Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(naitas @ 2009 06 01, 09:37)

tai ar aprasojo šaldytuve tortas? ko gero, kad ne...
aš tai galvoju, kad reikia stengtis, kad grietinėlė nesiektų kraštų. Reikia prieš dengiant ta mase, tortą aptepti sviestiniu kremu. Šaldytuve palaikius valandą kitą, sviestinis krempas sustingsta. Tada galima išlyginti paviršių ir šonus beveik idealiai.

taip aprasojo.

aciu supratau kad didelio kiekio grietineles po ta mase kaip ir neturetu buti rolleyes.gif pameginsim sveistini. aciu
Atsakyti
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 14:17)
taip aprasojo.

aciu supratau kad didelio kiekio grietineles po ta mase kaip ir neturetu buti  rolleyes.gif  pameginsim sveistini. aciu


As dengiau "Angliska moka" ten nera grietineles - o sviestinis kavos kremas. ir mna taip pat aprasojo ir pradejo tirpti (dengiau Meian cukrine mase)

jei gerai pamenu, tai sake, jog negalima deti torto atgal i saldytuva, ir kad nuo staigaus temperaturu skirtumo pradejo rasoti.
Atsakyti
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 15:17)
taip aprasojo.

aciu supratau kad didelio kiekio grietineles po ta mase kaip ir neturetu buti  rolleyes.gif  pameginsim sveistini. aciu

geras schmoll.gif rasoja... tai gal plastiko dėžėj laikei..

na taip, nereikia, kad būtų skysta po apačia. Kočiojamą masę deda ant marcipano arba ant sviestinio kremo. Dar kažkur man praslydo info, kad lyg ir būtų galima patepti džemu, kad geriau priliptų.. bet dėl to nesu tikra.

arba

Galima ta mase dengti visus tortus, net ir žele, jeigu tik baigus puošti jau eina tortas į stalą bigsmile.gif

na aš pirmą kartą dėjau tą masę. Ir rengiausi išvažiuoti. Rankos vis nepasiekė padėti tortuką į šaldytuvą... o gaila, būčiau jau žinojusi, kaip veikia temperatūrų skirtumas. Vakar tokia karšta diena buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 01 birželio 2009 - 13:42
QUOTE(akvadigi @ 2009 06 01, 14:39)
As dengiau "Angliska moka" ten nera grietineles - o sviestinis kavos kremas. ir mna taip pat aprasojo ir pradejo tirpti (dengiau Meian cukrine mase)

jei gerai pamenu, tai sake, jog negalima deti torto atgal i saldytuva, ir kad nuo staigaus temperaturu skirtumo pradejo rasoti.

o tai tau, sitas irgi gali buti. nes isiminejau ir vel idejinejau torta o buvo ziauriai karsta virtuvej... ne dezej plastiko nelaikiau tik ant padeklo.irgi blogai ? unsure.gif
nu pastebeciau kad reikli si mase blush2.gif
Atsakyti
Ikeliu ir as savo barbyte blush2.gif
vidus Nevezis,puosta ganasu
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 05 31, 19:23)

Daividija, man tai visai grazus tortukas, ypac spalvine gama, o gi svarbiausiai, kad butu skanus. O kaip atrodo ta formele, su kuria rasta darei ant pavirsiaus

sita formele dariau user posted image

Merginos,jus tortus kepat urmu lotuliukas.gif Vardais neminesiu,neuzteks valandos,bet visu labai grazus,ypac isimine fortepijonas wub.gif ir lelija labai grazi.
Saunuoles jus!!!!
Atsakyti
Rodos, visai neseniai buvau uzsukusi -- betgi ziuriu, jus ir apsukrios blink.gif Jau tiek grozio visokio privise cia blink.gif

