jolka,tortas grazus,nu bet ta vafline gele,mane biesina nezinau kodel.. cia gal mano skonis netinkamas,kaip ir juodasis miskas man neskanus
QUOTE(RiMami @ 2009 06 06, 22:17)
aikstinga, nu tu čia taip suintrigavai su tuo savo tortu greičiau kepk ir nešk čia su visu receptu kaip čia nepražiopsojus
Jau seniai vis žadu įdėt, bet man kažkaip natūraliai gaunas nespėt arba pamiršt jį nufotkint šiaip jis labai paprastas, bet kiek brangokas, todėl stebuklo čia tikrai nebus tiesiog jis visiems patinka labiau už kokį "Juodą mišką" ar "Negro bučinį"... Bet tikrai ne stebuklas Dabar bijosiu, kad nenusiviltumėt
Dar dariau merginų džiaugsmą - Barbes
(kažkur ankčiau temose buvau įdėjusi aprašymą ir nuorodas)
Pirmiausiai pasiruošiame tortą (dviguba porcija, nes Barbė labai jau ilgas kojas turi)
[attachmentid=178724]
O tada puošiame:
[attachmentid=178725]
[attachmentid=178726]
(kažkur ankčiau temose buvau įdėjusi aprašymą ir nuorodas)
Pirmiausiai pasiruošiame tortą (dviguba porcija, nes Barbė labai jau ilgas kojas turi)
[attachmentid=178724]
O tada puošiame:
[attachmentid=178725]
[attachmentid=178726]
QUOTE(Askulia @ 2009 06 06, 23:28)
Dar dariau merginų džiaugsmą - Barbes
(kažkur ankčiau temose buvau įdėjusi aprašymą ir nuorodas)
(kažkur ankčiau temose buvau įdėjusi aprašymą ir nuorodas)
O kokie cia tortai, kur pilis ir barbes?
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 06, 22:30)
Aikstinga ....Kaune yra URMO BAZĖJE ....sveriamos plokštelės , ir nepasakyčiau , kad labai brangios .
jau susiradau internete kur jos randas ot tundra esu. kelis kartus tesu buvus urme,tai nežinojua,kad ten gale yra maisto skyriaii...
beje gal pačios esate bandžiusios pasigamint migdolų plokštelių? su kuo supjaustot taip plonai?
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 06, 23:31)
O kokie cia tortai, kur pilis ir barbes?
Pilis - dariau vyniotinius is biskvito su maskarponės kremu
Barbės - irgi paprastas biskvitas perteptas maskarponės kremu su braškėmis.
Šitas derinį man greičiausiai gaunasi pagaminti ir visiems skoniams paprastai būna tinkamas O kadangi dažniausiai darau vaikam, tai jie ten visokių sviestinių ar įmantrių tortų paprastai nevalgo..
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 06, 22:43)
Aikstinga , ne , ne traukinuke ....toliau , po to perskyrimo yra kita eilė , gale prasideda maisto sandeliai , dažai buvo 17 , bet išsikėlė , kol kas dar aš jai neskambinau ir nežinau kur , ten beveik visuose sandeliuose yra prieskonių , cukraus , miltų ir t.t skyreliai , ten jieškok .
ačiū jau susiradau urmo puslapyje koordinates
QUOTE(naitas @ 2009 06 05, 21:56)
Meian lygtai naudoji kukurūzų krakmolą. Vat mačiau pirkti kukurūzų miltų, o krakmolo neteko..
kodėl jis tinkamesnis už bulvių krakmolą?
kodėl kukurūzų miltai tinkamesni už kvietinius? Na, bent kvietiniai tai tokie tradiciniai namie.. Kvietiniai gal netinka dėl savo per didelio glitimo?
Gėda pripažinti, tačiau nesu nieko ragavus iš kukurūzų miltų pagaminto.. neturim alergiškų vaikų kvietiniams produktams... (JAV teigia, kad kvietinių produktų, pieno produktų (dėl esančio kazeino) negali valgyti vaikai autistai).
kodėl jis tinkamesnis už bulvių krakmolą?
kodėl kukurūzų miltai tinkamesni už kvietinius? Na, bent kvietiniai tai tokie tradiciniai namie.. Kvietiniai gal netinka dėl savo per didelio glitimo?
