Kokios jus saunuoles Man tik mokytis ir mokytis
Aciu merginos uz patarimus O kas per daiktas tas ganasas? Jauciu atsibodes klausimas, nes forume kazkur maciau buvo uzsiminta, bet gamybos proceso aprasymo nepastebejau. Akyse jau raibuliuoja nuo kompo - visa diena ieskau informacijos Gal turit pvz kaip atrodo tortukai? Ten kaip suprantu i isplakta grietinele imaisai tirpinto sokolada ir gaunasi...mase O ji skysta ar kociojama? O sokoladas grynas tirpinamas, be priedu (pieno)?
Rugiagele26, nors niekas nesuprato, kad torte nebuvo kazko, kas turejo buti (kremas), bet vis tiek nusivyliau Krema dariau is pakelio ir tikejausi, kad iseis, kaip ant pakelio parodyta: biskvito dydis lygus kremo dydziui, bet deja deja... Manau, kad kremas paprasciausiai visas susigere i biskvita, palikdamas riesutus kaip irodyma, kad tai ne kokia paprasta bulka, o tipo tortas su pertepimu
Rugiagele26, nors niekas nesuprato, kad torte nebuvo kazko, kas turejo buti (kremas), bet vis tiek nusivyliau Krema dariau is pakelio ir tikejausi, kad iseis, kaip ant pakelio parodyta: biskvito dydis lygus kremo dydziui, bet deja deja... Manau, kad kremas paprasciausiai visas susigere i biskvita, palikdamas riesutus kaip irodyma, kad tai ne kokia paprasta bulka, o tipo tortas su pertepimu
P.S.: radau ganaso gamybos aprasa Uzvirini grietinele, sumeti susmulkinta sokolada ir maisai kol istirps, o ant rytojaus isplaki. Atrodo paprasta, bet ale vis tiek klausimu kyla Grietinele uzvirti iki kunkuliavimo? Sokolada sumesti nuemus grietinele nuo plytos? O gal galite is patirties pasakyti kiek mazdaug reiktu sios mases ant meducio, iskepto is visos mases? 1 pakelio (450ml) grietineles gal per daug? Gal uztektu 200ml grietinele ir 200g sokolado? Ir dar! Tai jei man torto reikia sestadieniui, tai ta krema reik pasigamint jau rytoj? T.y. siandien? Nes 4-dieni pasigaminsiu, 5-suplaksiu, aptepsiu ir per nakti palaikysiu kad isigertu, ane?
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 00:19)
P.S.: radau ganaso gamybos aprasa Uzvirini grietinele, sumeti susmulkinta sokolada ir maisai kol istirps, o ant rytojaus isplaki. Atrodo paprasta, bet ale vis tiek klausimu kyla Grietinele uzvirti iki kunkuliavimo? Sokolada sumesti nuemus grietinele nuo plytos? O gal galite is patirties pasakyti kiek mazdaug reiktu sios mases ant meducio, iskepto is visos mases? 1 pakelio (450ml) grietineles gal per daug? Gal uztektu 200ml grietinele ir 200g sokolado? Ir dar! Tai jei man torto reikia sestadieniui, tai ta krema reik pasigamint jau rytoj? T.y. siandien? Nes 4-dieni pasigaminsiu, 5-suplaksiu, aptepsiu ir per nakti palaikysiu kad isigertu, ane?
ganasas
Jeigu neperklakti ganaso, tai uzteks papuosimui 200+200. As rasiau, kad 25 cm torta aptepiau ganasu 100+100 ir dzibams siek tiek buvo like. Tai 200+200 uzteks
Vakar gaminau juodojo sokolado rozyts |Labai labai aciu uz recepteli Labai sauniai lipdosi Tik rezultate parodysiu kai papuosiu visa rorta Siandien darysiu balto sokolado rozes
QUOTE(Meian @ 2009 06 03, 16:09)
Rasau seniai zadetuosius paaiskinimus, kaip daryti ivairius zele papuosimus.
likau sužavėta spalvų, žiedų formos sužavėta.
tačiau.. kaip tokį grožį patiekti? ant lėkštelės kaip vieno asmens desertuką?
Meian, jeigu turi, gal galėtum parodyt jau paserviruotą tokį grožį?
man fantazija neneša, bent kol kas...
kokio diametro tuėtų būti tas desertas? nelabai didelis..
žinai, rašau, o iš galvos neišeina mamos turimos formelės - aliuminės, apvalios, ir dugnas jų apvalus.. šaltieną pila. Jų skersmuo gal 7, gal 10 cm. Tik gylis gal mažokas būtų žiedui suformuoti.
ačiū iš anksto.
QUOTE(Beta @ 2009 06 03, 16:39)
Meian, čia atrodo kaip akių dūmimas
nugriuvau Beta
QUOTE(Meian @ 2009 06 03, 19:53)
Kad "stovi", tai is principo normalu, mase suformavus, ji apdziuna ir laiko forma. Kas yra nenormalu, tai kad ji eizeja. Per mazai "skystosios dalies" (aliejaus, glicerino, cukraus sirupo). Jei to sausumo ne per daug, Paprastai situacija galima kiek isgelbet perminkat mase aliejuotom rankom kelis kartus.
