skirti miltų rūšį (favorit nuo karališkų )
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 26, 18:59)
Kokį valerijoną , aš visą butelką šnapso ikaliau .......ir vis galvoju iš kokio čia nerealaus pasaulio toks grožis ................
nu aš gi sakau.. šaunuolė ta mūsų Cipciukas. Atėjo, apžiūrėjo ir įvertino. Profas. jau tikiuos greitai tamstelę ant kavos pakviest kur apie Šilainius.. jau taip tikiuos, kad greitai tas siuntinukas pareis
Papildyta:
QUOTE(meduolytee @ 2009 05 26, 18:16)
jogurtinis, dengtas marcipanine mase
pavasariškas
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 05 26, 20:55)
as irgi su tortuku,vakar kepiau,siandien puosiau ir dovanojau savo vienai draugei:)
vat toki bateli nulipdziau is cukrines cipciuko mases,rutuliukai is marshmellow saldainiu mases bantukai taip pat,vidui Ggrafu tortas:)
vat toki bateli nulipdziau is cukrines cipciuko mases,rutuliukai is marshmellow saldainiu mases bantukai taip pat,vidui Ggrafu tortas:)
labai "batiškas" tortas.. ta saldainių masė atrodo kaip natūralios odos atraižėlės.. tiesa, basutė kaip 23 dydžio, tai didoka irgi šposiju.