Norejau pasiteirauti, kiek reikia minktuju tu saldainiu, padryti gelytems, kad papuosti viena 20 cm skersmens torciuka?
Dar idomu jūsų paklaust, kas geriau greitinėlė su žėlė ar su standikliu? Aš bandžiau abiais būdais, mano mašiniukas pvz dengtas greitinėlė su želatina, ir šiaip tikrai lb sustandina, Dar šiaip užsitepus pokol sustingsta ji galima sakyti savaime pati pasilygina ir tada užstingsta(čia toks mano pastebėjimas) ir tikrai nėra jokių chemijų ar pan, O šiaip nuo standiklio tai ji mano manymų, nlb sustandėja. Nebent gal as blogai padariau, kad dar į nesuplaktą greitinėlę sudėjau. Ką manot jūs?
Ačiū visoms už patarimus Galiausiai dar įsmeigėm žvakutes ir nieko nebetrūko
Man irgi nuolat taip būna Vaizduotė mano išeina pasivaikščiot kai reik tortus puošt
Nu iš manęs mokytoja tai prasta pirmą kartą ir aš taip šonus puošiau, nežinau iš tiesų ar teisingai dariau, bet aparašysiu. Naudojau štai tokį daikčiuką:
spaudžiojau ant jau apdengto torto, viskas ten lygiai gaunasi vieną kartą įspaudžiau, po to perkeliu įspaudą pataikytama, kad tos dzvonutės sutaptų (jau esančios įspaustos su įspaudu) ir t. t. aplink visą - aišku, kai kur nedaspaudžiau, kai kur persistengiau net įsikirpo biškį, nu gyveni ir mokaisi O tortas, kadangi pas mane buvo Nevėžis (jis tvirtas netgi kietas) tai net ir norėdamas nesudeformuosi jo Bet šiaip tas raštas gan lengvai įsispaudžia nereik labai jau stipriai spaust nu gal dar ir nuo masės priklauso (kitokių aš nebandžius tad nieko pasakyt negaliu, susidraugavau su Meianos mase )
Serenada, tikrai mačiau internetinėse pardėse, kad būna pirkti speciali forma tortui-knygai Bet pigiausias variantas kaip Cipciukas patarė
QUOTE(mazuliux @ 2009 06 02, 09:20)
RiMami, labai grazus tortukas O ar ko truksta nepasakysiu, nes man irgi taip visad buna, lyg kazko truksta, lyg kazkas netaip isdeliota
Man irgi nuolat taip būna Vaizduotė mano išeina pasivaikščiot kai reik tortus puošt
QUOTE(uzniukas @ 2009 06 02, 13:55)
nu jau ne kartą k;lausiau bet nieks man realiai nepaaiškina kaip tuos kraštus įspaudžiat
ar jau uždėjus masę ant torto? bet ar tortas nesusideformuoja? o jei neuždėjus tai kaip atitaikyt nu nesuprantu ir vsio
ar jau uždėjus masę ant torto? bet ar tortas nesusideformuoja? o jei neuždėjus tai kaip atitaikyt nu nesuprantu ir vsio
Nu iš manęs mokytoja tai prasta pirmą kartą ir aš taip šonus puošiau, nežinau iš tiesų ar teisingai dariau, bet aparašysiu. Naudojau štai tokį daikčiuką:
spaudžiojau ant jau apdengto torto, viskas ten lygiai gaunasi vieną kartą įspaudžiau, po to perkeliu įspaudą pataikytama, kad tos dzvonutės sutaptų (jau esančios įspaustos su įspaudu) ir t. t. aplink visą - aišku, kai kur nedaspaudžiau, kai kur persistengiau net įsikirpo biškį, nu gyveni ir mokaisi O tortas, kadangi pas mane buvo Nevėžis (jis tvirtas netgi kietas) tai net ir norėdamas nesudeformuosi jo Bet šiaip tas raštas gan lengvai įsispaudžia nereik labai jau stipriai spaust nu gal dar ir nuo masės priklauso (kitokių aš nebandžius tad nieko pasakyt negaliu, susidraugavau su Meianos mase )
Serenada, tikrai mačiau internetinėse pardėse, kad būna pirkti speciali forma tortui-knygai Bet pigiausias variantas kaip Cipciukas patarė
Mergaites, gal kas pamena, kaz kurioje temoje Cipciukas rode savo dazus, sita visa perverciau nerandu, gal atsimenat kur?
