Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Kokios jus saunuoles thumbup.gif Man tik mokytis ir mokytis doh.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz patarimus 4u.gif O kas per daiktas tas ganasas? Jauciu atsibodes klausimas, nes forume kazkur maciau buvo uzsiminta, bet gamybos proceso aprasymo nepastebejau. Akyse jau raibuliuoja nuo kompo - visa diena ieskau informacijos blink.gif Gal turit pvz kaip atrodo tortukai? Ten kaip suprantu i isplakta grietinele imaisai tirpinto sokolada ir gaunasi...mase biggrin.gif O ji skysta ar kociojama? O sokoladas grynas tirpinamas, be priedu (pieno)? smile.gif

Rugiagele26, nors niekas nesuprato, kad torte nebuvo kazko, kas turejo buti (kremas), bet vis tiek nusivyliau smile.gif Krema dariau is pakelio ir tikejausi, kad iseis, kaip ant pakelio parodyta: biskvito dydis lygus kremo dydziui, bet deja deja... biggrin.gif Manau, kad kremas paprasciausiai visas susigere i biskvita, palikdamas riesutus kaip irodyma, kad tai ne kokia paprasta bulka, o tipo tortas su pertepimu biggrin.gif
Atsakyti
P.S.: radau ganaso gamybos aprasa biggrin.gif Uzvirini grietinele, sumeti susmulkinta sokolada ir maisai kol istirps, o ant rytojaus isplaki. Atrodo paprasta, bet ale vis tiek klausimu kyla ax.gif Grietinele uzvirti iki kunkuliavimo? Sokolada sumesti nuemus grietinele nuo plytos? O gal galite is patirties pasakyti kiek mazdaug reiktu sios mases ant meducio, iskepto is visos mases? 1 pakelio (450ml) grietineles gal per daug? Gal uztektu 200ml grietinele ir 200g sokolado? Ir dar! Tai jei man torto reikia sestadieniui, tai ta krema reik pasigamint jau rytoj? T.y. siandien? biggrin.gif Nes 4-dieni pasigaminsiu, 5-suplaksiu, aptepsiu ir per nakti palaikysiu kad isigertu, ane? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 00:19)
P.S.: radau ganaso gamybos aprasa biggrin.gif Uzvirini grietinele, sumeti susmulkinta sokolada ir maisai kol istirps, o ant rytojaus isplaki. Atrodo paprasta, bet ale vis tiek klausimu kyla ax.gif Grietinele uzvirti iki kunkuliavimo? Sokolada sumesti nuemus grietinele nuo plytos? O gal galite is patirties pasakyti kiek mazdaug reiktu sios mases ant meducio, iskepto is visos mases? 1 pakelio (450ml) grietineles gal per daug? Gal uztektu 200ml grietinele ir 200g sokolado? Ir dar! Tai jei man torto reikia sestadieniui, tai ta krema reik pasigamint jau rytoj? T.y. siandien? biggrin.gif Nes 4-dieni pasigaminsiu, 5-suplaksiu, aptepsiu ir per nakti palaikysiu kad isigertu, ane? biggrin.gif

ganasas
Jeigu neperklakti ganaso, tai uzteks papuosimui 200+200. As rasiau, kad 25 cm torta aptepiau ganasu 100+100 ir dzibams siek tiek buvo like. Tai 200+200 uzteks
Atsakyti
Vakar gaminau juodojo sokolado rozyts smile.gif |Labai labai aciu uz recepteli smile.gif Labai sauniai lipdosi smile.gif Tik rezultate parodysiu kai papuosiu visa rorta smile.gif Siandien darysiu balto sokolado rozes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 06 03, 16:09)
Rasau seniai zadetuosius paaiskinimus, kaip daryti ivairius zele papuosimus.

likau sužavėta spalvų, žiedų formos first.gif sužavėta.
tačiau.. kaip tokį grožį patiekti? ant lėkštelės kaip vieno asmens desertuką?
Meian, jeigu turi, gal galėtum parodyt jau paserviruotą tokį grožį? blush2.gif
man fantazija neneša, bent kol kas...

kokio diametro tuėtų būti tas desertas? nelabai didelis.. g.gif

žinai, rašau, o iš galvos neišeina mamos turimos formelės - aliuminės, apvalios, ir dugnas jų apvalus.. šaltieną pila. Jų skersmuo gal 7, gal 10 cm. Tik gylis gal mažokas būtų žiedui suformuoti.

ačiū iš anksto.

QUOTE(Beta @ 2009 06 03, 16:39)
Meian, čia atrodo kaip akių dūmimas 

laugh.gif nugriuvau lotuliukas.gif thumbup.gif Beta

QUOTE(Meian @ 2009 06 03, 19:53)
Kad "stovi", tai is principo normalu, mase suformavus, ji apdziuna ir laiko forma. Kas yra nenormalu, tai kad ji eizeja. Per mazai "skystosios dalies" (aliejaus, glicerino, cukraus sirupo). Jei to sausumo ne per daug, Paprastai situacija galima kiek isgelbet perminkat mase aliejuotom rankom kelis kartus.

