QUOTE(Inočka @ 2009 06 01, 22:43)
Meian, drisciau papriestaraut, nors nesu labai didele spece. Manau, teigti, kad vienas ar kitas tortu dengimo budas blogas ar geras negalima . Tiesiog galima pabandyti vienaip arba kitaip, kas labiau patinka ir pavyksta. Bent as visada dengiu
tik atsaldyta ir pries tai uztepta sokoladu, sviestiniu kremu ar ganasu torta. Toks dengimo procesas puikiausiai pasiteisino ir su auksciau minetomis problemomis neteko susidurt. Dengimo metu, nuo ranku silumos arba spec irankiu pagalba net gi nelygiai apteptas atsaldytas sviestinis kremas kuo puikiausiai pasiduoda ir mase prilimpa be problemu. Taip pat pastebejau, kokybiskai pagaminta mase NERASUOJA . Ji gali siek tiek blizgeti po saldytuvo tik karsto periodo metu.
Kas del saldainiu mases rasojimo ............. Ji rasoja kai istrauki is saldytuvo karstu periodu (vasara) ir
tik tada, jei i sudieti ieina sviestas. Be sviesto rasojimo nera.
Del grietineles..... Jeigu grietineles sluoksnis nera storas bei tortas apteptas grietinele kuri laika palaikytas saldytuve (plakta grietinele sustandeja) tada galima dengti mase. Taciau viskas dar priklauso nuo pacios mases.
Tai gi reziumuojant pasakysiu is savo praktikos, kad dazniausiai mase rasoja karstu periodu bei didele itaka tam turi sviestas (dauguma masiu gaminant siuloma tepti sviestu rankas, taigi svarbu nepadaugint)
O del mases tirpimo - tai per didele torto dregme ir nevisai tinkama mases konsistencija (gali buti per mazai zelatinos, per daug vandenuko, jei tai saldainiu mase ir t.t. )
Is tiesu, reikejo pridurti "mano manymu", nes tai visgi yra tik kukli, subjektyvi, asmenine nuomone
Siaip ar taip, kaip ten bebutu pasirode, neturejau tokio ketinimo skirstyt budus i gerus ar blogus -- tiesiog issigandau pamaciusi rekomendacija eiti tuo keliu, kuris bent jau man "neveikia". Grynai is nuosirdaus norejimo, kad kitiems nenutiktu nesmagiu situaciju, jei man teko su jomis susidurt. Bet, zinoma, atvejai individualus, o zmones skirtingi, ir tai tikriausiai labai asmeniska -- kas nepatinka man, gali buti pats geriausias budas kitam...

(siaip konkreciai del sviestinio kremo ir dejimo i saldytuva, tai mano grieztas uzsispyrimas butinai lyginti pries saldant galbut susijes su tuo, kad sviestinius kremus megstu daryti itin tvirtus, daznai ir su pektinais -- tai jie kai atsale sutvirteja, tai uch, saukstu lengvai nepajudinsi...)
QUOTE(RiMami @ 2009 06 02, 00:22)
Nu ir įsisvajojai čia apie šedevrą

sulipdžiau eilinį tortuką ir tiek

aš tik mokinuosi ir tortų dengimo masę jaukinuosi po truputį

tuo pačiu išbandžiau įspaudą šonams puošti ir žnyples torto kraštams padailinti

Tortukas buvo skirtas savam vartojimui, sūnaus gimtadieniui atžymėti.
Betgi koks mielas torciukas

Smagu matyt, kad jaukinimasis puikiai pavyko