Domi95
www.google.com
Netingekit ir viska rasit
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 01, 18:03)
Gal kas gali į až. mestelt nuorodu su tortu dekoravimo ir puošimo psl, kur galmėtų teisiog įdėjų pakopijuot
Googlėj rašyk Cake Design, pasirink paveiksliukus ir mėgaukis
Papildyta:
Dar galima Cake Decorations
Papildyta:
Šitas labai fainas
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 18:02)
labai aciu uz issamu atsakyma, dabar jau viskas aisku. kaip gi kitaip, juk abu tortai buvo juodas miskas - su vysniom ir vysniu sirupu sulietais biskvitais dar syki dekoju uz tikslu ir issamu paaiskinima
Nera uz ka, kad tik naudos butu
matai, femina, kaip susimoviau youtube'as dar ne viskas...
QUOTE(naitas @ 2009 06 01, 14:24)
o kuo ją reiktų patepti, kad prie jos nepriliptų? kiek bandžiau kad ir paprastu popierium priglausti prie grietinėlės, šilto šokolado, tai atitraukus ant paviršiaus lieka tokie pasišiaušę spygliai.
o šiaip.. tai aš galvojau, kad jau kelintam torte tokį gražų raštą išgauni kokiu tai antgaliu
arba pala.. tai čia gal masę taip įspaudi? ar grietinėlę?
o šiaip.. tai aš galvojau, kad jau kelintam torte tokį gražų raštą išgauni kokiu tai antgaliu
arba pala.. tai čia gal masę taip įspaudi? ar grietinėlę?
As ispaudziau i ta kociojama mase.Pirmiausia ja issikociojau,issipjoviau torto dydzio,tada ta formele isspaudziau rasta,galima ir is karto ant torto,bet tortas minkstas,tai galvojau nieko nesigaus.Ta formele istepiau graikisku riesutu aliejumi(toki turejau namuose ir jis be kvapo).Instrukcijoj parasyta,kad geriausia istepti shorteningu,bet as jo niekur nerandu pirkt,aliejus tiko irgi labai gerai,tepiau teptuku ir labai nedaug.Tada gerai issipaudzia ir nusiima tos formeles.
Ant grietineles net nebandyk spaust,vistiek nesigaus.
QUOTE(RiMami @ 2009 06 01, 02:30)
Dar norėjau paklaust - kas per dažai pas tave perlamutriniai kažkodėl aš tokių nemačius atrodo tikrai efektingai
RiMami, stai sitie dazai
QUOTE(Meian @ 2009 06 01, 17:24)
Cia kazkokios dezinformacijos pasklido...
Nezinau, kieno cia atradimas, taciau tai tikrai yra klaidinga nuomone Grietinele neturi jokio blogo poveikio.
Taip pat lyg ir maciau patarima, kad torta reikia aptepti sviestiniu kremu, tada deti i saldytuva ir tik po to lyginti. Velgi, ne. Krema reikia lyginti TIK APTEPUS, tada dengti mase, sulyginti mase ir tik viska baigus deti i saldytuva. Minkstas kremas ne tik leidzia masei "prilipti", bet turi toki dideli pliusa, kad mase galima aplyginti delnais (po apacia -- paslanku, tad galima isdailingi problemines vietas, pvz., torto krastus).
Tuo tarpu dengiant ant atsaldyto sviestinio kremo, susidursite net su 3 problemomis...................
Be to, dar reikia pastebeti ir toki momenta: torto rasojimas ir mases tirpimas yra du skirtingi dalykai, kuriuos sukelia skirtingos priezastys.
Nezinau, kieno cia atradimas, taciau tai tikrai yra klaidinga nuomone Grietinele neturi jokio blogo poveikio.
Taip pat lyg ir maciau patarima, kad torta reikia aptepti sviestiniu kremu, tada deti i saldytuva ir tik po to lyginti. Velgi, ne. Krema reikia lyginti TIK APTEPUS, tada dengti mase, sulyginti mase ir tik viska baigus deti i saldytuva. Minkstas kremas ne tik leidzia masei "prilipti", bet turi toki dideli pliusa, kad mase galima aplyginti delnais (po apacia -- paslanku, tad galima isdailingi problemines vietas, pvz., torto krastus).
