Tiek prisižiūrėjau gražių tortų, kad pamiršau įdėti savąjį.
Tortas su bananais, apibarstytas kokoso drožlėmis, gėlytės iš cukrinės masės. Pjūvio nėra, nes tortą nunešiau draugei dovanų
Arčiau gėlytes galima pažiūrėti čia.
vau mergaites kiek tortuku prikepet ir dar taip graziai papuoset :)visos saunuoles
Migle 79 koookios tavo fantastiskos gelytes
moniuxx fortapijonas na jau cia profesionaliai taip padarytas,ydomu butu suzinoti kaip ji lipdei?
Migle 79 koookios tavo fantastiskos gelytes
moniuxx fortapijonas na jau cia profesionaliai taip padarytas,ydomu butu suzinoti kaip ji lipdei?
Inočka, o čia tai geras, kad ant beze paišyti galima ačiū,kad pasidalinai savo išradimu Dar norėjau paklaust - kas per dažai pas tave perlamutriniai kažkodėl aš tokių nemačius atrodo tikrai efektingai
-----
Neramuole, labai miela ramunių pievutė
Migle79, labai gražus tortas kokia lelija
Naitas, nė už ką nepatikėsiu, kad čia tavo tik antrasis tortas Nuostabus sakyk, tuos rutuliukus spėju, kad su kažkokia formyte darei, nes tokie visi idealiai lygūs
Moniux, puiki idėja su fortepijonu atrodo kaip tikras
-----
Neramuole, labai miela ramunių pievutė
Migle79, labai gražus tortas kokia lelija
Naitas, nė už ką nepatikėsiu, kad čia tavo tik antrasis tortas Nuostabus sakyk, tuos rutuliukus spėju, kad su kažkokia formyte darei, nes tokie visi idealiai lygūs
Moniux, puiki idėja su fortepijonu atrodo kaip tikras
sveikos darbstuoles.
tortai visu pasakiski, negaliu atsiziureti
atnesiau ir as tepu liapu savo, labai noriu Meian kad man padetum isspresti viena klausima
dengiau du tortukus su Jusu cukrine dengimo mase. ir greiciausiai padariau kazkur klaida bet niekaip nesumastau, taciau mase po kurio laiko man eme tirpti nors visa laika laikiau saldytuve. man iskyla du variantai: arba dengiau ant netinkamo torto(jie abu buvo juodi miskai,su daug grietineles sonuose ) , ir antras variantas kad laikiau saldytuve ir nuo dregmes aprasojo ir eme tirpti... na ji visai neistirpo, matesi kad yra mase, taciau palietus vietose ji jau po nakties buvo skystoka buciau dekinga jei galetumet pasidalinti kazkokiom mintimis kur galejau padaryti klaida aciu
o cia mano tortukai
tortai visu pasakiski, negaliu atsiziureti
atnesiau ir as tepu liapu savo, labai noriu Meian kad man padetum isspresti viena klausima
dengiau du tortukus su Jusu cukrine dengimo mase. ir greiciausiai padariau kazkur klaida bet niekaip nesumastau, taciau mase po kurio laiko man eme tirpti nors visa laika laikiau saldytuve. man iskyla du variantai: arba dengiau ant netinkamo torto(jie abu buvo juodi miskai,su daug grietineles sonuose ) , ir antras variantas kad laikiau saldytuve ir nuo dregmes aprasojo ir eme tirpti... na ji visai neistirpo, matesi kad yra mase, taciau palietus vietose ji jau po nakties buvo skystoka buciau dekinga jei galetumet pasidalinti kazkokiom mintimis kur galejau padaryti klaida aciu
o cia mano tortukai
Visų tortai nuostabus! Daividijos gelytes,
meian barbe,
migle79- kaip nuostabiai papuosta!
femina- mielos pedutes
moniux- tu pati fortepiona lybdei~?
Saunuoles!
meian barbe,
migle79- kaip nuostabiai papuosta!
femina- mielos pedutes
moniux- tu pati fortepiona lybdei~?
Saunuoles!
O boze moi tuksta zodziu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zebra, Meian,Daividija, Inočka, neramuole, naitas, femina JUS ŠAUNUOLĖS!!!!!! (jei kuria praleidau, sorry pasimeciau tarp tokios gausybes grazuoliuku)
Zebra, Meian,Daividija, Inočka, neramuole, naitas, femina JUS ŠAUNUOLĖS!!!!!! (jei kuria praleidau, sorry pasimeciau tarp tokios gausybes grazuoliuku)
QUOTE(moniuxx @ 2009 06 01, 00:00)
sveikutes ir as cia atlekiau su savo pirmuoju siek tiek pasvylusiu blynu , bet tikiuosi ateityje tobuleti ir tiek daug jau nebepasvylint
nieko sau prisviles blynas, toks fortepijonas nulipintas, kaip tikras
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 31, 23:37)
Tiek prisižiūrėjau gražių tortų, kad pamiršau įdėti savąjį.
Tortas su bananais, apibarstytas kokoso drožlėmis, gėlytės iš cukrinės masės.