Gėda pripažinti, tačiau nesu nieko ragavus iš kukurūzų miltų pagaminto.. neturim alergiškų vaikų kvietiniams produktams... (JAV teigia, kad kvietinių produktų, pieno produktų (dėl esančio kazeino) negali valgyti vaikai autistai).
Apie miltu naudojima tai net nekomentuosiu, nes jei radai kazkur informacijos, kad jie tinka papudruoti cukraus gaminius, ir kad tai netgi dar ir palengvintu darba -- tai man cia kone sokiruojanti naujiena. Juoba, kad miltai linke brinkti ir, pabuve dregmeje, tapti tasus del tavo minetojo glitimo
Pudruoju cukraus pudra arba kukuruzu krakmolu. Abu variantai geri, bet c.p. labiau linkusi tirpti nuo ranku silumos ir tik dar labiau prideti dregmes, o krakmolas, priesingai, sugeria dregme ir yra itin tinkamas, kai oras siltesnis ir rankos linke dregti. Kita vertus, krakmolas paskatina greitesni cukraus mases dziuvima, tad jei planuojat ziedeli ilgai kamuoti, gali tapti trapus.
Kukuruzu krakmolas visur kepiniuose yra geriau tinkamas uz bulviu krakmola -- ir pudruoti, ir i biskvitus deti, ir i kremus.
Egzistuoja ir komercinis produktas pudruoti cukraus mases gaminius, kad isvengt prilipusiu daliu; petal dust, rodos vadinasi. Ten sudetyje yra 100% maistinis stabilizatorius.
QUOTE(ambre @ 2009 06 06, 15:25)
Sveikos.Cia maniskis Siek tiek pakeistas Juodasis miskas. Papuosimai, mano galva, turi buti skanus ir neimantrus.Nemegstu gulbiu ir perlamutru ant torto- tai kvepia kicu...
O, koks simpatiskas. Sitas tortas man asmeniskai atrodo labai kaledinis, gal tai del spalvines gamos
QUOTE(aikstinga @ 2009 06 06, 18:01)
Gal galite patarti kaip papuošti tortą, jei jis turi atlaikyt ilgą kelionę (apie 230 km) ir dar per karščius? vešiu birželio gale todėl,manau, bus tikrai karšta.... torto biskvitai tokie trapūs, o pertepimai tikrai laaaabai šlapi. nežinau kuo dengt tortą...dar galvoju prisidaryt visokių šokoladinių drugelių...žodiu laukiu jūsų-patyrusių šeimininkių-nuomonių
Pasikartosiu, bet praktika rodo, kad pagal salygas reikia taikyti pati torta, nes tiketis, kad ji pavyks stabilizuoti papuosimais... Bet maciau, kad jau apsisprendete, kaip puosti -- taigi belieka palinketi sekmingo transportavimo.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 06, 18:18)
Na paskutinis šią savaitę .......
Apsidziaugs mergaite
QUOTE(Olesta @ 2009 06 06, 19:05)
kokie žavūs pantalončikai
na, kad nebūtų čia visa temutė tik blizgančių tobulybėmis tortų, atsikvėpus pasirodysiu ir aš
na, kad nebūtų čia visa temutė tik blizgančių tobulybėmis tortų, atsikvėpus pasirodysiu ir aš
Olesta, tortas tikras grazuolis ir skanuolis. Labai kurybingai papuostas, su ta saldainiu formele
O pantaloncikai ir man sypsena isspaude, labai simpatiski, tik jau neberandu, kuri mergaite sita geri patalpino.
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 06 06, 19:50)
o as dabar noriu paklaust,siandien nusipirkau silikonine formele meskuti maza,vat dabar galvoju ka joje kepti,nes biskvitas paprastas tai tikrai prilips ir neiskrapstysiu as jo is tos formos,tai gal galite patarti ka galime joje kepti kad lengvai issiimtu?
Pasviestavus forma, galima kepti ir ta pati biskvita, ir keksa, ka tik nori. Ypac graziai matysis forma, jei kepinys bus "sunkesnis", t.y., su sviestu.
QUOTE(ambre @ 2009 06 06, 22:45)
OT Siaip tikrai turbut busiu nepopuliari cia- bet siek tiek graudu ziuret, kaip tortuose pupso barbes. Apskritai tos leles tokios nemielos ir auklejamuoju poziuriu nekoks mergaitems pavyzdys, tai kam dar reikia ju torte?
