Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(naitas @ 2009 05 27, 13:22)
nu bet žinai mad.gif gi nepigios ten pas juos visos formos, o taip nepagalvota apie išėmimą  doh.gif bile kad parduot..rrrr..


Nu man tai ir nesamone, ne todel kad nepigios, nu bet isemimas, tai gun_rifle.gif
Tarkim formelese kur galima daryti ramunes, gerberas, tai yra toks daikciutas joms isstumti, o cia, tai nieko, cia gali tik su adata krapstyti, ne plonumas raidziu nesvietiskas doh.gif
Atsakyti
sveikutes aciu uz pagyras,ateinu su dar vienu paprastu tortuku gal kam patiks ideja,sis tortukas iskeptas vienam berniukui 1-ojo gimtadienio proga...tortas keptas is sokoladiniu biskvitu,perteptas plakta grietinele,sonai puosti tuo pacio biskvito trupiniais,aplietas sokoladu,cukrines mases gelytemis,meskiukas pirktas(nevalgomas) ax.gif,nes nesiseke nulipdyt..bet bandziau smile.gif,tik labai gailejausi kad barsciau ant grietineles spalvotus papuosimus,nes nudaze,mokinames is klaidu....atrodo tiek

user posted image
Atsakyti
Ačiū labai už įvertinimą aciuks.gif

Kaip tokio savo braškinio torto recepto neturiu. Kepiau mėgstamą baltą biskvitą (4 kiaušiniai, 1 stikl. cukraus, 1 stikl. miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 3 v.š. aliejaus, 3 v.š. karšto virinto vandens), kremas - grietinėlė + grietinė (2:1), įdaras - atšaldytos braškės. Štai ir viskas smile.gif

Gavosi labai gaivus tortas. Turbūt su šviežiomis braškėmis būtų dar skanesnis bigsmile.gif


Olesta, gražūs tortai gražiam jubiliejui. Neabejoju mamytė apsidžiaugė. man ypač patiko antro torto papuošimo idėja 4u.gif
Rašei, kad išnaudojai "didelį indelį grietinėlės ir 4,5 šokolado". Didelis indėlis grietinėlės 450 ml, 4,5 plytelės šokolado - 450 g, gaunasi 1:1, ar pas tave šokoladas ne po 100 g? Tiesa, kokios firmos šokoladą naudoji?

meduolytee, mielas tortukas. O kaip tau marcipanas? Ar lengva su juo dirbti?

apple tree, įdomi gelyčių spalva. Kaip tik berniukams smile.gif


Atsakyti
Dar toks klausimas blush2.gif
Kur Vilniuje galima nusipirkti dekoravimo maiseliu ax.gif Vienkartiniu arba daugkartiniu, tik ne popieriniu blush2.gif
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
gal ne i toj temoj paklausiu, o darant karamelini ganasa "snikers" tortui grietinele paprastai deti, nereikia jos pries dedant suplakti?
Atsakyti
ganašas ganašas, šokoladinės spalvos ir iš šokolado..
nu tai ką aš galėjau užsakyti?
prieš 5 metus Gulbinienės firmoj užsakiau tortą. Vauikui. Prašiau didoko. Tai padarė laivą, su trimis burėmis. Vaizdas buvo gražus, o pats tortas gal 3 kg , gal daugiau..

Bet kai pradėjom valgyti doh.gif .. tiksliau, kai pradėjau pjaustyti, puoliau į neviltį - prisiekiu, to rudo kremo ne kremo ant torto viršaus ir šonų buvo mažiausiai 2 cm sluoksnis doh.gif doh.gif doh.gif Nu gražiai išraityta, kaip dabar supratau - išdzibuota, irklų angos, denio borteliai.. bet suprantat, kai jau norėjau svečiui atpjauti torto, tai turėjau peiliu paieškoti biskvito toj makalynėj doh.gif
o kas, nu net nežinau kaip pavadinti - beviltiškiausia - kad ta masė buvo tokia beskonė ir vėlėsi burnoje, reikėjo labai karštu gėrimu nuplauti ją nuo gomurio.

žodžiu, nieko iš to gimtadienio neatsimenu, tik tą tortą ir kremą.. tai čia ganašas?
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2009 05 27, 13:03)
gal ne i toj temoj paklausiu, o darant karamelini ganasa "snikers" tortui grietinele paprastai deti, nereikia jos pries dedant suplakti?

Ne,nereikia,tik geriau ja uzkaitinti iki virimo,kad tas degintas cukrus nesusoktu i gumula,tada atsaldyti ir isplakti jau atsalusi,kol taps tirstas.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 05 27, 17:18)
Ne,nereikia,tik geriau ja uzkaitinti iki virimo,kad tas degintas cukrus nesusoktu i gumula,tada atsaldyti ir isplakti jau atsalusi,kol taps tirstas.

tai jei gerai supratau,tai istirpinti cukru ir pavirti kol paruduos, tada uzkaitinti gietinele, ja supilti i deginta cukru, atsaldyti ir tada visa mase isplakti kol taps tirsta?
Atsakyti
na ir tortu gausybe, vieni uz kitus grazesni wub.gif
tas kempiniukas tai labai jau mielas, kaip is filmuko thumbup.gif
o narcizai, tai net per monitoriu kvepia wub.gif
ir ta knyga, ir sokoladu apsziubuotas,labai grazus tortukai thumbup.gif
o tas, kur du apvalus juodi miskai, tai man i papulius panaseja biggrin.gif
Atsakyti
ir dar vienas klausimas, o tam "snikers" tortui i biskvita ir krema dedasi kondencuotas saldintas pienas ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spin2liux: 27 gegužės 2009 - 16:05
QUOTE(spin2liux @ 2009 05 27, 17:05)
ir dar vienas klausimas, o tam "snikers" tortui i biskvita ir krema dedasi kondencuotas saldintas pienas ar ne?



RUDUDU (virtas saldus kondensuotas pienas).

Siaip recepte parasyta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 27 gegužės 2009 - 16:42
nu neeee, ganašas tai nesivelia burnoj, labai skanus jisai, užtat ir netepiau po apačia, kad nereikėtų torto kreme ieškot, dzibuliukų užteko sočiai, o dėjau 450 g Žemaitijos pieno grietinėlės ir 450 g Karūnos juodojo šokolado, kur po 1,99 akcija ax.gif man jis į visus mano kepinius keliauja ax.gif
Atsakyti