[quote=spin2liux,2009 05 28, 14:21]
stai mano sniker'as
labai skania tas snikersas atrodo. ziuriu i pjuvi ir seile tysta. tai turbut tas pavadinimas tox nes i snikersa is tiesu uznesa ? reix pabandyt kada.
o ar labai saldus jis? o ar ne riebus?
[quote=lexx,2009 05 28, 17:43]
[quote=spin2liux,2009 05 28, 14:21]
stai mano sniker'as
labai skania tas snikersas atrodo. ziuriu i pjuvi ir seile tysta. tai turbut tas pavadinimas tox nes i snikersa is tiesu uznesa ? reix pabandyt kada.
o ar labai saldus jis? o ar ne riebus?
[/quote]
riebokas jis ir saldus, bet skonis tai čia tortas bent jau pas mus tai nr. 1
[quote=spin2liux,2009 05 28, 14:21]
stai mano sniker'as
labai skania tas snikersas atrodo. ziuriu i pjuvi ir seile tysta. tai turbut tas pavadinimas tox nes i snikersa is tiesu uznesa ? reix pabandyt kada.
o ar labai saldus jis? o ar ne riebus?
[/quote]
riebokas jis ir saldus, bet skonis tai čia tortas bent jau pas mus tai nr. 1
QUOTE(Inočka @ 2009 05 27, 22:15)
Ir dar klausimelis....... Mergaites, kaip isgauti kuno atspalvi naturalesni? Darau viena TOKi tortuka , net nezinau, ar isdrisiu parodyt
labai jau idomu pasidare,laukiam,laukiam
Norejau suvardint ir isgirt visus torciukus, betgi per tokius grozius apsisuko galva ir pameciau skaiciu.. Aciu visoms uz grazius reginius, tikrai visi tortukai verti susizavejimo
Taip taip, zinom, koki torta darai, laukiam
Kuno atspalviui isgauti paprasciausia butu maisyti paprikos spalva + kiek tamsiai geltonos. Siaip nedaug dazu det reikia, kad nebutu didelis intensyvumas, o jei pernelyg "raudonai" atrodo rezultatas, idejus kiek zalsvos ar melsvos, nusiims tas raudonumas (cia jau is akies pagal situacija reikia ziuret).
Beje, tokios spalvos, kaip "terracota" ir panasus raudonai rudi atspalviai, naudojant dazus nedideliais kiekiais, jau is karto padaro kuno atspalvi
QUOTE(Inočka @ 2009 05 28, 00:15)
Ir dar klausimelis....... Mergaites, kaip isgauti kuno atspalvi naturalesni? Darau viena TOKi tortuka , net nezinau, ar isdrisiu parodyt
Taip taip, zinom, koki torta darai, laukiam
Kuno atspalviui isgauti paprasciausia butu maisyti paprikos spalva + kiek tamsiai geltonos. Siaip nedaug dazu det reikia, kad nebutu didelis intensyvumas, o jei pernelyg "raudonai" atrodo rezultatas, idejus kiek zalsvos ar melsvos, nusiims tas raudonumas (cia jau is akies pagal situacija reikia ziuret).
Beje, tokios spalvos, kaip "terracota" ir panasus raudonai rudi atspalviai, naudojant dazus nedideliais kiekiais, jau is karto padaro kuno atspalvi
Ar nieko neatsitiks sokoladinems rozems jeigu jas tupdysiu ant torto kurio virsus bus zele? kazkaip bijau kad aptirps man jos....
Norėjau paklaust ar galima darant šokoladines rožes į šokoladą dėti dirbtinį medų? Įtariu, kad ne...
QUOTE(Alexi @ 2009 05 29, 10:38)
Norėjau paklaust ar galima darant šokoladines rožes į šokoladą dėti dirbtinį medų? Įtariu, kad ne...
Galima
Migle79 - man labai patinka dirbti su marcipanu, gerai ir lengvai kociojasi, issispaudzia skanus .
Visos kepejeles saunuoleles!!!! Aciu uz pastabas ir patarimus
Visos kepejeles saunuoleles!!!! Aciu uz pastabas ir patarimus
sveikos
Padariau šiandien tortą Snikers.Ragausim rytoj.Bet truputį apstingo,ėmiausi puošt,tai paragavau kremų.....o jėrgutėliau koks skonis..tiesiog pasakiškas,100balų.Nu Daividija,čia tavo atnešta "zaraza", tai bus ne kartą kepamas,dėkui tau už receptą Puošta iš šokolado.Čia savam vartojimui,tai biški perkroviau,viršuje pritrūkau grietinėlės,tai maskavau
Padariau šiandien tortą Snikers.Ragausim rytoj.Bet truputį apstingo,ėmiausi puošt,tai paragavau kremų.....o jėrgutėliau koks skonis..tiesiog pasakiškas,100balų.Nu Daividija,čia tavo atnešta "zaraza", tai bus ne kartą kepamas,dėkui tau už receptą Puošta iš šokolado.Čia savam vartojimui,tai biški perkroviau,viršuje pritrūkau grietinėlės,tai maskavau
Atsitempiu pas jus dar viena torciuka Kartu papasakosiu, ir kaip ji dariau, mat mano budas gal kiek neiprastas.