Rozine spalva , blizguciai- paskui visokios Yvos tampa idealais.
Visos cia auksarankes saunuoles, bet gaila kai talenta uzgozia beskonybe
Rozine spalva , blizguciai- paskui visokios Yvos tampa idealais.
Visos cia auksarankes saunuoles, bet gaila kai talenta uzgozia beskonybe
Tikrai labai izvalgu. Torte svarbiausias auklejamasis aspektas. Kepant tortus vaikams, geriausia butu juos aptupdyti pvz. kokiais nors veziagyviais, ir kol jubiliatas neisvardins visu gyvuneliu vardu ir nesusakys, kas kiek gyvena ir kokiom salygom dauginasi -- figuski, negaus tortuko.
Aisku, siaip PILNAI palaikau Cipciuko pozicija dramos burelio klausimu.
QUOTE(aikstinga @ 2009 06 06, 23:33)
beje gal pačios esate bandžiusios pasigamint migdolų plokštelių? su kuo supjaustot taip plonai?
Kazkada diskutavom su Inocka apie migdolu ruosima marcipanams. Inocka po to labai graziai nupasakojo, kaip daromos migdolu ploksteles namu salygomis (nulupti migdolai pjaustomi bulviu skustuku). Del platesnes informacijos pakuiskite ankstesnes temas, tikrai rasite.
Žiūriu, kad šiandien čia ramu
Tema baigiasi, reikia pasirupint naujos kurimu, kad neatsitiktu vėl taip pat, kaip praeita karta.
O as cia siaip, tam, kad siek tiek padrasinti merginas, kurios bijo imtis kokiu nors nauju puosimo budu, ar bijo, kad nepasiseks. Neimkit į galvą.
Jau kaip man šiandien nepasisekė, tai nors mirk iš juoko
Padariau Snikersą, nusprendžiau papuošt karameliniu ganasu, tai jis, rupužė neissiplake, zaraza, matys saulies pieno grietinėlė kalta, arba čiort ego znaet kas ten jam nepatiko. Galvoju, gal ir gerai, jau baisiai jis saldus. Nuvariau šiandien į IKI, nusipirkau žemaitijos grietinėlės. Galvoju, reikia pabandyti kremines rožes, bet jau koks pravalas vėl , perplakiau grietinėlę . Vyras sako, reikia stengtis labiau, o tai kaip man, tai galima bile kaip daryt
Tai baltas sluoksnis dar nieko, bet kai spalvos įdėjau, tai visai ištižo grietinėlė, tai tada įdėjau želatinos, nu žodžiu. Ekperementatorė
Zodziu, dabar mano baisoklis stovi šaldytuve, norejau nufotkint, tai net fotikas jo išsigando , paspaudžiau mygtuką, o tas, zaraza, išsikrovė.
Kai fotikas pasikraus, parodysiu savo baisoklį
Tema baigiasi, reikia pasirupint naujos kurimu, kad neatsitiktu vėl taip pat, kaip praeita karta.
O as cia siaip, tam, kad siek tiek padrasinti merginas, kurios bijo imtis kokiu nors nauju puosimo budu, ar bijo, kad nepasiseks. Neimkit į galvą.
Jau kaip man šiandien nepasisekė, tai nors mirk iš juoko
Padariau Snikersą, nusprendžiau papuošt karameliniu ganasu, tai jis, rupužė neissiplake, zaraza, matys saulies pieno grietinėlė kalta, arba čiort ego znaet kas ten jam nepatiko. Galvoju, gal ir gerai, jau baisiai jis saldus. Nuvariau šiandien į IKI, nusipirkau žemaitijos grietinėlės. Galvoju, reikia pabandyti kremines rožes, bet jau koks pravalas vėl , perplakiau grietinėlę . Vyras sako, reikia stengtis labiau, o tai kaip man, tai galima bile kaip daryt
Tai baltas sluoksnis dar nieko, bet kai spalvos įdėjau, tai visai ištižo grietinėlė, tai tada įdėjau želatinos, nu žodžiu. Ekperementatorė
Zodziu, dabar mano baisoklis stovi šaldytuve, norejau nufotkint, tai net fotikas jo išsigando , paspaudžiau mygtuką, o tas, zaraza, išsikrovė.
Kai fotikas pasikraus, parodysiu savo baisoklį