Cia kazkokios dezinformacijos pasklido...
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 14:17)
taip aprasojo.
aciu supratau kad didelio kiekio grietineles po ta mase kaip ir neturetu buti
pameginsim sveistini. aciu
Nezinau, kieno cia atradimas, taciau tai tikrai yra klaidinga nuomone
Grietinele neturi jokio blogo poveikio.
Taip pat lyg ir maciau patarima, kad torta reikia aptepti sviestiniu kremu, tada deti i saldytuva ir tik po to lyginti. Velgi, ne. Krema reikia lyginti TIK APTEPUS, tada dengti mase, sulyginti mase ir tik viska baigus deti i saldytuva. Minkstas kremas ne tik leidzia masei "prilipti", bet turi toki dideli pliusa, kad mase galima aplyginti delnais (po apacia -- paslanku, tad galima isdailingi problemines vietas, pvz., torto krastus).
Tuo tarpu dengiant ant atsaldyto sviestinio kremo, susidursite net su 3 problemomis:
- mase ne taip gerai lips prie torto;
- jei kremas nera idealiai lygus, gali buti susalusiu atsikisusiu kampu, kurie reikalaus butinai likti matomi po mase (beje, jei mase itin plonai iskociota, o kampai netoli krastu, gali buti, kad mase net iplys -- o nepamirskim, kad prilipdytos mases jau nenukelsi ir neperkociosi, nes jos apacia jau aplipusi sviestu, trupiniais ir t.t.)
- jau ne naujiena, kad mase nemegsta temperaturu skirtumo. Jei pasirinksite jautresnes naturos apdengimo mase ir dengsite ja ant atsalusio sviest. kremo, gali buti, kad kremui sylant po mase ("garuojant dregmei ir salciui", liaudiskai sakant) tai paskatins mases rasojima -- bet, kaip minejau, tam reikia itin jautrios mases.
QUOTE(akvadigi @ 2009 06 01, 14:39)
As dengiau "Angliska moka" ten nera grietineles - o sviestinis kavos kremas. ir mna taip pat aprasojo ir pradejo tirpti (dengiau Meian cukrine mase)
jei gerai pamenu, tai sake, jog negalima deti torto atgal i saldytuva, ir kad nuo staigaus temperaturu skirtumo pradejo rasoti.
Akvadigi, as puikiai atsimenu si torta, nes kiek diskutavome tada apie ji. Pagrindine tavo daryta klaida buvo ne torto dejimas i saldytuva apskritai, o torto dejimas i
saldymo kamera. Kaslink saldytuvo, buvau rasiusi, kad teorija teigia, jog visos apdengimo mases geriau jauciasi, jei jomis uzdengus torta, i saldytuva deti nebeprireiks -- vienok praktikoje dar neteko matyti problemu del rasojimo nei su viena mase. Marshmallow saldainiu mase yra laikoma jautriausia rasojimui, taciau net ir siame forume jau daug merginu ja denge tortus, ir viskas puikiai pavyko.
Be to, dar reikia pastebeti ir toki momenta: torto rasojimas ir mases tirpimas yra du skirtingi dalykai, kuriuos sukelia skirtingos priezastys.