Tortas su bananais, apibarstytas kokoso drožlėmis, gėlytės iš cukrinės masės.
kokios grazios gelytes
[quote=Inočka,2009 05 31, 22:23]
neramuole , labai mielas tortukas. Kita karta, kai padengsi grietinele, islygink, kaip sugebi ir dek i saldytuva kokiai valandai minimum. Paskui istrauk ir pasiruosk lyginimui. Paimk ilga peili arba spec. lopetele, ipilk i koki didesni bliuda karsto vandens. Mirkai ta peili i karsta vandeni, sausai nuvalai ir greitai, kol peilis dar karstas brauki per ta grietinele. Bus pavirsius lygus kaip stiklas. Tik negalima daug kartu per ta pacia vieta brauk, nes gali atsirasti demes, ypac, jeigu virsus baltas. Braukti reikia tik i viena puse.
aciu, jau isbandziau ir su karstu peiliu, tik peili as ant kaitlentes ikaitinau tai braukiant taip cirskejo bet pavirsius lygus paliko, dabar zinosiu kaip daryt, o tai kaip olesta sako jezus marija fantazija pas tave
migle koks grazuolis, lelija kokia faina
moniuxx sis tavo blynas ne tik kad neprisviles ale ir koks dar pavykes
femina, tas pirmasis koks simpatiulka, labai grazu
neramuole , labai mielas tortukas. Kita karta, kai padengsi grietinele, islygink, kaip sugebi ir dek i saldytuva kokiai valandai minimum. Paskui istrauk ir pasiruosk lyginimui. Paimk ilga peili arba spec. lopetele, ipilk i koki didesni bliuda karsto vandens. Mirkai ta peili i karsta vandeni, sausai nuvalai ir greitai, kol peilis dar karstas brauki per ta grietinele. Bus pavirsius lygus kaip stiklas. Tik negalima daug kartu per ta pacia vieta brauk, nes gali atsirasti demes, ypac, jeigu virsus baltas. Braukti reikia tik i viena puse.
aciu, jau isbandziau ir su karstu peiliu, tik peili as ant kaitlentes ikaitinau tai braukiant taip cirskejo bet pavirsius lygus paliko, dabar zinosiu kaip daryt, o tai kaip olesta sako jezus marija fantazija pas tave
migle koks grazuolis, lelija kokia faina
moniuxx sis tavo blynas ne tik kad neprisviles ale ir koks dar pavykes
femina, tas pirmasis koks simpatiulka, labai grazu
QUOTE(apple tree @ 2009 05 31, 22:04)
kaip torta puosia tie ispaudai
ne tiek puošia, kiek nukreipia dėmesį nuo masės įtrūkimų.
QUOTE(Inočka @ 2009 05 31, 23:23)
Sakyk, o kokia mase naudojai, nes matau tau ji siek tiek sutrukinejo, toks jausmas, kad dregmes truko.
minkiau neva pagal Meian receptą. Kadangi pas kiekvieną 1/2 puodelio ir 1/16 puodelio bei "iš akies" yra skirtingo talpumo , tai gavos tai kas gavos. Be to, aš tikrai džiūgavau tą masę kočiodama , dar per visokias raštuotas "staltieses" tyrinėjau, tai ir apdžiūvo.
Supratau, kad jai trūksta drėgmės, tamprumo. Gaila, kad nesu rankose turėjus kokybiškos pirktinės masės, tai maždaug žinočiau, kiek galima dar želatinos dadėt ir riebalo.
Bet... reikia mėgint. Tik per praktiką ateis žinios.
QUOTE(Olesta @ 2009 06 01, 00:06)
nu taigis čia amerikonai, bulka trijų dienų jaunystės, o ne tortas dariau kartą tortą kuris buvo super minkštas ir super trapus, tai niekaip man jo nėjo apdengti mase, patyriau visišką fiasko va su meduiu kas kita, jis tvirtas, daryk ką nori su juo, čia tik pats principas kaip apdengti
kiek žiūrėjau youtube, amerikonų ar anglų patarimus, tai iš jų biskvitų ir pertepimų "įvairovės" juokas ėmė.
Matyt, mes iš torto tikimės maksimalaus skonio ir grožio, o jie tik paviršiaus grožio.
QUOTE(RiMami @ 2009 06 01, 03:30)
Naitas, nė už ką nepatikėsiu, kad čia tavo tik antrasis tortas Nuostabus sakyk, tuos rutuliukus spėju, kad su kažkokia formyte darei, nes tokie visi idealiai lygūs
ačiū ačiū. Taigi čia moterys tiek prisakę patarimų, kad ilgai ruošiaus ruošiaus ir pagaliau ėmiaus susikaupus.
Karoliukams yra toks "perlų" spaustukas. čia iš tos pačios pardės, kur savo šokolado lapus pirkai
Šitam tortui reikėjo 3x spaust ir dar 4 karoliukų.
Nu neatiduoda fotikas mano pirmo puošto torto nuotraukos parodyčiau apliejau medaus tortą juodu šokoladu, ir puošiau balto šokolado rožėm ir lapeliais. Temoj apie pomidorų auginimą liejau savo nesėkmes dėl tų rožių
Bet daugiau niekad nepilsiu šokolado ant medaus torto. Man taip pjovėsi skoniai..