Tuo tarpu dengiant ant atsaldyto sviestinio kremo, susidursite net su 3 problemomis...................
Be to, dar reikia pastebeti ir toki momenta: torto rasojimas ir mases tirpimas yra du skirtingi dalykai, kuriuos sukelia skirtingos priezastys.
Meian, drisciau papriestaraut, nors nesu labai didele spece. Manau, teigti, kad vienas ar kitas tortu dengimo budas blogas ar geras negalima . Tiesiog galima pabandyti vienaip arba kitaip, kas labiau patinka ir pavyksta. Bent as visada dengiu tik atsaldyta ir pries tai uztepta sokoladu, sviestiniu kremu ar ganasu torta. Toks dengimo procesas puikiausiai pasiteisino ir su auksciau minetomis problemomis neteko susidurt. Dengimo metu, nuo ranku silumos arba spec irankiu pagalba net gi nelygiai apteptas atsaldytas sviestinis kremas kuo puikiausiai pasiduoda ir mase prilimpa be problemu. Taip pat pastebejau, kokybiskai pagaminta mase NERASUOJA . Ji gali siek tiek blizgeti po saldytuvo tik karsto periodo metu.
Kas del saldainiu mases rasojimo ............. Ji rasoja kai istrauki is saldytuvo karstu periodu (vasara) ir tik tada, jei i sudieti ieina sviestas. Be sviesto rasojimo nera.
Del grietineles..... Jeigu grietineles sluoksnis nera storas bei tortas apteptas grietinele kuri laika palaikytas saldytuve (plakta grietinele sustandeja) tada galima dengti mase. Taciau viskas dar priklauso nuo pacios mases.
Tai gi reziumuojant pasakysiu is savo praktikos, kad dazniausiai mase rasoja karstu periodu bei didele itaka tam turi sviestas (dauguma masiu gaminant siuloma tepti sviestu rankas, taigi svarbu nepadaugint)
O del mases tirpimo - tai per didele torto dregme ir nevisai tinkama mases konsistencija (gali buti per mazai zelatinos, per daug vandenuko, jei tai saldainiu mase ir t.t. )
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 01, 18:03)
Gal kas gali į až. mestelt nuorodu su tortu dekoravimo ir puošimo psl, kur galmėtų teisiog įdėjų pakopijuot
QUOTE(Pigalica @ 2009 06 01, 18:20)
Googlėj rašyk Cake Design, pasirink paveiksliukus ir mėgaukis
Papildyta:
Dar galima Cake Decorations
Papildyta:
Dar galima Cake Decorations
As naudoju siek tiek kitoki paieskos buda. Atidarau google Lt arba Com, nesvarbu ir ivedu pavadinima pagal tematika, kuria domina, pasirenku vaizdus. Tarkim... cars cake, christening cake, book cake, children cake, numbers cake ir t.t. Ismeta labai daug tortu. Tik rinkis kuris labiau patinka.
QUOTE(Inočka @ 2009 06 01, 23:07)
As naudoju siek tiek kitoki paieskos buda. Atidarau google Lt arba Com, nesvarbu ir ivedu pavadinima pagal tematika, kuria domina, pasirenku vaizdus. Tarkim... cars cake, christening cake, book cake, children cake, numbers cake ir t.t. Ismeta labai daug tortu. Tik rinkis kuris labiau patinka.
Aš lygiai taip pat.
