Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Kagi, isbandziau mase is saldainiu Marsmalow... ka galiu pasakyti is savo varpines.. g.gif as dariau rozeles... man nepatiko, kad ta mase gan tampri, tokia kaip gumine, ir norint atlenkti rozeles lapeli, jis atsistato i savo vieta. Padariau as jas, bet man jos minkstos, ir kietet net nezada. Galvoju, kad jos man ir ant torto pasileis. Pagal mano galvele, man geriausiai butent rozes gaunasi is sokolado, o cukrines gelytes is cukrines Cipciuko mases, o dengciau torta turbut saldainine mase, nes man ji pasirode pakankamai skani blush2.gif Tai tokia butu mano nuomone biggrin.gif
Atsakyti
Dideliausias DĖKUI RiMami ir Meian už paaiškinimus - daba jau viskas aišku tongue.gif

QUOTE(Meian @ 2009 06 02, 16:26)

Tuo tarpu kazkada uztikau, kad yra toks Dan Sukker uogieniu cukrus (tai tiesiog cukrus su tais paciais pektinais). Tai as su dziaugsmu ji naudoju, kaip papildoma priemone apsidraudimui, kai butinai reikia, kad tortas nepavestu, o salygos nekokios...

Va dabar prašom šią vietą plačiau blush2.gif naudojat kur? sviestiniui kremui?

Ir gal galėtumėt parašyt sviestinio kremo receptą, tinkantį papuošimui - dzibavimui , būtent Jūsų išbandytą ir naudojamą ax.gif

Nes radau daug receptų , nu bet sunku išsirinkt kai nėr konkrečių rekomendacijų ir komentarų rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos profesionalės wub.gif wub.gif jūsų darbai mane nuvertė nuo kėdės wub.gif wub.gif fantastika...........

O dabar help, kas darė tas mašinytes Sali ir MCqueena, iš kokios masės geriausiai daryti? Ir gal kas po ranka turi marcipaninės masės receptuką?????
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 06 02, 09:55)
Mergaites, as si karta su labai konkreciu klausimu. Gal kam nors reikia stai tokio torto padekliuko su angeliukais:

user posted image
user posted image

(radau dvi nuotraukas, tai dvi ir ikeliu -- nezinau, kurioje tie Kupidoniukai geriau matosi mastau.gif )

Jis skirtas naudoti kaip perskyrimas tarp dvieju torto aukstu. Ju buna dvieju rusiu, 160mm arba 100 mm, tai cia tas didesnysis (160mm). Angeliukai balti, leksteles skaidrios, apvalios, apatine lekstele dekoruota susuktos virvutes motyvu. Pagamintas is plastiko (akrilas, ar kaip tai vadinasi). Atiduociau uz ta pacia kaina, kiek ir pati mokejau.

O "saknys" cia tame, kad uzsisakiau panasu padekliuka internete, ir siandien gavau siuntini. Taciau as norejau kiek kito modelio, nei tas, kuris idetas, todel prasysiu pakeitimo. Man butu paprasciausia sita perleisti kazkam ir tiesiog nusipirkti antra -- papildomu islaidu nebebutu (pardavejas padengtu siuntima). Kitu atveju, reiketu sita grazinti ir terliojimosi automatiskai daugiau -- aisku, susitvarkysiu, jei niekam nereikes, bet, sakau, pries tai reikia pasiulyt...

Zodziu, jei domina, brukstelekit az.

Pasiklydome, arba užmiršom kur esam... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(uzniukas @ 2009 06 02, 16:56)
Dideliausias DĖKUI RiMami ir Meian už paaiškinimus  - daba jau viskas aišku  tongue.gif
Va dabar prašom šią vietą plačiau  blush2.gif naudojat kur? sviestiniui kremui?