Inocka, tavo tortukas itin pralinksmino thumbup.gif Labai kurybingas, beje! Is pradziu, kai pamaciau torto "virsutineje srityje" kazkoki "balta objekta", tai pirmiausia sove mintis -- oj, ir dar jis... em.. unsure.gif apsigrietiniaves blush2.gif Ogi padidinu nuotraukele, ir ziuriu, ne -- baltos gelytes ten hihihi.gif Ir apskritai -- gerulis hihihi.gif 10 balu uz isradinguma thumbup.gif

A, dar, tiesa, nusprendziau, kad reikes giliau pastudijuoti lietuviu kalbos zargonus -- kazkaip praziurejau momenta, kada zodis "nepavykes" imtas vartoti vietoj "neitiketinai puikus". Na, bent jau tokiu zargonu, kaip matau, naudojasi Daividija ir dar kelios naujos temos dalyves... mastau.gif

Kaip iprasta, vienas malonumas perzvelgti jusu visu tortukus -- aciu jums uz tai 4u.gif (dabar laukiam RiMami savaitgalinio sedevro tongue.gif )

* * *
Femina, kiek beeksperimentavau, man kol kas nepavyko priversti sios mases tirpti. Siaip yra eile produktu, kuriems jautrios visos apdengimo mases, taciau si, kur naudojamas sirupas, tikrai viena patvaresniu (nes pastovejusi labiau apdziuna, nei kitos). Taciau pastebejau, kad ji, kaip ir kitos mases, reaguoja su vaisiu rugstimis. Tad jei torte buvo naudota vysniu uogiene, manau, cia labiausiai tiketinas kaltininkas g.gif (ypac -- jei sirupu buvo sudrekinti biskvitai). Grietineles siuo atveju niekaip negalima kaltinti -- ji neturi itakos mases konsistencijai. Aprasojes saldytuvas mases neistirpdys -- jis galetu itakoti nebent mases rasojima, taciau velgi, tam butu imlesnes butu tokios mases, kurios islaiko dregme, kaip pvz. su dirbtiniu medumi.

Neramuole, princeses sijono "karbatkos" gamintos is geliu mases ir uzdetos po to, kai apdziuvo abu sukneles sijonai 4u.gif
Atsakyti
Cia kazkokios dezinformacijos pasklido... mad.gif

QUOTE(femina @ 2009 06 01, 14:17)
taip aprasojo.

aciu supratau kad didelio kiekio grietineles po ta mase kaip ir neturetu buti  rolleyes.gif  pameginsim sveistini. aciu


Nezinau, kieno cia atradimas, taciau tai tikrai yra klaidinga nuomone huh.gif Grietinele neturi jokio blogo poveikio.

Taip pat lyg ir maciau patarima, kad torta reikia aptepti sviestiniu kremu, tada deti i saldytuva ir tik po to lyginti. Velgi, ne. Krema reikia lyginti TIK APTEPUS, tada dengti mase, sulyginti mase ir tik viska baigus deti i saldytuva. Minkstas kremas ne tik leidzia masei "prilipti", bet turi toki dideli pliusa, kad mase galima aplyginti delnais (po apacia -- paslanku, tad galima isdailingi problemines vietas, pvz., torto krastus).

Tuo tarpu dengiant ant atsaldyto sviestinio kremo, susidursite net su 3 problemomis:
- mase ne taip gerai lips prie torto;
- jei kremas nera idealiai lygus, gali buti susalusiu atsikisusiu kampu, kurie reikalaus butinai likti matomi po mase (beje, jei mase itin plonai iskociota, o kampai netoli krastu, gali buti, kad mase net iplys -- o nepamirskim, kad prilipdytos mases jau nenukelsi ir neperkociosi, nes jos apacia jau aplipusi sviestu, trupiniais ir t.t.)
- jau ne naujiena, kad mase nemegsta temperaturu skirtumo. Jei pasirinksite jautresnes naturos apdengimo mase ir dengsite ja ant atsalusio sviest. kremo, gali buti, kad kremui sylant po mase ("garuojant dregmei ir salciui", liaudiskai sakant) tai paskatins mases rasojima -- bet, kaip minejau, tam reikia itin jautrios mases.