Inočka, labai tau ačiū už dažų nuotraukytę bent žinosiu kokių ieškot prie progos
Nu ir įsisvajojai čia apie šedevrą sulipdžiau eilinį tortuką ir tiek aš tik mokinuosi ir tortų dengimo masę jaukinuosi po truputį tuo pačiu išbandžiau įspaudą šonams puošti ir žnyples torto kraštams padailinti Tortukas buvo skirtas savam vartojimui, sūnaus gimtadieniui atžymėti. Viduje "Nevėžis", gėlytės - cukrinės, dengta Meian apdengimo mase, kuri gavosi kuo puikiausiai Kad jau užėjo kalba apie rasojimą - tai bent jau ant šito torto ji elgėsi laaabai gerai tris dienas tortas buvo tampomas iš šaldytuvo ant stalo pirmyn atgal ir jokios rasos neatsirado Dengiau ant jau sustingusio kremo, bet prieš dengdama perėjau per viršų karštu sausu peiliu, galutiniam išlyginimui Na kitą sykį reiks pamėgint dengt ką tik perteptą tortą, kaip kad masės autorė patarė
na ir čia dar keletas nuotraukyčių, kur geriau gal šonai matosi
QUOTE(Meian @ 2009 06 01, 17:04)
Kaip iprasta, vienas malonumas perzvelgti jusu visu tortukus -- aciu jums uz tai (dabar laukiam RiMami savaitgalinio sedevro )
Nu ir įsisvajojai čia apie šedevrą sulipdžiau eilinį tortuką ir tiek aš tik mokinuosi ir tortų dengimo masę jaukinuosi po truputį tuo pačiu išbandžiau įspaudą šonams puošti ir žnyples torto kraštams padailinti Tortukas buvo skirtas savam vartojimui, sūnaus gimtadieniui atžymėti. Viduje "Nevėžis", gėlytės - cukrinės, dengta Meian apdengimo mase, kuri gavosi kuo puikiausiai Kad jau užėjo kalba apie rasojimą - tai bent jau ant šito torto ji elgėsi laaabai gerai tris dienas tortas buvo tampomas iš šaldytuvo ant stalo pirmyn atgal ir jokios rasos neatsirado Dengiau ant jau sustingusio kremo, bet prieš dengdama perėjau per viršų karštu sausu peiliu, galutiniam išlyginimui Na kitą sykį reiks pamėgint dengt ką tik perteptą tortą, kaip kad masės autorė patarė
na ir čia dar keletas nuotraukyčių, kur geriau gal šonai matosi
RiMami, pagaliau sulaukiau tavo sedevro. Tai sedziu, matau, kad rasai, ir galvoju, niu neisiu miegot, reiks sulauk, ka gi ten RiMami ides.
Saunumelis. Labai graziai tie rastai ant sono atrodo. Super tiesiog. Tik man kaz kokiu tai pribambasu virsuje truksta
O jau vidus tai jau toks apetitnas, man kiek primena Napoleona
Saunumelis. Labai graziai tie rastai ant sono atrodo. Super tiesiog. Tik man kaz kokiu tai pribambasu virsuje truksta
O jau vidus tai jau toks apetitnas, man kiek primena Napoleona
QUOTE(Inočka @ 2009 06 02, 00:29)
Saunumelis. Labai graziai tie rastai ant sono atrodo. Super tiesiog. Tik man kaz kokiu tai pribambasu virsuje truksta
O jau vidus tai jau toks apetitnas, man kiek primena Napoleona
O jau vidus tai jau toks apetitnas, man kiek primena Napoleona
Tai aš pati žinau, kad kažko trūksta gal tu matai ko būtent aš tik tuos skaičius vėliau jau sumasčiau nupiešt kurie visi kreivi šleivi gavosi, nu matyt reikėjo 50 g įkalt gal tiesiau būt išėję Priimu visas nuomones, visokią kritiką tik rašykit ką buvo galima daryt kitaip
Dėl pačio torto - aha primena jis Napoleoną, bet mano skoniui riebokas daug jo nesuvalgysi nors tikrai labai skanus tortas jei kada kitą kartą jį kepsiu - tai dėsiu virtą kondensuotą pieną vietoj paprasto, labai čia jis tiktų bet tai jau būtų "ale Nevėžis" O kaip nešanti "konstrukcija" kelių aukštų tortams tai jis tiesiog idealus - nes tortas labai tvirtas
QUOTE(Inočka @ 2009 06 01, 22:43)
Meian, drisciau papriestaraut, nors nesu labai didele spece. Manau, teigti, kad vienas ar kitas tortu dengimo budas blogas ar geras negalima . Tiesiog galima pabandyti vienaip arba kitaip, kas labiau patinka ir pavyksta. Bent as visada dengiu tik atsaldyta ir pries tai uztepta sokoladu, sviestiniu kremu ar ganasu torta. Toks dengimo procesas puikiausiai pasiteisino ir su auksciau minetomis problemomis neteko susidurt. Dengimo metu, nuo ranku silumos arba spec irankiu pagalba net gi nelygiai apteptas atsaldytas sviestinis kremas kuo puikiausiai pasiduoda ir mase prilimpa be problemu. Taip pat pastebejau, kokybiskai pagaminta mase NERASUOJA . Ji gali siek tiek blizgeti po saldytuvo tik karsto periodo metu.