Ir gal galėtumėt parašyt sviestinio kremo receptą, tinkantį papuošimui - dzibavimui , būtent Jūsų išbandytą ir naudojamą ax.gif

Nes radau daug receptų , nu bet sunku išsirinkt kai nėr konkrečių rekomendacijų ir komentarų  rolleyes.gif

200g sviesto + skardinė Rududu. Dar galima įpilti kavos, tik labai atsargiai ir mažais kiekiais, kad nesigautų "varškė". Šį kremą plačiai naudoja ir Cipciukas, jos temoje yra detalesni paaiškinimai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 02, 18:04)
Papildyta:
200g sviesto + skardinė Rududu. Dar galima įpilti kavos, tik labai atsargiai ir mažais kiekiais, kad nesigautų "varškė". Šį kremą plačiai naudoja ir Cipciukas, jos temoje yra detalesni paaiškinimai mirksiukas.gif

Na visai cia i tema ta statulele - padekliukas... juk ji skirta tortam, ne siaip kazkokia ax.gif tongue.gif
Atsakyti

Na man atrodo , kad šį kartą ne mes pasiklydom , tai stovelis vestuviniam tortui , laiko sekantį torto aukštą .....o angeliukai su stėlėmis , simbolizuoja meilę ( stėlės leidžiamos vieno jaunojo - kitam , tai meilės strėlės ) , puikūs padėkliukai , pirkčiau , deje jau turiu smile.gif .

Atsakyti
Nepykit, tačiau tvarka yra tvarka mastau.gif Skelbimams - skelbimų skyrelis (tai reglamentuoja forumo taisyklės) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvakuska @ 2009 06 02, 14:47)
Norejau pasiteirauti, kiek reikia minktuju tu saldainiu, padryti gelytems, kad papuosti viena 20 cm skersmens torciuka?  4u.gif

Ziurint kiek tu gelyciu nori padaryt. Man is 7-iu saldainiu gaunasi 5 rozytes. 22 saldainiu man uztenka padengti 26 cm torta bei dar lieka kokiems ispaudams.
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 02, 20:04)
Nepykit, tačiau tvarka yra tvarka mastau.gif Skelbimams - skelbimų skyrelis (tai reglamentuoja forumo taisyklės) g.gif

Aš ne taip supratau , maniau , kad tau angeliukai netinka tortam , o tu dėl reklamos doh.gif ....kad ji nereklamuoja , tik pasiūlė ax.gif , nieko tokio , gal net nežinojo apie tokią skelbimų lentą , juk ji nesenai prisijungusi ( bent prie mūsų ) .O ir ten retai kas užklysta iš mūsiškių , o norėjo kaip geriau , kad savos merginos nusipirktu , nes geras ir gražus daikčiukas .
Atsakyti
Daividija, sėkmės mirksiukas.gif lauksiu rezultatų mirksiukas.gif

QUOTE(Serenada @ 2009 06 02, 16:27)
o kur jus perkate tuos ispaudus?gal kada kuri ir raete,sorry,neuzmaciau ax.gif

Įspaudas pirktas iš Surbitono (pavažiuok šiuo puslapiu žemyn) pavadinimas jo "Trellis PC".

QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 16:41)
o torto kraščiukas ar tik ne tokiom nei tai žnyplėm, nei tai pincetu "apskabytas"? mačiau tokius dalykėlius surbitono e-pardėj, tačiau niekaip nesupratau, kaip juos panaudoja...  doh.gif

Taip taip tokiom žnypliukėm apžnaibiau lotuliukas.gif va čia visas jų asortimentas - konkrečiai aš darriau su "open curve" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 02 birželio 2009 - 20:54
QUOTE(uzniukas @ 2009 06 02, 16:56)
Va dabar prašom šią vietą plačiau  blush2.gif naudojat kur? sviestiniui kremui?

Aga, ta cukru naudoju sviestiniam... ax.gif

Del kremo receptu, tai itin megiamus turiu du. Dzibavimui man labai patinka RiMami idetasis Miseles plikytas sviestinis kremas. Nukopijuoju RiMami recepto vertima:

MISELES PLIKYTAS SVIESTINIS-BALTYMŲ KREMAS
(Italian Meringue Buttercream)

4 baltymai
1/2 a. š. vyno akmens (arba ~1as citrinu sulciu -- past.)
10 + 3 v. š. cukraus
1/4 st. vandens
1,5 st. (~340 g) sviesto.