Aciu
Aciu
Cia ziuriu klausimai ignoruojami
QUOTE(Inočka @ 2009 06 02, 15:25)
Mergaites, gal kas pamena, kaz kurioje temoje Cipciukas rode savo dazus, sita visa perverciau nerandu, gal atsimenat kur?
Aciu
Aciu
Inočka, žiūrėk čia.
RiMami,grazus tavo torciukas,graziai sonai issipaude,teisybe-Nevezis kietas ir ant jo puikiausiai laikosi visokie puosimai.
As siandien kepu tavo "Varskini Dzeki",ziuresiu aks gausis.
As siandien kepu tavo "Varskini Dzeki",ziuresiu aks gausis.
QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 13:51)
Meian, Tavo pastabos, kritika, pasiūlymai, o jau geras žodis tai oi kaip laukiami
nu matai, o man gavos toks normalus sviestinis kremas, kuriuo aš ant torto išlyginau paviršių, viršus ir šonas man turėjo sueiti 90 laipsnių kampu, ir tai aš padariau su atvėsusiu kremu. Ir lyginau tokia aštria konditerine "špakliuote"
nu dabar dar pasidomėsiu, kas tie "pektinai"
labas, Cypciuk . Buvai dingus
nu matai, o man gavos toks normalus sviestinis kremas, kuriuo aš ant torto išlyginau paviršių, viršus ir šonas man turėjo sueiti 90 laipsnių kampu, ir tai aš padariau su atvėsusiu kremu. Ir lyginau tokia aštria konditerine "špakliuote"
nu dabar dar pasidomėsiu, kas tie "pektinai"
labas, Cypciuk . Buvai dingus
Aciu Pektinai yra naturalus tirstiklis (tampa veiksmingas kylant temperaturai). Naturaliai gamtoj jo itin daug serbentuose, ypac juoduosiuose, todel verdant ju uogiene, sunku padaryti taip, kad liktu grazios, dailios uogeles, plaukiojancios skystyje -- uogiene tuoj nori virst marmeladu (drebuciais), ir norint to isvengt, tenka zaist keliais pervirimais. Tuo tarpu pvz. braskes, vysnios, turi mazai pektinu, todel nuo to, kad jas virini, tik sirupas skiriasi, o tirstejimo nera.
Tuo tarpu kazkada uztikau, kad yra toks Dan Sukker uogieniu cukrus (tai tiesiog cukrus su tais paciais pektinais). Tai as su dziaugsmu ji naudoju, kaip papildoma priemone apsidraudimui, kai butinai reikia, kad tortas nepavestu, o salygos nekokios...
QUOTE(RiMami @ 2009 06 02, 15:18)
Nors RiMami jau viska labai graziai isaiskino, ikisiu dar trigrasi Jau uzdengta torta spaudziant ispaudais, nereikia bijoti jo deformuoti, juk spaudimas visas i torto vidu. Va kas tikrai gali nutikt, tai ispaudai negraziai atsispaust gali... (jei mases pavirsius jau pradejes dziuti, tai ji tarsi iluzinet nores, o ne graziai, minkstai isispaust). Todel reiketu kuo greiciau ta darba padaryt (gliukozes mase turi didesne tolerancija, su cukraus sirupu dziuna greiciau). Taip pat spaudziant jau ant apdengto torto, gaunasi kiek svelnesnes linijos, nei spaudziant mase ant stalo (cia gi jas aiskesnes ir gilesnes galima padaryti). Bet spausti ant stalo patogiausia mazesnes dalis, ir, svarbiausia, tokias, kuriu sonu nereikes lyginti bei apkarpineti uzdejus mase ant torto -- pvz, drapiruotes.