QUOTE(akvadigi @ 2009 06 01, 14:39)
As dengiau "Angliska moka" ten nera grietineles - o sviestinis kavos kremas. ir mna taip pat aprasojo ir pradejo tirpti (dengiau Meian cukrine mase)

jei gerai pamenu, tai sake, jog negalima deti torto atgal i saldytuva, ir kad nuo staigaus temperaturu skirtumo pradejo rasoti.


Akvadigi, as puikiai atsimenu si torta, nes kiek diskutavome tada apie ji. Pagrindine tavo daryta klaida buvo ne torto dejimas i saldytuva apskritai, o torto dejimas i saldymo kamera. Kaslink saldytuvo, buvau rasiusi, kad teorija teigia, jog visos apdengimo mases geriau jauciasi, jei jomis uzdengus torta, i saldytuva deti nebeprireiks -- vienok praktikoje dar neteko matyti problemu del rasojimo nei su viena mase. Marshmallow saldainiu mase yra laikoma jautriausia rasojimui, taciau net ir siame forume jau daug merginu ja denge tortus, ir viskas puikiai pavyko.

Be to, dar reikia pastebeti ir toki momenta: torto rasojimas ir mases tirpimas yra du skirtingi dalykai, kuriuos sukelia skirtingos priezastys. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 01, 16:57)
sita formele dariau user posted image

o kuo ją reiktų patepti, kad prie jos nepriliptų? kiek bandžiau kad ir paprastu popierium priglausti prie grietinėlės, šilto šokolado, tai atitraukus ant paviršiaus lieka tokie pasišiaušę spygliai.

o šiaip.. tai aš galvojau, kad jau kelintam torte tokį gražų raštą išgauni kokiu tai antgaliu rolleyes.gif

arba pala.. tai čia gal masę taip įspaudi? ar grietinėlę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 01 birželio 2009 - 16:25
QUOTE(naitas @ 2009 06 01, 17:24)
o kuo ją reiktų patepti, kad prie jos nepriliptų? kiek bandžiau kad ir paprastu popierium priglausti prie grietinėlės, šilto šokolado, tai atitraukus ant paviršiaus lieka tokie pasišiaušę spygliai.

o šiaip.. tai aš galvojau, kad jau kelintam torte tokį gražų raštą išgauni kokiu tai antgaliu  rolleyes.gif


Tokio tipo ispaudai yra skirti darbui su kociojamomis masemis. Naturalu, kad jie limpa prie grietineles doh.gif

Na, bet tegu Daividija pati nupasakoja savo "metoda" mirksiukas.gif
Atsakyti

Femina, kiek beeksperimentavau, man kol kas nepavyko priversti sios mases tirpti. Siaip yra eile produktu, kuriems jautrios visos apdengimo mases, taciau si, kur naudojamas sirupas, tikrai viena patvaresniu (nes pastovejusi labiau apdziuna, nei kitos). Taciau pastebejau, kad ji, kaip ir kitos mases, reaguoja su vaisiu rugstimis. Tad jei torte buvo naudota vysniu uogiene, manau, cia labiausiai tiketinas kaltininkas g.gif (ypac -- jei sirupu buvo sudrekinti biskvitai). Grietineles siuo atveju niekaip negalima kaltinti -- ji neturi itakos mases konsistencijai. Aprasojes saldytuvas mases neistirpdys -- jis galetu itakoti nebent mases rasojima, taciau velgi, tam butu imlesnes butu tokios mases, kurios islaiko dregme, kaip pvz. su dirbtiniu medumi.

[/quote]
labai aciu uz issamu atsakyma, dabar jau viskas aisku. kaip gi kitaip, juk abu tortai buvo juodas miskas - su vysniom ir vysniu sirupu sulietais biskvitais doh.gif dar syki dekoju uz tikslu ir issamu paaiskinima wub.gif
Atsakyti
Gal kas gali į až. mestelt nuorodu su tortu dekoravimo ir puošimo psl, kur galmėtų teisiog įdėjų pakopijuot laugh.gif
Atsakyti