Pradekim nuo baigto torto vaizdo, kad butu aisku, kokio siekiam rezultato.
Is tiesu si princese yra tiesiog kiek netradiciskai suformuotas dviaukstis tortas. Siaip, visada ir darau juos dviaukscius (man patinka visaip istampyt sijona, kas labai patogu naudojant pirmaji auksta kaip pjedestala). "Princeses" tortus darau nekeptus, o tokius, kurie stingdomi saldytuve -- taip paprasciau. Principe taip galima formuoti bet koki nekepta torta, bet idealu, jei jis butu varskes pagrindu. Kad ir Kursenu vyniotinio atmaina
Princesei sijonui pagaminti as naudojuosi... sulciaspaudes indeliu (prasom nesijuokt!) Man patinka jo aukstis, pats tas sijonui, o svarbiausia, jis turi toki kakleli -- ant jo istempiu sleifa, kad atrodytu naturaliau.
Taigi, kaip toki torta pagamint... pirmiausia isklojam sulciaspaudes indeli maistine plevele:
Prikraunam indeli idaro ir virsu taipogi uzklojam plevele. Tada "sijonas" keliauja i saldytuva sustingti.
Pasiruosti reikia ir pirma torto auksta -- na, jis jau gali buti gaminamas bet kokioje tortineje. Pirmas aukstas apdengiamas cukrine mase (naudoju ta savo mase), sulyginamas, sutvarkoma apacia. Tada ant jo "uzverciam" sustingusi antra auksta - sijona:
Pirmiausia sijone padarome duobute, i kuria bus istatoma virsutine princeses kuno dalis. Tada sijona aplyginam. Tam galima naudoti ta pati varskes idara, arba sviestini krema (siuo atveju ir naudojau sviestini kr. -- turejau likusio nuo pries pora dienu kepto torto ). Kruopsciausiai aptept reikia sulciaspaudes indelio kakleli, kad tai nebutu toks staigus atsikisimas. Reikia siek tiek susvelnint perejima, pripildant tarpus idaro. Taip pat ir dali po kakleliu link indelio dugno reikia kiek susvelnint, nes ant jos kris sijonas, ir nuozulnuma turi eiti palengva, ne kampais. Nezinau, ar aiskiai cia viska isdesciau, bet tikiuosi, kad mane supratote
Dabar sijona apdengiam ta pacia cukrine apdengimo mase, kaip ir pirmaji torto auksta. As siuo atveju sijona dengiau du kartus, nes norejau padaryt mandresni, bet siaip tai nera butina.
Virsutine princeses kuno dalis istatoma i duobute priesuzklojant paskutini apdengimo mases sluoksni (taigi as uzklojau sijona zydra apdengimo mase, isformavau klostes, tada istaciau princeses kuna ir tik po to dengiau tamsiai melyna mase). Taip geriau "integruosite" kuno virsu i torta -- jei kuna istatysite i baigta sijona, matysis negrazus sujungimas.
Dar vienas komentaras del to kuno... Jei tai bus is geliu mases pagaminta figurele arba jei ji bus pagaminta is kontaktui su maistu pritaikytos medziagos, nieko papildomai daryt nereikia, taciau jei naudosites leles barbes kunu, ji reikia izoliuoti nuo maisto (paprasciausia ta padaryti apsukant aliuminio folija ta kuno dali, kuri liesis su tortu).
Kazkodel princeses su vienu sijonu (pries uzdengiant tamsiai melyna mase) nenufotografavau, matyt cia per skubejima taip gavosi. Siaip ar taip, radau tokia nuotraukele, kur dar nesudeti visi papuosimai ir matosi pirmojo sijono klostes:
Kai princese tures visus numatytus sijono sluoksnius, leidziam jai pailseti saldytuve (kad apdengimo mase sutvirtetu). Po to jau galima uzbaigti torta paskutiniais papuosimais, kas siuo atveju buvo "karbatkos" virsutiniajam sijono sluoksniui ir daugybe gelyciu apatiniajam. Gelytes nutesiau ir ant "pjedestalo", isdestydama spiraline kryptimi (atitinkamai, kur ziurejo pirmojo sijono klostes). Norejau sudaryti ispudi, tarsi vejo jos ten nupustos ar nuo sijono nubyrejo princesei besisukant, betgi nezinau, kas is sito sumanymo isejo
Baigtas tortas atrode taip:
Papildyta:
Oi, koks grozis Tikrai, nerealiai graziai papuosta. Ir kazkaip nepasakyciau, kad ten kas perkrauta -- tiesiog gelytes, ir dar kokios
Pradekim nuo baigto torto vaizdo, kad butu aisku, kokio siekiam rezultato.