Papildyta:
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 02, 14:50)
Dar idomu jūsų paklaust, kas geriau greitinėlė su žėlė ar su standikliu? Aš bandžiau abiais būdais, mano mašiniukas pvz dengtas greitinėlė su želatina, ir šiaip tikrai lb sustandina, Dar šiaip užsitepus pokol sustingsta ji galima sakyti savaime pati pasilygina ir tada užstingsta(čia toks mano pastebėjimas) ir tikrai nėra jokių chemijų ar pan, O šiaip nuo standiklio tai ji mano manymų, nlb sustandėja. Nebent gal as blogai padariau, kad dar į nesuplaktą greitinėlę sudėjau. Ką manot jūs?
Jei grietinele riebi ir gerai isplakta, nereikia nei standiklio, nei nieko kito -- ji kuo puikiausiai laikosi. Ar det zelatina, priklauso nuo recepto -- paprastai grietineles idarams zelatina naudojama, kai yra papildomu, grietinele skystinanciu priedu. Kitais atvejais ji nebutina.
Tiesa, grietineles standiklis, jei paprastas (be dirbtiniu kvapu), tai jis nera sintetinis produktas... va buna visokie "airisko likerio skonio", "pistaciju kvapo" ir pan., tai ten jau kitas reikalas...
QUOTE(RiMami @ 2009 06 02, 15:18)
o kur jus perkate tuos ispaudus?gal kada kuri ir raete,sorry,neuzmaciau
QUOTE(RiMami @ 2009 06 02, 16:18)
Nu iš manęs mokytoja tai prasta
tamsta mokytoja , o torto kraščiukas ar tik ne tokiom nei tai žnyplėm, nei tai pincetu "apskabytas"? mačiau tokius dalykėlius surbitono e-pardėj, tačiau niekaip nesupratau, kaip juos panaudoja...
QUOTE(Meian @ 2009 06 02, 17:26)
Pektinai yra naturalus tirstiklis...
va čia tai ačiū už info.. visa tai esu patyrus virtuvėj, tačiau nesupratau pačios "chemijos".
Tuo tarpu kazkada uztikau, kad yra toks Dan Sukker uogieniu cukrus
aš jį dar šiand pardėj čiupinėjau ir niekaip nesupratau, už ką tokia aukšta kaina galvojau, buržujų išmislas
spausti ant stalo patogiausia mazesnes dalis, ir, svarbiausia, tokias, kuriu sonu nereikes lyginti bei apkarpineti uzdejus mase ant torto -- pvz, drapiruotes.
ahaaa.. aš savo tortuko visą dangą nuspaudžiau ant tokio raštuoto kilimėlio ir po to kėliau ant tortuko. Tai taip buvo gaila po to ranka šonus lygint ir gavosi daug klosčių
Papildyta:
QUOTE(Serenada @ 2009 06 02, 17:27)
dabar nerandu būtent to spaudo, bet parduotuvė gali būti ši arba eBay.
http://www.surbitona...talog/shop.html
QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 16:41)
aš jį dar šiand pardėj čiupinėjau ir niekaip nesupratau, už ką tokia aukšta kaina galvojau, buržujų išmislas
Che che, tikrai burzuju Bet ka mums reiskia tokio cukraus uzsipirkt, kai mes po 30 sokoladu vakarienei suvartojam
QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 16:41)
ahaaa.. aš savo tortuko visą dangą nuspaudžiau ant tokio raštuoto kilimėlio ir po to kėliau ant tortuko. Tai taip buvo gaila po to ranka šonus lygint ir gavosi daug klosčių
Jei labai siaubingai gaila lygint, galima tada daryt imitacija, tarsi cia tos klostes buvo numatytos, ir jas tik dar labiau pabrezti. Labai grazu tokiu atveju jas tarsi pasukti sonu ir graziai sukaisioti galus, arba juos graziai uzbaigti ties leksteles krastu, kad netabaluotu (palaidi galai sukuria toki neuzbaigtumo ispudi -- na, bent jau mano akiai jie nesiziuri, jei neturi tas tabalavimas prasmes). Stai cia vienas toks simpatiskai issprestas klostuotas torciukas.