Jei sudetinga su alyvuogiu aliejum, galim imt brangesni visada hihihi.gif O siaip tiks bet koks aliejus, kurio riebumas 100Į. Del kvapo, riesutu aliejai gali buti parankesni (pvz migdolu). Tik jie dvigubai brangesni.

ačiū. Nuojautos, duok Dieve, konditerinė ta nuojauta blush2.gif , vedina, vilgiau rankas glicerinu ir minkiau tą masę. Kokia ji man skalsi doh.gif aš jau norėčiau kitą susiminkyt, bet kad šitos vis gana ir gana rolleyes.gif
žinoma, cukraus sirupas nekoks tada išėjo.. kitam kartui jau turiu gliukozės. Ir antrą kartą jau tik vos vos aižėjo. Tačiau kočiojosi lengvai, kilnojau kaip staltiesės gabaliuką kur norėjau ir kiek norėjau.
Bet su klostėm vistiek sukovojau ne iki galo blush2.gif

user posted image
ir kaip sunku nufotografuoti tortuką, kad rodytų tas realias spalvas doh.gif

QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 03, 23:12)
O baisiausia tai, kad sestadieni vyro ir mano jubiliejai...meducio lakstus jau turiu. Buvau issikepus ir susitepus pabandymui, tai super torciukas - aciu Cipciukui uz recepta  thumbup.gif Teip...gelytes irgi lygtais turiu (kalijas). Liko tik vienintelis galvos skausmas: kaip padengti visa torciuka? doh.gif Noriu, kad butu rudas...bet nebutinai sokoladas - turiu dazu biggrin.gif....mhm...dar buvo kiles klausimas kaip pasidayti kokios mases paisymui, bet atsakyma lygtais radau: pudra+baltymas

labas, čia aš tokia kaip Tu. Manęs laukia daug švenčių, maratonas prasideda po savaitės. Bet... aš turiu dar laiko pasitreniruoti.

O Tavo vietoj tai jau nedengčiau cukraus mase tortuko. Nes reikia atidirbti tiek patį masės receptą, tiek rankas ax.gif Daryk medutį, gėlytes moki pasidaryt, o ant viršaus medučio su skystu karštu šokoladu priraizgaliok, pamatysi, gerai gausis. Užeik į medaus torto temą, pamatysi papuošimų, įkertamų pradinukėms.. o kitais metais tai mes, naujokės, paroooodysim cool.gif
Atsakyti
naitai, nooooorrrrriuuu Tavo gražuolio, jau koks čiki tortukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 00:19)
P.S.: radau ganaso gamybos aprasa biggrin.gif Uzvirini grietinele, sumeti susmulkinta sokolada ir maisai kol istirps, o ant rytojaus isplaki. Atrodo paprasta, bet ale vis tiek klausimu kyla ax.gif Grietinele uzvirti iki kunkuliavimo? Sokolada sumesti nuemus grietinele nuo plytos? O gal galite is patirties pasakyti kiek mazdaug reiktu sios mases ant meducio, iskepto is visos mases? 1 pakelio (450ml) grietineles gal per daug? Gal uztektu 200ml grietinele ir 200g sokolado? Ir dar! Tai jei man torto reikia sestadieniui, tai ta krema reik pasigamint jau rytoj? T.y. siandien? biggrin.gif Nes 4-dieni pasigaminsiu, 5-suplaksiu, aptepsiu ir per nakti palaikysiu kad isigertu, ane? biggrin.gif



Tik jau neužvirk grietinėlės schmoll.gif Vakar aš užmiršau ir užviriau, į šiukšlinę viskas doh.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz patarimus. Bandysim daryt 200+200....jei liks, tai bus kur panaudot (arba kam suvartot biggrin.gif )

Naitas, jap, ateis ir musu zvaigzdziu valanda drinks_cheers.gif biggrin.gif Linkiu tau kuo didziausio pasisekimo tavo darbeliuose, o as jau sian bandysiu savo sedevra gamint cool.gif

P.S.: Nu bet tu cia jau pavarei kaip profe... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vrum-vrum: 04 birželio 2009 - 09:00
QUOTE(Olesta @ 2009 06 04, 10:54)
naitai, nooooorrrrriuuu Tavo gražuolio, jau koks čiki tortukas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

blush2.gif ačiū ačiū.. kaip vaikiškai malonu tai skaityti.. ir kaip įkvepia blush2.gif
tik viską daro formelės.. jei ne jos, tai ...
vyras sakė - koks mergaitiškas ax.gif

QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 04, 10:58)
Naitas, jap, ateis ir musu zvaigzdziu valanda  drinks_cheers.gif biggrin.gif Linkiu tau kuo didziausio pasisekimo tavo darbeliuose, o as jau sian bandysiu savo sedevra gamint  cool.gif

P.S.: Nu bet tu cia jau pavarei kaip profe...  thumbup.gif

ačiū.. ateis rolleyes.gif treniruokis, dar iki savaitgalio šiek tiek laiko yra.
Tik žinai, ta cukraus masė reikalauja labai išlyginti torto paviršių. Nes nu negražu, jeigu kaip nors gumbuotai gaunas.. čia kaip žinai, jeigu nulakuotum nenušveistą paviršių - akis vis kibs ir kibs, ranka klius.. taip ir su ta mase.. arba maskuok laugh.gif įspaudais, atspaudais, lipdukais, gėlėm ir t.t. laugh.gif

tarp kitko, šita formelė, patchwork cutter -"art n..eau" toj surbitono pardėj vadinama, mane vakar nervino.. neišspaudžia iki galo, nors tu ką mad.gif nepakankamai aštrūs kraščiukai ir matyt, nevienodo aukščio yra, nes nenukerta taip kaip reikia.
Atsakyti
naitas o cia tos gelytes tai cia kas smile.gif ir kaip jas daryti smile.gif
Atsakyti
čia gi įspaudai bigsmile.gif bet kaip gražiai padaryti, ta spalva tokia, uch, labai labai dailus tortukas, vis grįžtu pasižiūrėti, reikia eiti savo dengti mase, įspaudų neturiu, ir kaip naminiam vartojimui, sueis paprastai apdengtas, tik irgi treniruotei darbas blush2.gif
Atsakyti