QUOTE(apple tree @ 2009 05 31, 22:04)
kaip torta puosia tie ispaudai
ne tiek puošia, kiek nukreipia dėmesį nuo masės įtrūkimų.
QUOTE(Inočka @ 2009 05 31, 23:23)
Sakyk, o kokia mase naudojai, nes matau tau ji siek tiek sutrukinejo, toks jausmas, kad dregmes truko.
minkiau neva pagal
Meian receptą. Kadangi pas kiekvieną 1/2 puodelio ir 1/16 puodelio bei "iš akies" yra skirtingo talpumo

, tai gavos tai kas gavos. Be to, aš tikrai džiūgavau tą masę kočiodama

, dar per visokias raštuotas "staltieses" tyrinėjau, tai ir apdžiūvo.
Supratau, kad jai trūksta drėgmės, tamprumo. Gaila, kad nesu rankose turėjus kokybiškos pirktinės masės, tai maždaug žinočiau, kiek galima dar želatinos dadėt ir riebalo.
Bet... reikia mėgint. Tik per praktiką ateis žinios.
QUOTE(Olesta @ 2009 06 01, 00:06)
nu taigis čia amerikonai, bulka trijų dienų jaunystės, o ne tortas

dariau kartą tortą kuris buvo super minkštas ir super trapus, tai niekaip man jo nėjo apdengti mase, patyriau visišką fiasko

va su meduiu kas kita, jis tvirtas, daryk ką nori su juo, čia tik pats principas kaip apdengti
kiek žiūrėjau youtube, amerikonų ar anglų patarimus, tai iš jų biskvitų ir pertepimų "įvairovės" juokas ėmė.
Matyt, mes iš torto tikimės maksimalaus skonio ir grožio, o jie tik paviršiaus grožio.
QUOTE(RiMami @ 2009 06 01, 03:30)
Naitas, nė už ką nepatikėsiu, kad čia tavo tik antrasis tortas

Nuostabus

sakyk, tuos rutuliukus spėju, kad su kažkokia formyte darei, nes tokie visi idealiai lygūs
ačiū ačiū. Taigi čia moterys tiek prisakę patarimų, kad ilgai ruošiaus ruošiaus ir pagaliau ėmiaus susikaupus.
Karoliukams yra toks "perlų" spaustukas. čia iš tos pačios pardės, kur savo šokolado lapus pirkai
Šitam tortui reikėjo 3x spaust ir dar 4 karoliukų.
Nu neatiduoda fotikas mano pirmo puošto torto nuotraukos

parodyčiau

apliejau medaus tortą juodu šokoladu, ir puošiau balto šokolado rožėm ir lapeliais. Temoj apie pomidorų auginimą liejau savo nesėkmes dėl tų rožių
Bet daugiau niekad nepilsiu šokolado ant medaus torto. Man taip pjovėsi skoniai..
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 01, 00:13)
naitas, mielas tortas. Gal man tik spalvų trūksta. Be to, drugeliams masę iškočiočiau ploniau, kad jie atrodytų dailiau.
ačiū. Taip, spalvų trūksta.. bet ir netrūksta tuo pačiu, nes nešiausi tortuką į vestuvių metinių paminėjimą. Taip supuolė mano pradžiamokslis ir ta šventė. Tai nenorėjau primakaluot spalvų ir galų gale pasilikt tortuką naminiam vartojimui. Juk viską dar ėmiau iš pokelių ir tyrinėjaus... gėlyčių, drugelių formeles, Meian masės receptą .. taip pat ir dažus... nieko dar nesu atradus.
Šiaip tai
jamu visus patarimus ir komentarus.
Papildyta:
QUOTE(femina @ 2009 06 01, 08:33)
dengiau du tortukus su Jusu cukrine dengimo mase. ir greiciausiai padariau kazkur klaida bet niekaip nesumastau, taciau mase po kurio laiko man eme tirpti

nors visa laika laikiau saldytuve. man iskyla du variantai: arba dengiau ant netinkamo torto(jie abu buvo juodi miskai,su daug grietineles sonuose

) , ir antras variantas kad laikiau saldytuve ir nuo dregmes aprasojo ir eme tirpti... na ji visai neistirpo, matesi kad yra mase, taciau palietus vietose ji jau po nakties buvo skystoka

buciau dekinga jei galetumet pasidalinti kazkokiom mintimis kur galejau padaryti klaida

aciu
tai ar aprasojo šaldytuve tortas? ko gero, kad ne...
aš tai galvoju, kad reikia stengtis, kad grietinėlė nesiektų kraštų. Reikia prieš dengiant ta mase, tortą aptepti sviestiniu kremu. Šaldytuve palaikius valandą kitą, sviestinis krempas sustingsta. Tada galima išlyginti paviršių ir šonus beveik idealiai.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...