Kas del saldainiu mases rasojimo ............. Ji rasoja kai istrauki is saldytuvo karstu periodu (vasara) ir tik tada, jei i sudieti ieina sviestas. Be sviesto rasojimo nera.
Del grietineles..... Jeigu grietineles sluoksnis nera storas bei tortas apteptas grietinele kuri laika palaikytas saldytuve (plakta grietinele sustandeja) tada galima dengti mase. Taciau viskas dar priklauso nuo pacios mases.
Tai gi reziumuojant pasakysiu is savo praktikos, kad dazniausiai mase rasoja karstu periodu bei didele itaka tam turi sviestas (dauguma masiu gaminant siuloma tepti sviestu rankas, taigi svarbu nepadaugint)
O del mases tirpimo - tai per didele torto dregme ir nevisai tinkama mases konsistencija (gali buti per mazai zelatinos, per daug vandenuko, jei tai saldainiu mase ir t.t. )
Kas del saldainiu mases rasojimo ............. Ji rasoja kai istrauki is saldytuvo karstu periodu (vasara) ir tik tada, jei i sudieti ieina sviestas. Be sviesto rasojimo nera.
Del grietineles..... Jeigu grietineles sluoksnis nera storas bei tortas apteptas grietinele kuri laika palaikytas saldytuve (plakta grietinele sustandeja) tada galima dengti mase. Taciau viskas dar priklauso nuo pacios mases.
Tai gi reziumuojant pasakysiu is savo praktikos, kad dazniausiai mase rasoja karstu periodu bei didele itaka tam turi sviestas (dauguma masiu gaminant siuloma tepti sviestu rankas, taigi svarbu nepadaugint)
O del mases tirpimo - tai per didele torto dregme ir nevisai tinkama mases konsistencija (gali buti per mazai zelatinos, per daug vandenuko, jei tai saldainiu mase ir t.t. )
Is tiesu, reikejo pridurti "mano manymu", nes tai visgi yra tik kukli, subjektyvi, asmenine nuomone
Siaip ar taip, kaip ten bebutu pasirode, neturejau tokio ketinimo skirstyt budus i gerus ar blogus -- tiesiog issigandau pamaciusi rekomendacija eiti tuo keliu, kuris bent jau man "neveikia". Grynai is nuosirdaus norejimo, kad kitiems nenutiktu nesmagiu situaciju, jei man teko su jomis susidurt. Bet, zinoma, atvejai individualus, o zmones skirtingi, ir tai tikriausiai labai asmeniska -- kas nepatinka man, gali buti pats geriausias budas kitam... (siaip konkreciai del sviestinio kremo ir dejimo i saldytuva, tai mano grieztas uzsispyrimas butinai lyginti pries saldant galbut susijes su tuo, kad sviestinius kremus megstu daryti itin tvirtus, daznai ir su pektinais -- tai jie kai atsale sutvirteja, tai uch, saukstu lengvai nepajudinsi...)
QUOTE(RiMami @ 2009 06 02, 00:22)
Nu ir įsisvajojai čia apie šedevrą sulipdžiau eilinį tortuką ir tiek aš tik mokinuosi ir tortų dengimo masę jaukinuosi po truputį tuo pačiu išbandžiau įspaudą šonams puošti ir žnyples torto kraštams padailinti Tortukas buvo skirtas savam vartojimui, sūnaus gimtadieniui atžymėti.
Betgi koks mielas torciukas Smagu matyt, kad jaukinimasis puikiai pavyko