Jei sudetinga su alyvuogiu aliejum, galim imt brangesni visada O siaip tiks bet koks aliejus, kurio riebumas 100Į. Del kvapo, riesutu aliejai gali buti parankesni (pvz migdolu). Tik jie dvigubai brangesni.
Jei sudetinga su alyvuogiu aliejum, galim imt brangesni visada O siaip tiks bet koks aliejus, kurio riebumas 100Į. Del kvapo, riesutu aliejai gali buti parankesni (pvz migdolu). Tik jie dvigubai brangesni.
ačiū. Nuojautos, duok Dieve, konditerinė ta nuojauta , vedina, vilgiau rankas glicerinu ir minkiau tą masę. Kokia ji man skalsi aš jau norėčiau kitą susiminkyt, bet kad šitos vis gana ir gana
žinoma, cukraus sirupas nekoks tada išėjo.. kitam kartui jau turiu gliukozės. Ir antrą kartą jau tik vos vos aižėjo. Tačiau kočiojosi lengvai, kilnojau kaip staltiesės gabaliuką kur norėjau ir kiek norėjau.
Bet su klostėm vistiek sukovojau ne iki galo
ir kaip sunku nufotografuoti tortuką, kad rodytų tas realias spalvas
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 03, 23:12)
O baisiausia tai, kad sestadieni vyro ir mano jubiliejai...meducio lakstus jau turiu. Buvau issikepus ir susitepus pabandymui, tai super torciukas - aciu Cipciukui uz recepta Teip...gelytes irgi lygtais turiu (kalijas). Liko tik vienintelis galvos skausmas: kaip padengti visa torciuka? Noriu, kad butu rudas...bet nebutinai sokoladas - turiu dazu ....mhm...dar buvo kiles klausimas kaip pasidayti kokios mases paisymui, bet atsakyma lygtais radau: pudra+baltymas
labas, čia aš tokia kaip Tu. Manęs laukia daug švenčių, maratonas prasideda po savaitės. Bet... aš turiu dar laiko pasitreniruoti.
O Tavo vietoj tai jau nedengčiau cukraus mase tortuko. Nes reikia atidirbti tiek patį masės receptą, tiek rankas Daryk medutį, gėlytes moki pasidaryt, o ant viršaus medučio su skystu karštu šokoladu priraizgaliok, pamatysi, gerai gausis. Užeik į medaus torto temą, pamatysi papuošimų, įkertamų pradinukėms.. o kitais metais tai mes, naujokės, paroooodysim
naitai, nooooorrrrriuuu Tavo gražuolio, jau koks čiki tortukas
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 00:19)
Tik jau neužvirk grietinėlės Vakar aš užmiršau ir užviriau, į šiukšlinę viskas
Aciu merginos uz patarimus. Bandysim daryt 200+200....jei liks, tai bus kur panaudot (arba kam suvartot )
Naitas, jap, ateis ir musu zvaigzdziu valanda Linkiu tau kuo didziausio pasisekimo tavo darbeliuose, o as jau sian bandysiu savo sedevra gamint
P.S.: Nu bet tu cia jau pavarei kaip profe...
Naitas, jap, ateis ir musu zvaigzdziu valanda Linkiu tau kuo didziausio pasisekimo tavo darbeliuose, o as jau sian bandysiu savo sedevra gamint
QUOTE(Olesta @ 2009 06 04, 10:54)
ačiū ačiū.. kaip vaikiškai malonu tai skaityti.. ir kaip įkvepia
tik viską daro formelės.. jei ne jos, tai ...
vyras sakė - koks mergaitiškas
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 10:58)
ačiū.. ateis treniruokis, dar iki savaitgalio šiek tiek laiko yra.
Tik žinai, ta cukraus masė reikalauja labai išlyginti torto paviršių. Nes nu negražu, jeigu kaip nors gumbuotai gaunas.. čia kaip žinai, jeigu nulakuotum nenušveistą paviršių - akis vis kibs ir kibs, ranka klius.. taip ir su ta mase.. arba maskuok įspaudais, atspaudais, lipdukais, gėlėm ir t.t.
tarp kitko, šita formelė, patchwork cutter -"art n..eau" toj surbitono pardėj vadinama, mane vakar nervino.. neišspaudžia iki galo, nors tu ką nepakankamai aštrūs kraščiukai ir matyt, nevienodo aukščio yra, nes nenukerta taip kaip reikia.
naitas o cia tos gelytes tai cia kas ir kaip jas daryti
čia gi įspaudai bet kaip gražiai padaryti, ta spalva tokia, uch, labai labai dailus tortukas, vis grįžtu pasižiūrėti, reikia eiti savo dengti mase, įspaudų neturiu, ir kaip naminiam vartojimui, sueis paprastai apdengtas, tik irgi treniruotei darbas