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 01, 00:13)
naitas, mielas tortas. Gal man tik spalvų trūksta. Be to, drugeliams masę iškočiočiau ploniau, kad jie atrodytų dailiau.
ačiū. Taip, spalvų trūksta.. bet ir netrūksta tuo pačiu, nes nešiausi tortuką į vestuvių metinių paminėjimą. Taip supuolė mano pradžiamokslis ir ta šventė. Tai nenorėjau primakaluot spalvų ir galų gale pasilikt tortuką naminiam vartojimui. Juk viską dar ėmiau iš pokelių ir tyrinėjaus... gėlyčių, drugelių formeles, Meian masės receptą .. taip pat ir dažus... nieko dar nesu atradus.
Šiaip tai jamu visus patarimus ir komentarus.
Papildyta:
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 08:33)
dengiau du tortukus su Jusu cukrine dengimo mase. ir greiciausiai padariau kazkur klaida bet niekaip nesumastau, taciau mase po kurio laiko man eme tirpti nors visa laika laikiau saldytuve. man iskyla du variantai: arba dengiau ant netinkamo torto(jie abu buvo juodi miskai,su daug grietineles sonuose ) , ir antras variantas kad laikiau saldytuve ir nuo dregmes aprasojo ir eme tirpti... na ji visai neistirpo, matesi kad yra mase, taciau palietus vietose ji jau po nakties buvo skystoka buciau dekinga jei galetumet pasidalinti kazkokiom mintimis kur galejau padaryti klaida aciu
tai ar aprasojo šaldytuve tortas? ko gero, kad ne...
aš tai galvoju, kad reikia stengtis, kad grietinėlė nesiektų kraštų. Reikia prieš dengiant ta mase, tortą aptepti sviestiniu kremu. Šaldytuve palaikius valandą kitą, sviestinis krempas sustingsta. Tada galima išlyginti paviršių ir šonus beveik idealiai.
QUOTE(Serenada @ 2009 06 01, 02:02)
vau, o is ko cia tas fortepjanas pagamintas,turiu daug draugiu muzikiu gal kada panaudociau ideja?
aciu merginos uz gera zodi ,kaskaip padrasinot
fortepiona libdziau pati is cipciuko cukrines mases gelytems daryti (aciu jai labai uz patarimus ).
1. nusibraiziau lekalus ant paprasto balto popieriaus.
2.tuomet is teslos iskirpau visas detales ir pradziai prilibdziau prie dugno ta sonine juostele ,tai reikai daryti kuo greiciau ,kad nespetu pradeti dziuti ta mase,nes tada pradeda per sulenkimus trukineti
3. visas likusias ispjaustytas detales palikau dziuti per nakti kol standziai sustingo.
4.tada lipdziau paeiliui detales su siokiais tokiais laiko tarpais ,nes pvz.ta priekine statmena detale turetu pirma gerai prilipti ,o tik tada ta virsutine gulscia detale lipdyti reiktu ,nes as is kart jas abi bandziau deti ,tai rezultate man ta statmena sulinko nuo svorio ,nes klijuojant sudrekintos vietos smenga
5.dauguma detaliu lipinau vandeniu patepant teptuku,bet cipciukas patare vietoj jo geriau naudoti degtine, nes ji nugaruoja ,tai greiciau ir meno kurinelis isdziusta.
6.parememas dangcio pagaliukas darytas is paprasto dantu krapstuko,kuri apviniojau ta pacia cukrine mase.
7.fortepiono kojytes darytos is saldziu siaudeliu apvytu ta pacia mase.tuomet fortepionas guldomas aukstyn kojom ir sudeliojamos kojytes i vietas ,kad jos nekristu i salis ,tai apdeliojau dektukinem laikiau visa nakti ,bet rezultate tai man tik vgiena koja ir triju prilipo ,nes vos tik apvertus fort. man jos nuo svorio atsoko ,kad taip nenutiktu ,patarsiu pasidaryti tirsta ,bet dar tepama ,o nekociojama cukr.mases kose ir su ja teptuku patepti kojytes-sudziuvo daug greiciau nei vanduo ar degtine ,o ir laike puikiai. sia kosyte galima klijuoti ir visas detales ,bet klijavimo vietoje po to lieka blizgus ruozai po fortepionu,to nesimato ,o del virsutiniu detaliu,tai reikia pagalvoti ar negadins vaizdo ,bet kadangi pas mane yra smalsuciu vaikuciu ir buvo truputi "netycia" nulauzusi ta lentele kur natoms pasideti,tai klijavau su ta mase ,bet kai jau ta detale pridziuvo ,tuomet visa ta detalyte pertepiau su ta pacia ,tik dar truputi praskiesta mase - rezultate visa ta detale zibejo kaip sniegas pries saulute,tai susigundziau ir pertepiau dar ir dangti taip pat
8.nors fortepionas nera labai sunkus ,bet patarciau deti tvirta cukrines mases pagrinda,nes kaskaip visvien ,bent jau man tas sonas pasmego
jei kils dar kokiu klausimu ,mielai atsakysiu