Iš 10 v. š. cukraus ir vandens išvirti sirupą (238 F). Baltymus išplakti su vyno akmeniu, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Supilti karštą sirupą į baltymus, plakant juos lėtu greičiu. Po to pačiu didžiausiu greičiu išplakti juos, kol taps blizgantys. Sviestas turi būti minkštas, bet šaltas. Toliau plakant baltymus, nedidelėmis porcijomis įmaišyti sviestą. Kažkuriame etape pasirodys, kad nuo jo atsiskyrė vanduo, bet taip tik atrodo ir reikia toliau plakti. Man tai užtrunka ~10 min. Po to masė tampa lygi ir tinkamos puošimui konsistencijos. Įbėrus 2 v. š. kakavos miltelių, aš gaunu šokoladinį kremą.
Vyno akmuo:
"Tai rūgštis, parduodama baltų miltelių pavidalu, padedanti plakant stabilizuoti baltymus. Ją galima pakeisti bet kokia kita natūralia rūgštimi. Pvz., citrinų sulčių aš dėčiau ~1 a. š. ant 4 baltymų".

Kitas mano megstamas yra itin paprastas... man patinka, kad juo galima itin graziai sulygint torta (jis tvirtas), tad ji dazniausiai naudoju po mase. Beje, jis labai greit ir be vargo paruosiamas, tad puikiai gelbeja, kai reikia sulygint didelius tortus 4u.gif

200 g sviesto, 200 g cukraus pudros, saukstas romo ar amareto (ar kitokio megstamo aromato alkoholio; ar, jei megstate dirbtinius aromatus, galima deti ju); 1 kiausinio trynys (pagal situacija galima deti 2).

Minksta sviesta sukti iki baltumo, dalimis supilti cukraus pudra. Ikulti tryni, issukt iki purumo, tada supilt aromatines medziagas ir ismaisyt. Viskas ax.gif

Man tuo tarpu atrodo, kad parasiau kazka aktualaus zmonems, kuriuos tai domina, tokioje vietoje, kur apie tai kalbama. Tai susije su papuosimais, tad, mano galva, viskas logiska. Tuo tarpu po ivairias kitas temas siame forume nevaikstau ir net neisivaizduoju, kokiu ju yra (ir kazkaip nejauciu del to sazines grauzaties). Paaiskint ta galiu tuo, kad mano pomegis yra tortu kepimas, o ne tupejimas forumuose, tad stengiuosi kuo maziau laisvo laiko praleist prie kompo blush2.gif (net ir sia tema sekant yra ka veikt).

Trumpai tariant, jei noriu pasakyti kazka, kas susije su tortu puosimu, rasau tai cia; o jei tai liecia kazka kita -- nerasau is viso. Siuo atveju zinute buvo susijusi su tortu puosimu ir skirta tuo besidomintiems zmonems... g.gif

... Ai, net ir visa tai parasius norisi pridurt -- gyvenkim paprasciau...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 02, 17:55)
Kagi, isbandziau mase is saldainiu Marsmalow... ka galiu pasakyti is savo varpines..  g.gif as dariau rozeles... man nepatiko, kad ta mase gan tampri, tokia kaip gumine, ir norint atlenkti rozeles lapeli, jis atsistato i savo vieta. Padariau as jas, bet man jos minkstos, ir kietet net nezada. Galvoju, kad jos man ir ant torto pasileis. Pagal mano galvele, man geriausiai butent rozes gaunasi is sokolado, o cukrines gelytes is cukrines Cipciuko mases, o dengciau torta turbut saldainine mase, nes man ji pasirode pakankamai skani  blush2.gif Tai tokia butu mano nuomone biggrin.gif

rugiagle man lygiai tas pats gavosi su Mein pasiulyta apdengimo mase. Nezinau pirma karta dariau ir nezinau ar gerai gavosi. is tikruju noreciau komentaro is mein jei ji gales kazka paskayti. Kai darysiu antra karta ta mase paziuresiu ar gausis skirtumas. bet siaip ta mase man patiko.
Atsakyti