QUOTE(moniuxx @ 2009 06 03, 17:18)
o ar tokiu groziu neimanoma padaryti is paprastos pirktines zeles?
Na...
teoriskai -- galima, bet ja reiketu "pataisyti". Tik ar verta, juk visai nesudetinga pasidaryt paciai nuo nulio.
I pirktine reiketu pilt vandens dvigubai maziau, nei nurodyta (per daug nesumazinsi del tu sintetiniu kvapikliu -- bus per aitrus skonis po to), tada zelatinos atskirai papildyti gerus 2 saukstus... tik bijau vieno -- be cukraus sirupo vis tiek bus siek tiek kitas reikalas, paskui kad nebutu taip, kad ibedat su svirkstu, pasukat formuojant ziedlapi -- o siule oplia ir nueina iki krasto
Bet nezinau, tik speju -- galbut cia viskas netgi labai gerai pavyktu, kas zino.
Bet jei jus tai domina, ismeginkit , kodel gi ne. Ir parasykit ispudzius
QUOTE(Inočka @ 2009 06 03, 17:51)
Cirkininkes jus
O vat as ko palauksiu, tai kai Daividija po vieno bandymo atejusi apreiks, kad viskas puikiai gavosi
(galeciau netgi lazintis
)
QUOTE(daividija @ 2009 06 03, 18:02)
daividijai iskilo problema su svirkstais,cia ju niekas neparduoda
Visgi yra pasaulyje teisybes. Va mes negalim visokiu formeliu i gatve isejusios nusipirkt -- tai jusuose bent jau svirkstu be kovos neatiduoda
(jei rimciau, tai manau, yra tame logikos. Va kai Vilniuj uzeini i vaistine, ir paziuri, kokie zmones tuos svirkstus perka, ir kur po to naudoja... tai neretai pagalvoju, kad kazin, ar neturetu tam reiket recepto.)
P.S.: jei visgi rasit, kur ju ismust, pasiziurekit, kad butu tokie, kur adata prie svirksto tvirtinasi paprastai, o ne "ant sriegio". Jie daug universalesni virtuveje.
Stai tokie yra geri:
O taip atrodo tie "ant sriegio" (kai reikia dirbt be adatos, tas ziedas aplink vidurine dali paskui tik trukdo
):
Papildyta:
QUOTE(Beta @ 2009 06 03, 12:52)
Vis nerandu niekur ar buvo rasyta, saldaininė apdengimo masė ar bijo želatinos ar ne?
Tikrai užfiksavau kad bezė tikrai bijo, nors beze man kol kas aukštasis pilotažas
Ar galima tą saldaininę masę arba cukrinę masę kloti ant grietinėlės kurioje yra želatinos?
Ačiū
Tiesa, dar norėjau palausti kiek maždaug glizerino pilat į apdengimo mases?
Ant grietineles, kurioje yra zelatinos, dengti galima.
Kiek deti glicerino, buna nurodyta recepte. Paprastai jei yra noro, ta norma galima ir padidinti iki 1,5 karto
QUOTE(naitas @ 2009 06 03, 13:32)
čia kaip sudaigstyta, toks stilius gali būti
tai ir aš dėjau ir alyvuogių aliejaus (sunervinau maximos konsultantę, kol priverčiau ją man parodyt kur ten pas jas šalto spaudimo aliejai sudėti
, bo aš jau akis buvau pražiūrėjus), ir glicerino įmaklinau... vienžo, tai kad man "stovi" iš jos gėlytės ir drugeliai, rodo, kad buvo per daug cukraus pudros ar per mažai "surišėjo".
sutapo
aš gavau viską gerai.
nu štai ir atsakymas man dėl masės gamybos
Kad "stovi", tai is principo normalu, mase suformavus, ji apdziuna ir laiko forma. Kas yra nenormalu, tai kad ji eizeja. Per mazai "skystosios dalies" (aliejaus, glicerino, cukraus sirupo). Jei to sausumo ne per daug, Paprastai situacija galima kiek isgelbet perminkat mase aliejuotom rankom kelis kartus.
Jei sudetinga su alyvuogiu aliejum, galim imt brangesni visada
O siaip tiks bet koks aliejus, kurio riebumas 100Į. Del kvapo, riesutu aliejai gali buti parankesni (pvz migdolu). Tik jie dvigubai brangesni.