Is tiesu si princese yra tiesiog kiek netradiciskai suformuotas dviaukstis tortas. Siaip, visada ir darau juos dviaukscius (man patinka visaip istampyt sijona, kas labai patogu naudojant pirmaji auksta kaip pjedestala). "Princeses" tortus darau nekeptus, o tokius, kurie stingdomi saldytuve -- taip paprasciau. Principe taip galima formuoti bet koki nekepta torta, bet idealu, jei jis butu varskes pagrindu. Kad ir Kursenu vyniotinio atmaina
Princesei sijonui pagaminti as naudojuosi... sulciaspaudes indeliu (prasom nesijuokt!) Man patinka jo aukstis, pats tas sijonui, o svarbiausia, jis turi toki kakleli -- ant jo istempiu sleifa, kad atrodytu naturaliau.
Taigi, kaip toki torta pagamint... pirmiausia isklojam sulciaspaudes indeli maistine plevele:
Prikraunam indeli idaro ir virsu taipogi uzklojam plevele. Tada "sijonas" keliauja i saldytuva sustingti.
Pasiruosti reikia ir pirma torto auksta -- na, jis jau gali buti gaminamas bet kokioje tortineje. Pirmas aukstas apdengiamas cukrine mase (naudoju ta savo mase), sulyginamas, sutvarkoma apacia. Tada ant jo "uzverciam" sustingusi antra auksta - sijona:
Pirmiausia sijone padarome duobute, i kuria bus istatoma virsutine princeses kuno dalis. Tada sijona aplyginam. Tam galima naudoti ta pati varskes idara, arba sviestini krema (siuo atveju ir naudojau sviestini kr. -- turejau likusio nuo pries pora dienu kepto torto ). Kruopsciausiai aptept reikia sulciaspaudes indelio kakleli, kad tai nebutu toks staigus atsikisimas. Reikia siek tiek susvelnint perejima, pripildant tarpus idaro. Taip pat ir dali po kakleliu link indelio dugno reikia kiek susvelnint, nes ant jos kris sijonas, ir nuozulnuma turi eiti palengva, ne kampais. Nezinau, ar aiskiai cia viska isdesciau, bet tikiuosi, kad mane supratote
Dabar sijona apdengiam ta pacia cukrine apdengimo mase, kaip ir pirmaji torto auksta. As siuo atveju sijona dengiau du kartus, nes norejau padaryt mandresni, bet siaip tai nera butina.
Virsutine princeses kuno dalis istatoma i duobute priesuzklojant paskutini apdengimo mases sluoksni (taigi as uzklojau sijona zydra apdengimo mase, isformavau klostes, tada istaciau princeses kuna ir tik po to dengiau tamsiai melyna mase). Taip geriau "integruosite" kuno virsu i torta -- jei kuna istatysite i baigta sijona, matysis negrazus sujungimas.
Dar vienas komentaras del to kuno... Jei tai bus is geliu mases pagaminta figurele arba jei ji bus pagaminta is kontaktui su maistu pritaikytos medziagos, nieko papildomai daryt nereikia, taciau jei naudosites leles barbes kunu, ji reikia izoliuoti nuo maisto (paprasciausia ta padaryti apsukant aliuminio folija ta kuno dali, kuri liesis su tortu).
Kazkodel princeses su vienu sijonu (pries uzdengiant tamsiai melyna mase) nenufotografavau, matyt cia per skubejima taip gavosi. Siaip ar taip, radau tokia nuotraukele, kur dar nesudeti visi papuosimai ir matosi pirmojo sijono klostes:
Kai princese tures visus numatytus sijono sluoksnius, leidziam jai pailseti saldytuve (kad apdengimo mase sutvirtetu). Po to jau galima uzbaigti torta paskutiniais papuosimais, kas siuo atveju buvo "karbatkos" virsutiniajam sijono sluoksniui ir daugybe gelyciu apatiniajam. Gelytes nutesiau ir ant "pjedestalo", isdestydama spiraline kryptimi (atitinkamai, kur ziurejo pirmojo sijono klostes). Norejau sudaryti ispudi, tarsi vejo jos ten nupustos ar nuo sijono nubyrejo princesei besisukant, betgi nezinau, kas is sito sumanymo isejo
Baigtas tortas atrode taip:
Papildyta:
QUOTE(zebra @ 2009 05 29, 14:11)
Padariau šiandien tortą Snikers.Ragausim rytoj.Bet truputį apstingo,ėmiausi puošt,tai paragavau kremų.....o jėrgutėliau koks skonis..tiesiog pasakiškas,100balų.Nu Daividija,čia tavo atnešta "zaraza", tai bus ne kartą kepamas,dėkui tau už receptą Puošta iš šokolado.Čia savam vartojimui,tai biški perkroviau,viršuje pritrūkau grietinėlės,tai maskavau
Oi, koks grozis Tikrai, nerealiai graziai papuosta. Ir kazkaip nepasakyciau, kad ten kas perkrauta -- tiesiog gelytes, ir dar kokios